Bag om Biostatistik & epidemiologi
BIOSTATISTIK & EPIDEMIOLOGIBag sundhedsvidenskabelige undersøgelser er indsamlet en lang række data. Det er en videnskabelig disciplin at gøre data overskuelige, håndtér- og analysérbare på korrekt vis, så sammenhænge mellem f.eks. adfærd og sundhed er til at forstå i et udsagn som: ”Mandlige rygere har 50 % større risiko for blodpropper”. Hvordan når man frem til det resultat? Og holder det?
BIOSTATISTIK & EPIDEMIOLOGI yder læseren en forståelse af statistikken og epidemiologiens grundbegreber samt mulighed for at mestre basale værktøjer til beskrivelse af egne observationer. Første del af bogen er tilegnet statistiske begreber og analyser, f.eks. kategorisering af data og typer af tests, mens anden del af bogen beskæftiger sig med principperne bag forskning og studiedesigns. Undervejs kan læseren afprøve egne beregninger, teste sin viden, og bogens overskuelige struktur og grundige indeksikalisering gør den velegnet som opslagsværk og til støtte, når begreber fra videnskabelige artikler skal læses og forstås.
Bogen henvender sig primært til medicinstuderende ved landets fire fakulteter i København, Odense, Aarhus og Aalborg, men andre faggrupper, såsom odontologi, farmaci, humanbiologi og folkesundhedsvidenskab, vil også finde de beskrevne principper anvendelige som introduktion til basal statistik og epidemiologi.
Vis mere