Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Regnskab og revision i visse fonde og foreninger - Lars Kiertzner - Bog

Bag om Regnskab og revision i visse fonde og foreninger

Overblik over spændvidden af revisionen vedr. fonds- og foreningsområdet. Bogen gennemgår regnskabsaflæggelse og revision på fonds- og foreningsområdet. Hertil inddrages selskabs- og skatteret i det omfang, der er nødvendigt for at skabe en forståelsesramme for revisor og regnskabsaflægger. Revision og regnskab på fonds- og foreningsområdet vægtes relativt lidt i normale fremstillinger i litteraturen i forhold til de velkendte reguleringer af aktie- og anpartsselskaber. Denne bog skal medvirke til at råde bod herpå. Bogen vedrører bl.a. reguleringen af store velkendte erhvervsdrivende fonde som eksempelsvis Novo Nordisk Fonden, den faglige del af forenings-Danmark som f.eks. 3F, DA og DI samt ikke mindst den almene boligsektor, der omfatter ca. 7000 afdelinger i 800 organisationer. Bogen gennemgår overordnet set regnskabsaflæggelse og revision på følgende områder: Erhvervsdrivende og almindelige fonde Faglige foreninger Andelsselskaber, andre selskaber og foreninger med begrænset ansvar Universiteter Den almene boligsektor inden for det halvoffentlige område. Nyt i 2. udgave Generelt er alle bogens kapitler ajourført i meget stort omfang. Målgruppe Bogen henvender sig først og fremmest til professionelle, der arbejder i fonde og foreninger, f.eks. ledelsesmedlemmer og økonomi- og administrationsansvarlige i de pågældende selskabstyper. Også ansatte i offentlige tilsynsfunktioner og praktiserende revisorer og advokater vil have gavn af bogen. Endvidere er bogen velegnet for studerende som introduktion til området. Om forfatterne Lars Kiertzner er lektor, ph.d. ved CBS. Han er statsautoriseret revisor og har i mange år undervist i og skrevet om emnet fonde i forskellige sammenhænge. Frank Thinggaard er professor, ph.d. ved Aarhus Universitet. Han har i adskillige år undervist i emnet almene boligafdelinger på boligøkonomiuddannelsen under Boligselskabernes Landsforening.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788761933287
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Udgivet:
 • 17. December 2012
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 156x229x20 mm.
 • Vægt:
 • 520 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 7. Juni 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af Regnskab og revision i visse fonde og foreninger

Overblik over spændvidden af revisionen vedr. fonds- og foreningsområdet.

Bogen gennemgår regnskabsaflæggelse og revision på fonds- og foreningsområdet. Hertil inddrages selskabs- og skatteret i det omfang, der er nødvendigt for at skabe en forståelsesramme for revisor og regnskabsaflægger.

Revision og regnskab på fonds- og foreningsområdet vægtes relativt lidt i normale fremstillinger i litteraturen i forhold til de velkendte reguleringer af aktie- og anpartsselskaber. Denne bog skal medvirke til at råde bod herpå.

Bogen vedrører bl.a. reguleringen af store velkendte erhvervsdrivende fonde som eksempelsvis Novo Nordisk Fonden, den faglige del af forenings-Danmark som f.eks. 3F, DA og DI samt ikke mindst den almene boligsektor, der omfatter ca. 7000 afdelinger i 800 organisationer.

Bogen gennemgår overordnet set regnskabsaflæggelse og revision på følgende områder:

Erhvervsdrivende og almindelige fonde
Faglige foreninger
Andelsselskaber, andre selskaber og foreninger med begrænset ansvar
Universiteter
Den almene boligsektor inden for det halvoffentlige område.

Nyt i 2. udgave
Generelt er alle bogens kapitler ajourført i meget stort omfang.

Målgruppe
Bogen henvender sig først og fremmest til professionelle, der arbejder i fonde og foreninger, f.eks. ledelsesmedlemmer og økonomi- og administrationsansvarlige i de pågældende selskabstyper. Også ansatte i offentlige tilsynsfunktioner og praktiserende revisorer og advokater vil have gavn af bogen.
Endvidere er bogen velegnet for studerende som introduktion til området.

Om forfatterne
Lars Kiertzner er lektor, ph.d. ved CBS. Han er statsautoriseret revisor og har i mange år undervist i og skrevet om emnet fonde i forskellige sammenhænge.
Frank Thinggaard er professor, ph.d. ved Aarhus Universitet. Han har i adskillige år undervist i emnet almene boligafdelinger på boligøkonomiuddannelsen under Boligselskabernes Landsforening.

Brugerbedømmelser af Regnskab og revision i visse fonde og foreningerGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.