Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Parlamentarismens krise - Carl Schmitt - Bog

Bag om Parlamentarismens krise

Den idéhistoriske klassiker Parlamentarismens krise er en kras kritik af det repræsentative demokrati og en skarp analyse af de på Carl Schmitts tid aktuelle alternativer til parlamentarismen – nemlig kommunisme og fascisme. Parlamentarismens krise, der udkom første gang i 1923 og anses for at være en klassiker inden for det 20. århundredes tænkning, er en kraftfuld og tankevækkende kritik af det, som Schmitt mener, er det repræsentative demokratis indre inkonsistens, og værket er derfor ofte blevet læst som et forsøg fra Carl Schmitts side på at ødelægge parlamentarismen. Men faktisk er teksten, som oversætter Lars Christiansen er inde på i sin introduktion til bogen, Schmitts forsøg på at forsvare Weimar-republikken og i det lys, er bogen også et historisk indblik ind i Weimar-Tysklands politiske kultur. ANMELDELSER"Hvorfor dog udgive og læse den ærkereaktionære Carl Schmitt i dag? Det er der rigtig gode grunde til... Carl Schmitt præsenterer i Parlamentarismens krise et livskrafigt stykke modoplysning, og hans antiuniversalisme har vel næppe haft større opbakning siden Anden Verdenskrig." - Weekendavisen ♥♥♥♥♥ - Politiken ★★★★★ "Den snart 100 år gamle bog er både original og foruroligende i al sin dramatiske korthed." - Jyllands-Posten (5 stjerner) OM FORFATTEREN Carl Schmitt (1888-1985) var en kontroversiel og genial tænker, der er blevet beskrevet både som ’vor tids Hobbes’ og som ’nazismens filosofiske godfather’, hvis skarpsindige kritik af liberal-demokratiske idealer har gjort ham til en af de mest originale intellektuelle bidragsydere til moderne politiske tænkning.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775145119
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 126
 • Udgivet:
 • 2. Marts 2017
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 129x202x12 mm.
 • Vægt:
 • 186 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 8. Februar 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Parlamentarismens krise

  Beskrivelse af Parlamentarismens krise

  Den idéhistoriske klassiker Parlamentarismens krise er en kras kritik af det repræsentative demokrati og en skarp analyse af de på Carl Schmitts tid aktuelle alternativer til parlamentarismen – nemlig kommunisme og fascisme. Parlamentarismens krise, der udkom første gang i 1923 og anses for at være en klassiker inden for det 20. århundredes tænkning, er en kraftfuld og tankevækkende kritik af det, som Schmitt mener, er det repræsentative demokratis indre inkonsistens, og værket er derfor ofte blevet læst som et forsøg fra Carl Schmitts side på at ødelægge parlamentarismen. Men faktisk er teksten, som oversætter Lars Christiansen er inde på i sin introduktion til bogen, Schmitts forsøg på at forsvare Weimar-republikken og i det lys, er bogen også et historisk indblik ind i Weimar-Tysklands politiske kultur. ANMELDELSER "Hvorfor dog udgive og læse den ærkereaktionære Carl Schmitt i dag? Det er der rigtig gode grunde til... Carl Schmitt præsenterer i Parlamentarismens krise et livskrafigt stykke modoplysning, og hans antiuniversalisme har vel næppe haft større opbakning siden Anden Verdenskrig." - Weekendavisen ♥♥♥♥♥ - Politiken ★★★★★ "Den snart 100 år gamle bog er både original og foruroligende i al sin dramatiske korthed." - Jyllands-Posten (5 stjerner) OM FORFATTEREN Carl Schmitt (1888-1985) var en kontroversiel og genial tænker, der er blevet beskrevet både som ’vor tids Hobbes’ og som ’nazismens filosofiske godfather’, hvis skarpsindige kritik af liberal-demokratiske idealer har gjort ham til en af de mest originale intellektuelle bidragsydere til moderne politiske tænkning.

  Forlagets beskrivelse af Parlamentarismens krise

  Den idéhistoriske klassiker Parlamentarismens krise er en
  kras kritik af det repræsentative demokrati og en skarp analyse af de på
  Carl Schmitts tid aktuelle alternativer til parlamentarismen – nemlig
  kommunisme og fascisme.
  Parlamentarismens krise, der
  udkom første gang i 1923 og anses for at være en klassiker inden for det
  20. århundredes tænkning, er en kraftfuld og tankevækkende kritik af
  det, som Schmitt mener, er det repræsentative demokratis indre
  inkonsistens, og værket er derfor ofte blevet læst som et forsøg fra
  Carl Schmitts side på at ødelægge parlamentarismen. Men faktisk er
  teksten, som oversætter Lars Christiansen er inde på i sin introduktion
  til bogen, Schmitts forsøg på at forsvare Weimar-republikken og i det
  lys, er bogen også et historisk indblik ind i Weimar-Tysklands politiske
  kultur.
  ANMELDELSER
  "Hvorfor dog
  udgive og læse den ærkereaktionære Carl Schmitt i dag? Det er der rigtig
  gode grunde til... Carl Schmitt præsenterer i Parlamentarismens krise et livskrafigt stykke modoplysning, og hans antiuniversalisme har vel næppe haft større opbakning siden Anden Verdenskrig." - Weekendavisen ♥♥♥♥♥ - Politiken
  ★★★★★ "Den snart 100 år gamle bog er både original og foruroligende i al sin dramatiske korthed." - Jyllands-Posten (5 stjerner)

  OM FORFATTEREN
  Carl
  Schmitt (1888-1985) var en kontroversiel og genial tænker, der er
  blevet beskrevet både som ’vor tids Hobbes’ og som ’nazismens
  filosofiske godfather’, hvis skarpsindige kritik af liberal-demokratiske
  idealer har gjort ham til en af de mest originale intellektuelle
  bidragsydere til moderne politiske tænkning.

  Brugerbedømmelser af Parlamentarismens krise  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.