Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Smuk, gennemillustreret bog om hvordan - og med hvad - du bedst behandler dit gamle hus.Utallige gamle huse har op igennem tiden været underlagt forskellige modeluner og er blevet forsynet med forsænkede lofter, elementkøkkener, plastikvinduer osv. I de seneste årtier er der kommet langt mere fokus på at istandsætte på den "rigtige" måde."Huse med sjæl" handler om nogle grundlæggende restaureringsprincipper, der sikrer, at man ikke ødelægger huset i forhold til dets oprindelige udseende og den håndværksmæssige kvalitet. Ovenikøbet er der tale om principper, der gør istandsættelsen langt billigere end ellers.I et engageret, underholdende og letforståeligt sprog formidler Søren Vadstrup sin store både håndværksmæssige og kulturhistoriske viden, der bygger på årelang forskning i "nænsom bygningsbevaring". "Landets mest vidende mand, når det gælder restaurering af gamle bygninger, har skrevet en stor værdifuld håndbog om nænsom istandsættelse og bevaring af aldrende huse ... Alle de, der gerne vil bevare deres huse og de gedigne gamle materialer og sætte dem i stand på så at sige husets, og ikke byggemarkedes, præmisser, har fået en stor håndsrækning. Og alle interesserede en voldsomt inspirerende bog." Politiken
BYHUSET er en omfattende bog om, hvordan man istandsætter og ombygger byhuse og lejligheder på en måde, som er i overensstemmelse med husets oprindelige arkitektur og brug af materialer – skrevet af landets vel nok mest vidende mand på området. Bogen er relevant for alle, der bor i etagehus, rækkehus, villa eller parcelhus i en af de danske storbyer, forstæder eller provinsbyer.Befolkningstallet i byerne vokser eksplosivt, og det er især de historiske bykerner, der tiltrækker danskerne. Vi får her en interessant gennemgang af både byens og byhusets udvikling fra de ældste tider til i dag, herunder de arkitektoniske stilarter og materialer. Der er kapitler om de forskellige typer af boliger, deres baggrund, karakteristika og indretning.Endelig giver bogen ikke mindst konkret rådgivning og vejledning om istandsættelse, ombygning, bygningsbevaring og reetablering, hvor de forskellige bygningsdele såsom gennemgås systematisk.SØREN VADSTRUP er uddannet restaureringsarkitekt i 1978. Leder af Raadvad-Centeret 1989-2002 og siden 2006 forsker, underviser og formidler på Center for Bygningsbevaring i Raadvad.Siden 2011 desuden forskningslektor på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Udgav i 2004 bogen "Huse med sjæl".I 2001 købte og restaurerede Søren Vadstrup med familie en fredet firelænget bindingsværksgård i Viby på Fyn. Sideløbende har han bl.a. i en årrække beskæftiget sig med registrering og restaurering af ældre bygninger i Grønland, Island og på Færøerne.
6. udgave af Varme Ståbi byder på en gennemgribende opdatering af de kapitler, der er berørt af Bygningsreglementets nye udgave BR10. Derudover skal specielt fjernvarmekapitlet fremhæves, idet kapitlet er meget kraftigt revideret og opdateret under hensyntagen til ændringerne i produktionsformerne. Også solvarme og varmepumper har fået en kraftig redaktionel overhaling. Ligeså er det nyt stof om omlægning fra vekslere til pumpe-/trykholdesystemer og nyt stof om selvregulerende pumper der erstatter strengreguleringsventiler. Der vil også være meget nyt at finde om bygningers varmetab. Bortset fra det og en gennemgribende finpudsning vil Varme Ståbi stadig stræbe efter at være varmebranchens solide og pålidelige opslagsbog.
Ventilationsteknikerens bibel, der indeholder alt hvad der er værd at vide om ventilationsprincipper og praktisk udførelse. Hovedvægten i Ventilation Ståbi ligger på komfortventilation, og bogen henvender sig til den tekniker der skal beskæftige sig med ventilationsanlæg, beregnings- såvel som udførelsesmæssigt. Bogen indleder med generelle kapitler om grundlæggende matematik, fysik, økonomi samt ude- og indeklimadata. Herefter gennemgås beregning af ud- og indvendige belastninger, nødvendig volumenstrøm samt luftens tilstandsstørrelser og ændring af disse. Bogen beskriver bl.a. de fem vigtigste ventilationsprincipper, for både lav- og højloftede lokaler og deres opbygning. Den gennemgår flere relevante anlægstyper, omfattende lod- og vandrette lufttæpper, evaporativ køling samt kølelofter. Udsugningssystemer fra den lettere industri behandles, blandt andet teknikken vedrørende punktudsugninger, så som sugehoveder, sugehove, sugebokse og sugetunneler. Særskilte kapitler omhandler dimensionering af ventilatorer, komponenter som filtre, spjæld, varmegenvindingskomponenter, befugtere mv., kanalsystemer, styring og regulering, lyd og vibrationer, rørkoblinger, isolering, energiforbrug, måleteori og indregulering af systemer. Også sikkerhedsforanstaltninger som eksempelvis brandventilation får særskilt behandling i bogen. For den der har brug for yderligere information om ventilationsanlæg i industrien i øvrigt, vil Håndbog i industriventilation, af samme forfatter, være et velegnet supplement.
3. udgave er opdateret så den følger Bygningsreglement 2010 og der er et nyt kapitel om glas. Bogen Grundlæggende byggeviden giver en sammenfattende beskrivelse af alle relevante aspekter ved et byggeri: Byggematerialer Konstruktioner Tekniske installationer Miljøforhold Love og regler Bygningsudtryk Byggetekniske tegninger og meget mere Lære- og opslagsbogen beskriver den grundlæggende viden om byggeri - en grundviden, som man kan bygge videre på ved at benytte sig af bogens hjemmeside, hvor der findes en række relevante links til bogens forskellige emner. Bogen er velegnet til alle, der har brug for en basisviden om byggeri eller til undervisningsbrug på htx, bygge- og anlægsfag og til ejendomsmægleruddannelsen
Bogen behandler den grundlæggende statik og styrkelære efter Eurocodes.Statik og styrkelære er beregnet til bygnings-konstruktør-uddannelsen, htx-uddannelsen og teknikeruddannelserne, hvor der undervises i de grundlæggende regler og deres praktiske anvendelse inden for elementær konstruktion.Statik-delen omhandler emner som kræfter, tyngde-punkter, belastninger og gitterkonstruktioner. For styrkelærens vedkommende gennemgås den grundlæggende viden inden for stålkonstruktioner, trækonstruktioner og maskinelementer.Bogen går logisk og pædagogisk frem med opstilling af regler, eksempler og opgaver.
Hvad er historien bag navnet på gadeskiltet? Bogen fortæller om alle gader i det ældre Aarhus samt de gader og kvarterer i Aarhus Kommune, der har fået navn efter historiske personer, begivenheder, planeter, gamle marker – eller noget helt fjerde! En smuk og gennem-illustreret bog på over 400 sider.
En flot illustreret bog om landhuset, skrevet af landets vel nok mest vidende mand på området. Om hvordan man istandsætter og ombygger landhuse på en måde, som er i overensstemmelse med husets oprindelige arkitektur og brug af materialer. Bogen er relevant for alle, der bor på landet, eller bare drømmer om at flytte ud. Vi får her en spændende gennemgang af både landsbyens og landhusenes udvikling fra de ældste tider til i dag, herunder de ændrede funktioner, de arkitektoniske stilarter og materialer. Der er kapitler om de forskellige typer af boliger, deres baggrund, karakteristika og indretning. Endelig giver bogen konkret rådgivning og vejledning om istandsættelse, ombygning, bygningsbevaring og reetablering, hvor de forskellige bygningsdele gennemgås systematisk, lige fra bindingsværkshuse med stråtag til murede huse, træhuse, sommerhuse osv.Søren Vadstrup er restaureringsarkitekt, tidl. leder af Raadvad-Centeret og forskningslektor på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Udgav i 2004 bogen Huse med sjæl og i 2014 Byhuset.
The first British book on building with hemp including background information, a practical instruction manual with full illustration, and discussion about the hemp building industry.
Betonkonstruktioner efter DS/EN 1992-1-1 behandler beregninger af betonkonstruktioner efter den nye europæiske betonnorm Eurocode 2 med det tilhørende nationale danske anneks i såvel anvendelses- som brudgrænsetilstanden.I bogen behandles de centrale emner som bøjning og bøjning med normalkraft og forskydning, vridning, søjler, støbeskel, gennemlokning, snitkraftbestemmelse i kontinuerte bjælker og plader, gitteranalogi og stringerberegninger.Generelt er teori og beregninger knyttet til metoderne i DS/EN 1992-1-1, men mere generelle metoder og flere alternative, men veldokumenterede metoder er også medtaget i bogen.I bogen er der mange eksempler til illustration af beregningsmetoderne og opgaver.
Byggeriets faser og organisering beskriverfaserne i byggeprojekter, gængse entrepriseog samarbejdsformer, fx fagentreprisen,partnering eller OPP. Samtidig beskriverbogen forholdet mellem byggeriets parter.Bogen er skrevet for førstegangsbygherren,nyuddannede ingeniører og arkitekter, studerendeog andre som har brug for en kortfattet,klar og lettilgængelig introduktion til,hvordan byggeriet er organiseret.
Er en indføring i landmåling, og er primært tiltænkt studerende på uddannelserne til bygningskonstruktør, byggetekniker og kort- og landmålingstekniker. Bogen vil uden tvivl også kunne finde anvendelse på andre uddannelser, hvor kendskab til land måling er påkrævet. Bogen gennemgår de grundlæggende landmålingsprincipper ved kortlægning af mindre områder. Der er lagt vægt på de praktiske metoder og med formidling af god landmålingsskik for øje. For at give en grundig indføring i principperne, vises hvordan kort kan tegnes direkte på et stykke papir og af samme årsag beskrives teodolitten, selv om denne for længst er afløst af totalstationen i det daglige praktiske arbejde.Et appendiks viser hvordan bygningsafsætninger udføres, og hvordan 3D-terrænmodeller opbygges.
Stålkonstruktioner efter DS/EN 1993 Konstruktionsbog til Eurocode 3 Stålkonstruktioner efter DS/EN 1993 giver en grundig indføring i beregning af stålkonstruktioner, både baggrunden for beregningsmetoderne og den praktiske brug af stålnormen. Bogen er rettet til rådgivende ingeniører og andre, der beskæftiger sig med projektering af stålkonstruktioner. Specielt bogens mange detaljeret gennemregnede eksempler kan bruges som inspiration i det daglige arbejde. Stålkonstruktioner efter DS/EN 1993 er baseret på det nye fælles europæiske normsystem, Eurocodes og tilføjet de danske annekser. Desuden er der flere steder anført almindeligt accepterede, tilnærmede beregningsmetoder, som forfatterne har vurderet nyttige for de projekterende. Endelig er der medtaget en række praktiske udførelsesdetaljer med tilhørende beregninger. Stålnormens anvendelse er overalt i bogen illustreret med eksempler.
København er en ægte broby. Her er alle de gamle broer, en lang række nye fra 2000’erne, og flere er på vej. Derfor er det på tide med en status. Broerne i København viser rundt til mere end 25 af hovedstadens utallige broer – over havneløbet og de forskellige kanaler og til en lang række broer inde på land. Både de gamle og de nye. Vi skal over mange steder på gåben, på cykel, i bil eller bus, over vand og over land eller jernbane. Peter Olesen er ikke bange for at sige sin mening: Han roser de nye broer for at lege med lyset, når mørket bryder frem. Og han efterlyser samtidig en bedre skiltning ved den enkelte bro med navn og byggeår. Peter Olesen fortæller med lune og entusiasme om broerne og deres historie. Her er historier og fakta for alle, der elsker at opleve hovedstaden fra nye sider. Bogen er illustreret med Henrik Bjerregravs smukke fotos, der lader os opleve hovedstaden og dens mange broer på kryds og tværs og på alle timer af døgnet.
Denne lærebog om byggestyring af større byggesager i udførelsesfasen er en unik beskrivelse af hvad der kræves for at undgå de katastrofale udviklinger som mange store byggesager gennemløber. Ingeniør Tage Kørner øser her af den kolossale erfaring han har opnået gennem et helt liv i branchen. 20 år ansat hos entreprenører og 25 år i eget regi med opgaver for både private og offentlige bygherrer.Bogen henvender sig til byggefolk, arkitekter eller ingeniører der allerede beskæftiger sig med byggestyring/ledelse eller ønsker at gøre det.
I bogen Trapper gennemgås forskellige former for trappekonstruktioner: Ligeløbstrapper, kvart- og halvsvingstrapper, spindel- og vindeltrapper samt håndlistekrumninger. Med mange velvalgte illustrationer, der giver en god forståelse for teorien.
Kan det holde? Hvis din nye og dyre kontorstol går i stykker efter, at du har siddet i den få gange, ville du så købe den samme stol igen, og endda anbefale den til andre? Ved at anvende statik, styrke- og materialelære, når man konstruerer eller ombygger en konstruktion, kan man dimensionere den, så den kan holde til de forventede belastninger, der opstår når produktet anvendes.Dette er den anden bog i trilogien Grundlæggende konstruktion. Trilogien blev udviklet til forfatterens undervisning på Produktionteknolog uddannelse på Københavns Erhvervsakademi. Trilogien er udviklet, så den henvender sig til både ingeniører, arkitekter, maskinmestre, produktudviklere, konstruktører, designere, håndværkere, HTX-studerende og andre, der ønsker at lære eller få genopfrisket, hvordan man beregner styrken i ens konstruktioner.Bogen gennemgår teorien for den grundlæggende styrkelære og er opdelt over fire kapitler: Dimensionering, Profiler, Indre kræfter og Samlinger. Bogen gennemgår gode råd om konstruktion, bevidst svageste led, tyngdepunkt, inertimoment, modstandsmoment, fra kraft til spænding, de forskellige spændingstyper, samt nedbøjning, forskydnings- og momentkurver for simple bjælkekonstruktioner. Bogen afsluttes med bolte- og svejsesamlinger samt ti cases, hvor teorierne i bogen kan anvendes. Om forfatterenKim Kjærsgaard er uddannet håndværker i Flyvevåbnet og ingeniør fra Aalborg Universitet i Esbjerg.Har siden 2015 arbejdet som underviser på Produktionsteknologuddannelsen på KEA - Københavns Erhvervsakademi.Samt er CEO hos VAXA Consulting.Læs mere om styrkelærebogen på www.kandetholde.dk/styrkelæreLæs mere om trilogien på www.kandetholde.dk/bøger
Bygningskonstruktion er uundværlig for alle håndværkere, ingeniører og arkitekter, der beskæftiger sig med byfornyelse og bygningsrestaurering. Indeholder emner som forbandt i murværk, overdækning af muråbninger, isolation i murværk, tømmerforbindelser, etageadskillelser, tage, altaner, snedkerforbindelser, træhuse mv. Bogens hundredevis af tegninger med tilhørende forklaringer giver det ideelle indblik i, hvordan man i 1930-50´erne byggede solidt med træ, mursten og omtanke.
Bogen Gellerup fortæller historien om udviklingen af et af de mest ambitiøse og kontroversielle byudviklingsprojekter i danmarkshistorien. Med Gellerupplanen i Brabrand opstod en helt ny bydel med inspiration i den modernistiske totalplanlægning, der forandrede byer verden over. Bogen følger udviklingen, fra de tidlige planer om Gellerup begyndte at tage form i 1950’erne, til første spadestik og helt frem til vores tid, hvor bydelen er blevet et symbol på de boligsociale udfordringer, der fulgte i kølvandet på datidens planlægning. Bydelen er i dag under kraftig forvandling, og en helt ny fortælling om den aarhusianske bydel er ved at tage form. Gellerup kan bruges som en prisme til at forstå dansk arkitektur- og boligpolitik, før som nu.Bogen Gellerup giver et dybtgående portræt af den arkitektur og bytænkning, der skabte Gellerup. Den skildrer de begivenheder og forestillinger, der har været med til at præge vores blik på planen, og de udfordringer og muligheder, den rummer.
Ny bog om dokumenteret bæredygtigt byggeri fra Lendager. Lendager Group fik Konstruktørprisen for at være en af byggebranchens frontløbere inden for bæredygtigt byggeri, genbrug og genanvendelse af byggematerialer. Med Upcycle Studios og Ressourcerækkerne i Ørestaden har Lendager Group taget teten og bevist, at det via nye leverandører, alternative løsninger og fleksibel arkitektur er muligt at lave forretning på at upcycle byggematerialer og tænke brug af restmaterialer ind i nybyggeri fx ved at genbruge hele murfelter og glas fra kasserede termoruder på nye måder. Bogen er en grundig dokumentation af tegnestuens arbejde med at flytte byggebranchen i en mere klimavenlig retning. Gennem billeder, interviews og essays dokumenterer forfatterne at det er muligt at lave arkitektur af højeste kvalitet, der er bæredygtigt
Kraftig opfugtning af byggematerialer fører til vækst af skimmelsvampe, der kan føre til et sundhedsmæssigt utilfredsstillende indeklima. SBi-anvisning 274 gennemgår, hvordan en undersøgelse og vurdering af fugt og skimmelsvampevækst i en bygning kan udføres. Den beskriver desuden årsager til, at skimmelsvampevækst i bygninger opstår og gennemgår kort de vigtigste egenskaber for de hyppigst forekommende skimmelsvampe. Anvisningen henvender sig til professionelle bygningsundersøgere og kan desuden anvendes af bygningsadministratorer, forsikringsselskaber, advokater og bygherrer, der skal vurdere omfanget af problemer med skimmelsvampe i en bygning. Anvisningen erstatter By og Byg Anvisning 204, Undersøgelse og vurdering af fugt og skimmelsvampe i bygninger. Den er den første af to anvisninger. Den efterfølgende omhandler Renovering af bygninger med skimmelsvampevækst.
En overlevelsesguide for håndværkere. Læs om Mikkel og Mads, der går så meget igennem. Du får historien om en lærlings og svends ubarmhjertige møde med en byggebranche som ikke interesserer sig særlig meget for trivsel, personalepleje og samarbejde. Historierne om Mikkel og Mads følges gennem alle bogens dele. På den måde guides du igennem alle de situationer, du kommer ud for som nystartet i en håndværkervirksomhed, hvad enten du er lærling eller svend. Der er alle mulige og umulige krav til at være håndværker. Alt fra faglighed til høflighed forventes af en håndværker. "Sådan overlever du byggebranchen" er din guide til alt det, du ikke får med dig i din uddannelse som lærling eller svend. Bogen giver dig ikke bare indsigt i, hvad der forlanges af dig, den giver dig konkrete råd og vejledninger i hvordan du bliver bedre til dit arbejde, hvordan du får større indflydelse på dit arbejde og hvordan du får talt om hvilke forventninger der er til dig.
Bygningsberegninger er en lærebog baseret på de nye europæiske normer, Eurocodes, med tilhørende danske annekser. Den giver overblik over sikkerhedsmetoderne i DS/EN 1990 og i laster på bygninger efter DS/EN 1991. Særlig udførlig beskrives baggrunden for vindlast i DS/EN 1991-4. Den uddyber kravene til svingninger af gulvkonstruktioner og opstiller komfortkrav for svingninger i disse konstruktioner. Den grundlæggende skiveteori for statisk bestemte og for statisk ubestemte skivekonstruktioner behandles, og der vises forskellige metoder til at fordele vandrette laster til de afstivende vægge. Denne teori gælder for traditionelt skivebyggeri, uanset om det er muret, støbt på stedet eller opført som elementbyggeri i beton- eller letbetonelementer. Optagelse af lodrette og vandrette kræfter på bygninger behandles. De grundlæggende krav til robusthed behandles og specielt forklares hvorledes de udmøntes i skivebyggeri med elementer. Bogen slutter med en gennemgang af Bygningsreglementets regler for Redegørelse for den statiske dokumentation og opstilling af Statisk dokumentation efter retningslinierne i SBi-anvisning 223. Sidstnævnte er eksemplificeret i et anneks. Bogen indeholder mange gennemregnede eksempler.
Her er en bog som giver dig et indblik i de gamle malemetoder, hvordan man fremstillede farver og andre produkter og hvilke teknikker man brugte.Samtidig er det en beskrivelse af forskellige farvesystemer og nogle teknikker som kan bruges i forbindelse med de nye maleprodukter til kunstnere.
Og stormfloden kom En historisk roman om stormfloden i 1872. Bogen handler om menneskets kamp mod havet, om bøndernes hårde slid med at grave grøfter og bygge diger i et forsøg på at fravriste land og muld fra det salte vand, der hele tiden siver ind over markerne og slår afgrøderne med misvækst. Gennem fire slægtled får vi oprullet historien om 1800-tallets mange forsøg på at indvinde jord fra Rødby Fjord. Romanen starter i 1808, hvor Reventlowfamilien omplanter to dygtige fæstebønder, Otte og Jerk, fra Als til Lolland. Sammen med deres familier giver Otte og Jerk sig i lag med det hårde arbejde i marken, og som årene går lykkes det for dem at gøre jorden mere frugtbar. Samtidig arbejder rige købmænd med store planer om at inddæmme og tørlægge hele fjorden – planer der møder modstand hos småbønder og fjordfiskere, der ser deres livsgrundlag truet. Den 13. november 1872 kommer stormfloden, der slår alle bestræbelser og drømme omkuld, men sætter liv i nye. I bogens sidste del fortæller ingeniøren Nikolaj Ottesen, Otte-slægtens 4. generation, om sit bidrag til den endelige tørlægning af Rødby Fjord i 1929. Og stormfloden kom er en barsk og bevægende roman om mennesker og deres livtag med naturens kræfter, om historiens hjul, der med nye kræfter ruller hen over gamle slægters møjsommeligt tilkæmpede landvindinger.
Illustrated Building Dictionary er et rigt illustreret og let forståeligt dansk-engelsk opslagsværk inden for arkitektur og byggeteknik. Bogen har ordregister fra dansk til engelsk og et fra engelsk til dansk med mere end 4.300 danske fagtermer og mere end 6.200 engelske termer.Her finder du ord og begreber forklaret, som du vil have svært ved at finde andre steder. Krydsreferencer og definitioner på både dansk og engelsk leder dig let og ubesværet gennem det ofte forvirrende byggetekniske sprog. Her er ikke blot en ordbog, men et værk, som også er vel egnet til undervisningsbrug på de byggetekniske læreanstalter.Bogen henvender sig til alle, der beskæftiger sig med arkitektur og byggeteknik: Byggeri foregår ikke alene inden for landets grænser. Byggeri sendes i internationalt udbud. Studerende undervises på engelsk. Danske firmaer er med til at bygge overalt i verden. Her er Illustrated Building Dictionary et uundværligt værktøj for ? arkitekter? ingeniører? bygherrer? developers? entreprenører? sprogmedarbejdere? oversættere? advokater? ejendomsmæglere? husejere? studerende Illustrated Building Dictionary erstatter den tidligere udgave, Illustreret byggeordbog, som udelukkende var på dansk.
Håndbog i vinterbyggeri angiver best practice inden for alle aspekter af byggeri om vinteren:- Vinterbyggeprocessen- Retsregler m.m.- Aktører- Vinterbyggeri historisk- Vinterpåklædning- Trimmet vinterbyggeri- Foranstaltninger ved byggepladsindretning- Foranstaltninger ved jord- og kloakarbejde- Foranstaltninger ved betonarbejde- Vintermuring- Tagdækning med tagpap og tagfolier- Indendørs arbejderBogen er redigeret af VInterkonsulenterne for Bygge og Anlæg.
Projekteringsmetodik henvender sig til den, der vil lære, hvordan en byggesag gennemføres professionelt. Bogen er udviklet til bygningskonstruktøruddannelsen, men vil også kunne anvendes i uddannelsen til arkitekt, bygningsingeniør eller lignende byggefaglige uddannelser. Bogen gennemgår systematisk de faser, der bruges i forbindelse med løsning af en byggesag.Med udgangspunkt i studiesituationen giver forfatterne en let tilgængelig og overbliksskabende introduktion til de arbejdsmetoder, der på bygningskonstruktøruddannelsen anvendes ved løsning af en byggesag. Læserne guides i tekst og tegninger gennem de faser, man som rådgiver normalt bruger i byggebranchen - fra bygherrens idé til bygningen bliver opført, den færdige bygnings drift, til bygningen i sidste ende evt. skal nedrives.Jens Mosegaard, ArkitektHar arbejdet 22 år på arkitekttegnestuer og 18 år som underviser på bygningskonstruktøruddannelsen. Har desuden udviklet og afholdt flere efteruddannelseskurser for arkitekter og bygningskonstruktører.Ove Bjerregaard Broch, BygningskonstruktørHar arbejdet 10 år på arkitekttegnestuer i Østjylland, med større og mindre offentlige byggeprojekter. Har undervist 35 år på bygningskonstruktøruddannelsen i Horsens, primært med husbygning, bygningskonstruktion og brandsikring.Niels Nissen, BygningskonstruktørHar arbejdet 12 år på arkitekttegnestuer i Sydjylland og 30 år som underviser, uddannelsesleder og fagkoordinator for bygningskonstruktøruddannelsen i Horsens. Har undervist i husbygning, bygningskonstruktion og beslægtede fag.
Kan det holde? Hvis din nye og dyre kontorstol går i stykker efter, at du har siddet i den få gange, ville du så købe den samme stol igen, og endda anbefale den til andre? Ved at anvende statik, styrke- og materialelære, når man konstruerer eller ombygger en konstruktion, kan man dimensionere den, så den kan holde til de forventede belastninger, der opstår når produktet anvendes.Denne bog er den første af tre lærebøger indenfor faget konstruktion. Trilogien er tiltænkt ingeniører, maskinmestre, produktudviklere, arkitekter, konstruktører, designere, håndværkere, HTX-studerende og andre, der beskæftiger sig med konstruktioner.Bogen gennemgår teorien for den grundlæggende statik som kræfter, lasttyper, understøtninger, momenter, simple bjælkekonstruktioner og ligevægt. I afsnittet om simple bjælkekonstruktioner beregnes de ydre kræfter først med den klassiske metode, og afsluttes med to nye hurtigmetoder, der på få sekunder kan bestemme reaktionerne.I slutningen af bogen vil der være øvelser i at omsætte fysiske produkter til statiske modeller, samt en case, hvor reaktionerne skal bestemmes.Om forfatterenKim Kjærsgaard er uddannet håndværker i Flyvevåbnet og ingeniør fra Aalborg Universitet i Esbjerg.Har siden 2015 arbejdet som underviser på Produktionsteknologuddannelsen på KEA - Københavns Erhvervsakademi.Samt er CEO hos VAXA Consulting.Læs mere om statikbogen på www.kandetholde.dk/statikLæs mere om trilogien på www.kandetholde.dk/bøger
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.