Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Soldigteren. En biografi om Johannes Ewald - Keld Zeruneith - E-bog

Bag om Soldigteren. En biografi om Johannes Ewald

Johannes Ewald (1743-1781) var den første danske digter, der brød med den klassicistiske lyriske stil til fordel for en prosastil, der gav plads til en skildring af digterens eget nuancerede følelsesliv. Keld Zeruneiths biografi om Johannes Ewald drager paralleller mellem digterens liv og hans værker, da disse to for Johannes Ewalds vedkommende ikke lader sig forstå uafhængigt af hinanden. Keld Zeruneith (f. 1941) er en dansk litteraturforsker og digter, der har udgivet flere digtsamlinger og biografier om danske digtere som Johannes Ewald, Sophus Claussen og Emil Aarestrup. Han har blandt andet modtaget Georg Brandes-Prisen, Holberg-medaljen, Søren Gyldendal-prisen samt Statens Kunstfonds hædersydelse for sit store arbejde med dansk litteratur.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726551969
  • Udgivet:
  • 27. November 2020
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Soldigteren. En biografi om Johannes Ewald

Johannes Ewald (1743-1781) var den første danske digter, der brød med den klassicistiske lyriske stil til fordel for en prosastil, der gav plads til en skildring af digterens eget nuancerede følelsesliv. Keld Zeruneiths biografi om Johannes Ewald drager paralleller mellem digterens liv og hans værker, da disse to for Johannes Ewalds vedkommende ikke lader sig forstå uafhængigt af hinanden.

Keld Zeruneith (f. 1941) er en dansk litteraturforsker og digter, der har udgivet flere digtsamlinger og biografier om danske digtere som Johannes Ewald, Sophus Claussen og Emil Aarestrup. Han har blandt andet modtaget Georg Brandes-Prisen, Holberg-medaljen, Søren Gyldendal-prisen samt Statens Kunstfonds hædersydelse for sit store arbejde med dansk litteratur.

Brugerbedømmelser af Soldigteren. En biografi om Johannes EwaldFind lignende bøger
Bogen Soldigteren. En biografi om Johannes Ewald findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.