Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvad sker der, når du går – og når du går i stå? GÅ-BOGEN giver dig svar på, hvorfor det er godt at gå. GÅ-BOGEN rummer også inspirerende samtaler med Jørgen Leth, Ritt Bjerregaard og Søren Ryge Petersen om at gå. • Du nedsætter din risiko for 35 sygdomme; herunder kræft, demens og hjertesygdomme. • Går du en time mere hver dag, kan du tabe 5-10 kilo på et halvt år og bekæmper inflammation i kroppen. • Gåture er et stærkt middel mod søvnløshed, depression, stress og angst – i nogle tilfælde kan du gå dig helt rask. • Går du, skærper du hukommelsen, kreativiteten og evnen til at lære.
I denne bog finder du inspiration til din næste vandreoplevelse. Vægten er lagt på såvel kendte som ukendte oplevelsesrige og unikke vandreruter. 22 vandreruter og 5 vandreregioner er grundigt beskrevet, og de praktiske informationer gør det let at forberede turen hjemmefra. At opleve verden til fods har aldrig før været så populært, som det er i dag. Caminoen i Spanien er verdensberømt og et must for mange, men Europa byder på mange andre fantastiske og endnu mere intense vandreoplevelser.I denne bog finder du inspiration til din næste vandreoplevelse. Vægten er lagt på såvel kendte som ukendte oplevelsesrige og unikke vandreruter. 22 vandreruter og 5 vandreregioner er grundigt beskrevet, og de praktiske informationer gør det let at forberede turen hjemmefra.Bogen indeholder desuden mange flotte billeder og kort, der giver et godt indtryk af de forskellige ruter, og der gives inspiration til spændende seværdigheder i området.Såvel nybegyndere som mere erfarne vandrere vil kunne finde ideer til nye oplevelser. Halvdelen af de 22 ruter er certificerede kvalitetsvandreruter, Leading Quality Trails – Best of Europe, hvor man er garanteret en afvekslende kvalitetsoplevelse og en god rutemarkering.I tillæg får du masser af grundlæggende viden om vandring, tips og tricks til den gode vandretur, vandrefestivaler, pilgrimsruter, principper for ruteafmærkning, sværhedsgrader og meget mere.
"Perspektiver på friluftslivets pædagogik" henvender sig især til vejledere og studerende i friluftsliv. Fokus ligger på de problemer og udfordringer, som man møder i pædagogisk arbejde med friluftsliv – så vel de konkrete didaktisk-metodiske som de mere teoretiske.Pædagogisk arbejde med friluftsliv kan rejse væsentlige spørgsmål, åbne intellektuelle horisonter og lokke til udfordring også på det indre plan. Hovedbudskabet er, at friluftsliv kan lægge grundstenen til en spørgende og undrende livsholdning, og styrke evnen til at sammenholde personlig erfaring med refleksion og søgen efter forståelse. I flere henseender bryder bogen med god tone i den akademiske lærebogstradition. Bogen forsynder sig mod denne tradition. Til gengæld har "Perspektiver på friluftslivets pædagogik" en dybde, der overskrider den fremherskende konkurrencestats-diskurs og fastholder menneskets ret til dannelse – dvs. evnen til selvstændig handling, tænkning og refleksion – som et væsentligt ved den personlige udvikling.
Kom med på en kulturhistorisk vandring langs Danmarks længste vandløb. Den lange Gudenå har været livsgrundlag for utallige generationer af mennesker helt tilbage fra stenalderen, og Gudenåen med sit store opland er derfor skueplads for en stor mængde af dansk historie og kultur, som forfatter Jesper Asmussen fremstiller i sin omfattende udgivelse, “Gudenåen - Fra Tinnet Krat til Kattegat”. Gudenåen blev til under den forrige istid for godt og vel 14.700 år siden, da isens trykkende bevægelser samt smeltevandsfloder skabte de smukke, jyske tunneldale, heriblandt Gudenådalen. Gudenåen og hele dens omegn et interessant naturområde, som denne bog på letteste måde viser hen til. Gamle og nye landkort gør det sammen med fotografier overskueligt, så steder, begivenheder og naturforhold nemt samles til en helhed. “Gudenåen - Fra Tinnet Krat til Kattegat” beretter om midtjyske borge, broer, bynavne, dyr, fiskevand, folkelige fortællinger, herregårde, istidslandskaber, kildevæld, kirker, landbrug, oldtid, transport, vandmøller og meget mere. En stort anlagt og unik bogudgivelse, der i mange år frem vil være det store værk om Gudenåen.
Det er blevet populært at vandre. Flere og flere vil ud i naturen, mærke terrænet og sætte tempoet ned, så der er masser af overskud til at nyde den fulde oplevelse. Nogle drømmer om at sove under åben himmel, og måltider i det fri hører naturligvis med. Men hvordan får man styr på det hele og kommer godt i gang, hvis man ikke har prøvet det før?Denne bog giver svarene på det hele. Den er skrevet til den læser, der drømmer om at mærke friheden ved at komme ud i naturen – enten over flere dage med ‘sit hjem på ryggen’ eller på de lidt kortere ture med madpakke og varm kaffe. Udgangspunktet er at give læseren de basale færdigheder, der skal til for trygt og sikkert at kunne opholde sig, vandre og overnatte i det fri, og læseren rustes til at vurdere egne behov og kunne pakke og indstille sin rygsæk efter dette.Bogen gennemgår de forholdsregler, der er nødvendige, hvis man skal holde sig mæt, varm og tør i naturen, og giver input og viden til at vælge det rette friluftsudstyr, som netop passer til den enkeltes behov. Der vil også være svar på, hvad man fx har brug for, når man på egen hånd skal finde vej med kort og kompas, hvis man får en vabel, bliver stukket af en hveps, og hvad der ellers er af små udfordringer.
Forestil dig din helt egen tur i noget, der ligner en ødemark i tyndtbefolkede skove, og din egen lejr med knitrende lejrbål og bålmad, mens solen går ned over skovsøen. Den svenske natur er til forskel fra det meste af Danmark præget af klipper, hvilket gør naturen markant anderledes end den danske. I den svenske skov møder vi et troldelignende landskab med enorme luftige skove med grønt mos og blåbær i bunden, og skovlandskabet er gennemskåret af vandløb og små og store søer. Sverige, der ligger tæt på for mange danskere, er et unikt vandreområde med en anderledes naturform, end den vi finder i Danmark, og den svenske Allemandsret betyder, at man i Sverige faktisk må færdes og slå lejr, hvor man vil, så længe man ikke trænger ind i folks haver. Det sydlige Sveriges frie natur rummer en mængde markerede vandreruter med fine shelter-pladser til overnatning. Samtidig er Sydsverige et oplagt sted at vandre i de måneder, hvor årstiden og ens egen tid ikke er til lange fjeldvandringer. Sydsverige er for mange af os et yndet område til weekendture året rundt, og ikke kun de markerede ruter trækker. Der er gode muligheder for at gå sine egne veje uden for stierne i de store svenske skove, hvor søer og vandløb giver basis for unikke “bushcamps”, helt uforstyrret af andre og tæt ved vand til madlavning. Bogen handler om, hvordan du selv kommer af sted alene eller sammen med gode vandrevenner. Hvordan I lærer at begå jer uden for stierne, og hvordan I finder de bedste spots og de mest øde vandreruter enten på stierne eller udenfor eller som en kombination. Du lærer at aflæse friluftskortets skjulte muligheder, og du lærer, hvordan du hjemmefra finder den perfekte rute gennem terrænet til de smukke overnatningspladser. Du får også anvisninger til, hvordan du planlægger og forudser mulige og ukendte forhindringer på din vej. Forhindringer, du skal takle for at komme videre, men som også gør din tur til en rigtig pionértur. Om forfatteren René Ljunggren har 48 års erfaring med fjeldvandring og mere end 30 års erfaring som guide. I en periode på 10 år guidede han således hver sommer i 8 uger og hver vinter i 6 uger i fjeldene omkring Kebnekaise i Svensk Lapland. I 1992 startede han først Vildmarksskolen, der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano og friluftsliv – og lidt senere Vildmarksrejser, der arrangerede vandre- og fisketure i de nordiske fjelde og Grønland samt fjeldskiture i Norden. Han har også tidligere været daglig redaktør, turleder og turansvarlig på websitet Outsite.org. René er desuden forfatter til flere bøger om vandring, bl.a. Vandring i Skandinavien.
I efteråret 1878 tog forfatteren Robert Louis Stevenson (1850-1894) på en tolv dages vandring gennem den franske bjergkæde Cevennerne. Året efter udgav han med stor succes rejsedagbogen fra den tur, Travels with a Donkey in the Cévennes. Rejsedagbogen udgives nu for første gang på dansk og det i Niels Brunses oversættelse. Vandringer med et æsel i Cevennerne består af Stevensons charmerende iagttagelser i naturen, af mennesker, han møder, og lokal folklore og historie. Ligesom den handler om æslet Modestine, det genstridige pakdyr, som Stevenson købte ved rejsens begyndelse. Vandringer med et æsel i Cevennerne regnes for en af verdens første ”outdoor”- bøger. I 2017 figurerede bogen på The Guardians liste over verdens hundrede bedste nonfiktion-bøger. Stevensons vandringsrute - også kaldet The Stevenson Trail - er i dag et populært mål for vandreturisme på linje med Caminoen. Robert Louis Stevenson er forfatteren bag klassikere som Skatteøen og Dr. Jekyll og Mr. Hyde.
Friluftsliv og vandring i naturen er gennem de senere år blevet mere og mere populært blandt både unge og ældre. Oplevelser i den fri natur er blevet det boost, der er med til at fjerne dagligdagens stress og jag. På vandreture kan man helt slukke og rent faktisk glemme mobiltelefonen, man får masser af ren og frisk luft, samtidig med at man er sammen med andre mennesker på en sjov og inspirerede måde, der er sund for både krop og sjæl. I Skandinavien er der både i Sverige, Norge og Danmark et utal af markerede vandre-ruter, så alle kan være med, uden at man behøver at være erfaren i kort- og kompaslæsning. Denne bog giver læseren inspiration til en række forskellige vandreture, lige fra de nære og lette turforslag i det danske landskab og vandringer i det sydlige Sveriges ’Pippi Langstrømpe-landskaber’ til mere krævende vandringer i de skandinaviske fjelde. Læseren præsenteres for ikke færre end 23 vidt forskellige ruter og 11 områder. Her er spændende udfordringer for både begynderen og den mere erfarne vandrer. Det hele er rigt illustreret med smukke og spændende billeder fra de områder, der beskrives i bogen, og alle de omtalte ruter er markeret på overskuelige kortskitser. Ud over de inspirerende rute- og områdebeskrivelser får læseren desuden en masse fif og gode råd om vandreteknik og udstyr.Om forfatteren Siden tidlige studier i antropologi med interesse specielt for samernes, eskimoernes og de nordamerikanske indianeres kultur i arktiske egne har René Ljunggren været beskæftiget med friluftsliv og fjeldvandring i kølige klimaer. René har 48 års erfaring med fjeldvandring og mere end 30 års erfaring som guide. I en periode på 10 år guidede han således hver sommer i 8 uger og hver vinter i 6 uger i fjeldene omkring Kebnekaise i Svensk Lapland. I 1992 startede han først Vildmarksskolen, der tilbød kurser i fjeldvandring, fjeldskiløb samt kano og friluftsliv – og lidt senere Vildmarksrejser, der arrangerede vandre- og fisketure i de nordiske fjelde og Grønland samt fjeldskiture i Norden. René har gennem mere end 10 år undervist i vildmarksliv og fjeldvandring i flere ungdomsskoler og oplysningsforbund med efterfølgende fjeldture og har gennem flere år været guide i Kebnekaisefjeldene og senere i Grønland. Han er desuden forfatter til bøger om fjeldvandring, bl.a. om Kebnekaisefjeldene.
I bogen følger man forfatterens konfrontation med livets store spørgsmål; Hvad vil hun egentligt med sit liv? Hvem vil hun gerne være? Og kan en krævende gåtur gennem Caminoens parallelunivers løse så komplekse spørgsmål? Som forvirret og firetyveårig tog Simone sit livs største beslutning. Hun sagde sit job op som kommunikationsmedarbejder i et godt firma til fordel for en 800 kilometer lang gåtur. I forsøget på endelig at gøre noget drastisk og anderledes ved sin tilværelse satte hun sig for at gå Den Franske Camino fra Saint-Jean Pied de Port i Frankrig til Santiago de Compostela i Spanien. Helt alene. Kvartlivskrise på Caminoen er en bog om at turde tage springet. Om at turde gå imod alle ydre forventninger og endelig gøre noget for sig selv, og ikke for andre. I foråret 2018 tog Simone afsted mod Frankrig. Men ville hun overhovedet kunne klare turen helt alene? Både fysisk og mentalt? Et angstprovokerende valg. For hvad ville sejre? Tryghedens velkendte rammer eller ambitionen om et anderledes liv? Velvidende, at tvivl omkring beslutningen ville opstå undervejs, begav hun sig alligevel ud på en ukendt rejse, der potentielt kunne ændre hendes liv. Tag med Simone på en eventyrlig vandrerejse, når hun gennem indlevende og ærlige dagbogs- beskrivelser og billeder beretter om livet på Caminoen. En rejse hvor tiden går i stå, hvor ubesvarede spørgsmål besvares og hvor tankegange og tilgange til livet langsomt ændres i takt med, at kilometerne tilbagelægges. Kvartlivskrise på Caminoen indeholder også praktiske oplysninger samt tips og tricks til den vandrelystne. Om forfatteren Simone Jespersen (født 1993) er cand.mag. i dansk og kulturforståelse fra Aalborg Universitet, og har de sidste 3 år arbejdet med kommunikation og sociale medier. Hun har altid haft en stor passion for det frie liv i naturen, hvor hun gennem Instagram-profilen @simonejespersen dagligt lader flere tusinde følgere inspirere af både friluftsliv og plantemad. Simone er opvokset i Hirtshals og bor til dagligt i Aalborg, hvor hun planlægger hendes næste rejse.
BOGEN DÆKKER Camino de Santiago, Navarra, Rioja, Castillay León, Galicien, Cantabrien og Asturien, Baskerlandet, Aragonien og Catalonien. Vi giver indblik i livet i Nordspanien og forklarer politiske og kulturelle problemstillinger. En række artikler går bag om Camino de Santiago, kunst og kultur, arkitektur, mad og drikke, historie, natur og geografi. Desuden er bogen rigt illustreret med fotos og kort.
Denne bog handler om at tage på eventyr. Ikke den slags eventyr, hvor man sælger huset, sætter pensionen over styr og drager ud i den store verden og blot må håbe, at man kommer hjem med fingre og tæer i behold. Det her er eventyr, vi alle kan være med til, og de kan findes lige uden for vores hoveddør. Udgangspunktet er friluftsliv, men med et tvist. Friluftsliv er altid dejligt, men hvis man gør det lidt anderledes, end man plejer, kan det også blive eventyrligt. Er man ny i friluftslivet, vil det føles eventyrligt at tænde sit eget bål og lave mad på det. Er man erfaren vil den type aktivitet næ- sten være rutine, men også for den rutinerede kan en ny vinkel på friluftslivet give følelsen af eventyr. Budskabet er at opsøge det ukendte og gøre ting, man ikke plejer at gøre. Og måske vove sig ud i noget, der er nyt, eller hvor man ikke er helt sikker på, om det kan lade sig gøre. Netop det kan give den slags kilden i maven, som fortæller, at man er ude på eventyr. Bogens formål er at give læseren lyst til at tage på eventyr, og den er bygget op på en måde, så det gøres klart, at eventyret er tæt på og tilgængeligt året rundt. I bogen lanceres konceptet hverdagseventyr – hvordan man inden for rammerne af en almindelig hverdag kan finde eventyr lige uden for døren. Tiden fra fyraften indtil næste morgen kan udnyttes til et eventyr og en overnatning i det fri. På den måde kan de fleste finde tid til en eventyrlig oplevelse, selv med en meget pakket kalender, hvor der aldrig er en weekend fri. Samtidig giver udnyttelsen af dette tidsrum i sig selv en stærk følelse af, at man har sprængt rammen for det normale, og dermed er eventyret i gang. Forfatteren har gennem 6 år hver måned gennemført hverdagseventyr med overnatning i det fri, og det er med udgangspunkt i erfaringer og oplevelser fra disse mange ture, at bogen er skrevet. Til en start rammesættes ideen om eventyr i mikro-format, og der opstilles en eventyrindikator, der synliggør en række væsentlige elementer i et friluftseventyr. Dernæst præsenteres en række temaer for hverdagseventyr, der omfatter overnatning i det fri, vandreture, cykelture, kanosejlads, mad på bål, skattejagt, sankning af mad i naturen og meget mere. Hertil kommer kapitler, der fortæller om årstidernes muligheder, om udstyr og færdigheder, love og regler i naturen og også om, hvordan man håndterer angst og utryghed ved tanken om en nat i det fri. Endelig er der pakkelister, masser af tips og henvisning til yderligere inspiration. Om forfatteren Mette Arleth elsker kort i alle afskygninger, hvilket har ført til en uddannelse som landinspektør og en ph.d. i kartografi fra Aalborg Universitet. Hun bor i en landsby syd for Aalborg. Her har hun have med bier og blomster og et værksted fuldt af cykler, rulleski, rideudstyr og rygsække. Spejderbevægelsen har en stor plads i Mettes hjerte, og hun afholder selv kurser for spejdere om friluftsmadlavning og hjemmelavet friluftsudstyr. Hun er desuden udviklingskonsulent i Region Nordjylland, hvor hun arbejder for at gøre verden mere grøn, og hun er formand for det lokale Friluftsråd i Himmerland.
Vulkaner, grønne fyrreskove, historiske udgravninger og månelandskaber. De Kanariske Øer har meget andet at byde på end sol- og strandferie. Bortset fra de varmeste sommermåneder er temperaturen perfekt for en vandreferie. De syv hovedøer er meget forskellige og giver mulighed for mange spændende oplevelser – så snart man forlader strandene og søger ind i baglandet. Denne bog giver inspiration til at søge disse oplevelser. På hver ø er der en række vandreture egnet til både nye og til mere erfarne vandrere. Forfatteren, som har besøgt alle øerne adskillige gange, finder det umuligt at udpege den ”bedste tur”. På hver ø er der flere typer af landskaber, og vegetationen veksler fra nord til syd – alt efter hvor den sparsomme nedbør falder. Turene er alle baseret på brug af offentlig transport, så man kan slippe for de, for en dansker, lidt vel ”spændende” køreture på snoede, smalle bjergveje. De er alle tilgængelige fra de forskellige populære ferieområder, så man let kan veksle mellem dage på stranden og dage i det som oftest køligere højland. Fjernvandrevej GR 131, som krydser alle øerne og er en del af det europæiske fjernvandrevejnet, udgør et særligt kapitel med inspirerende billeder fra kyster, skove såvel som fantastiske udsigter. Det er forfatterens håb, at denne bog kan give flere lyst til at vandre på øerne og måske besøge nogle af de mere ukendte lokaliteter. Om forfatteren Med mere end 30 års erfaring i benene har Lis Nielsen vandret Europa tyndt på kryds og tværs. Som præsident for Europas organiserede vandrere (European Ramblers -Association) har hun haft mulighed for at besøge de fleste europæiske lande og hver gang fået nye vandreoplevelser i rygsækken. Især de mere specielle og indtil nu ukendte vandreruter ligger hendes hjerte nær. De mange erfaringer er her samlet til inspiration for andre vandrere – krydret med personlige oplevelser.
Sjællands fantastiske kystlinje, der bugter sig hen over toppen af Nordsjælland fra Helsingør til Hundested, er nok Danmarks mest populære kyststrækning. Den har hyggelige og maleriske havne- og badebyer, populære badestrande og utallige andre muligheder på strandene. Her kan du opleve ødsel natur, og du har fri adgang på hele kysten.Mange kender strandene ved de største og ældste badebyer Hornbæk, Tisvilde, Dronningmølle og Liseleje, men tag selv med på en lystig vandretur lige i vandkanten og oplev de 60 kilometer fra Kronborgbugten i Helsingør til badestranden Trekanten i Hundested. Du vil i et smukt og varieret strandlandskab se maleriske og spektakulære huse og afvekslende natur fra en vinkel, du aldrig har set før. Du vil få ekstra udbytte af strandturen ved at finde inspiration i havets og strandens muligheder.Havet og himlen kan på en strandtur få os til at reflektere over det uendelige, men det kan også få os til at være nærværende – få os til at bruge øjnene og tænke over, hvad der gemmer sig i vandet, i luften og i sandet.Du vil i denne bog blive klogere på Nordkystens levende kyststrækning med de oplysninger og bæredygtige aktiviteter, der knytter sig til den. Aktiviteter til alle – i alle aldre og på alle årstider.
A Survival Guide For Life – Hvordan du opnår dine mål, trives i modgang og vokser som person er fuld af historier fra Bear Grylls mange ekspeditioner og uddannelse til SAS-soldat. Historier der er spændende, følelsesfulde og afslørende. Ved at vise læseren, hvordan han har håndteret modstand, livsfare, sult og tilsyneladende uoverstigelige forhindringer, hjælper Bear Grylls læserne med at sætte sin egen kurs mod deres drømme. Vildmarken lærer os værdifulde ting om os selv, andre og verden omkring os. De erfaringer kan redde vores liv, når vi befinder os på et bjerg eller dybt nede i en kløft, men de kan også forbedre vores dagligdag ved, at give os færdigheder og indsigt til at forstå vores situation og de muligheder og risici, der er omkring os. Livet i vildmarken lærer os at være ydmyge over for de ting, vi ikke kan kontrollere. Nogle dage er vejret for dårligt, eller mørket forhindrer os i at komme videre. Men det lærer os også at komme i kontakt med vores instinkter, overvinde forhindringer, gribe mulighederne og se farerne i øjnene. A Survival Guide For Life er ikke en selvhjælpsbog i traditionel forstand. Det er heller ikke en håndbog om, hvordan man kan blive lidt mere effektiv eller marginalt mere succesfuld. Det er simpelthen en samling af historier og eventyr, der afslører noget dybtgående om den menneskelige sjæl for at vise os, at vi alle er i stand til mere end vi tror.
At twenty-six, Cheryl Strayed thought she had lost everything. In the wake of her mother's rapid death from cancer, her family disbanded and her marriage crumbled. With nothing to lose, she made the most impulsive decision of her life: to walk eleven-hundred miles of the west coast of America - from the Mojave Desert, through California and Oregon, and into Washington state - and to do it alone. She had no experience of long-distance hiking and the journey was nothing more than a line on a map. But it held a promise - a promise of piecing together a life that lay in ruins at her feet. Strayed's account captures the agonies - both mental and physical - of her incredible journey/how it maddened and terrified her, and how, ultimately, it healed her. Wild is a brutal memoir of survival, grief and redemption: a searing portrayal of life at its lowest ebb and at its highest tide.
"Fod på Andalusien 4" indeholder 27 udflugts- og vandreture, hvoraf de fleste er helt ukendte. Vi er ude i den vilde natur, som Andalusien har så rigeligt af, og vi vandrer gennem naturparker, over sletter og ned i dale, over bjergpas og ned i kløfter. Af og til bor vi på lækre hoteller og spiser gourmetmad, men de fleste gange spiser vi madpakker på bjergsider. Jo, Andalusien har det hele ... og lidt til. Tag med ind i hjertet af denne smukke region, hvor solen næsten altid skinner og havet blinker. Det bliver ikke bedre noget andet sted på planeten!
Introducing 'London: A Guide for Curious Wanderers', a captivating exploration of the city's hidden gems and iconic landmarks. This book is the work of renowned author Jack Chesher, who has masterfully woven together history, culture, and personal anecdotes. Published in 2023, this guide is more than just a travel book; it's a journey through the heart of one of the world's most vibrant cities. Whether you're a seasoned traveler or a first-time visitor, this book offers a fresh perspective on London. From its historic sites to its bustling markets, Chesher's guide invites you to experience the city in a way you've never done before. Published by QUARTO, 'London: A Guide for Curious Wanderers' is a must-have for anyone with a spirit of adventure and a love for London.
København og Frederiksberg har smukke byrum med masser af levet liv, som du oplever på en intens måde, når du som fodgænger passerer gennem såvel velkendte som ukendte bydele.Se dem tur for tur, og oplev de mange interessante historiske spor og detaljer, listige steder, kringelkroge, lyde, dufte og farver, der er på en bytur til fods. Opdag, hvor grønt der i virkeligheden er på stenbroen!Når du holder sanserne åbne og er nysgerrig, får du en dejlig og interessant oplevelse. Gå alene, eller slå følge – man snakker så godt sammen, når man går. Gå på alle tider af døgnet. Aftenture kan også noget! Og giv tid, hold pauser, og følg din egen rytme.I Gå tur får du:• 52 gåture gennem alle bydele – de fleste er på 5-10 km, og to af dem er længere• forslag til, hvad du skal holde øje med, og information om det, du ser undervejs• informative og detaljerede kortVelkommen til byen – på en ny og spændende mådeOm forfatterneDorrit Christensen, Elsebeth Parsbæk, Hans Henrik Kleinert, Ingelise Kvorning & Susanne GlenstrupHele forfatterteamet er turledere i Dansk Vandrelaug. De har forskellig erhvervsmæssig baggrund, men er forenet i fællesskabet omkring vandring. De er alle aktive vandrere og er meget optaget af de mange fordele, der er ved at gå. Igennem de sidste 4 år har de planlagt og gennemført ugentlige vandreture på 5-8 km i Københavnsområdet. Disse ture har givet ideen til denne bog. Turene afspejler den åbenhed, glæde og nysgerrighed, der driver forfatterne i deres arbejde med at planlægge og selv gennemføre ture.E-bogen er lavet i fixed format
All-in-one, two-directional, hiking route guide, maps and accommodations for the popular Hadrian's Wall Path long-distance trail that follows the old Roman wall for 84 miles (135km) across the north of England.Includes 59 large-scale maps (3 1/8 inches to 1 mile); 8 town plans and 6 overview maps. Full details of all accommodations and campsites, restaurants and pubs; plus full public transport information. Includes day-walks.
';It is only ideas gained from walking thathave any worth.'Nietzsche In A Philosophy of Walking, a bestsellerin France, leading thinker FredericGros charts the many different wayswe get from A to B the pilgrimage,the promenade, the protest march, thenature rambleand reveals what theysay about us. Gros draws attention to otherthinkers who also saw walking assomething central to their practice.On his travels he ponders Thoreau's eagerseclusion in Walden Woods; the reasonRimbaud walked in a fury, while Nervalrambled to cure his melancholy. Heshows us how Rousseau walked in orderto think, while Nietzsche wanderedthe mountainside to write. In contrast,Kant marched through his hometownevery day, exactly at the same hour, toescape the compulsion of thought.Brilliant and erudite, A Philosophyof Walking is an entertaining andinsightful manifesto for putting onefoot in front of the other.
Guidebook to 50 day walks in the Dolomites, showcasing the best mountain routes in the UNESCO World Heritage Site in northeastern Italy. The Dolomites offer fantastic walking from June to September and can easily be reached from Verona, Treviso, Venice and Innsbruck. Including easy, moderate and strenuous hut-supported walks, the routes range from 2-13 miles (3-21km), each designed to fit into a single day. They centre around key bases such as Cortina d'Ampezzo, San Vito di Cadore, Sesto and Misurina. 1:50,000 maps included for each walk Advice on access, refreshments and public transport Highlights include Tri Cime di Lavaredo, Pelmo and Marmolada Listing of rifuges and accommodation providers GPX files available to download
Guidebook to the Alpine Pass Route following the Swiss Via Alpina 1, a 360km trek east-west across Switzerland, from Sargans, on the border of Liechtenstein, to Montreux, including prologue from Liechtenstein. A demanding 3-week trek described in 18 stages, crossing 16 passes including the 2778m Hohturli. Requires good fitness and experience.
The essential guidebook to walking the 84-mile Hadrian's Wall Path. One of the UK's most visited National Trails, it runs the length of the Roman Wall from Bowness-on-Solway in Cumbria to Wallsend, Newcastle. The trail is presented here in 10 stages, with suggestions for five and eight-day itineraries. It is suitable for beginners, although a reasonable level of fitness is required if doing it as a multi-day walk. The route is described both west to east and east to west, and the guidebook also features extensions to Maryport on the far west coast of Cumbria and to South Shields on the east coast. This full-colour guidebook contains a wealth of information on the history of the Wall, and a range of practical information for walkers, from accommodation and itinerary planning, to details on public transport and refreshments. A separate map booklet of 1:25,000 scale OS maps shows the full route. Clear step-by-step route descriptions in the guide are illustrated by 1:100,000 OS map extracts. The route description links together with the map booklet at each stage along the way, and the compact format is conveniently sized for slipping into a jacket pocket or the top of a rucksack.
Gitte Holtze sætter ud på en vandring ad Hærvejen op gennem Jylland. Hun gør det især for at få en timeout fra en alt for hektisk hverdag, men forventer ikke mere end det. For selv om Hærvejen med sine knapt 500 km er den længste vandrerute i Danmark, er det jo bare Danmark.Det viser sig, at Hærvejen er meget mere end det. Gitte fortæller om at gå langsomt gennem lommer af et Danmark, der lever stille og hengemt. Om tankevækkende møder med fremmede. Om glæden ved det enkle liv i en rygsæk. Om tyste nætter alene i en dansk natur meget større, end hun troede. Om en vandretur, der på forunderlig vis altid giver det, Gitte har brug for. Og om hvordan hun skridt for skridt på sin vej nordpå slipper hamsterræset og mærker sig selv mere og mere.Gitte Holtze er erfaren udi lange vandringer og er især kendt for at have gået den over 4.000 kilometer lange Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada. Dengang gjorde hun det for at vokse sig ud af et smadret selvværd, og hun vendte hjem med en ny tro på sig selv og på, at vandring er vejen til et helt liv.Hvad Hærvejen gav er en bog om alt det, vandring giver, også selv om man 'bare' går i Danmark.
Die spektakulären Fjorde Norwegens, die Tundra und die heiteren Wälder Schwedens, zauberhafte Seen in Finnland, Vulkane und Mondlandschaften auf Island, das Inlandeis Grönlands - die nordischen Länder bieten eine atemberaubende Vielfalt an Landschaften und endlose Möglichkeiten zum Wandern. Wanderlust Skandinavien lädt mit einer großen Auswahl und einem ansprechenden Mix an Wanderwegen dazu ein ein in diese unverwechselbare Wildnis zu erkunden. Auf in den Norden!
I sin nye selvbiografi Never give up fortæller den tidligere SAS-soldat, adventure- og overlevelsesekspert, spejdernes øverste chef og tv-vært Bear Grylls om sit ekstraordinære liv og karriere, siden han tonede frem første gang på tv.Bogen giver et indblik i en række bemærkelsesværdige eventyr og personlige historier fra Bear Grylls’ vanskeligste ekspeditioner. Samtidig reflekterer Grylls over og fortæller ærligt om virkeligheden bag nogle af de mest nervepirrende overlevelsesmissioner.I den længe ventede opfølger til bestselleren Mod, sved & tårer tager Bear Grylls læserne med ind bag scenerne i Man vs. Wild; den tv-serie, som for alvor satte gang i hele adventure-branchen. Han giver også et unikt og ærligt indblik i, hvordan det er at tage ud i vildmarken sammen med præsident Obama, Roger Federer og Julia Roberts, blot for at nævne nogle få af de globale superstjerner, der har har været gæster i Running Wild.Undervejs deler Bear Grylls sine personlige udfordringer med fx angst og mindreværd, finder frem til de sande værdier i adventure og hylder den styrke, der er i bløde værdier som mod og venlighed – og i aldrig at give op.”Der er så mange positive budskaber indeholdt i Bears’ mange utrolige eventyr.”Roger Federer"Bear Grylls er en inspirerende leder for folk i alle aldre. Hans passion for adventure er virkelig smittende.”Gareth Southgate”Hvor dyb passion og store eventyr mødes, venter Bear Grylls med åbne arme (og måske lidt gedehjerne man kan snacke på).”Julia Roberts
Vandreoplevelser på Hærvejen, Klosterruten, Camønoen med flereI en tid med stress og stramme kalendere er pilgrimsvandringer igen kommet på mode. I Danmark findes der adskillige pilgrimsruter, hvor man kan søge roen og få en pause fra hverdagens tidstyranni. Bogen gennemgår i alt 53 etaper på de danske pilgrimsruter med beskrivelser af natur- og kulturoplevelser undervejs.En praktisk guide til vandreture og oplevelser langs de danske pilgrimsruterGrundige beskrivelser af Hærvejen, Klosterruten, Camønoen mv.Fremragende fotos giver et godt indtryk af natur og kulturoplevelserne undervejsGode kort med markering af seværdighederne undervejs gør det let at tilrettelægge turenPraktisk information om transport og overnatningsmulighederBogen er skrevet af Jørgen Hansen, der har arbejdet med dansk turisme i mange år. Han er manden bag Margueritruten og forfatter til en lang række bøger om seværdigheder og oplevelser i Danmark.
Klipper, slyngede skovstier og buldrende Vandfald.To skabsbornholmere deler deres bedste turguider og fortællinger fra den lille ø med de store oplevelser.Her er bogen, der gør det overskueligt og uimodståeligt at snøre vandreskoene for at opleve Bornholm til fods. Skrevet af vandrere til vandrere. I levende og humoristiske fortællinger fra stierne kommer læseren med i brystlommen, når Bornholms særlige sjæl, historie og natur åbner sig skridt for skridt.Bogens praktiske og ærlige turguider giver de erfaringer med i rygsækken, der gør det trygt og ligetil at skyde genvej fra drømmene i sofaen til stierne på Bornholm. Til fods på Bornholm er en brugbar og inspirerende vandrebog for alle, der drømmer om at vandre på Bornholm året rundt.Om forfatterMarie og Torben Lau Florin har mødt hinanden gennem vandring. Sammen har de skabt friefodspor.dk, der med mere end 55.000 unikke læsere om måneden er en af Danmarks mest besøgte vandrehjemmesider. Som førstegenerationsvandrere er de erfarne i nybegynderfejl på stierne og pædagogiske formidlere af den viden om vandring, man mangler i rygsækken, når man vokser op i asfaltjunglen eller parcelhusland. Deres mål er at give andre mod på at vandre gennem brugbar, ærlig og motiverende vandreinspiration.E-bogen er lavet i fixed format
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.