Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

SÅDAN OVERLEVER MAN ALT - Ewan Morrison - Bog

Bag om SÅDAN OVERLEVER MAN ALT

”MENNESKER KAN OVERLEVE I CIRKA FYRRE DAGE UDEN MAD, CIRKA TRE DAGE UDEN VAND, CIRKA OTTE MINUTTER UDEN LUFT, MEN IKKE SÅ MEGET SOM ÉT SEKUND UDEN HÅB. DET LÆRTE VI AF VORES FAR. HAN SAGDE, AT VI SKULLE VÆRE FORBEREDT PÅ DET, DER VILLE SKE. HAN SAGDE, AT DET VAR BEDRE AT VÆRE TI ÅR FOR TIDLIGT PÅ DEN END ET MINUT FOR SENT. DET VAR DERFOR, HAN GJORDE, SOM HAN GJORDE DEN MORGEN.” Således indleder skotske Ewan Morrison sin seneste roman, ”Sådan Overlever Man Alt”, en teenagepiges overlevelsesguide til at navigere gennem livet under en ny, endnu mere dødbringende pandemi, skrevet fra et hemmeligt gemmested. Vil hun overleve det totale kollaps af alt det, hun troede, hun vidste, og kan hun redde sin familie - og sin forstand? Med en ultimativt dødbringende pandemi og en aldeles dysfunktionel familierelation, med en far der tror på verdens undergang og en mor, der demonstrativt gør det modsatte, samt hvad der i øvrigt naturligt strømmer igennem krop og sind på en 16-årig pige, er dette både en dystopisk lockdown-fortælling og et varmt portræt af en sarkastisk teenager, hvor det lykkes Ewan Morrison at skildre samtlige af romanens karakterer troværdigt. Læseren overbevises om de mange præmisser folk lever under og præsenteres for gennem romanen: Detaljerede lister af forberedelser til et liv i et afsides overlevelsesrum. Forskellige skadelige dynamikker, der opstår, når snigende angst, sindssyge, paranoia og depression får overtaget i et liv i isolation. Men også en overbevisende portrættering af følelsesregistre hos en intelligent teenagepige, hvis ironi og tørre humor gør romanen særegent morsom. Derfor appellerer bogen utrolig bredt – til alle med interesse i familie-dynamikker, Teenage-angst og psykologi, og hvordan vi alle reagerer forskelligt, når pandemien rammer. ”How to Survive Everything” var longlisted til McIlvanney Award og shortlisted til Bookmark Festival Book of the Year i 2021 og har fået positiv modtagelse i både pressen og blandt forfatter-kolleger. Tidligere har Ewan Morrison vundet Saltire Society Scottish Fiction Book of the Year i 2019 (for “Nina X”) ligesom han har vundet Book of the Year Fiction Prize i 2013 og Glenfiddich Scottish Writer of the Year i 2012. "Sådan Overlever Man Alt” er oversat til dansk af Rasmus Hastrup, der er kendt for sine anmelderroste oversættelser af Paul Auster, Siri Hustvedt, John Irving, Ernest Hemingway, George Orwells samt Screaming Books’ egen Daisy Johnson.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788797388426
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Udgivet:
 • 12. Oktober 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 140x220x0 mm.
 • Vægt:
 • 535 g.
 • 2-4 hverdage.
 • 10. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af SÅDAN OVERLEVER MAN ALT

”MENNESKER KAN OVERLEVE I CIRKA FYRRE DAGE UDEN MAD, CIRKA TRE DAGE UDEN VAND, CIRKA OTTE MINUTTER UDEN LUFT, MEN IKKE SÅ MEGET SOM ÉT SEKUND UDEN HÅB. DET LÆRTE VI AF VORES FAR. HAN SAGDE, AT VI SKULLE VÆRE FORBEREDT PÅ DET, DER VILLE SKE. HAN SAGDE, AT DET VAR BEDRE AT VÆRE TI ÅR FOR TIDLIGT PÅ DEN END ET MINUT FOR SENT. DET VAR DERFOR, HAN GJORDE, SOM HAN GJORDE DEN MORGEN.”

Således indleder skotske Ewan Morrison sin seneste roman, ”Sådan Overlever Man Alt”, en teenagepiges overlevelsesguide til at navigere gennem livet under en ny, endnu mere dødbringende pandemi, skrevet fra et hemmeligt gemmested. Vil hun overleve det totale kollaps af alt det, hun troede, hun vidste, og kan hun redde sin familie - og sin forstand?

Med en ultimativt dødbringende pandemi og en aldeles dysfunktionel familierelation, med en far der tror på verdens undergang og en mor, der demonstrativt gør det modsatte, samt hvad der i øvrigt naturligt strømmer igennem krop og sind på en 16-årig pige, er dette både en dystopisk lockdown-fortælling og et varmt portræt af en sarkastisk teenager, hvor det lykkes Ewan Morrison at skildre samtlige af romanens karakterer troværdigt. Læseren overbevises om de mange præmisser folk lever under og præsenteres for gennem romanen: Detaljerede lister af forberedelser til et liv i et afsides overlevelsesrum. Forskellige skadelige dynamikker, der opstår, når snigende angst, sindssyge, paranoia og depression får overtaget i et liv i isolation. Men også en overbevisende portrættering af følelsesregistre hos en intelligent teenagepige, hvis ironi og tørre humor gør romanen særegent morsom. Derfor appellerer bogen utrolig bredt – til alle med interesse i familie-dynamikker, Teenage-angst og psykologi, og hvordan vi alle reagerer forskelligt, når pandemien rammer.

”How to Survive Everything” var longlisted til McIlvanney Award og shortlisted til Bookmark Festival Book of the Year i 2021 og har fået positiv modtagelse i både pressen og blandt forfatter-kolleger.
Tidligere har Ewan Morrison vundet Saltire Society Scottish Fiction Book of the Year i 2019 (for “Nina X”) ligesom han har vundet Book of the Year Fiction Prize i 2013 og Glenfiddich Scottish Writer of the Year i 2012.

"Sådan Overlever Man Alt” er oversat til dansk af Rasmus Hastrup, der er kendt for sine anmelderroste oversættelser af Paul Auster, Siri Hustvedt, John Irving, Ernest Hemingway, George Orwells samt Screaming Books’ egen Daisy Johnson.

Brugerbedømmelser af SÅDAN OVERLEVER MAN ALTGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.