Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Lene Bredsdorff levede en aktiv pensionisttilværelse med litteratur, musik og rejser, da hun i 2012 fik konstateret Alzheimers. Her fortæller hendes mand, Thomas Bredsdorff, om hendes sygdomsforløb, fra de første symptomer viser sig, til hun fire år senere kommer på plejehjem. Det er en fortælling om tab – af hukommelse, sprog, tids- og rumfornemmelse og ikke mindst samliv. Men det er også en fortælling om uventede lyspunkter, om det uundværlige aktivitetscenter Klarahus, om timerne med musikterapeuten Hugo og om pludselige glimt af klarhed og glæde. Tøsne og forsytia er et personligt vidnesbyrd om alderdom og Alzheimers, men det er også en litteraturkritikers undersøgelse af aldringens filosofi og Alzheimers’ idéhistorie – en bog, der nærmer sig det store og smertelige spørgsmål: Hvad er et menneske uden hukommelse?
Niels Stensen (1638-1686) er en af de mest betydningsfulde danske naturvidenskabsmænd gennem historien. Gennem 350 år har han fascineret og inspireret både fagfolk og lægfolk i ind- og udland.I løbet af et enkelt årti, 1660’erne, gjorde han en lang række epokegørende opdagelser indenfor anatomi, geologi og krystallografi.I "Niels Stensen. Kongelig anatom og fyrstelig geolog" kaster Jesper Brandt Andersen lys over Niels Stensens naturvidenskabelige indsats, baggrunden for hans enestående karriere og årsagerne til hans konversion til katolicismen, som fik ham til at vende sig fra naturvidenskaben.Jesper Brandt Andersen (f. 1965) er privatpraktiserende speciallæge i pædiatri og faglitterær forfatter. Han har tidligere udgivet "Martin Hammerich. Kunst og dannelse i Guldalderen" (2011), "Børnelægens store bog om barnets sygdomme" (2016), "Thomas Bartholin. Lægen og anatomen. Fra enhjørninger til lymfekar" (2017) og "100 myter om allergi" (2019). Han er forfatter til en lang række artikler om lægefaglige, kulturhistoriske og medicinhistoriske emner i danske og udenlandske fagtidsskrifter samt danske aviser – og foredragsholder om samme emner i Danmark og udlandet.
Klinisk forskningsmetode er en introduktion til klinisk forskning – et område der spænder vidt, lige fra laboratoriet over afprøvning af lægemidler til undersøgelse af patientpopulationer. Metoderne varierer fra simple spørgeskemaundersøgelser til brug af kompliceret apparatur. Fælles er patienten og en stringent videnskabelig tankegang. Bogen beskriver, hvad der driver god forskning og selve forskningsprocessen: Hvordan en undersøgelse tilrettelægges og gennemføres, og hvordan resultaterne publiceres. I denne proces indgår aspekter af etisk og lovgivningsmæssig karakter, og der er praktiske anvisninger med hensyn til litteratursøgning, statistik, databehandling og god klinisk (forsøgs)praksis (GCP). Anden udgave er revideret og ajourført og er udvidet med et kapitel om kvalitative metoder. Bogen henvender sig bredt til læger og studerende ved de sundhedsvidenskabelige fakulteter, men også andre grupper i sundhedssektoren og medicinalindustrien kan her finde praktiske råd og anvisninger samt konkrete eksempler på, hvordan problemer kan løses i forbindelse med kliniske projekter.
DE VEDVARENDE HVA' FOR NOGEN!?De vedvarende uforklarede fysiske symptomer anslås at gælde for 10-20 % af den danske befolkning, men selvom prævalensen er høj, er sygdomsgruppen præget af et manglende forfæste i det danske sundhedssystem.Denne bog er et opgør med de mest sejlivede myter inden for feltet. Den giver et overblik over den opdaterede tilgængelige viden og placerer de uforklarede symptomer i en aktuel samfundsmæssig kontekst.De vedvarende uforklarede symptomer udgør en stor udfordring i sundheds- og socialsystemet, og evidensbaseret viden er nødvendigt for at imødekomme de mange patienter og familiers legitime behov. Det drejer sig blandt andet om:FibromyalgiIrritabel tyktarmME/postviralt træthedssyndromPost comootio-syndrom/whiplashMultipel kemisk intoleranceFunktionelle bevægeforstyrrelserSygdomsangstBogen er opbygget med en beskrivende del, en klinisk orienteret del, diagnostiske værktøjer samt en beskrivelse af, hvordan en opdateret helhedsorienteret sygdomsmodel kan forstås. Den præsenterer et nutidigt vidensgrundlag for alle sundhedsprofessioner, der har med denne patientgruppe at gøre, herunder især de praktiserende læger, samt til patienter og pårørende.
Centralnervesystemets anatomi er en lærebog i neuroanatomi. Ud over en indføring i fagets grundlæggende elementer er bogen forsynet med tekstbokse, som relaterer neuroanatomien til sygdomme, deres behandling samt forskning i feltet. Bogen indeholder endvidere pensumdækkende afsnit om neuroembryologi, øjet og ørets anatomi samt det autonome nervesystem.Bogen er koncis, pædagogisk og rigt illustreret med tegninger, fotografier af makroskopiske præparater, mikrofotografier af histologiske snit fra hjerne og rygmarv og hjernescanninger. Hvert kapitel indledes med et resume og afsluttes med eksamensrelevante spørgsmål, hvor den studerende kan teste sin viden.Centralnervesystemets anatomi henvender sig primært til studerende ved landets fire uddannelser i medicin. Begge forfattere har stor erfaring i undervisning og eksamination i neuroanatomi for medicinstuderende. Bogen anbefales også til odontologiske kurser i neuroanatomi samt til studerende ved de mellemlange sundhedsuddannelser med interesse for de kliniske aspekter af neuroanatomien.Bogen er skrevet af lektor, ph.d. ved Institut for Neurovidenskab, København, Martin Fredensborg Rath, og professor emeritus, dr.med. ved Institut for Neurovidenskab, København, Morten Møller.
Er det ikke altid godt at ‘vide besked’?En tsunami af overdiagnostik er ved at oversvømme vores samfund. Den medicinske teknologi er i konstant udvikling og bliver hele tiden mere fintfølende, og det betyder at vi med selvtest og diverse undersøgelser i sundhedsvæsenet kan opfange selv de mindste afvigelser og unormale værdier i vores kroppe, som kan tolkes som sygdom. Samtidig udvides definitionerne af sygdomskategorier hele tiden, og behandlingsgrænser for, hvornår man er syg, sænkes. Dette kan alt sammen lede til overdiagnostik, som gør den enkelte unødigt til patient. Det er ikke alene dyrt for samfundet, men også spild af sundhedsvæsenets knappe ressourcer. I denne bog redegør forfatterne for, hvad overdiagnostik er, hvorfor det opstår, og hvordan det skader både individer og samfundet. De løfter bl.a. sløret for en række overraskende pointer:• Der er under 4 % raske tilbage, når risici for hjerte-kar-sygdomme undersøges i en almindelig befolkning.• Omkring hver femte patient med en kræftdiagnose er overdiagnosticeret.• Overdiagnostik trives i vores sundhedskultur, hvor den enkelte forventes at tage ansvar for egen sundhed.• Overdiagnostik er et usynligt problem i hverdagen, fordi det ikke kan ses hos den enkelte, men kun kan forstås på befolkningsniveau.Snart er vi alle patienter giver såvel studerende som forskere, undervisere, klinikere og beslutningstagere et solidt grundlag for at diskutere og forstå overdiagnostik.
Virus har sat dagsordenen i Jens Lundgrens arbejdsliv, lige siden han som helt ung læge stod ved sygesengen hos dødsmærkede aidspatienter og forskede i at finde en effektiv medicinsk mehandling til dem. Resultatet kan alverdens hiv-patienter takke ham for i dag.Siden coronapandemiens start har han knoklet for at hjælpe livstruede patienter og udvikle nye behandlinger med videnskabeligt dokumenteret effekt. Han har rådgivet de danske sundhedsmyndigheder og regeringen, og han har arbejdet tæt sammen med toppen af det amerikanske sundhedsvæsen under pandemigeneralen Anthony Fauci.I Vild virus giver han et unikt indblik i, hvad der sker bag kulisserne, når en virus truer os på livet og vender op og ned på vores hverdag. Bogen giver den første samlede beretning om de to vilde pandemiår: forskernes kapløb med tiden og en virus, der er en mester i at mutere, håndteringen af alle de udfordringer, virus pludselig kastede os ud i – og hvad vi har lært, så vi kan være bedre forberedte, når den næste virus udfordrer vores eksistens. For det vil ske: Pandemiernes tid er langtfra forbi.Bogen er blevet til i tæt samarbejde med Lars Igum Rasmussen, der som sundhedsredaktør på Politiken har dækket coronapandemien med mere end 200 nyhedsartikler, interviews, reportager og analyser.
MEDICINSKE OG KIRURGISKE CASES3. UDGAVEHermed foreligger 3. udgave af den populære Medicinske og kirurgiske cases. Bogen tager det vigtigste og hyppigste fra de medicinske og kirurgiske specialer og tilføjer en ny læringsdimension: Den kliniske, casebaserede tankegang.Bogen kan med fordel læses i forlængelse af standardværkerne Medicin og Kirurgi, som udgør den teoretiske baggrund for casene. Med casestrukturen føres læseren ind i den diagnostiske, differentialdiagnostiske, udredningsmæssige og behandlingsorienterede tankegang – og læseren er selv hovedperson!3. udgave er gennemgående opdateret inden for alle fagområder, ligesom mange helt nye cases er med. Desuden er yderligere 2 specialer inkluderet: Karkirurgi og thoraxkirurgi.Medicinske og kirurgiske cases henvender sig i særdeleshed til medicinstuderende på kandidatdelen ved universiteterne i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Bogen kan anvendes løbende gennem alle kandidatdelens semester og kan med fordel anvendes i forberedelserne til embedseksemanerne, ligesom KBU- og introlæger kan finde gavn af bogen.
Implantologi er den nyeste form for kirurgi i en privat tandlægepraksis. Den er et stort tandsundhedsbevarende fremskridt for patienterne. Denne bog er egnet til nybegyndere og lidt øvede. Behandlingsformen begejstrer enhver tandlæge og patient. Det er mit håb, at bogens form med tekst og tilhørende billeder i samme opslag vil lette klinikerens brug af bogen og at den vil blive en uundværlig del af klinikkens bibliotek. Tand-, mund- og kæbesygdomme er en vigtig del af tandlægens image som medicinalperson. De enkelte lidelser er forsøgt beskrevet i kort form efter samme koncept. Der er medtaget et righoldigt billedmateriale, som vil lette klinikerens mulighed for hurtig diagnostik, men som også opfylder en del kollegaers ønske om at anskueliggøre de forskellige lidelser for patienten. Kirurgisk fjernelse af visdomstænder er en evig udfordring, da man stilles overfor helt forskellige problemer hver gang. Gør ikke skade er tandlægens mantra, når man går i gang. En tandlæge som er dygtig til at fjerne visdomstænder regnes for en dygtig tandlæge og opnår hurtigt et godt ry. Komplikationer til kirurgi kan ikke undgås og de mest almindelige og deres behandling gennemgås! Alle tandlæger har komplikationer – du skal blot vide hvordan du takler dem.
ORTOPÆDISK KIRURGI9. udgaveOver 1.000 illustrationer!Hermed foreligger 9. udgave af lærebogen ORTOPÆDISK KIRURGI. Bogen markerer næsten 40 års udgivelse af standardværket, der for længst er blevet en klassiker inden for faget.Bogen giver en grundig indføring i ortopædkirurgiens diagnostik og behandling og omfatter også en systematisk gennemgang af både de generaliserede og de topografisk afgrænsede lidelser i bevægeapparatet.Den nye udgave er grundigt revideret med faglig viden inden for alle ortopædkirurgiske subspecialer og tværfaglige krydsfelter, bl.a. ortogeriatri, reumatologi, smertebehandling og troboseprofylakse. Bogen er rigt illustreret, og lettilgængelige tabeller og kliniske fotos understøtter patientundersøgelser og teknik inden for hver anatomisk region.ORTOPÆDISK KIRURGI er skrevet af førende danske eksperter, og lærebogen egner sig for medicinstuderende og postgraduate yngre læger under ortopædkirurgisk speciallægeuddannelse. Herudover kan fysioterapeuter og sygeplejersker anvende den som opslagsværk.
Elizabeth Holmes (f. 1984) har altid været bange for nåle. Hendes livsmission var at opfinde en nem og billig metode til at tage blodprøver, der kunne afdække en lang række sygdomme. Som 19-årig droppede hun ud af universitetet og stiftede biotekvirksomheden Theranos, der ti år senere blev vurderet til en værdi på ti milliarder dollars. I 2015 var hun USA’s både yngste og rigeste selvskabte kvindelige milliardær. En lang række af USA’s mest magtfulde folk lovpriste den ambitiøse iværksætter, der kom på forsiden af magasiner som Forbes og Fortune og blev udråbt som den kvindelige Steve Jobs. Der var kun ét problem. Hendes produkt virkede ikke. Det stoppede hende dog ikke. Hun afviste al kritik, fyrede alle medarbejdere, der sagde hende imod, og fortsatte med at markedsføre sit produkt over for investorer. Hun fik endda sit apparat ind i USA’s næststørste apotekerkæde, hvor amerikanerne fik taget blodprøver. Elizabeth Holmes og Theranos blev afsløret af bogens forfatter, John Carreyrou, der har interviewet over 150 personer til bogen, heriblandt 60 tidligere ansatte hos Theranos.Kåret til årets businessbog 2018 af Financial Times og McKinsey. Udnævnt til en af årtiets ti bedste nonfiktionbøger af The Times.
I I embeds medfør får du historier om læger, der har udført forsøg på egen krop. Der er eksempler, der er tankevækkende, og eksempler, der er grænseoverskridende. Revolutionerende opdagelser og tragiske ulykker - nobelpriser og dødsfald. Der er eksempler fra 1614 og frem til i dag. Bogen præsenterer nogle af de mest betydelige tilfælde, og selv-forsøgene introduceres i deres rette medicinhistoriske kontekst. Bogens forfatter, Lasse Romer Olsen, forsøger ligeledes at adressere årsagerne til selvforsøgene: Er det rent etisk det mest forsvarlige? Det hurtigste? Eller har der slet og ret ikke været andre muligheder?
"Oral medicin og patologi" er en vigtig del af tandlægens image som medicinalperson. De enkelte lidelser er forsøgt beskrevet i kort form efter samme koncept: definition, ætiologi, symptomer, klinik, diagnose, behandling og differentialdiagnoser. I enkelte tilfælde er der lidt overlapning, så en lidelse omtales to gange under forskellige navne.Der er medtaget et righoldigt billedmateriale, som vil lette klinikerens mulighed for hurtig diagnostik, men som også opfylder en del kollegaers ønske om at anskueliggøre de forskellige lidelser for patienten.Det er mit håb, at bogens form med tekst og tilhørende billeder i samme opslag vil lette klinikerens brug af bogen og at den vil blive en uundværlig del af klinikkens bibliotek.
Her kommer bogen om opdagelsen af hormonet GLP-1 skrevet af forskeren selv!Opdagelsen af hormonet GLP-1 har ændret behandlingsmulighederne markant for personer med type 2-diabetes og svær overvægt, og behandlingseffekten omfatter både bedre regulering af blodglukose og betydelige vægttab, samtidig med at risikoen for udvikling af komplikationer bliver nedsat.Professor Jens Juul Holst er én af verdens mest anerkendte forskere indenfor diabetes. Han var med til at opdage GLP-1 tilbage i 1980’erne, og i denne bog følger vi i de forskningshistoriske fodspor i jagten på det hormon, som i dag betegner et paradigmeskifte i behandlingen af diabetes og svær overvægt.Bogen er støttet af Novo Nordisk Fonden.
Op mod 650.000 danskere lider af osteoporose – langt størstedelen uden selv at vide det. Osteoporose har ingen symptomer, før det første brud indtræffer. Denne bog om en af de store folkesygdomme i Danmark er skrevet til alle, der har osteoporose inde på livet – som ramt, påvirket eller fagperson – og som ønsker at blive klogere. Bogen igennem tages der udgangspunkt i de spørgsmål, som forfatterne Lars Hyldstrup og Jens-Erik Beck Jensen i årevis har fået fra osteoporosepatienter, og de svar, man aktuelt kan give herpå. Bogen er rigt illustreret af uddybende faktabokse, forklarende figurer og visuelle grafer, der hjælper med at formidle al den data og forskning, som ligger til grund for den aktuelle viden om osteoporose.Bliv fx klogere på:Knoglernes biologiForskellige typer af knoglebrudÅrsager og risikofaktorerSymptomer og differentialdiagnoserDiagnostik og undersøgelsesmetoderRåd til knoglesund livsstilMedicinsk behandlingVejledning om fysisk aktivitetForsknings- og patientmiljøerBogen er opslagsvenlig, så man nemt kan finde svar på specifikke spørgsmål, men den kan ligeledes læses i sin helhed for en grundig indføring i sygdommen. Gennemgående i bogen findes derudover henvisninger til relevant litteratur, der giver mulighed for at dykke dybere ned.
Hvordan behandler man angstsygdomme og stresstilstande?Hvis ikke man selv oplever udtalt angst eller stress, er der stor sandsynlighed for, at man er pårørende til én eller flere, der gør, for angst er en folkesygdom, og stresssymptomer er hyppigt forekommende. Da mange af symptomerne på angst og stress er de samme, kan det være svært at skelne mellem tilstandene, og stress kan endda udløse eller forværre en angsttilstand.I HVAD ER ANGST OG STRESS? gennemgår og formidler to af landets førende professorer og læger inden for psykiatri den aktuelle viden om angst og stress på en måde, så både fagpersoner og den almene læser kan være med. Bogen behandler i 17 kapitler bl.a.: stress, angsttilstandene panikangst, agorafobi, socialfobi, enkelfobi, generaliseret angst, OCD og PTSD, symptomer, diagnostik og differentialdiagnoser, udvikling og forløb, årsager og konsekvenser, forebyggelse og behandlingsprincipper, pårørendes rolle, afstigmatisering, etik og jura. Bogen kan læses fra ende til anden for en dækkende indføring i angst og stress eller bruges som opslagsværk til belysning af specifikke emner. Sygehistorier og nøglereferencer undervejs giver læseren mulighed for at dykke yderligere ned i den angst- og stressramtes udfordringer, behandling og fremtidsudsigter.
RETSMEDICIN I NY 4. UDGAVEHermed foreligger 4. udgave af klassikeren Retsmedicin, hvor den studerende får en forståelse af, viden om og kendskab til læren om medicinens anvendelse i retsvæsenets tjeneste. Heri dokumenteres etik og lovgivning, obduktion, traumatologi, dødsmåder, dødsårsager, forgiftninger, klinisk retsmedicinsk samt metoder og forskning.I denne 4. udgave er bogens kapitler revideret efter nyeste retningslinjer og lovregler, ligesom bogens kapitler er strammet op, gjort mere pædagogiske og opdateret efter aktuelle læringsmål på landets fire medicinske fakulteter i København, Aarhus, Odense og Aalborg.Flere kapitler er udgået, mens 4. udgaven er opdateret med et kapitel om gerningsmandsprofiler og om undervisning i retsmedicin.fagredaktør er Jørgen Lange Thomsen.
Hermed foreligger den reviderede 3. udgave af den populære lærebog "Medicin"!Alle bogens kapitler er fagligt opdaterede med et øget fokus på de pædagogiske elementer, så studievenligheden er bedre end nogensinde før.Bogen er en traditionelt opbygget lærebog med en systematisk gennemgang af de medicinske sygdomme inddelt efter subspecialer. Den pædagogiske tilgang understreges af den overskuelige opbygning, de mange illustrationer og kliniske fotos samt tabeller, bokse, spørgsmål/svar og cases. Samtlige kapitler er blevet opdateret med nyeste viden og guidelines. "Medicin" er oplagt for den studerende gennem hele studietiden fra den første prækliniske kontakt med patienter til den afsluttende eksamen - og som opslagsværk til lægen efter medicinstudiet. Bogen er tilstræbt pensumdækkende for medicinstudiet i København, Aarhus, Odense og Aalborg.Bogens redaktører og forfattere er alle eksperter inden for de forskellige medicinske specialer og blandt de undervisere, som den medicinstuderende vil møde i løbet af uddannelsen.
Forskning i sundhed er en guide til alle, der ønsker at forske inden for det sundhedsvidenskabelige fagområde. Denne gennemreviderede 2. udgave har fået to helt nye kapitler om evidens og studiedesigns samt om litteratur-søgning og bibliometri. Desuden indeholder bogen praktiske redskaber til udarbejdelse af videnskabelige protokoller, fondssøgning, artikler og foredrag en introduktion til biostatistik og kritisk læsning af videnskabelig litteratur. Bogen kan med fordel anvendes i forbindelse med påbegyndelse af forskningsprojekter på alle niveauer, såsom ph.d.-projekter, bachelor- og kandidatopgaver, prægraduate forskningsårsprojekter samt andre større eller mindre forskningsprojekter. Bogen henvender sig til studerende og kandidater fra de sundhedsvidenskabelige uddannelser, især personer med baggrund inden for medicin, folkesundhedsvidenskab, odontologi, farmaci, humanbiologi og den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Jesper Krogh er dr.med. Han har beskæftiget sig med klinisk og epidemiologisk forskning i depression samt hypofyse- og binyresygdomme. Han har undervist på præ- og postgraduate kurser inden for medicinsk forskningsmetode og statistik. Han er 1. reservelæge som led i hoveduddannelsen til speciallæge i endokrinologi. Simon Francis Thomsen er dr.med., ph.d. og professor i medicinsk forskningsmetodologi ved Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet. Han er speciallæge i dermato-venerologi og ledende overlæge ved Dermato-Venerologisk Afdeling og Videncenter for Sårheling på Bispebjerg Hospital.
Vores indstilling til livet formes primært i det autonome nervesystem. Det er her vi skelner mellem om vi skal række ud eller løbe væk fra det vi møder. Et nervesystem som vi indtil nu har opfattet som en forlængelse af reptilernes dualistiske nervesystem. Men i menneskets udvikling til at blive pattedyr får vi indlejret et 'socialt nervesystem', som gør brug af andre kanaler og får helt andre konsekvenser. Et nervesystem, som på en gang optimerer vores fysiske sundhed samtidig med, at det gør os i stand til at mærke os selv og danne trygge relationer til andre. Bogen handler om dette nervesystem, som på mange måder får det bedste frem i os. Forklare hvad der skal til for at vi kan aktivere det og vise vejen fra kamp/overlevelse hen imod leg og sammenhold.Forstår vi den seneste 'sociale' overbygning i vores nervesystem, kan vi bedre forstå nogle af de store udfordringer vi står overfor i det moderne samfund, som for eksempel ensomhed, polarisering, mistrivsel og meningsløshed.Kristoffer Glavind Kjær har tidligere skrevet 'Kropslige intelligens', og er medgrundlægger af Manuvision Kropsterapi. Han har arbejdet som kropsterapeut med mange af verdens store sportsstjerner, på Tour de France og med Herrelandsholdet i håndbold til OL i Tokyo.
Rødder, urter, bark, blade, blomster, frugter, frø. Den danske lægemiddelhistorie omfatter mere end 720 arter af planter – her for første gang katalogiseret. Gå på opdagelse i deres danske og videnskabelige navne, udbredelse og medicinsk anvendte dele (droger) – og deres fortid og nutid som statsanerkendte lægemiddelmaterialer.Jens Soelberg er ph.d. med speciale i etnobotanik, biokulturelle samlinger og botanisk lægemiddelhistorie.
OPSLAGSVÆRK TIL ALLE, DER ER I KONTAKT MED PATIENTER MED DIALYSEBEHOVNU I 4. UDGAVE DIALYSE giver et bredt indblik i behandlingen af patienter med nyreinsufficiens og dialysebehov. Bogen indeholder bl.a. kapitler om de forskellige dialyseformer, plasmaferese, dialysebehandling af forgiftninger samt forebyggelse og behandling af komplikationer til kronisk nyreinsufficiens. Bogen er skrevet af de førende eksperter på området fra hele landet, og denne 4. udgave er grundigt revideret med den nyeste teoretiske viden, de nyeste behandlingsprincipper samt tre helt nye kapitler om hhv. dialysevalg, palliation og maksimal medicinsk uræmibehandling. Bogen er primært skrevet til yngre læger, men den henvender sig i høj grad også til sygeplejersker, medicinstuderende og andet sundhedsfagligt personale, som kommer i kontakt med dialysepatienter. DIALYSE er et rigt illustreret, koncist og lettilgængeligt opslagsværk.
Resistente bakterier er blevet en større trussel langt hurtigere, end eksperterne hidtil har forudset det. Studier peger på, at resistente bakterier i 2050 vil tage livet af lige så mange mennesker som for eksempel kræftsygdomme.Da Alexander Fleming i 1928 opdagede antibiotika, revolutionerede det lægevidenskaben. Her små hundrede år efter er vi ved at sætte hele fremskridtet over styr. Ifølge professor i mikrobiologi Hans Jørn Kolmos er det nødvendigt med en anden tilgang til udviklingen og ikke mindst brugen af antibiotika i sundhedsvæsenet og landbruget, hvis vi i fremtiden vil undgå, at helt almindelige infektioner kan blive livstruende.Hans Jørn Kolmos (f. 1948) er professor på Syddansk Universitet og tidligere overlæge på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Odense Universitetshospital, hvor han blandt andet har ledet forskningen i MRSA. Kolmos er vokset op på en stor gård ved Toftlund i Sønderjylland, og slægten har drevet landbrug i flere hundrede år.Moderne Ideer er støttet af Lundbeckfonden, Augustinus Fonden og Statens Kunstfond. I bøgerne gør førerende forskere deres viden tilgængelig og leverer deres bud på, hvordan vi løser tidens største udfordringer.
"Exploring the forces that determine the rate and direction of medical progress, this book brings together the worlds of scientific policy, economics, sociology, and innovation to describe the medical research landscape. Covers how issues, including incentive structures and lack of novelty in drug development, influence and impede progress"--
OBS-GYN4. udgaveDenne oversættelse og 4. danske udgave af Lawrence Impey og Tim Childs populære lærebog Obstetrics & Gynaecology er gennemgribende revideret og opdateret efter danske forhold.Bogen har en enkel og overskuelig opbygning samt en pædagogisk tilgang med konsekvente tekstafsnit, overskuelige bokse, mange illustrationer og afsluttende oversigter efter hvert kapitel, hvor man kan repetere sin viden.Bogen er målrettet medicinstuderende, KBU- og introlæger på gynækologiske og obstetriske afdelinger samt andre sundhedsprofessionelle, såsom jordemødre, jordemoderstuderende, sundhedsplejersker og sygeplejersker, som tager sig af gravide og gynækologiske patienter.
Sundhedsstyrelsens beskrivelse af de 7 lægeroller har i høj grad præget opfattelsen af, hvad en professionel læge skal kunne i Danmark. Men hvordan træner man de forskellige lægeroller som studerende? Og hvilke elementer er vigtige i overgangen til lægerollen? "Lægens roller" giver både et overblik over og en guide til, hvordan man som studerende, yngre læge eller underviser arbejder målrettet med lægefaglig professionalisme. Bogen er ideel som lærebog i professionskurser ved medicinstudiet i København, Aarhus, Odense og Aalborg,men vil også være nyttig for nyuddannede læger, som ønsker at genopfriske viden og færdigheder indenfor f.eks. lovgivning, kommunikationsredskaber, ledelse og forskning. Bogen har fokus på rollerne som professionel, sundhedsfremmer, kommunikator, leder, samarbejder og akademiker, der støtter og supplerer rollen som medicinsk ekspert. I én bog får du en samlet guide til de vigtigste elementer i lægelig professionalisme. Derudover er bogen velegnet som inspirationskilde i forbindelse med jobstart og karrierevalg.
BIOSTATISTIK & EPIDEMIOLOGI yder læseren en forståelse af statistikken og epidemiologiens grundbegreber samt mulighed for at mestre basale værktøjer til beskrivelse af egne observationer. Første del af bogen er tilegnet statistiske begreber og analyser, f.eks. kategorisering af data og typer af tests, mens anden del af bogen beskæftiger sig med principperne bag forskning og studiedesigns.Undervejs kan læseren afprøve egne beregninger, teste sin viden, og bogens overskuelige struktur og grundige indeksikalisering gør den velegnet som opslagsværk og til støtte, når begreber fra videnskabelige artikler skal læses og forstås.Bogen henvender sig primært til medicinstuderende ved landets fire fakulteter i København, Odense, Aarhus og Aalborg, men andre faggrupper, såsom odontologi, farmaci, humanbiologi og folkesundhedsvidenskab, vil også finde de beskrevne principper anvendelige som introduktion til basal statistik og epidemiologi.Bogen er en del af MEDICINSK FORSKNING-serien, hvis formål er at udbrede forståelsen for teorier relateret til medicinsk forskning og bidrage med faglig viden af højeste kvalitet. Andre bøger i serien inkluderer 22 TEMATEORIER TIL KVALITATIV FORSKNING og FORSKNING I SUNDHED.
The discovery of the hormone GLP-1 has markedly changed the treatment options for people with type 2 diabetes and obesity, with a treatment effect that includes both better regulation of blood glucose and significant weight loss, while reducing the risk of complications arising.Professor Jens Juul Holst, MD, DMSc, is one of the world’s most recognised researchers in diabetes. He pioneered the work that discovered the GLP-1 back in the 1980s and in this book, we trace the research-historical footsteps in the search for the hormone that today represents a paradigm shift in the treatment of diabetes and obesity.Jens Juul Holst is recently the recipient of the Banting Medal for Scientific Achievement (2021), the Canada Gairdner International Award (2021), the VinFuture Prize Laureates (2023), the Tang prize Laureates (2024) and the Princess of Asturias Award for Technical And Scientific Research (2024).
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.