Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Godnathistorier for rebelske piger er en fantastisk bog skrevet af den talentfulde forfatter Elena Favilli. Denne bog, udgivet i 2017, er en samling af inspirerende historier, der er designet til at opmuntre og motivere piger til at tro på deres drømme og stræbe efter storhed. Bogen falder ind under genren 'børnebøger', men dens budskab er universelt og kan nydes af læsere i alle aldre. Favilli's skrivestil er engagerende og let at forstå, hvilket gør denne bog til en fornøjelse at læse lige inden sengetid. Denne bog er blevet udgivet af People'sPress, en forlag der er kendt for deres dedikation til at fremme kvalitetslitteratur. Hvis du er på udkig efter en bog, der kan inspirere og motivere, er Godnathistorier for rebelske piger det perfekte valg.
Barnets første bog - GRØN er et mesterværk skrevet af den talentfulde forfatter, Simone Thorup Eriksen. Udgivet i 2016, er denne bog blevet en favorit blandt mange læsere. Bogen falder ind under genren for børnelitteratur, men dens indhold er så rigt, at det kan nydes af læsere i alle aldre. Simone Thorup Eriksen har med sin skrivestil formået at skabe en bog, der ikke kun underholder, men også uddanner læseren. Udgivet af chri chri Journal / People'sPress, har denne bog nået ud til mange hjem og beriget mange børns læseoplevelser. Barnets første bog - GRØN er et must-have i enhver bogsamling.
Her kommer opfølgeren til bestselleren GODNATHISTORIER FOR REBELSKE PIGER, som inspirerer piger til at drømme større, sigte højere, og kæmpe hårdere. Godnathistorier for rebelske piger 2 er en hel ny samling a hundrede små fortællinger, der hylder exceptionelle kvinder fra Nefertiti til Beyoncé, fra Oprah Winfrey til Angela Merkel og J. K. Rowling. Mød både dronninger og aktivister, ballerinaer og jurister, pirater og computergenier, astronauter og opfindere – sammen skaber deres historier en inspirerende og fascinerede verden af modsætninger og muligheder. Velkommen til 100 nye portrætter af usædvanlige og exceptionelle kvinder, der har haft indflydelse på deres tid, og som har inspireret andre. Hver eneste kvinde præsenteres med et smukt maleri samt en lille historie formet som et eventyr. Bogen er bygget op som et opslagsværk, og den er rigt illustreret i farver med 60 smukke malerier malet af kvindelige kunstnere. Bogen er en spændende og inspirerende rejse gennem meget forskellige kvinders historier på tværs af tid og landegrænser, og den fortæller om astronauter, forfattere, politikere, kunstnere, økonomer, videnskabskvinder, aktivister, musikere, opdagelsesrejsende, sportsudøvere og så videre og så videre – hver og en udfordrer kvinderne de klassiske kønsstereotyper og inspirerer børn og unge til at gå efter deres drømme. Forfatternes projekt er at skabe fokus på stærke kvindelige karakterer, dels for at fortælle historierne og dels for at inspirere børn over hele verden med stærke kvindelige forbilleder inden for alle felter.
Tænkepauser 1-12. Tænkeboks 1:Frihed, Netværk, Monstre, Tillid, Livshistorien, Fjendskab, Folk, Danmark, Natur, Vrede, Myrer og Positiv psykologi
Vores helt Ben keder sig helt vildt, da han skal bo hos sin farmor en tid. Hun er virkelig den kedeligste farmor nogensinde: Det eneste hun vil lave er at spille Scrabble og spise kålsuppe. Men der er to ting Ben ikke ved om sin farmor: 1) Hun var engang en international juveltyv. 2) Hun har hele sit liv ville stjæle kronjuvelerne, og det har hun har brug for Bens hjælp til …Bogen er perfekt til oplæsning fra 6-7 år og selvlæsning fra 9 år.Englands svar på Ole Lund KirkegaardIllustreret af den berømte illustrator: Tony Ross
Eleverne på Magisterium bor trygt og godt under troldmændenes beskyttelse, mens de lærer at bruge magi for at skabe orden i en kaotisk verden. Eller ... sådan burde det være. Men nu går kaos til modangreb.Callum, Tamara og Aaron har travlt med deres eksamener og de magiske konkurrencer. Men efter et chokerende drab på en af deres klassekammerater, må de i stedet sætte efter en uhyggelig morder - og selv sætte livet på spil i jagten.De tre venner opdager hurtigt, at magi kan gøre ufattelig stor skade, hvis den bliver brugt i det ondes tjeneste ... og ikke bliver stoppet i tide."Bronzenøglen" er tredje del af fembindsserien "Magisterium".“Nervepirrende fortælling, der både er klassisk fantasy, men som alligevel konstant overrasker. Magisterium-skolen er lyslevende beskrevet, og enrække ildevarslende afsløringer vil få læserne til at længes efter næste bog. Fans af både Cassandra Clare og Holly Black vil elske dette nye eventyr.”– Publishers Weekly"De sidste 50 sider og slutningen efterlod mig derimod med en tabt kæbe og øjne der nærmest var ved at rulle ud af hovedet på mig, fordi jeg kørte dem over siderne så hurtigt jeg kunne. Jeg kan virkelig godt lide begge forfattere og derfor var jeg selvfølgelig virkelig spændt på, at læse hvad de to havde skabt sammen - og deres skrivestile passede ganske enkelt bare fantastisk sammen."- Wondrousbibliophile.blogspot.dkCassandra Clare er forfatteren bag #1 New York Times-bestsellerserien "Dødens instrumenter". Hun har solgt over 30 millioner bøger verden over og udkommer på 35 sprog. Holly Black er forfatteren bag #1 New York Times-bestsellerserien "Spiderwick-fortællingerne" og en lang række andre populære romaner for børn og unge.
Hvis du leder efter et alternativ til HARRY POTTER, så læs denne bog! – The Guardian En dramatisk udviklingshistorie, der holder læseren hen i spænding. – Publishers Weekly Magernes samfund har i årtier frygtet Constantine Madden, der erklærede døden – og magerne – krig og forsøgte at genoplive de døde. Tingene gik ikke helt, som han ønskede … Nu lever hans sjæl videre i magikerlærlingen Callum Hunt, som er fængslet, bandlyst af magikersamfundet og anklaget for at have slået sin bedste ven ihjel. Og værre endnu er han mistænkt for at have evnen og magten til at vække de døde til live – ligesom Constantine. Da det lykkes Callum at flygte fra fængslet, går det op for ham, at han kan blive tvunget til at leve Constantines liv, og han står over for sin allerstørste udfordring: Skal han føre Constantines store plan ud i livet? Skal han forråde sine venner og læremestre og tilintetgøre alt det, han nogen sinde har holdt af? Har han noget valg?
Callum Hunts tid på det magiske akademi Magisterium har allerede været fuld af farer, men det er intet mod, hvad der venter ham derhjemme. For da skoleåret er slut, og han tager hjem på sommerferie, finder han ud af, at hans egen far ikke blot mistænker ham for at være ondskaben selv – han planlægger at slå både ham og hans bedste ven, ulven Havoc, ihjel!Tilbage på Magisterium er en magisk handske forsvundet på mystisk vis, og Callum og hans venner, Aaron og Tamara, står snart over for en farlig fjende …"Kobberhandsken" er anden del af fembindsserien "Magisterium".“Nervepirrende fortælling, der både er klassisk fantasy, men som alligevel konstant overrasker. Magisterium-skolen er lyslevende beskrevet, og enrække ildevarslende afsløringer vil få læserne til at længes efter næste bog. Fans af både Cassandra Clare og Holly Black vil elske dette nye eventyr.”– Publishers Weekly"De sidste 50 sider og slutningen efterlod mig derimod med en tabt kæbe og øjne der nærmest var ved at rulle ud af hovedet på mig, fordi jeg kørte dem over siderne så hurtigt jeg kunne. Jeg kan virkelig godt lide begge forfattere og derfor var jeg selvfølgelig virkelig spændt på, at læse hvad de to havde skabt sammen - og deres skrivestile passede ganske enkelt bare fantastisk sammen."- Wondrousbibliophile.blogspot.dkCassandra Clare er forfatteren bag #1 New York Times-bestsellerserien "Dødens instrumenter". Hun har solgt over 30 millioner bøger verden over og udkommer på 35 sprog. Holly Black er forfatteren bag #1 New York Times-bestsellerserien "Spiderwick-fortællingerne" og en lang række andre populære romaner for børn og unge.
Middelalderen, renæssancen og oplysningstiden. - tre store epoker fra år 1100 til 1800. Fremstillingen tager sin begyndelse omk. år 1100, da danske tekster første gang skrives i bøger.De tidligste danske storværker - som bl.a. Saxos Danmarkshistorie (ca. 1200) - blev skrevet på latin, og det blev de til langt op i 1600-tallet. Den dansksprogede litteratur vokser ud af bønnebøger, love, krøniker, folkebøger og folkeviser - først efter Reformationen udkommer den første dansksprogede Bibeludgave i 1550.1600-tallets barokdigtere tæller blandt andre Anders Bording og Thomas Kingo, mens det er kongedatteren Leonora Christina, der med sin Jammers Minde, bliver den første selvbiografist i den danske litteratur.I 1700-tallet opstår nye genrer og litteraturens betydning i samfundet vokser. Ludvig Holberg skriver satirer og komedier, og han grundlægger essay-genren i Danmark. Charlotta Dorothea Biehl skriver følsomme komedier, mens Johan Herman Wessel parodierer tragedien og de store følelser. Ved 1700-tallets slutning står det enkelte, selvberoende individ i centrum hos lyrikeren Johannes Ewald og prosaisten Jens Baggesen.
Du er helt speciel ♥‘Du er helt speciel’ er en kærlighedserklæring til et helt specielt barn i dit liv. På første side i bogen har du mulighed for at skrive navnet på det barn, som bogen er til. Ligesom du har mulighed for at skrive dit navn, så barnet aldrig glemmer, at ‘Du er helt speciel’ var fra dig.Forfatteren skriver i sit forord: “Ord er magtfulde - de skaber følelser, og i sidste ende er de med til at påvirke dit barns selvbillede, selvværd og handlinger.”Fokus: Bogens fokus er at fortælle barnet, at det er elsket og helt specielt. Forfatteren har bevidst valgt at fylde bogen med positive ord og budskaber, der giver barnets underbevidsthed en følelse af veltilpashed og accept. Det er en stærk måde at opbygge barnets selvbillede og selvværd på.Budskab: Bogen er tiltænkt som et fundament at se verden ud fra. Et fundament på 10 små fortællinger (på vers), der hver især har noget ganske særligt at fortælle. Indsigter, barnet kan tage med på sin vej gennem livet.Du er elsketDer findes kun én som digTro på dig selvFind noget som du elsker at laveSammenlign ikke dig selv med andreTænk positive tankerEt stille sted i digDrømme går i opfyldelseVerden er et godt stedHver dag er noget særligt"’Du er helt speciel’ er en vigtig bog. Måske den vigtigste i verden lige nu."Udtaler Sarah Zobel, cand. psych. og bestsellerforfatter i sit forord.Målgruppe: 0+Bogen kan læses for og af børn og voksne i alle aldre. Når du læser bogen sammen med det lille barn, handler det om at skabe en stund til nærvær. Sid tæt sammen med barnet og lad fokus være på fortællingernes rytme samt positive ord og budskaber.De lidt større børn vil nyde dit nærvær og mærke jeres samhørighed, når du læser fortællingerne og derigennem fortæller barnet, at det er elsket og helt specielt. For dem ligger der ligeledes budskaber, som bekræfter dem i at lytte til deres følelser og indre stemme. Indsigter, der er vigtige at tage med gennem livet.Vi har fået mange tilbagemeldinger fra voksne, der fortæller, at bogen rammer dem mindst ligeså meget som børnene - og at dens budskaber rækker langt ud over læsningens magiske minutter.'Lykken er din' er efterfølgeren til 'Du er helt speciel' ♥
Vil du hjælpe dit barn til at finde indre balance og få bedre søvn? I denne bog trlner vi den vigtige livsmestring, som mange børn i dag mangler. Børn i dag vokser op i travle samfund og bliver konstant bombarderet af indtryk og ydre stimuli. For mange børn kan hverdagen være en prøvelse. Og det kan være svært at falde i søvn og søvnen kan være urolig. Når du læser børnemeditationerne i Hjerternes Dal højt ved sengetid, lærer du dit barn at finde ind til sine indre ressourcer og finde balance, uanset hvordan dagen har været. At lære at finde balance i sig selv som varm er guld værd i en verden med mange indtryk, høj fart og mange stimuli. ”Hjerternes Dal” finder sted i et smukt og kærligt indianerunivers, hvor du og dit barn møder de fire naturelementer: ild, vand, jord og luft. Hvert element har en magisk egenskab, som dit barn kan bruge til at skabe balance i en travl hverdag. Du finder i alt seks meditationer i bogen, som du læser højt ved sengetid. Det kræver ikke noget forhåndskendskab til meditation, og der følger en introduktion til forældre med. De fire elementer i bogen kan afspejle forskellige følelser, som vi alle kender. Ild kan være godt at lære om for børn med meget temperament. Vand kan gavne sensitive børn, der suger andres energier til sig. Jord giver ro, tryghed og skaber jordforbindelse. Luft giver ideer, luft under vingerne og overblik. Du vil snart opdage, at dit barn fortæller dig, hvad han eller hun har behov for ved at vælge et af de fire elementer og bliver i bogen guidet til at lytte efter og hjælpe dit barn. Børn i dag lider i høj udstrækning af naturunderskud. Særligt i skolealderen er børnene mindre og mindre i naturen. Med Hjerternes Dal minder du dit barn om, at vi hører til i naturen og at vi selv er natur. Hjerternes Dal egner sig også i institutioner og skoler. Egnet fra ca. 5 år og op i teenageårene.
Hvad tænkte PH, da han designede sine ikoniske lamper? Hvorfor er Margretheskålen godt design? Og hvad er design egentlig?'Den lille bog om dansk design' formidler designernes arbejde med problem, proces og produkt i øjenhøjde med børn. Den handler om æstetik og skønhed, men mest om glæden ved det gode håndværk, kærligheden til materialet og med PH's ord "at turde og at lege".Bogen fortæller historien bag det gode design, som vi alle kender og omgiver os med. Vi støder både på klassikere som den ikoniske PH-lampe, Royal Copenhagen stel og Kay Bojesen aben. Bogen er skrevet i et sprog, så både unge og gamle kan være med.Marie Hugsted er uddannet tekstildesigner og lærer, og har i mange år formidlet dansk design i indland og udland, samt skrevet undervisningsmateriale om design for Designmuseum Danmark og Trapholt.
Romantikken – den skelsættende periode fra 1800-1870, hvor litteraturen bliver den kristent-borgerlige kulturs omdrejningspunkt og det vigtigste medium både for individets dannelse og udviklingen af en national identitet. Bogen rummer en grundig præsentation af romantikkens filosofiske grundlag og forfattere, bl.a. Oehlenschläger, Ingemann og Grundtvig.
Tænkepauser 13-24. Tænkeboks 2:Kroppen, Kærlighed, Erindring, Håb, Tid, Sandhed, Mennesket, Magi, Loven, Terror, Litteratur og Romantik
Tænkepauser 25-36. Tænkeboks 3:Familien, Lykke, Universet, Spørgsmål, Gud, Sex, Nydelse, Korruption, Politik, Tro, Hjernen, Hjertet
“Hvis du leder efter et alternativ til Harry Potter, så læs denne bog!” – The Guardian ”Jeg kan ikke vente med at læse resten af serien!” – Rick Riordan, forfatter til PERCY JACKSON-serien Callum har i løbet af sine fire års magikertræning på Magisterium måttet kæmpe med sig selv, med de andre elevers mistro og frygt, mod grænseløs ondskab, sorg og tab. Til sidst overvandt han truslen mod magernes verden i et altafgørende slag – men prisen var høj. Nu vender Callum sejrrig, men med tungt hjerte tilbage til Magisterium for at afslutte sin træning. Det står dog hurtigt klart, at han aldrig har været mere udstødt eller forhadt. Kammeraterne vender ham ryggen, og en ældgammel ondskab venter på ham. I dette afsluttende bind i Magisterium-serien står Callum og han trofaste venner over for den allerstørste trussel mod verden og alt det, de holder af – for den ondskab, som Callum troede, var væk for altid, har ikke givet op … FEMTE OG SIDSTE DEL AF SERIEN MAGISTERIUM.
Lene Bredsdorff levede en aktiv pensionisttilværelse med litteratur, musik og rejser, da hun i 2012 fik konstateret Alzheimers. Her fortæller hendes mand, Thomas Bredsdorff, om hendes sygdomsforløb, fra de første symptomer viser sig, til hun fire år senere kommer på plejehjem. Det er en fortælling om tab – af hukommelse, sprog, tids- og rumfornemmelse og ikke mindst samliv. Men det er også en fortælling om uventede lyspunkter, om det uundværlige aktivitetscenter Klarahus, om timerne med musikterapeuten Hugo og om pludselige glimt af klarhed og glæde. Tøsne og forsytia er et personligt vidnesbyrd om alderdom og Alzheimers, men det er også en litteraturkritikers undersøgelse af aldringens filosofi og Alzheimers’ idéhistorie – en bog, der nærmer sig det store og smertelige spørgsmål: Hvad er et menneske uden hukommelse?
Bindet dækker perioden fra 1870 til 1920 og tager sin begyndelse med det, som Georg Brandes kaldte "det moderne gennembrud" i litteraturen. Et vigtigt kendetegn var det samfundspolitiske aspekt, som Brandes havde været med til at vække yngre danske forfatteres opmærksomhed for. I.P. Jacobsen indvarslede naturalismen og den unge Holger Drachmann, Amalie Skram og Henrik Pontoppidan var blandt de forfattere, som "satte problemer under debat" i deres noveller og romaner. Kønsmoral og kvinder rolle i samfundet var et af 1880ernes brændende temaer, som skilte vandene i "konservative" og "progressive" synspunkter. Psykologisk og stilistisk skiller Herman Bangs forfatterskab sig ud fra den øvrige 80'er-litteratur, ligesom han rendyrker en journalistik, som ikke før er set i Danmark. I 1890'erne meldte en ny generation sig på scenen, og den satte en mere indadrettet dagsorden, som er blevet kaldt "det sjælelige gennembrud" eller "symbolisme". Toneangivende repræsentanter var den unge Johannes Jørgensen, Sophus Claussen, Viggo Stuckenberg og Helge Rode. Menneskelivets groteske sider udstilles med sort humor af Gustav Wied, mens mange kvindelige forfattere debuterer i disse år og i langt højere grad end tidligere tilfører kvindelige erfaringer, f.eks. Agnes Henningsen og Karin Michaëlis. Ligeledes får den danske provins sine særlige talerør i litteraturen med det, der er blevet kaldt "det folkelige gennembrud": forfattere som Jeppe Aakjær, Marie Bregendahl og Johan Skjoldborg. Martin Andersen Nexø og Johannes V. Jensen er to højdepunkter i 1900-tallets første par årtier. De åbner verden ud mod dels en proletarisk tolkning, dels en storladen evolutionistisk tilværelsesforståelse.
Elleveårige Tilly har boet ovenpå sine bedsteforældres boghandel, lige siden hendes mor forsvandt, kort efter hun blev født. Ligesom resten af familien elsker Tilly at flygte ind i siderne på hendesyndlingshistorier. En dag opdager Tilly, at klassiske børnekarakterer dukker op i boghandlen gennem den magiske ’bogvandring’ – de træder ud af siderne og ind i virkeligheden! Sammen med Anne fra Grønnebakken og Alice i eventyrland begiver Tilly sig nu ud på en jagt på sandheden om, hvad der egentlig skete med hendes mor for alle de år siden, og hun får brug for alt sit mod, når hun træder ind i en verden fuld af eventyr og ukendte farer. Højtlæsning fra 7 år og selvlæsning fra 8-13 år
Hvis du leder efter årets største juleeventyr, så er det Snesøsteren, du skal lægge i indkøbskurven. I 24 rørende kapitler får vi fortællingen om Julian, som har fødselsdag juleaften. Julian plejer at elske juleaften, men tabet af hans søster Juni har sat sine spor, og det føles slet ikke som om, at det rigtigt kan blive jul. Men så dukker Hedwig op. Der er noget mystisk og magisk over Hedvig. Det er nærmest som om, hun bringer et strejf af varm kakao og brunkager med sig hvor end hun går. Snesøsteren er en rørende fortælling om venskab, familie og sorg. Den giver håb og lægger op til eftertænksomhed og dybe snakke hos både store og små. Den er illustreret med de smukkeste, julede tegninger, som vækker hyggen og julestemningen – den er simpelthen årets julekalenderbog og meget velegnet til højtlæsning.
Bind 4 omhandler tidsrummet 1920-1960. Denne periode er i litteraturen præget af navne som Tom Kristensen, Karen Blixen og Tove Ditlevsen. Jazzen kom til Danmark og det samme gjorde nye strømninger som ekspressionisme og futurisme. Efterkrigstidens kulturkrise skildres med omdrejningspunkt i Heretica-forfatterne Martin A. Hansen, Thorkild Bjørnvig og Tage Skou-Hansen.
Will og Stella bliver hovedkulds forelskede i hinanden, der er bare en lille forhindring … de skal altid holde mindst to meters afstand imellem sig. Men kan man elske en, man aldrig må røre? Stella Grant er altid i kontrol, også selvom hendes ukontrollable lunger har sendt hende ind og ud af hospitalet, så længe hun kan huske. Lige nu er det vigtigste, Stella skal have kontrol over, at hun ikke kommer for tæt på nogen, der har bare den mindste risiko for at smitte hende med en infektion, der kan ødelægge hendes muligheder for en lungetransplantation. Derfor skal hun holde to meters afstand til alle. Uden undtagelse! På afdelingen møder hun Will Newman. Det eneste han derimod vil have kontrol over, er at komme ud af hospitalet. Han er ligeglad med sine behandlinger og et eller andet nyt mirakelmiddel, der måske kan helbrede ham. Han bliver snart atten, og så har han tænkt sig at frakoble sig alle maskinerne og forlade hospitalet for at tage ud og opleve den virkelige verden. Will er alt det, Stella skal holde sig på lang afstand af. Hvis han så meget som ånder på hende, kan hun miste muligheden for at få nye lunger og dermed et nyt liv. Den eneste måde, de begge kan overleve, er ved at holde sig fra hinanden. Men pludselig føles to meters afstand ikke som en sikkerhed. Det føles som en straf. Hvad nu, hvis de kunne stjæle bare lidt af den plads, deres ødelagte lunger har stjålet fra dem? Ville halvanden meter virkelig være så farligt, hvis det afholdt deres hjerter fra at blive knust?
"Om at skrive" er en samling refleksioner over skrivekunsten af en af de største amerikanske forfattere.Bogen består af Hemingways tanker om forfatterens væsen og rummer målrettede og brugbare råd til andre forfattere om det håndværk, som skrivekunsten er, om arbejdsvaner og selvdisciplin, og Hemingways personlighed gennemstråler det hele med en ophøjet visdom, en humor, en indsigt og et tindrende vid.Hemingway holdt hele livet stædigt fast ved troen på, at det betyder ulykke at tale om at skrive og at vise det, man skriver, til andre. På trods af denne overtro havde han ved slutningen af sit liv gjort netop det, som han svor, at han ikke ville gøre: I sine romaner og noveller, i sine breve til redaktører, venner, andre kunstnere og kritikere, i interviews og i diverse bestillingsarbejder omkring emnet, fik Hemingway skrevet om at skrive ret så ofte. Og han skrev lige så godt og lige så skarpsindigt om dette emne, som nogen anden forfatter, der har levet.
KONFIRMAND OG PÅ SKIDEREN! Teenagetiden er spændende, sjov, sårbar og nogle gange både svær og fantastisk på samme tid. Det er en brydningstid. Man står midt imellem barndommen og voksenlivet. Sammen med andre og helt alene. Forældrene står på sidelinjen og forstår ingenting, selv om de prøver. Linn Skåber har spurgt en masse norske teenagere om livet, bumser, fred og savn. Ud fra deres svar har hun skrevet bogens små tekster om store temaer – alt set fra de unge menneskers perspektiv. Teksterne er skrevet i en let og underholdende tone, men mange steder skinner alvoren igennem. Bogen er illustreret af Lisa Aisato, oversat til dansk af Pelle Koppel og er den perfekte gave til en, der står dig nær.Udgivelsen lægger sig smukt i kølvandet på verdenssuccesen SKAM og bærer kun et nænsomt præg af Skåber, der med sit lette, bløde sprog, fuldstændig lader ungdommen komme til orde. Værket vandt således Riksmålsprisen for børn og unge i 2018, samt blev nomineret til Uprisen, som kåres af unge selv. Skåbers kendiseffekt har formentlig hjulpet værket til at blive solgt i flere end 100.000 eksemplarer. Værket står dog lige stærkt med eller uden forhåndsviden om forfatteren, eller den nationalt berømte illustrator Lisa Aisato, som står bag værkets udtryksfulde illustrationer.
Det er svært at forestille sig en verden uden bøger. Det er lige så svært at forestille sig en verden uden kort. Som læsere følger vi forskellige veje gennem bøgernes fantastiske verdener.Alle kan huske, hvor deres rejse i litteraturen begyndte. Forestil dig din barndoms bøger, og straks dukker kortene over Mumidalen og Hunderedemeterskoven op i erindringen. Denne bog indeholder forfatternes refleksioner om deres forhold til fiktionens kort, både som æstetik og som redskab for deres litterære universer. Rigt illustreret med smukke og spændende kort fra Stevensons Skatteøen og Lewis’ Narnia til Tolkiens Middle-Earth.
Nyt bind i bestsellerserien Godnathistorier for rebelske piger med 100 nye historier om 100 indvandrerkvinder, der har formet – og som vedbliver med at forme – vores verden. Alle historier er smukt illustreret med et maleri af kvindelige kunstnere fra hele verden. Velkommen til en børnebog spækket med inspirerende godnathistorier om livsmod og vilje, der hylder ekstraordinære kvinder fra fortid og nutid – fra Josephine Baker til Rihanna, fra Anna Wintour til Madeleine Albright. Kvinder med vidt forskellige drømme, liv, karrierer og kompetencer, men som har det til fælles, at de alle forlod deres hjemland – nogle af nødvendighed, andre i jagten på nye muligheder.Tag med på en spændende, eventyrlig, hjerteskærende og fascinerende rejse med denne historiesamling, der inspirerer børn til at gå efter deres drømme og udvide deres muligheder, uanset hvor i verden, de så end kan udfolde sig.
Tag med til Nordpolen! Grib tørklæde og vanter! IS MONSTER FUNDET PÅ NORDPOLEN! Avis overskrifterne larmer Læs alt om det! Læs alt om det! Men hvad sker der, når en nysgerrig forældreløs møder den 10.000-årige mammut? Det er en utrolig historie - og det er lige her! Elsie bor på gaden i det victorianske London. Hun har læst om is-monstret: en uldne mammut fundet på Nordpolen. Men da Elsie endelig møder mammuten, bliver det starten på et utroligt eventyr fra London til hjertet af Arktis!"Når du er begyndt på Ismonstret kan du ikke lægge den fra dig, den er super spændende og hænger godt sammen"... "Ismonstret har mange og ret korte kapitler. Det kan jeg godt lide, da jeg så føler, at bogen faktisk er kortere end den er." - Bech´s Books 5 stjerner, Freya F. født 2006.
„Jeg lever løs og synes, at man skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man har,” sagde Astrid Lindgren. Hun døde som 94-årig i 2002. Ordene ”Denne dag, et liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925. De fulgte hende gennem livet, i kærligheden og i kunsten som et mantra, som en form for ledetråd i menneskets uforskammet korte liv: Grib det, nyd det, brug det!Den kunst forstod Astrid Lindgren, hvad enten hun befandt sig i naturen, forsvandt dybt ind i en skriveproces, legede heks med sine små slægtninge, kæmpede for børnebogens status, for unges rettigheder, eller som ældre trådte i karakter som miljøaktivist, fredsforkæmper og filantrop. DENNE DAG, ET LIV er den første nordiske Astrid Lindgren-biografi i 40 år. Den fortæller en ny historie, den går bag forfatterskabets facade, og skildrer forfatterens tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Bogen bygger på et væld af hidtil ukendte, aldrig tidligere publicerede breve, dagbøger og fotos, samt på halvandet års samtaler med Astrid Lindgrens datter, Karin Nyman, der på nærmeste hold fulgte sin berømte mors karriere og splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd.
Med Grundtvig rundt – en guide opregner Ove Korsgaard en række emner, hvor Grundtvig stadig i dag har betydning for vort land, meninger og holdninger. Salmedigterens relevans for nutiden tages under behandling ud fra emnerne: Nationen, Almuen, Det moderne, Medborgerskab, Skolen, Kirken, De fremmede, Kvinden, Følelser, Kamp, Oplysning og Menneskesyn. Og det vil nok komme bag på mange, hvor nutidig og avanceret Grundtvig er i sine synspunkter.
Dansk litteraturs historie bind 5 skildrer litteraturen fra 1960 til 2000. Læs bl.a. om hvordan litteraturen pendler mellem modernisme og realisme, eksperiment og traditionsfornyelse.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.