Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den akutte patient er en lærebog til medicinstudiets kurser af samme navn. Bogen er tænkt som en vejledning i praktisk og rationel håndtering af akutte patienter, og kapitlerne tager udgangspunkt i symptomer og symptombilleder frem for i en traditionel gennemgang af organsystemer. Med ABC-princippet som basis lægges op til en objektiv systematik med fokus på tidsfaktorens betydning. I 2. udgave er teksten opdateret, der er tilføjet et nyt kapitel om akutte patienter i almen praksis og den generelle kapitelopbygning er forbedret med f.eks. resuméer og flere figurer.
Kirurgi i akutmodtagelse er en videreførelse af Skadestuekirurgi, der over en årrække udkom i 4 forskellige udgaver. Bogen er fornyet og opdateret i forhold til udviklingen inden for diagnostik og behandling, og den er samtidig tilpasset sundhedsvæsenets aktuelle organisation, hvor den akutte kirurgi primært er centraliseret i større centre og fælles akutmodtageenheder. Bogen giver en samlet fremstilling af de kirurgiske problemer, der typisk ses i akutmodtagelsen. Målgruppen er fortsat primært de unge læger og medicinstuderende, som står i første række ved behandling af patienter med akutte kirurgiske lidelser. Praktiserende læger samt behandlersygeplejersker kan dog også have glæde af bogen.Forfatterne har bidraget med den nyeste viden og de nyeste anbefalinger inden for deres specialer, og den redaktionelle linje er moderniseret og ensrettet. Det er tilstræbt, at afsnittene om behandling skal være praktisk anvendelige, så den nødvendige behandling let og målrettet kan sættes i gang. På trods af den store mængde viden, der findes på nettet, er det stadig en fordel at have en opdateret og grundig gennemlæst kittelbog i lommen, før man påtager sig at modtage, diagnosticere og behandle patienter med kirurgiske lidelser. Bogen bidrager til den dygtighed og sikkerhed, lægen bør møde patienten med – hvilket i yderste konsekvens kan betyde forskel på liv og død.
Denne bog er baseret på interviews med Ole Kåre Føli foretaget helt op til få dage før hans død i april 2018. I dag kan man kurere sygdomme, som mennesker tidligere døde af, og fikse mekaniske skader på kroppen, som tidligere forkrøblede permanent. Men lægernes syn på kroppen som en slags maskine har vist sig at have nogle store begrænsninger, og meget tyder på, at vi i den vestlige verden nu er ved at nå den yderste kant af, hvad denne mekaniske kropsopfattelse kan redegøre for. Psyken skal indregnes i behandlingen. Ole Kåre Føli har, siden han var 12 år gammel, givet behandlinger med sine hænder – en behandlingsform, der siden skulle udmønte sig i metoden Body SDS. I 1998 blev Ole Kåre Føli behandler på cykelholdet Team CSC. Han arbejdede desuden med balletdansere fra både Danmark og New York City Ballet og mennesker i øvrigt, der havde brug for hans alternative behandling. I denne bog fortæller han om sit eget sygdomsforløb og forsøger at guide læseren frem til, hvad krop og psyke har brug for. En afgørende pointe er, at vi ikke kun skal behandle og dulme sygdomssymptomer, men gå dybere og finde årsagerne til, at en ubalance eller sygdom i første omgang er opstået i kroppen.
Perfektion er en illusion, og det ved vi godt, men de seneste 20-30 år er der sket en stigning i presset for at være perfekt. Tidens perfekthedskultur må og skal vi gøre op med, da perfektionisme kan føre til forskellige former for mistrivsel. Vejen ud af perfekthedskulturens onde cirkel er mangesidig. I bogen præsenteres vi for forskning fra den positive psykologi koblet sammen med inspiration fra den japanske filosofi wabi-sabi. Bogen viser, hvordan vi lærer at finde meningen i livets foranderlighed, i vores egen ufuldkommenhed og i livets fællesskaber. Det er også et opgør med forbrugsræs og troen på, at man kan købe, kontrollere eller forhaste sig lykkelig. Der gives 12 konkrete bud på sammen at finde veje til at leve fuldt ud med et mere balanceret fokus på: Trivsel. Kærlighed. Kreativitet. Opbyggelige relationer. Fællesskab. Flow. Glæde. Selvværd. Nærvær. Frihed. Mening. Mod. Styrker. Det er selve modet til at være uperfekt, der giver skønheden i livet.
Dette er den første danske fagbog om operationssygepleje. Bogen er delt i fire overordnede dele.Første del beskæftiger sig med operationssygeplejerskens faglige identitet, kompetencer og funktionsområder, herunder juridiske, etiske og humanistiske aspekter. Organisation og samarbejde samt dokumentation og kvalitetsudvikling indgår også i denne del.Anden del indeholder kapitler om infektionsprofylakse og hygiejniske principper samt steriliseringsprocedurer og vedligeholdelse af operationsteknisk udstyr, som ikke tidligere er beskrevet i dansk faglitteratur. Endvidere er der fokus på det fysiske og psykiske arbejdsmiljø samt forebyggelse af latexallergi.I den tredje del beskrives komplikationsprofylakse, herunder forebyggelse af lejringskomplikationer og profylakse i relation til håndtering af stomi, dræn og katetre. Kapitlet indeholder desuden et afsnit om sårheling samt om anæstesi og farmakologi.Redaktører på bogen er uddannelsesleder Annette Kolding Rørvik og oversygeplejerske Susanne Sebens.Bogen henvender sig til såvel sygeplejestuderende som uddannede operationssygeplejersker på alle kompetenceniveauer og inden for alle grene af operationsspecialet. Bogen er endvidere velegnet som opslagsværk for alle sygeplejersker ansat i ambulatorier, sengeafdelinger, steriliseringscentraler samt opvågnings- og anæstesiafsnit, ligesom medicinstuderende også vil have glæde af bogen som inspiration til specialet.Endelig kan bogen anvendes til operationssygeplejersker på videre- og specialuddannelser i Norge og Sverige.
Kroniske smerter er, ligesom alle andre kroniske sygdomme, noget, der påvirker hele tilværelsen; i hjemmet, på arbejdspladsen og i fritiden. Mange menneskers viden om smerte er desværre forældet, og derfor kan det være svært at forstå, hvordan humør, adfærd og smerter hænger uløseligt sammen.Lotte Heise har selv haft smerter, siden hun var i starten af 20’erne. Sammen med smerteekspert Morten Høgh ønsker hun med denne bog at hjælpe folk med kroniske smerter på vejen mod bedring og samtidig hjælpe pårørende til at forstå, hvad det vil sige at leve med kroniske smerter.Bogen beskriver Lottes oplevelser af et liv med smerter, suppleret med den nyeste viden fra smerteforskningen samt gode råd til alle smerteramte. Der er ingen udløbsdato på kroniske smerter, men der findes løsninger! Du kan selv gøre meget for at afhjælpe og mindske smerterne. Det gælder også, selvom du har haft ondt i årevis. Med andre ord viser Lotte og Morten vejen til at lægge smerterne på hylden!“Det ville være dejligt at finde en form for ‘smertefællesskab’, for det har jeg tit savnet gennem mine 40 år med smerter. Det er mit inderligste ønske, at denne bog, der er til alle os, der har lyst til at skrige ‘AV!’ mange, mange gange om dagen, måske kan hjælpe læseren til at føle sig mindre plaget, mindre alene og MERE forstået!”– Lotte HeiseOm forfatterneLotte Heise (født 1959) er entertainer, foredragsholder og radiovært i Danmarks Radio. I 2017 havde hun 30-årsjubilæum med sine solooptrædener over hele Danmark og i udlandet. Læg smerterne på hylden er Lotte Heises 10. bog, og hun har bl.a. tidligere skrevet Lottes operabog og Selvfølgelig skal hun bo hos mig.Morten Høgh (født 1973) er ph.d., fysioterapeut (FysioDanmark Aarhus) og smerteforsker (Aalborg Universitet) og underviser i smerte- og neurovidenskab i ind- og udland. Han er medforfatter på adskillige lærebøger og videnskabelige artikler og har siddet i flere arbejdsgrupper i bl.a. Sundhedsstyrelsen. Morten brænder for at nedbryde myter om kroniske smerter og derigennem gøre behandlingen bedre for dem, der lider af denne sygdom.
DEN PENSUMNÆRE LÆREBOG I ANÆSTESINU I 5. UDGAVEDenne lærebogsklassiker introducerer læseren til faget anæstesiologi. Ud over en grundig indføring i fagets grundlæggende elementer har bogen også fokus på anæstesi til specielle patientgrupper og beskriver desuden anæstesiologiske aspekter af akut behandling.Bogen er koncis, pædagogisk opbygget, og hvert kapitel indledes med et resume og en case samt afsluttes med eksamensrelevante spørgsmål, hvor den studerende kan teste sin viden. Alt dette for at gøre lærebogen endnu mere klinisk relevant. Anæstesi 5. udgave henvender sig primært til nyuddannede anæstesilæger og –sygeplejersker, men studerende ved landets fire uddannelser i medicin samt mere erfarne kolleger inden for specialet kan også hente ny viden fra bogen.Bogen er redigeret af Lars S. Rasmussen og Jacob Steinmetz.
Eve Bengta Lorenzen arbejder med at etablere mindfulness som et fast tilbud på Rigshospitalet til patienter med smerter og til patienter med kritisk sygdom.Arbejdet med smertepatienter har stået på i en årrække og små korte casehistorier herfra og fra mange andre kursussammenhænge er med til at belyse de forskellige temaer i FRA KRISE TIL KÆRLIGHED.Bogen er en indføring i mindfulness henvendt til denne gruppe, men har en langt bredere appel. Eve Bengta Lorenzen har en særlig stil, der inviterer frem for at docere, og hun afholder sig fra gode råd. Hun ved, hvad hun taler om og gør det med forståelse for den manglende lyst og indre nødvendighed, der følger en person i krise. Også selv om vi ikke er truet på livet føles det godt at blive mødt med denne indstilling. Hvem kender ikke til noget, der gør livet svært?Eve Bengta Lorenzen er blandt pionererne inden for mindfulness i Danmark. Hun bidrager til forskning og udvikling af området i samarbejde med bl.a. Rigshospitalets Smerteklinik og Sociologisk Institut på Københavns Universitet. Hun er uddannet Mindfulness Instruktør og trænet i Interpersonal Mindfulness fra Center for Mindfulness, ved University of Massachusetts i USA. Fra Krise til kærlighed er indlæst af Eve Bengta Lorenzen selv i 2015, og lydbogen indeholder desudenen række af forfatterens guidede meditationer.Læs mere på www.mindfullife.dk
An up-to-date, modern, authoritative guide to hypnobirthing.
Built to Move by Kelly Starrett is a must-read for anyone interested in improving their physical performance. Published in 2023 by Orion Publishing Co, this book is a treasure trove of information on how to optimize your body's movement for maximum efficiency and strength. As a renowned author in the genre of health and fitness, Starrett combines his expertise with accessible writing to create a book that is both informative and engaging. Whether you're an athlete looking to enhance your performance or simply someone interested in better understanding your body, Built to Move is an invaluable resource. Don't miss out on this latest offering from Orion Publishing Co, one of the leading publishers in the field of health and fitness literature.
DET DANSKE HOVEDVÆRK OM SMERTER Lærebogen "Smerter: Baggrund, evidens og behandling" udgives i en stærkt udvidet 4. udgave. Kronisk smerte rammer mindst 16 % af den voksne danske befolkning og har særdeles store humanitære omkostninger for de ramte og deres pårørende. Kronisk svær smerte påvirker alle dimensioner af livet, inklusive personlige, familiære, arbejdsmæssige og sociale relationer. Smerte er desuden en betydelig samfundsøkonomiskfaktor: Udgifter relateret til kronisk smerte anslåsat udgøre mere end en tredjedel af de samlede årlige udgifter til sundhedsvæsenet. "Smerter: Baggrund, evidens og behandling" dækker de fysiologiske, diagnostiske og behandlingsmæssige aspekter af smerte. Denne 4. udgave er gennemgribende revideret og bl.a. udvidet med hele 17 nye kapitler. Bogen henvender sig bredt sundhedsfagligt og kan bruges af både studerende og færdiguddannede – læger, fysioterapeuter, kiropraktorer, sygeplejersker og tandlæger. Den kan anvendes som både lærebog, opslagsbog og generel vidensressource. OM FORFATTERNEMADS U. WERNER er overlæge, ph.d., DMSc ved Tværfagligt Smertecenter, Rigshospitalet, og docent i smerteforskning ved Lunds Universitet, Sverige. Han har arbejdet heltid ligeligt fordelt mellem akut, kræftrelateret og langvarig smerte siden 1992. Forskningsområder er humane smertemodeller samt patofysiologi bag persisterende postkirurgiske smerter.NANNA BRIX FINNERUP er dr.med., professor i neuropatisk smerteforskning og leder af Dansk Smerteforskningscenter, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet og neurologisk afd. Aarhus Universitetshospital. Aktuelle forskningsområder er smertefuld polyneuropati ved diabetes og kemoterapi, postoperative og centrale neuropatiske smerter samt smertefysiologi og eksperimentelle smertemodeller.LARS ARENDT-NIELSEN er dr.med., ph.d. og professor i translatorisk smerteforskning, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet .Forskningen omfatter biomarkører til vurdering af smerte/nociception fra hud, muskler og viscera. Den humane forskning i relation til raske forsøgspersoner og smertepatienter går på udvikling af nye diagnostiske profileringsværktøjer samt smerte-biomarkører til screening og profilering af nye smertestillende midler.
Traumatologien er blevet væsentligt oprustet i Danmark i de senere år. Der er oprettet egentlige traumecentre, og netværket omkring disse er blevet udvidet (lægeambulancetjeneste, special-uddannede reddere mm.). Samtidig er der opstået et behov for en egentlig lærebog i traumatologi, som hermed imødekommes. Bogen indledes med afsnit om fagets historie og en beskrivelse af, hvordan traumebehandlingen er organiseret. Herefter følger kapitler om skader i de enkelte organer og legemsområder. Kapitler om beredskab, sygepleje-, retslægelige og krisepsykologiske aspekter kompletterer bogen. En mængde gode tegninger og fotos illustrerer teksten og letter forståelsen. Målgruppen er primært læger ansat i afdelinger med traumefunktion, de præhospitale team samt medicinstuderende med interesse for området. Militære institutioner og overbygningsuddannelsen for reddere kan også drage nytte af bogen. Med bogen følger en dvd med videooptagelser, der bl.a. viser forskellige procedurer og billeddiagnostiske undersøgelser.
Da det går op for Deborah, at hendes kroniske rygsmerter er forsvundet, uden at hun har gjort noget for det, begynder hun nysgerrigt at undersøge sandheden om forbindelsen mellem krop og sind, og det fører hende ud på et internationalt eventyr. Kan hun finde vej i den medicinske verden og afmystificere oplevelsen af kroniske smerter, så hun kan hjælpe andre til at blive smertefri? Vil de tro på, at tanker er den glemte forbindelse?Smertefri er en inspirerende og medrivende roman om sammenhængen mellem smerter, stresstilstande og tankens kraft. Med indlevelse og humor beskrives en række letgenkendelige menneskeskæbner, der har det til fælles, at de føler sig fanget i deres historier om kroniske smerter, og vi følger dem på deres vej til frihed gennem indsigter i, hvad der skaber deres oplevelser.Chana Studley er forfatter, foredragsholder og 3P coach. I denne bog fortæller hun gennem bogens personer og handling om den medicinske forskning i kroniske smerter, om traditionelle og alternative behandlingsmetoder og placebo – og om den forståelse af sindet og tankens kraft, som hjalp hende selv til at blive smertefri.Forståelsen som kaldes De Tre Principper (3P), medfødt sundhed eller indefra-ud-forståelsen, deler hun nu med mennesker verden over, som oplever lige så enestående resultater.
Bogen er en oversættelse af en svensk lærebog om anæstesi, og målgruppen er medicinstuderende, basislæger og anæstesisygeplejersker. Teksten forudsætter, at læseren har en vis teoretisk og klinisk viden, og hensigten er på den baggrund at formidle indsigt i den perioperative medicins principper - principper, som også gælder i arbejdet med akut svært syge patienter i andre sammenhænge. Bogens kortfattede karakter gør den ideel som en grundlæggende men uundværlig indføring i faget anæstesi, der ikke er et selvstændigt eksamensfag på medicinstudiet. Oversættelsen er fordansket og fagkorrigeret af afdelingslæge Thomas Kistorp, Anæstesi- og operationsklikken ved Rigshospitalet.
UUNDVÆRLIGT OPSLAGSVÆRK OM BØRNEANÆSTESINU I 3. UDGAVE BØRNEANÆSTESI giver et bredt overblik over hele børneanæstesien. Risikoen i forbindelse med anæstesi og operation er større, jo yngre barnet er, og mens området omfatter anæstesi til alle børn under 15 år, er børneanæstesiologisk kompetence af særlig betydning, når det drejer sig om børn under tre år. Bogen er skrevet af de største kapaciteter fra hele landet med særlige kompetencer inden for området, og denne 3. udgave er opdateret med den nyeste viden, patientcases samt helt nye kapitler om bl.a. kritisk syge børn og neurotoksicitet. Bogens målgruppe er primært læger i anæstesiologiske introduktionsstillinger og i speciallægeuddannelsen. Den henvender sig desuden til anæstesisygeplejersker i deres daglige arbejde, og medicinstuderende kan ligeledes have gavn af bogen. BØRNEANÆSTESI er et referenceværk, som er nødvendigt på hylden på de kliniske afdelinger, hvor man har med børn at gøre.
Spændende international bog, nu udkommet på Dansk - den sunde kogebog i kombination med råd og anvisninger til hvordan du undgår hovedpine og migræner. Den er bl.a. anbefalet af af det amerikanske "The Migraine Action Association", med over 14.000 medlemmer. Bogen giver vejledning til, hvordan forbedret ernæring kan hjælpe personer som lider af hovedpine og migræne til en bedre og mere smerte reduceret dagligdag. Vejledningen indeholder råd og metodiker i forhold til at tackle årsagerne til hovedpine, samt genkende symptomerne tidligt, når de opstår. Med baggrund heri, gives læseren en række praktiske råd og vejledning til, hvordan symptomerne kan kontrolleres. Bogen hovedpine og migræner, giver læseren mere end 60 lækre og inspirerende mad opskrifter som kan være med til at lindre hovedpiner og migræner. Læseren får tips og vejledning til ortodokse og komplementære behandlinger. herunder yoga til at afslappe krop og sind, forbedre cirkulation og fjerne giftstoffer fra kroppen.
Kirurgisk Kompendium dækker fortsat hele kirurgien, hvor udviklingen går med stormskridt. Der opereres ved brug af kikkerter og »kunstige hænder«, ja endog via robotter og internettet, således at kirurgen kan sidde i en helt anden verdensdel end den patient, der opereres. Der opereres gennem naturlige kanaler som tarmen, urinvejene og blodkarrene. Der opereres med mikroskop osv. Dette gør selvfølgelig også, at det bliver sværere at følge med. Hvad kan man i dag? Hvad er mulighederne? Hvad er resultaterne? Hvad er indikationerne?Der er i den nye udgave af Kirurgisk Kompendium lagt vægt på, at alle specialer er dækket, således at man i ét værk kan orientere sig inden for alle de kirurgiske områder. Det er redaktionens håb, at både mediciner og kirurg med dette værk vil kunne orientere sig om, hvad der er anerkendt praksis inden for eget speciale, såvel som inden for de områder, der involverer andre specialer. Værket kan være en støtte for den alment praktiserende læge, der i dag må tage hånd om mere og mere af såvel den initiale udredning som den opfølgende behandling af patienter med kirurgiske sygdomme.Værket er fuldstændigt revideret siden 2. udgave. Mange afsnit er skrevet helt om, og der er tilkommet nye afsnit blandt andet om shock, assisteret cirkulation, peritonitis, urogynækologi, ortopædisk rygkirurgi, æstetisk kirurgi, kikkertkirurgi, traumer, anæstesi og genoplivning, smertebehandling, accelererede patientforløb, idrætsskader og om faldgruber og almindelige fejl.Værket dækker vigtige tværgående emner, bl.a. præoperativ vurdering, minimal invasiv kirurgi, accelererede forløb, moderne shock-traume-væsketerapi, sårbehandling, rekonstruktiv og æstetisk kirurgi, blødnings- og koagulationsforstyrrelser, fejl og faldgruber, samt medikolegale aspekter.I en speciel del beskrives de kirurgiske sygdomme inden for centrale og perifere nervesystem, hoved, hals, thorax, mamma, endokrine organer, hepato-pankreatiske system, tarm og øvrige abdomen, urinveje samt genitalia og bevægeapparatet.Der er separate tværgående kapitler om arterie/venesygdomme, lymfelidelser, kongenite sygdomme og om transplantationskirurgi.En række vigtige symptomer eller syndromer er behandlet i separate kapitler, bl.a. akut abdomen, urinvejsinfektioner, hæmaturi, inkontinens, ileus, gastrointestinal blødning, hernier, peritonitis og malignitet. Ortopædkirurgien er dækket med tværgående kapitler om ortopædi, almen traumatologi, idrætsmedicin, knogler og bløddelstumorer, artrose og ortopædiske infektioner. Desuden med specifikke kapitler om traumer eller sygdomme i columna, bækken, over- og underekstremiteter og hænder.Værket er gennemillustreret i farve, med fotografier, tegninger, scanningsbilleder, røntgenbilleder og diagrammer for bedst muligt at gøre rede for de store fremskridt, der er sket inden for billeddiagnostikken. Det indeholder et omfattende indeks og et kapitel med kirurgiske forkortelser. Man har tilstræbt at undgå unødige overlapninger i detaljer med Medicinsk Kompendium, således at de to værker er komplementære. Mere end 100 førende kirurger fra Norge og Danmark har bidraget til værket.
Har du ondt i ryggen? Så er du ikke alene. På en vilkårlig dag har 880.000 danskere ondt i ryggen. Rygsmerter kan tage pusten fra én, punktere privatlivet og energien til at gå på arbejde. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan du reducerer smerterne, så du trives og kan få dagligdagen til at fungere, selvom du har ondt i ryggen.I bogen her får du svar på spørgsmål som: Hvordan indretter du bedst din dagligdag, når ryggen volder problemer? Er du selv skyld i, at ryggen gør ondt? Har ryggen brug for behandling eller ekstra hvile? Er nogle født med en svagere ryg end andre?Bevægelse er vigtigt for alle og særligt for rygpatienter. Det gælder om at finde noget, man kan lide, så man får det gjort. Bogen hjælper dig med at komme i gang, og du bliver præsenteret for en lang række fysiske øvelser, der styrker ryggen.Rygsmerter påvirkes i høj grad af, hvordan vi tænker, og af vores kultur og det samfund, vi lever i. Bogen giver dig ny viden og viser flere veje til et liv med færre smerter. Forfatteren er kiropraktor, driver en tværfaglig klinik og har over 20 års erfaring med behandling og rådgivning af patienter med rygsmerter.Om forfatterBirgitte Karlshøj er 48 år og er medejer og leder af en tværfaglig kiropraktisk klinik i Malmø. Hun er uddannet cand. manu fra Syddansk Universitet og fik sin autorisation som kiropraktor 2002 og købte klinikken i 2003. Hun deltager i forskningsprojekter, internationale konferencer og er bestyrelsesformand for Legitimerede Kiropraktors Rigsorganisations forskningsfond. Forfatteren brænder for at bygge bro mellem patienternes oplevelse af rygsmerter, den akademisk viden om ryggen og den kliniske erfaring. Hendes fritid blomstrer bedst med familieliv, bevægelse, træning, spændende dialoger og kunstneriske indspark.E-bogen er lavet i fixed format
Easy to read and follow, Essentials of Equipment in Anaesthesia, Critical Care and Perioperative Medicine makes an otherwise dry subject digestible and easy to learn. This practical textbook comprehensively covers all the equipment used in the operating theatre and intensive care unit, including why it is used and any related safety concerns. It has been fully updated in its sixth edition to include new technologies introduced during the Covid-19 pandemic. This is ideal as the main text for all trainees undertaking the primary FRCA exams and is also suitable anyone who works with anaesthetic equipment, including anaesthetic and intensive care nurses and operating department practitioners. It features concise and consistent text and illustrations, self-assessment features, and exam tips. Portable, concise and simply formatted - a perfect practical companion Clear coloured images and illustrations bring the text to life Follows the Royal College of Anaesthetists postgraduate training and exam syllabus Summary boxes, more than 100 exam style questions, and OSCE stations and exam tips all aid the reader in exam revision Covers new equipment and fully updated relevant to current practice Suggested further reading fully updated New information on: Aladin Cassettes; Glostavent machine; CONTRAfluran system; videolaryngoscopy and high definition camera use in intubation and endoscopy; use of ultrasound in epidural; Penthrox; NRFit devices; Cell saver; ECMO
Gewusst wie und warum!Mit diesem Buch lernen Sie die Prinzipien der Beatmungstherapie grundlegend kennen: Vom richtigen Zeitpunkt der Indikation über die Wahl des Beatmungsverfahrens bis hin zur Entwöhnung. Umfassend überarbeitet und aktualisiert finden Ärzte und Pflegekräfte auf Intensivstationen und im OP Antworten auf praxisrelevante Fragen. Der übersichtliche Aufbau, die klare Sprache und konkrete Hinweise auf die klinische Praxis zeichnen dieses Nachschlagewerk besonders aus. Einstiegsfragen zu den Grundlagenkapiteln erleichtern die Vertiefung von anatomischen, physiologischen und pathophysiologischen Themen. Aus dem InhaltFormen der respiratorischen Insuffizienz und indikationsgerechter Beginn der BeatmungNicht-invasive Beatmung, moderne Grund- und Spezialverfahren der Beatmung und ihre Alternativen Entwöhnung, intra- und postoperative Beatmung sowie Beatmung bei speziellen KrankheitsbildernExtrakorporale Lungenunterstützung, Beatmung am LebensendeNeu: Beatmung bei virusbedingten Pneumonien (incl. Covid-19), Beatmung bei KapazitätsengpässenDieses Standardwerk der Beatmungsmedizin bereitet Sie umfassend auf den klinischen Alltag vor!Die AutorenProf. Dr. med. Reinhard Larsen ist ehemaliger Direktor der Klinik für Anästhesiologie und Intensivmedizin an den Universitätskliniken des Saarlandes, Homburg/SaarProf. Dr. med. Alexander Mathes, DESA, LL.M. ist leitender Oberarzt an der Klinik für Anästhesiologie und Operative Intensivmedizin am Universitätsklinikum Köln sowie Magister der Rechte für Medizinrecht
Klinisk anæstesi giver en grundlæggende forståelse af anæstesiens teori og praktiske færdigheder. Bogen er velegnet til den kliniske hverdag, da den giver et overblik over anæstesien, nemt kan bruges som opslagsværk og passer perfekt i kittellommen. Alle trin i anæstesiforløbet bliver gennemgået, fra den præoperative vurdering til narkose, opvågning og det postoperative forløb. Bogen indeholder også afsnit om ultralydsvejledt regionalanalgesi med vejledende billeder, anæstesi til specielle patientgrupper, kliniske cases samt vurdering og behandling af almene akutte tilstande, inklusive hjertestop.Klinisk anæstesi er primært målrettet lægestuderende, anæstesisygeplejersker og nye læger i anæstesiologien, men også andre med interesse for anæstesi, akutmedicin og kirurgi kan drage nytte af bogen.
Smerte er ikke til at holde styr på. Den sidder aldrig kun lige dér, hvor det gør ondt, men også altid i hovedet. Og uanset hvordan smerten er opstået, begynder vi at hoppe og danse, bande og svovle eller skrige på livet løs for at holde den ud. Det er vist med god grund, at vi sætter smerte og helvede sammen til ét ord. Alligevel skal vi ifølge Troels Staehelin Jensen, smerteforsker ved Aarhus Universitet, være taknemmelige for, at vi overhovedet kan mærke den. For uden smerte ville vi hverken kunne føle glæde eller lyst, og så ville livet slet ikke være værd at leve.
NY DANSK LÆREBOGINTENSIVTERAPIBogen giver en evidensbaseret, praktisk anvendelig og sammenhængende indføring i observation, diagnostik, behandling og pleje af patienter i alle aldersgrupper med potentielt reversible svigt af et eller flere vitale organsystemer.Over 55 kapitler dækker bogen bredt det komplekse arbejdsfelt, og indholdet er organiseret efter fem temaer:DEL 1: Organisation, indlæggelse og kommunikationDEL 2: Vurdering og understøttende behandlingDEL 3: Tilstande på intensivafdelingDEL 4: Palliation, organdonation og følger efter intensivterapiDEL 5: Sygepleje og genoptræningBogen henvender sig primært til læger under speciallægeuddannelse i anæstesiologi, men læger fra andre specialer med interesse for intensivterapi, speciallæger på intensiv og anæstesiologiske afdelinger samt sygeplejersker under specialuddannelse i intensivsygepleje vil også finde indholdet relevant. Derudover kan den interesserede medicinstuderende også være med.Bogens 85 forfattere kombinerer høj faglighed og forsknings- og formidlingserfaring og inkluderer intensivlæger, anæstesiologer, intensivsygeplejersker, fysioterapeuter og ergoterapeuter såvel som speciallæger fra andre specialer i berøring med intensivterapi.
Do your knees have chronic pain and feel inflamed? Does it hurt so bad that it affects the quality of your life? What is exactly is Knee Pain and what are the best natural methods to give you relief from your pain? Knee Pain can strike at any time details a unique method of reversing knee symptoms by removing numerous triggers as well as toxins using a natural process. This is a simple, powerful & natural self treatment process which borrows its formulation directly from tried and tested facts as well as age old remedies.This book you will learn...Major Causes of Knee PainSeeking the Help of a DoctorTreatments for Knee PainSelf-Care Methods for Knee PainRecommended Exercises for the KneesMuch, much more!This must be cleared to enable blood flow to speed up. If you follow these techniques, some of them are manual, and some are gravity stretches, you will notice improvement straight away.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.