Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Værgemålsloven - Svend Danielsen - Bog

Bag om Værgemålsloven

Den demografiske udvikling viser, at antallet af ældre stiger. Deres retsforhold har voksende betydning. Med denne nye, opdaterede udgave af Værgemålsloven med kommentarer søger forfatterne at dække nogle væsentlige og praktisk vigtige juridiske problemstillinger, som opstår i kølvandet på det, der i folkemunde kaldes ældrebyrden. I bogen er der foretaget en ajourføring og bearbejdelse. Den indeholder nye afgørelser og nyvurderinger. Formålet har været at udfylde et beskrivelsesmæssigt tomrum med omfattende og dybtgående redegørelser, som forhåbentlig indeholder fyldestgørende svar på de fleste spørgsmål, som opstår. Bogen henvender sig til de faggrupper, som i det daglige beskæftiger sig med værgemål for voksne samt med børns og unges økonomiske forhold. Det gælder advokater, dommere, revisorer, bankrådgivere og forvaltningsafdelingerne, som administrerer formuerne, samt socialrådgivere, kommunalt ansatte, hospitals- og plejepersonale. De kan komme til at vurdere, om der er behov for værgemål og i bekræftende fald hvilket, ligesom der senere skal samarbejdes med værgerne. Også de pårørende kan have behov for svar på opståede spørgsmål. Lovkommentaren er forfattet af Svend Danielsen, der er kendt for sin interesse for området, bl.a. som formand for værgemålsudvalget, hvis betænkning dannede grundlag for loven fra 1996, og som forfatter af førsteudgaven fra 2006. Derudover Rie Thoustrup Sørensen, der er kontorchef i Statsforvaltningens værgemålskontor, og som tidligere var kontorchef i Civilstyrelsen. Indhold Forord Værgemålsloven Værgemålsbekendtgørelsen Sagsbehandlingsbekendtgørelsen Indledning Kapitel 1. Værgemål for børn og unge Kapitel 2. Værgemål for voksne Kapitel 3. Behandlingen af værgemåls- og værgesager vedrørende voksne Kapitel 4. Værgens beføjelser og pligter Kapitel 5. Formuens forvaltning og anbringelse m.v. Kapitel 6. Umyndiges selvstændige rådighed og næring Kapitel 7. Ugyldige aftaler Kapitel 8. Særlige værgemål Kapitel 9. Internationale aftaler Kapitel 10. Ikrafttræden m.v. Retsplejelovens kapitel 43 - Værgemålssager Afgørelsesregister Stikordsregister

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788757435993
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 798
 • Udgivet:
 • 18. Oktober 2017
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 165x237x56 mm.
 • Vægt:
 • 1437 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 24. Maj 2024
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Værgemålsloven

Den demografiske udvikling viser, at antallet af ældre stiger. Deres retsforhold har voksende betydning. Med denne nye, opdaterede udgave af Værgemålsloven med kommentarer søger forfatterne at dække nogle væsentlige og praktisk vigtige juridiske problemstillinger, som opstår i kølvandet på det, der i folkemunde kaldes ældrebyrden.
I bogen er der foretaget en ajourføring og bearbejdelse. Den indeholder nye afgørelser og nyvurderinger. Formålet har været at udfylde et beskrivelsesmæssigt tomrum med omfattende og dybtgående redegørelser, som forhåbentlig indeholder fyldestgørende svar på de fleste spørgsmål, som opstår.
Bogen henvender sig til de faggrupper, som i det daglige beskæftiger sig med værgemål for voksne samt med børns og unges økonomiske forhold. Det gælder advokater, dommere, revisorer, bankrådgivere og forvaltningsafdelingerne, som administrerer formuerne, samt socialrådgivere, kommunalt ansatte, hospitals- og plejepersonale. De kan komme til at vurdere, om der er behov for værgemål og i bekræftende fald hvilket, ligesom der senere skal samarbejdes med værgerne. Også de pårørende kan have behov for svar på opståede spørgsmål.
Lovkommentaren er forfattet af Svend Danielsen, der er kendt for sin interesse for området, bl.a. som formand for værgemålsudvalget, hvis betænkning dannede grundlag for loven fra 1996, og som forfatter af førsteudgaven fra 2006. Derudover Rie Thoustrup Sørensen, der er kontorchef i Statsforvaltningens værgemålskontor, og som tidligere var kontorchef i Civilstyrelsen.

Indhold
Forord
Værgemålsloven
Værgemålsbekendtgørelsen
Sagsbehandlingsbekendtgørelsen
Indledning
Kapitel 1. Værgemål for børn og unge
Kapitel 2. Værgemål for voksne
Kapitel 3. Behandlingen af værgemåls- og værgesager vedrørende voksne
Kapitel 4. Værgens beføjelser og pligter
Kapitel 5. Formuens forvaltning og anbringelse m.v.
Kapitel 6. Umyndiges selvstændige rådighed og næring
Kapitel 7. Ugyldige aftaler
Kapitel 8. Særlige værgemål
Kapitel 9. Internationale aftaler
Kapitel 10. Ikrafttræden m.v.
Retsplejelovens kapitel 43 - Værgemålssager
Afgørelsesregister
Stikordsregister

Brugerbedømmelser af VærgemålslovenGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.