Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
NY OG OPDATERET 2022 UDGAVEAnstalt og menneske må betragtes som et af tidens hovedværker inden for den sociologiske analyse af livet i den totale institutions lukkede verden, således som vi kender den fra f.eks. fængsler, kaserner, skibe, kostskoler, klostre, alderdomshjem, opdragelseshjem m.m. Anstalt som menneske skildrer, hvad disse institutioner »får ud af« klienterne, og hvad klienterne »får ud af« tilværelsen inden for murene – på godt og ondt, måske navnlig det sidste… Opmærksomheden rettes i særlig grad mod statshospitalet med udgangspunkt i forfatterens studier i marken gennem 1 år som medarbejder ved et stort amerikansk statshospital. Erwing Goffman fremlægger i bogen den hovedtese, at den mest betydningsfulde faktor i den sindslidende patients udvikling under opholdet ikke så meget er hans sygdom, men selve institutionen og alt, hvad den indebærer. Anstalt og menneske har derfor bud til enhver, som er beskæftiget – eller anbragt – i disse institutioner, samt til alle, der ønsker at vide besked med en af vort samfunds skyggesider.Bogen er senest udkommet i 14 oplag i oktober i en opdateret udgave.
Hvad er kvalitativ analyse, og hvordan og hvorfor gør vi, som vi gør, når vi analyserer inden for de sundhedsvidenskabelige traditioner? Denne antologi har til formål både teoretisk og mere konkret og praksisnært at præsentere forskellige kvalitative analysemetoder inden for den humanistiske sundhedsforskning. Antologien tydeliggør de bagvedliggende traditioner og metodologier og demonstrerer, hvordan tradition, metodologi og den konkrete fremgangsmåde hænger sammen. Antologiens 16 kapitler er skrevet og fagfællebedømt af førende forskere i Danmark og udlandet. Kapitlerne sætter fokus på kvalitative analysemetoder inden for traditioner som pragmatik, hermeneutik, fænomenologi og kritisk teori.
Tværfagligt samarbejde er en krævende og vigtig udfordring for alle, der arbejder inden for sundhedsområdet, det sociale område og undervisningssektoren.Forfatterne kombinerer teoretisk indsigt med praktisk erfaring og lægger vægt på de pædagogiske udfordringer, der er knyttet til tværfagligt samarbejde.
"Livet med et udviklingshæmmet barn" beskriver de særlige vilkår og udfordringer, man har i en familie med et handicappet barn. Bogen dykker ned i de forskellige dele af barnets opvækst fra fødsel over ungdomsliv og til tidlig voksenalder. Hver alder har sine egne udfordringer, hvor der kan være brug for at høre andres erfaringer eller blive udfordret på egen tænkning. Bogen er derfor krydret med citater og udsagn fra forældre, der selv har børn med udviklingshæmning. Deres bidrag gør bogen nuanceret og levende.Bogen giver kortt sagt svar på nogle af de uendeligt mange spørgsmål, der melder sig, og som man ikke kan gå ét sted hen og få svar på. Nogle af disse spørgsmål er eksistentielle og personlige – andre af mere lavpraktisk art.Bogens kapitler veksler fra letforståelig formidling af faglige emner som kromosomer og syndromer, regler og rettigheder og beskrivelse af barnets funktionsniveau til nære emner som tilknytning, sorg, opdragelse, handicapidentitet og familiedynamik.Bogen indeholder desuden praktiske informationer om merudgifter, tabt arbejdsfortjeneste, hjælpemidler, relevante foreninger mv. Bogen kan også bruges som opslagsværk, hvis der er en bestemt problemstilling i livet med det udviklingshæmmede barn, der kræver særlig opmærksomhed.Bogen henvender sig især til forældre, bedsteforældre og andre pårørende til børn med udviklingshæmning samt til professionelle, der arbejder med området i kommunalt eller specialpædagogisk regi.
Børn i familie- og socialretten er en lettilgængelig juridisk lærebog om forældres og samfundets rettigheder og pligter over for børn. Bogen beskriver den privatretlige – familieretlige – lovgivning, der gælder i forholdet mellem forældre og deres børn. Bogen beskriver endvidere den offentligretlige – sociale – lovgivning og de sociale myndigheders forpligtelser i forhold til børn i almindelighed og udsatte børn i særdeleshed.Endvidere beskrives samspillet mellem den familie- og socialretligelovgivning i forhold til børn og de forvaltningsretlige rammer formyndighedernes indsats og deres samarbejde med henblik på at sikrebørn og unges personlige udvikling og sundhed. Bogen giver en samlet fremstilling af den centrale lovgivning om børn og unge og de seneste reformer i lovgivningen.Målgrupper for bogen er først og fremmest studerende på grund- og videreuddannelserne til socialrådgiver og på efteruddannelsesforløb, der handler om børn. Bogen kan også anvendes af sagsbehandlere i Familieretshuset, som ønsker at orientere sig om den sociale lovgivning om børn. Andre faggrupper, der arbejder med børn, kan også skabesig et overblik over børns familie- og socialretlige retsstilling.Bogens forfattere er cand. jur. Jane Røhl, souschef i Familieretshuset og cand.jur., ph.d. Caroline Adolphsen, der er lektor i børneret på Juridisk Institut, Aarhus Universitet.
RETSMEDICIN I NY 4. UDGAVEHermed foreligger 4. udgave af klassikeren Retsmedicin, hvor den studerende får en forståelse af, viden om og kendskab til læren om medicinens anvendelse i retsvæsenets tjeneste. Heri dokumenteres etik og lovgivning, obduktion, traumatologi, dødsmåder, dødsårsager, forgiftninger, klinisk retsmedicinsk samt metoder og forskning.I denne 4. udgave er bogens kapitler revideret efter nyeste retningslinjer og lovregler, ligesom bogens kapitler er strammet op, gjort mere pædagogiske og opdateret efter aktuelle læringsmål på landets fire medicinske fakulteter i København, Aarhus, Odense og Aalborg.Flere kapitler er udgået, mens 4. udgaven er opdateret med et kapitel om gerningsmandsprofiler og om undervisning i retsmedicin.fagredaktør er Jørgen Lange Thomsen.
Bogen behandler de grundlæggende regler om sundhedsmyndigheders og sundhedspersoners pligter og patienters rettigheder. Blandt de emner, som behandles, er patientens ret til selvbestemmelse, aktindsigt, fortrolighed, frit sygehusvalg, behandling i udlandet, behandling inden for maksimale ventetider, kunstig befrugtning, svangerskabsafbrydelse, klage og erstatning. Autorisationsordningen, tvangsanvendelse i behandlingen, sundhedspersonalets pligter og rettigheder, og reglerne om sundhedsvæsenets tilrettelæggelse optræder desuden som emner i bogen. Indholdsfortegnelse Forord Kapitel 1. Indledning Kapitel 2. Organisation og opgavefordeling Kapitel 3. Sundhedsvæsenets tilrettelæggelse Kapitel 4. Sundhedspersonalet Kapitel 5. Patientrettigheder Kapitel 6. Selvbestemmelse Kapitel 7. Aktindsigt Kapitel 8. Fortrolighed Kapitel 9. Ventetider Kapitel 10. Valg af behandler og behandlingssted Kapitel 11. Behandling i udlandet Kapitel 12. Assisteret reproduktion Kapitel 13. Svangerskabsafbrydelse, fosterreduktion, sterilisation og kastration Kapitel 14 Transplantation og obduktion Kapitel 15. Tvangsbehandling Kapitel 16. Patienterstatningsordningen Kapitel 17. Kontrol LitteraturfortegnelseLove m.v. Afgørelsesregister Stikordsregister
Psykiatriloven er den centrale lov i forhold til anvendelse af tvang i psykiatrien. Loven er fra 1989 og er siden blev ændret 22 gange. Denne kommentar behandler loven, som den er gældende per 1. december 2023. Kommentaren henvender sig til alle, der kommer i berøring med tvang i psykiatrien og bygger på et omfattende kildemateriale. Lovforarbejder med de mange ændringer, retspraksis, klagenævnspraksis, ombudsmandsberetninger og litteratur er inkluderet i kommentaren.Forfatterne er professor emerita, dr.jur. Ellen Margrethe Basse og cand.scient.pol.Knud Kristensen, som er tidligere mangeårig formand for SIND – Landsforeningen for psykisk sundhed.Forfatterne har derudover skrevet Håndbog for psykiatribrugere og pårørende – Kend dine rettigheder udgivet af SIND.
Sundhedsstyrelsens beskrivelse af de 7 lægeroller har i høj grad præget opfattelsen af, hvad en professionel læge skal kunne i Danmark. Men hvordan træner man de forskellige lægeroller som studerende? Og hvilke elementer er vigtige i overgangen til lægerollen? "Lægens roller" giver både et overblik over og en guide til, hvordan man som studerende, yngre læge eller underviser arbejder målrettet med lægefaglig professionalisme. Bogen er ideel som lærebog i professionskurser ved medicinstudiet i København, Aarhus, Odense og Aalborg,men vil også være nyttig for nyuddannede læger, som ønsker at genopfriske viden og færdigheder indenfor f.eks. lovgivning, kommunikationsredskaber, ledelse og forskning. Bogen har fokus på rollerne som professionel, sundhedsfremmer, kommunikator, leder, samarbejder og akademiker, der støtter og supplerer rollen som medicinsk ekspert. I én bog får du en samlet guide til de vigtigste elementer i lægelig professionalisme. Derudover er bogen velegnet som inspirationskilde i forbindelse med jobstart og karrierevalg.
Den teknologiske udvikling i de sidste årtier har givet anledning til nye aftaleindgåelsesmåder, og der er kommet stadigt mere fokus på behovet for forbrugerbeskyttelse. Som følge heraf er forbrugeraftaleloven ændret flere gange siden 1978, hvor den første forbrugeraftalelov blev vedtaget i Danmark. Flere af ændringerne er udtryk for gennemførelse af EU-direktiver, senest ved implementering af forbrugerrettighedsdirektivet i dansk ret ved lov nr. 1457 af 17. december 2013, som trådte i kraft den 13. juni 2014.Denne lovkommentar indeholder en omfattende, opdateret og videnskabelig gennemgang og analyse af forbrugeraftaleloven, dens forarbejder, tilhørende retningslinjer, dansk og EU-retlig praksis osv. Også tilgrænsende regelsæt, f.eks. markedsføringsloven og e-handelsloven, samt almindelige formueretlige regler inddrages i fremstillingen.Fremstillingen følger lovens systematik. Kommentarerne er knyttet til de konkrete, sproglige udtryk i lovens enkelte bestemmelser, men er også problemorienteret. Indholdet af kommentarerne til lovbestemmelserne fremgår af en oversigt under hver enkelt paragraf.
Den demografiske udvikling viser, at antallet af ældre stiger. Deres retsforhold har voksende betydning. Med denne nye, opdaterede udgave af Værgemålsloven med kommentarer søger forfatterne at dække nogle væsentlige og praktisk vigtige juridiske problemstillinger, som opstår i kølvandet på det, der i folkemunde kaldes ældrebyrden.I bogen er der foretaget en ajourføring og bearbejdelse. Den indeholder nye afgørelser og nyvurderinger. Formålet har været at udfylde et beskrivelsesmæssigt tomrum med omfattende og dybtgående redegørelser, som forhåbentlig indeholder fyldestgørende svar på de fleste spørgsmål, som opstår.Bogen henvender sig til de faggrupper, som i det daglige beskæftiger sig med værgemål for voksne samt med børns og unges økonomiske forhold. Det gælder advokater, dommere, revisorer, bankrådgivere og forvaltningsafdelingerne, som administrerer formuerne, samt socialrådgivere, kommunalt ansatte, hospitals- og plejepersonale. De kan komme til at vurdere, om der er behov for værgemål og i bekræftende fald hvilket, ligesom der senere skal samarbejdes med værgerne. Også de pårørende kan have behov for svar på opståede spørgsmål.Lovkommentaren er forfattet af Svend Danielsen, der er kendt for sin interesse for området, bl.a. som formand for værgemålsudvalget, hvis betænkning dannede grundlag for loven fra 1996, og som forfatter af førsteudgaven fra 2006. Derudover Rie Thoustrup Sørensen, der er kontorchef i Statsforvaltningens værgemålskontor, og som tidligere var kontorchef i Civilstyrelsen.IndholdForordVærgemålslovenVærgemålsbekendtgørelsenSagsbehandlingsbekendtgørelsenIndledningKapitel 1. Værgemål for børn og ungeKapitel 2. Værgemål for voksneKapitel 3. Behandlingen af værgemåls- og værgesager vedrørende voksneKapitel 4. Værgens beføjelser og pligterKapitel 5. Formuens forvaltning og anbringelse m.v.Kapitel 6. Umyndiges selvstændige rådighed og næringKapitel 7. Ugyldige aftalerKapitel 8. Særlige værgemålKapitel 9. Internationale aftalerKapitel 10. Ikrafttræden m.v.Retsplejelovens kapitel 43 - VærgemålssagerAfgørelsesregisterStikordsregister
I denne studieudgave er samlet en række kapitler fra bøgerne Magtanvendelse over for voksne og Festskrift til Irene Nørgaard. Bogen er en del af pensum i faget Selvbestemmelse i social-, sundheds- og psykiatriret på Aarhus Universitet. Den indeholder et genoptryk af kapitler, der alle vedrører de overvejelser og udfordringer af retssikkerhedsmæssig karakter, som opstår, når mennesker med behov for hjælp og omsorg i hverdagen, ikke ønsker denne hjælp. EVA NAUR er lektor på Aarhus Universitet, hvor hun bl.a. underviser i faget Selvbestemmelse i social-, sundheds- og psykiatriret og Familie- og arveret.
Formålet med denne 3. udgave er som i tidligere udgaver at give en systematisk gennemgang af retsgrundlaget for kommunernes administration af børne- og ungeområdet, der afspejler en række centrale socialretlige problemstillinger. Siden sidste udgave er barnets lov trådt i kraft, hvilket betyder, at reglerne om sociale indsatser overfor børn, unge og deres familier, herunder børn og unge med funktionsnedsættelser er udskilt fra serviceloven og placeret i en ny særskilt hovedlov. En lang række bestemmelser videreføres fra serviceloven til barnets lov, men nye bestemmelser er kommet til, med henblik på at sikre, at sagsbehandlingen i kommunerne tager udgangspunkt i et »tidssvarende børnesyn«, hvor »børnene sættes først«. Dette har givet anledning til at foretage en gennemgående revision af bogen – og samtidig har vi ønsket at begrænse omfanget af fremstillingen. Derfor er kapitlerne om magtanvendelse under anbringelsen og finansiering m.v. udgået og indarbejdet i øvrige relevante kapitler. Bogens ærinde er med udgangspunkt i de socialretlige regler at bidrage til en samlet fremstilling af de relevante lovområder, herunder tillige tværgående principper og regler. Derfor behandles den lovgivning, som har relation til opgaverne i de kommunale børn og unge-forvaltninger, og dermed den lovgivning, der må forudsættes bekendt dels af medarbejdere, der er beskæftiget med sager vedr. udsatte børn og unge, og dels af rådgivere og andre, der varetager opgaver i forbindelse med sådanne sager. Bogen kan endvidere anvendes som opslagsbog for børne- og ungerådgivere, andre sagsbehandlere og rådgivere og andre med særlig interesse for området. Ligeledes er bogen relevant i undervisningssammenhæng.
NU GLEMTE VI INNOVATIONEN IGEN... giver en grundlæggende indføring i, hvordan du som leder gør din virksomhed klar til at arbejde med innovation, samtidig med at du også opbygger en innovationskultur.Logikken er, at hvis din virksomhed skal have succes med innovationen igen og igen, så er det vigtigt at have et fælles sprog om innovation, fælles innovationsformål, at få skabt de rigtige organisatoriske og ledelsesmæssige rammer og naturligvis at få den rigtige kultur på plads.Denne bog giver derfor som en af de første en grundlæggende introduktion til disse perspektiver og tilbyder ny viden om opbygning af innovationskultur. Alternativet til at opbygge en innovationskultur er nemlig, at innovationen nemt bliver glemt i en travl hverdag, hvor driften og andre aktiviteter stjæler opmærksomheden.Bogen henvender sig primært til HA-, cand.merc.-, cand.polyt.- og MBA-uddannelserne samt Master i Læreprocesser og diplomuddannelsen i ledelse. Bogen er også tænkt som inspiration til organisations-, udviklings- og innovations- konsulenter samt til virksomhedsledere, der er nysgerrige på, hvordan de kan opbygge innovationskultur i praksis.JACOB BRIX er professor i innovation og ledelse ved Aalborg University Business School. Han har en dobbelt ph.d.-grad fra Aarhus Universitet og Teknologisk Institut, og han har været gæsteprofessor ved bl.a. Royal Melbourne Institute of Technology i Australien, NTNU i Norge og Rensselaer Polytechnic Institute i USA.
Bioretlig regulering og bioetiske normer har stor betydning for menneskers liv. I hvilken udstrækning, vi som borgere har adgang til for eksempel abort, fertilitetsbehandling, prænatal diagnostik og organdonation, kan have dybe konsekvenser for vores liv og livskvalitet. Derfor er det temaer, hvor ret og etik i udpræget grad kører parløb. Etikken spiller en rolle i etableringen af lovene og kan kvalificere retspolitiske overvejelser om reguleringens indhold, når den gældende lovgivning inden for de bioretlige områder bliver udfordret. Bogen er skrevet til jurastuderende, filosofistuderende og andre, der interesserer sig for samspillet mellem ret og etik inden for en række aktuelle tematikker.Forfatterne er Janne Rothmar Herrmann, professor i sundhedsret på Københavns Universitet, og Thomas Søbirk Petersen, professor i etik på Roskilde Universitet.Janne Rothmar Herrmann er professor i sundhedsret på Københavns Universitet, hvor hun underviser i bl.a. bioret. Hun er medlem af Udvalget for en mere værdig død og tidligere medlem af Dataetisk Råd og Nordisk Komité for Bioetik.Thomas Søbirk Petersen er professor i etik på Roskilde Universitet, hvor han forsker i anvendt etik, herunder bl.a. medicinsk etik og retsfilosofi. Han er medlem af Udvalget for en mere værdig død og tidligere medlem af Det Etiske Råd.
I anledning af junigrundlovens 175-års jubilæum undersøger bogen Religion og grundlov de historiske og forfatningsretlige rammer for religion, der stadig er aktuelle i politik og medier, i folkekirke og trossamfund samt i lovgivning og ved domstolene. Religion og grundlov er produktet af et tværfagligt videnskabeligt arbejde, der undersøger religion og grundlov i sine forfatningsretlige, historiske, religionsvidenskabelige og teologiske sammenhænge. Den præsenterer, kommenterer og diskuterer centrale begreber, overvejelser og udfordringer om religion, som de kommer til udtryk i væsentlige forfatningsretlige kilder. Resultatet er en grundig faglig diskussion af, hvordan ret og religion i Danmark har formet hinanden, hvor historisk indsigt forbindes med aktuelle juridiske og religionsvidenskabelige perspektiver. Forhåbningen er, at læseren får en dybere forståelse af de komplekse interaktioner mellem religion, ret og samfund.Bogen giver først en grundig introduktion til religion ved Den Grundlovgivende Rigsforsamling, hvorefter 12 selvstændige kapitler undersøger de historiske kilder, deres betydning og deres tolkning i lys af nutidige udfordringer, ikke mindst kildernes indflydelse på nutidig lovgivning og retspraksis.Endelig består bogen af et nyoptryk af de historiske retskilder, der især har påvirket dansk religionsret. Det drejer sig om de væsentligste debatter om religion på Den Grundlovgivende Rigsforsamling, men også uddrag fra den Westfalske Fred, Anordningen for Jøderne fra 1814 og senere debatter om religion i Rigsdagstidende fra 1860’erne.Bogen er udarbejdet i samarbejde med studerende ved København Universitet, der som led i deres undervisning aktivt deltog som medforskere i udvalg af kilderne og diskussion af udfordringerne, og bogen er på den måde også et resultat af undervisningsbaseret forskning.
Bogen gennemgår grundigt de i dansk ret betydningsfulde regler om syn og skøn. Siden 4. udgave fra 2011 er retsplejelovens regler om syn og skøn blevet ændret, ligesom Højesterets praksis om sagkyndige erklæringer har givet anledning til en revurdering og væsentlig udvidelse af behandlingen af sagkyndig bevisførelse på anden måde end ved syn og skøn. Indholdsoversigt Forord Kapitel I. Sagkyndig bevisførelse Kapitel II. Betingelserne for syn og skøn Kapitel III. Anvendeligheden af sagkyndige erklæringer og vidner Kapitel IV. Skønsbegæringen Kapitel V. Skønstemaet Kapitel VI. Udpegning af skønsmænd Kapitel VII. Skønsforretningen Kapitel VIII. Skønserklæring og afhjemling Kapitel IX. Skønssagens omkostninger Kapitel X. Nyt syn og skøn Domstolsstyrelsens blanket (www.domstol.dk) Forkortelser Fortegnelse over litteratur Domsregister Stikordsregister
TIPS TIL JEG DØR er den opsigtsvækkende historie om dengang, danskerne for alvor opdagede spændingen ved at spille på sport. Det skabte en årtier lang tipsfest, hvor halvdelen af befolkningen jagtede milliondrømmen uge efter uge, og hvor tipskonger, millionærer, svindlere og magtfulde samfundsaktører lukrerede på de hidtil usete pengesummer, spillet genererede.Bogen er skildringen af et forunderligt fænomen, der startede i efterkrigstiden, toppede i 80’erne og smuldrede i 90’erne. Den skildrer debatten om moral versus økonomi, i hvor høj grad et mål bør hellige et middel, og hvordan det første spil trækker tråde helt frem til det samfund, vi kender i dag.
When arrangements are made for someone, in their best interests, that amount to a deprivation of their liberty - for example placing someone in a care home against their wishes - how does the law protect their rights?The law in this vital area has been a mess. In 2014, a parliamentary committee described the current legal framework - the "Deprivation of Liberty Safeguards" (DoLS) - as not fit for purpose, and that was before a Supreme Court judgment (Cheshire West) just a few days later meant that the system has been overwhelmed with vastly more cases than it was built or resourced for.In 2019, legislation was passed with the bare bones of a new system, the Liberty Protection safeguards (LPS), to replace DoLS. But despite a consultation in 2022 on a draft Code of Practice which added some detail, it has now been announced that the LPS will not be implemented before the next general election (expected to be in late 2024), and so in practice may well never be implemented at all.Without those long awaited reforms, we will still have to work with the old system, and all the problems it had that LPS was supposed to fix, notably:That DoLS does not apply beyond care homes and hospitals, and so anyone deprived of their liberty in other settings, such as their own family home, or supported living, can only have this authorised by a court order;Similarly, DoLS only applies over the age of 18, but this leaves a gap for 16-17 year olds where, again, court orders are needed to authorise any deprivation of liberty, as the courts have only recognised parental consent to avoid a deprivation of liberty where the child is under 16; andEven where the DoLS system does apply, over 18 and in care homes and hospitals, there is a colossal mismatch between the system's resources and the workload, with backlogs of a year or more for authorisations to be processed, and tens of thousands of people unlawfully deprived of their liberty.This book will look at:The background and context to the law on deprivation of libertyArticle 5 of the European Convention of Human RightsThe Bournewood case and the birth of DoLSCheshire West, the definition of a deprivation of liberty, and how this has applied in a range of settings from the family home to residential care and hospitalHow DoLS works in practice, including the key safeguardsDeprivation of liberty for children and young peopleCourt applications for deprivation of liberty in the communityThe interface between DoLS and the Mental Health ActConsequences and compensation for an unlawful DoLThe Law Commission's review of DoLS, the evolution of the LPS and how it would have worked, and the prospects of reform now; andMaking the best of the system we have for now.ABOUT THE AUTHORBen Troke is a solicitor and a mediator with 25 years' experience working in health and social care, acting for the NHS and private sector providers all over the country. His particular interest is in decisions about mental capacity, medical treatment and deprivation of liberty, and he regularly deals with urgent applications to court in emergency situations.Ben is independently rated as one of the leading practitioners in the country in the Court of Protection. He currently sits on the Law and Ethics Policy Unit of the Faculty of Intensive Care Medicine, and the Law Society's Mental Health and Disability Committee, and has a decade of experience of sitting on the ethics of clinical practice committee of a large acute NHS Trust.Ben is a regular speaker at conferences nationwide and often provides training, in person and online.
La evolución del derecho laboral en Colombia, desde sus cimientos en la época colonial hasta las complejidades del siglo XXI, refleja un proceso dinámico que ha sido moldeado por las fuerzas económicas, sociales y políticas del país. En este contexto, la presente investigación, "La Evolución de las Normativas Laborales en Colombia: Retos y Oportunidades en el Siglo XXI", se propone explorar y comprender críticamente este recorrido histórico (Diaz, 1998).
This updated edition of Seminars in Forensic Psychiatry is an invaluable guide for consultants and specialist trainees working in forensic psychiatry. Written by leading international contributors, topics include models of care, the management of in-patient violence, forensic psychotherapy, and psychological treatments. The evolution of policy and mental health law is discussed, demonstrating how it has shaped the provision of forensic psychiatry services. Legal aspects include considerations of mentalistic defences in criminal law, mental health law, as well as the law on negligence. The book also includes sections on specialist areas of need, including cultural and gender specific needs, terrorism, stalkers, and sex offenders. Woven into the chapters are practical approaches, and 'how to' guides. The volume ends with advice for each of the transitions in the career of a forensic psychiatrist. A truly practical guide, this is a must-read for psychiatrists and mental health professionals working within a forensic setting.
Die Kryokonservierung ermöglicht es, Keimzellen, 2-PN-Zellen und Embryonen einzufrieren und über Jahrzehnte zu lagern. Ihre Bedeutung für die Kinderwunschbehandlung wächst stetig. Dennoch bedürfen viele Aspekte vor, während und nach der Kryokonservierung rechtlicher Klarheit. Dies betrifft neben dem rechtlichen Status des Kryogutes vor allem die Entscheidungsrechte der intendierten Eltern. Weitere Problemfelder bilden die zulässigen Handlungen im Umgang mit dem Kryogut, die fehlende zeitliche Höchstlagerungsdauer, die Kinderwunschbehandlung post mortem und der Umgang mit überzähligem Kryogut. Der Autor arbeitet die rechtlichen Grundlagen der Kryokonservierung heraus. Hierbei zeigt er auf, an welchen Stellen ein gesetzlicher Regelungsbedarf besteht und unterbreitet konkrete Regelungsvorschläge.
This volume reflects on the recent explosion of at-home digital health care. It explores the ethical, legal, and regulatory impacts of this shift away from the 20th-century focus on clinics and hospitals towards a more modern health care model. This title is also available as Open Access on Cambridge Core.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.