Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering
Tabita af Iben Mondrup Du sparer 28% ift. forlagets pris Spar 28%

Tabita - E-bog

Bag om Tabita

Iben Mondrups gennembrudsroman, som fik en helt fantastisk modtagelse og siden er læst og lyttet til af et stort begejstret publikum. ”En af årets allerbedste romaner – hvis ikke den bedste” – 6 stjerner i Jyllands-Posten. ”Forbandet god litteratur.” – 5 stjerner i Berlingske ”Tabitas fortælling (…) kalder på en fortsættelse.” – 5 stjerner i Børsen Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. Hjemme i Grønland bor børnenes mor, Abelone. Hun var hushjælp hos Eva og Berthel, og omstændighederne tvang hende til at sende sine to mindste børn med deres nye familie til Danmark. Iben Mondrup skildrer klart og klogt livet i en familie, hvor børnene må kæmpe for sig selv og hinanden.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740060508
 • Udgivet:
 • 15. Januar 2020

Fås i streaming


Forudsætter Tales Premium (ingen binding)
14 dage gratis og kan opsiges når du vil.
Prøv GRATIS i 14 dage
 • 121,00 kr.
 • 169,00 kr.
 • 48,00 kr. (28%)
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
 • Straks på e-mail
Beskrivelse af Tabita
Iben Mondrups gennembrudsroman, som fik en helt fantastisk modtagelse og siden er læst og lyttet til af et stort begejstret publikum.

”En af årets allerbedste romaner – hvis ikke den bedste” – 6 stjerner i Jyllands-Posten.
”Forbandet god litteratur.” – 5 stjerner i Berlingske
”Tabitas fortælling (…) kalder på en fortsættelse.” – 5 stjerner i Børsen

Eva og Berthel kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer og imellem alle de voksne, der skal forestille at passe på børnene. Hjemme i Grønland bor børnenes mor, Abelone. Hun var hushjælp hos Eva og Berthel, og omstændighederne tvang hende til at sende sine to mindste børn med deres nye familie til Danmark.

Iben Mondrup skildrer klart og klogt livet i en familie, hvor børnene må kæmpe for sig selv og hinanden.
Brugerbedømmelser af Tabita
 • Vibe S. 6. Juni 2020

  Fantastisk fortælling! Hjertegribende. Barsk. En øjenåbner for mig.

 • Lene S. 30. April 2020

  Interresant bog som får beskrevet 2 forskellige kulturer godt. Realistisk tema som gør indtryk på en.

 • Marianne H. 29. April 2020

  Tabita er en meget velskrevet og rystende roman. Iben Mondrup kommer under huden på sine personer, både børn og voksne. Det udstationerede danske ægtepars kultursyn i 1960'erne er uhyrligt omend realistisk for tiden, fx mener Eva, den danske kvinde, at grønlandske kvinder ikke har så stærke følelser for deres børn, så derfor er det ok at fjerne dem og flytte dem til en komplet fremmed kultur i det "pæne" Danmark. Romanen skildrer også det kedlige liv for de hjemmegående, barnløse kvinder i 60'ernes sat over for den enlige grønlandske mors hverdagskamp med børn og hårdt arbejde.
  En tankevækkende roman, der giver mig lyst til at læse flere bøger fra livet i Grønland.

 • Pia H. 24. April 2020

  En velskrevet roman, der behandler et tabu med oprigtighed. Iben Mondrup får udfoldet Tabitas smerte og afsavn på en måde, så det ikke er til at tage fejl af og viser gennem sine beskrivelser, hvor stor forskel, der er på dansk og grønlandsk kultur. Mor Evas beslutning og farens manglende ansvar får læseren til at krumme tæer.
  En bog, der giver stof til eftertanke, når vi bare vil andre “det bedste”.


Find lignende bøger
Bogen Tabita findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.