Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Niels Stensen. Kongelig anatom og fyrstelig geolog - Jesper Brandt Andersen - E-bog

Bag om Niels Stensen. Kongelig anatom og fyrstelig geolog

Niels Stensen var en af Danmarkshistoriens mest banebrydende videnskabsmænd. På hans tid fandt man langt de fleste svar på tidens spørgsmål ved at diskutere filosofisk eller lede efter svarene i Biblen. Stensen var en af de første, der benyttede den naturvidenskabelige metode. Han undersøgte døde mennesker og dyr. Han udførte omhyggelige iagttagelser og konstruerede derefter en forklaring, som passede med det, han havde observeret. Han var den første, der forklarede, hvordan vi græder. Tidligere mente man, at spyt og tårer blev dannet hjernen, men Stensen beskrev i 1662 spytkirtler, tårekirtlen og tårekanalen. Han var også den første, som fastslog, at sjælen ikke kan sidde i hjertet. Desuden påviste han, at Jordens geologiske lag er dannet over tid, hvorefter de er blevet påvirket af naturens kræfter. Han foreslog ud fra sin opdagelse, at de geologiske lag er en slags registrering af, hvad der tidligere er sket på Jorden. Bogen er rigt illustreret med over 250 malerier, stik, kort og fotos.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788711913215
 • Udgivet:
 • 17. November 2021
 • Straks på e-mail.

Online pris

Fordelspris

Anmeldelser af Niels Stensen. Kongelig anatom og fyrstelig geolog

  Beskrivelse af Niels Stensen. Kongelig anatom og fyrstelig geolog

  Niels Stensen var en af Danmarkshistoriens mest banebrydende videnskabsmænd. På hans tid fandt man langt de fleste svar på tidens spørgsmål ved at diskutere filosofisk eller lede efter svarene i Biblen. Stensen var en af de første, der benyttede den naturvidenskabelige metode. Han undersøgte døde mennesker og dyr. Han udførte omhyggelige iagttagelser og konstruerede derefter en forklaring, som passede med det, han havde observeret.

  Han var den første, der forklarede, hvordan vi græder. Tidligere mente man, at spyt og tårer blev dannet hjernen, men Stensen beskrev i 1662 spytkirtler, tårekirtlen og tårekanalen. Han var også den første, som fastslog, at sjælen ikke kan sidde i hjertet. Desuden påviste han, at Jordens geologiske lag er dannet over tid, hvorefter de er blevet påvirket af naturens kræfter. Han foreslog ud fra sin opdagelse, at de geologiske lag er en slags registrering af, hvad der tidligere er sket på Jorden.

  Bogen er rigt illustreret med over 250 malerier, stik, kort og fotos.

  Brugerbedømmelser af Niels Stensen. Kongelig anatom og fyrstelig geolog  Find lignende bøger
  Bogen Niels Stensen. Kongelig anatom og fyrstelig geolog findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.