Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Byggeteknik, landmåling og byggeri

Her finder du spændende bøger om Byggeteknik, landmåling og byggeri. Nedenfor er et flot udvalg af over 6.276 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Søren Vadstrup
    447,95 kr.

    Smuk, gennemillustreret bog om hvordan - og med hvad - du bedst behandler dit gamle hus.Utallige gamle huse har op igennem tiden været underlagt forskellige modeluner og er blevet forsynet med forsænkede lofter, elementkøkkener, plastikvinduer osv. I de seneste årtier er der kommet langt mere fokus på at istandsætte på den "rigtige" måde."Huse med sjæl" handler om nogle grundlæggende restaureringsprincipper, der sikrer, at man ikke ødelægger huset i forhold til dets oprindelige udseende og den håndværksmæssige kvalitet. Ovenikøbet er der tale om principper, der gør istandsættelsen langt billigere end ellers.I et engageret, underholdende og letforståeligt sprog formidler Søren Vadstrup sin store både håndværksmæssige og kulturhistoriske viden, der bygger på årelang forskning i "nænsom bygningsbevaring". "Landets mest vidende mand, når det gælder restaurering af gamle bygninger, har skrevet en stor værdifuld håndbog om nænsom istandsættelse og bevaring af aldrende huse ... Alle de, der gerne vil bevare deres huse og de gedigne gamle materialer og sætte dem i stand på så at sige husets, og ikke byggemarkedes, præmisser, har fået en stor håndsrækning. Og alle interesserede en voldsomt inspirerende bog." Politiken

  • af Erik Brandt & Martin Morelli
    442,95 kr.

    Vådrum hører til de mest kritiske rum i en bygning, både på grund af den direkte vandpåvirkning og den høje relative luftfugtighed, der ofte forekommer i længere perioder. SBi-anvisning 252 giver vejledning i planlægning, projektering og udførelse af vådrum i overensstemmelse med kravene i Bygningsreglement 2010. Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til. Anvisningen beskriver, hvordan gulve, vægge og installationer kan udføres, så bygningsreglementets krav er overholdt, og så der opnås størst mulig sikkerhed mod skader fra vand og fugt. Målgruppen er især byggeriets projekterende og udførende samt bygningsmyndighederne.

  • af Aage Birkkjær Lauritsen, Henrik Poulsen, Nick Bjørn Andersen, mfl.
    727,95 kr.

    6. udgave af Varme Ståbi byder på en gennemgribende opdatering af de kapitler, der er berørt af Bygningsreglementets nye udgave BR10. Derudover skal specielt fjernvarmekapitlet fremhæves, idet kapitlet er meget kraftigt revideret og opdateret under hensyntagen til ændringerne i produktionsformerne. Også solvarme og varmepumper har fået en kraftig redaktionel overhaling. Ligeså er det nyt stof om omlægning fra vekslere til pumpe-/trykholdesystemer og nyt stof om selvregulerende pumper der erstatter strengreguleringsventiler. Der vil også være meget nyt at finde om bygningers varmetab. Bortset fra det og en gennemgribende finpudsning vil Varme Ståbi stadig stræbe efter at være varmebranchens solide og pålidelige opslagsbog.

  • af Henning Hørup Sørensen, Ole B. Stampe & Finn H. Ludvigsen
    530,95 kr.

    Ventilationsteknikerens bibel, der indeholder alt hvad der er værd at vide om ventilationsprincipper og praktisk udførelse. Hovedvægten i Ventilation Ståbi ligger på komfortventilation, og bogen henvender sig til den tekniker der skal beskæftige sig med ventilationsanlæg, beregnings- såvel som udførelsesmæssigt. Bogen indleder med generelle kapitler om grundlæggende matematik, fysik, økonomi samt ude- og indeklimadata. Herefter gennemgås beregning af ud- og indvendige belastninger, nødvendig volumenstrøm samt luftens tilstandsstørrelser og ændring af disse. Bogen beskriver bl.a. de fem vigtigste ventilationsprincipper, for både lav- og højloftede lokaler og deres opbygning. Den gennemgår flere relevante anlægstyper, omfattende lod- og vandrette lufttæpper, evaporativ køling samt kølelofter. Udsugningssystemer fra den lettere industri behandles, blandt andet teknikken vedrørende punktudsugninger, så som sugehoveder, sugehove, sugebokse og sugetunneler. Særskilte kapitler omhandler dimensionering af ventilatorer, komponenter som filtre, spjæld, varmegenvindingskomponenter, befugtere mv., kanalsystemer, styring og regulering, lyd og vibrationer, rørkoblinger, isolering, energiforbrug, måleteori og indregulering af systemer. Også sikkerhedsforanstaltninger som eksempelvis brandventilation får særskilt behandling i bogen. For den der har brug for yderligere information om ventilationsanlæg i industrien i øvrigt, vil Håndbog i industriventilation, af samme forfatter, være et velegnet supplement.

  • af Jørgen Larsen & Claus Bjerre
    416,95 kr.

    3. udgave er opdateret så den følger Bygningsreglement 2010 og der er et nyt kapitel om glas. Bogen Grundlæggende byggeviden giver en sammenfattende beskrivelse af alle relevante aspekter ved et byggeri: Byggematerialer Konstruktioner Tekniske installationer Miljøforhold Love og regler Bygningsudtryk Byggetekniske tegninger og meget mere Lære- og opslagsbogen beskriver den grundlæggende viden om byggeri - en grundviden, som man kan bygge videre på ved at benytte sig af bogens hjemmeside, hvor der findes en række relevante links til bogens forskellige emner. Bogen er velegnet til alle, der har brug for en basisviden om byggeri eller til undervisningsbrug på htx, bygge- og anlægsfag og til ejendomsmægleruddannelsen

  • af Preben Madsen
    647,95 kr.

    Bogen behandler den grundlæggende statik og styrkelære efter Eurocodes.Statik og styrkelære er beregnet til bygnings-konstruktør-uddannelsen, htx-uddannelsen og teknikeruddannelserne, hvor der undervises i de grundlæggende regler og deres praktiske anvendelse inden for elementær konstruktion.Statik-delen omhandler emner som kræfter, tyngde-punkter, belastninger og gitterkonstruktioner. For styrkelærens vedkommende gennemgås den grundlæggende viden inden for stålkonstruktioner, trækonstruktioner og maskinelementer.Bogen går logisk og pædagogisk frem med opstilling af regler, eksempler og opgaver.

  • af Leif Dehnits
    236,95 kr.

    Hvad er historien bag navnet på gadeskiltet? Bogen fortæller om alle gader i det ældre Aarhus samt de gader og kvarterer i Aarhus Kommune, der har fået navn efter historiske personer, begivenheder, planeter, gamle marker – eller noget helt fjerde! En smuk og gennem-illustreret bog på over 400 sider.

  • - Indretning og funktion
    af Erik Brandt & Lone Sigbrand
    367,95 kr.

    SBi-anvisning 253 omhandler generelle krav og anbefalinger til indretning og funktion af nybyggede enfamiliehuse i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10). Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til. Anvisningen omhandler både indretning af boligen og de nære omgivelser, herunder garager og udhuse, og beskriver de krav og anbefalinger, der er til en boligs funktionalitet og anvendelse. Anvisningen giver også eksempler på, hvordan boligadskillende vægge, etageadskillelser og indvendige vægge i boligen opbygges, så de overholder BR10’s brand- og lydtekniske krav. Anvisningen indgår i en serie af SBi-anvisninger om småhuse. Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuelt kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse samt sommerhuse.

  • - Styrke og stabilitet
    af Thomas Cornelius
    407,95 kr.

    SBi-anvisning 254 omhandler generelle krav og anbefalinger til styrke og stabilitet af nybyggede enfamiliehuse. Anvisningens løsninger opfylder bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10). Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til. Anvisningen indgår i en serie af SBi-anvisninger om småhuse. Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuel kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse samt sommerhuse.

  • af Søren Vadstrup
    447,95 kr.

    En flot illustreret bog om landhuset, skrevet af landets vel nok mest vidende mand på området. Om hvordan man istandsætter og ombygger landhuse på en måde, som er i overensstemmelse med husets oprindelige arkitektur og brug af materialer. Bogen er relevant for alle, der bor på landet, eller bare drømmer om at flytte ud. Vi får her en spændende gennemgang af både landsbyens og landhusenes udvikling fra de ældste tider til i dag, herunder de ændrede funktioner, de arkitektoniske stilarter og materialer. Der er kapitler om de forskellige typer af boliger, deres baggrund, karakteristika og indretning. Endelig giver bogen konkret rådgivning og vejledning om istandsættelse, ombygning, bygningsbevaring og reetablering, hvor de forskellige bygningsdele gennemgås systematisk, lige fra bindingsværkshuse med stråtag til murede huse, træhuse, sommerhuse osv.Søren Vadstrup er restaureringsarkitekt, tidl. leder af Raadvad-Centeret og forskningslektor på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Udgav i 2004 bogen Huse med sjæl og i 2014 Byhuset.

  • af Bjarne Chr. Jensen
    427,95 kr.

    Betonkonstruktioner efter DS/EN 1992-1-1 behandler beregninger af betonkonstruktioner efter den nye europæiske betonnorm Eurocode 2 med det tilhørende nationale danske anneks i såvel anvendelses- som brudgrænsetilstanden.I bogen behandles de centrale emner som bøjning og bøjning med normalkraft og forskydning, vridning, søjler, støbeskel, gennemlokning, snitkraftbestemmelse i kontinuerte bjælker og plader, gitteranalogi og stringerberegninger.Generelt er teori og beregninger knyttet til metoderne i DS/EN 1992-1-1, men mere generelle metoder og flere alternative, men veldokumenterede metoder er også medtaget i bogen.I bogen er der mange eksempler til illustration af beregningsmetoderne og opgaver.

  • af Torben Naldal
    107,95 kr.

    Byggeriets faser og organisering beskriverfaserne i byggeprojekter, gængse entrepriseog samarbejdsformer, fx fagentreprisen,partnering eller OPP. Samtidig beskriverbogen forholdet mellem byggeriets parter.Bogen er skrevet for førstegangsbygherren,nyuddannede ingeniører og arkitekter, studerendeog andre som har brug for en kortfattet,klar og lettilgængelig introduktion til,hvordan byggeriet er organiseret.

  • af Erik Steen Pedersen
    302,95 - 457,95 kr.

    Denne SBi-anvisning 231 omhandler dimensionering og udførelse af fundering for mindre bygninger iht. Bygningsreglement 2010 og Eurocode 7 (DS/EN 1997-1:2007 og DS/EN 1997-2:2007). Anvisningen gælder også iht. BR15.Anvisningen tager sigte på mindre bygninger med eller uden kælder, som opføres i sædvanlige materialer og i traditionel udformning, hvor de dominerende kræfter på fundamenterne er lodret last, der føres ned gennem vægge eller søjler. Eksempler på sådanne bygværker er lav boligbebyggelse, kontor- og institutionsbyggeri samt lettere huse og haller til industri og oplagring m.m.Illustrationerne sigter primært mod at belyse det konkrete geotekniske aspekt og er derfor ikke dækkende med hensyn til konstruktionsdetaljer, der falder uden for det geotekniske emne.Anvisningen henvender sig til byggeriets rådgivende og projekterende parter samt studerende.

  • - Systemer og dimensionering
    af Erik Brandt & Inge Faldager
    356,95 - 442,95 kr.

    ​SBi-anvisning 255 beskriver afløbssystemer og retningslinjer for dimensionering af afløbssystemer i henhold til Bygningsreglement 2010 og derigennem DS 432:2009. Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til. Anvisningen henvender sig til projekterende og udførende af afløbsinstallationer i nybyggeri eller eksisterende byggeri, eller som skal renovere eksisterende afløbsinstallationer.

  • af Kaj Ovesen
    270,95 kr.

    Anvisning 175 knytter sig til Norm for varmeanlæg med vand som varmebærende medium, DS 469, 1991. Anvisningens primære formål er at vejlede i udformning af varmeanlæg, således at normens krav og intentioner opfyldes. Varmenormen dækker også den del af de tilknyttede systemer, der er i umiddelbar forbindelse med varmeanlægget - varmesiden - men omfatter ikke forsyningsanlægget, som producerer eller leverer varmen til varmeanlægget. I princippet dækker anvisningen derfor heller ikke forsyningsanlægget; dog inddrages energikilden ved valg af strategi og løsninger, da det er nødvendigt for at opnå en optimal udformning af varmeanlægget i teknisk, økonomisk og miljømæssig henseende. I anvisningen er der i særlig grad lagt vægt på at betragte varmeanlægget som et sammenhængende system, og der er lagt vægt på først at afklare hvilke funktioner, anlægget skal udfylde og hvilke strategier, der skal anvendes for at nå målet. Anvisningen henvender sig til projekterende og udførende samt offentlige myndigheder, men er også velegnet til undervisningsbrug.

  • - en introduktion
    af Jørgen Ullvit & Lars Fredensborg Matthiesen
    188,94 kr.

    Er en indføring i landmåling, og er primært tiltænkt studerende på uddannelserne til bygningskonstruktør, byggetekniker og kort- og landmålingstekniker. Bogen vil uden tvivl også kunne finde anvendelse på andre uddannelser, hvor kendskab til land måling er påkrævet. Bogen gennemgår de grundlæggende landmålingsprincipper ved kortlægning af mindre områder. Der er lagt vægt på de praktiske metoder og med formidling af god landmålingsskik for øje. For at give en grundig indføring i principperne, vises hvordan kort kan tegnes direkte på et stykke papir og af samme årsag beskrives teodolitten, selv om denne for længst er afløst af totalstationen i det daglige praktiske arbejde.Et appendiks viser hvordan bygningsafsætninger udføres, og hvordan 3D-terrænmodeller opbygges.

  • af Ernst Jan de Place Hansen
    637,95 kr.

    Ny udgave af SBi-anvisning 272 forventes september 2020. (978-87-563-1934-8)SBi-anvisning 272 forklarer og fortolker bestemmelserne i Bygningsreglement 2018 (BR18) gældende fra 1. juli 2018.

  • af Erik Brandt
    318,95 - 442,95 kr.

    SBi-anvisning 227 handler om forebyggelse af korrosion i vvs-installationer, der hvert år er årsag til omfattende og kostbare skader i byggeriet. Anvisningen indledes med en generel indføring i mekanismerne bag korrosion i vvs-installationer og kvalitetssikring af brugsvandet. Efterfølgende gennemgås korrosionsforhold og forholdsregler mod korrosion for forskellige installationstyper: Brugsvands- og afløbsinstallationer, anlæg til behandlet vand, centralvarmeanlæg, dampanlæg, fjernvarme- og fyringsanlæg samt solvarmeanlæg og kølesystemer. Også korrosionsforholdene udvendigt på rør i bygninger gennemgås med særligt fokus på rørinstallationer i svømmehaller.Anvisningen er ajourført i overensstemmelse med DS 432:2009 og DS 439:2009 og er rettet mod byggeriets projekterende og rådgivende parter, vvs-installatører samt studerende.

  • - Ny udgave 10. juni
    af Bent Bonnerup, Bjarne Chr. Jensen & Carsten Munk Plum
    497,95 kr.

    Stålkonstruktioner efter DS/EN 1993 Konstruktionsbog til Eurocode 3 Stålkonstruktioner efter DS/EN 1993 giver en grundig indføring i beregning af stålkonstruktioner, både baggrunden for beregningsmetoderne og den praktiske brug af stålnormen. Bogen er rettet til rådgivende ingeniører og andre, der beskæftiger sig med projektering af stålkonstruktioner. Specielt bogens mange detaljeret gennemregnede eksempler kan bruges som inspiration i det daglige arbejde. Stålkonstruktioner efter DS/EN 1993 er baseret på det nye fælles europæiske normsystem, Eurocodes og tilføjet de danske annekser. Desuden er der flere steder anført almindeligt accepterede, tilnærmede beregningsmetoder, som forfatterne har vurderet nyttige for de projekterende. Endelig er der medtaget en række praktiske udførelsesdetaljer med tilhørende beregninger. Stålnormens anvendelse er overalt i bogen illustreret med eksempler.

  • - Klimaskærmen
    af Erik Brandt, Eva B. Møller & Erik Steen Pedersen
    356,95 kr.

    SBi-anvisning 267 handler om generelle krav og anbefalinger til klimaskærmen for nybyggede enfamiliehuse i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2015 (BR15). Anvisningen viser eksempler på udformning af konstruktioner med jord (terrændæk, krybekælderdæk samt kælderydervægge og -gulv), ydervægge og tag samt vinduer og yderdøre. Desuden behandles fundamenter og dræning. Anvisningen indgår i en serie af SBi-anvisninger om småhuse. Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuel kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse samt sommerhuse. Anvisningen henvender sig til projekterende arkitekter og ingeniører samt tilsynsførende og bygningshåndværkere. Anvisningen kan desuden anvendes af bygningsejere og som lærebog ved byggetekniske uddannelser.

  • - Vådrum, vand- og afløbsinstallationer
    af Leon Buhl, Erik Brandt & Martin Morelli
    313,95 kr.

    SBi-anvisning 265 handler om generelle krav og anbefalinger til vådrum samt vand- og afløbsinstallationer i nybyggede enfamiliehuse. Vådrum kan være baderum, bryggers og andre rum, hvor der forventes påvirkning af vand eller høj relativ luftfugtighed. Løsningerne i anvisningen opfylder bestemmelserne i Bygningsreglement 2015 (BR15).Anvisningen indgår i en serie af SBi-anvisninger om småhuse. Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuel kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse, samt sommerhuse.Målgruppen for anvisningen er projekterende arkitekter, ingeniører samt udførende og tilsynsførende. Anvisningen kan desuden anvendes af den kommende bygningsejer og som lærebog ved byggetekniske uddannelser.

  • af Peter Olesen
    127,95 kr.

    København er en ægte broby. Her er alle de gamle broer, en lang række nye fra 2000’erne, og flere er på vej. Derfor er det på tide med en status. Broerne i København viser rundt til mere end 25 af hovedstadens utallige broer – over havneløbet og de forskellige kanaler og til en lang række broer inde på land. Både de gamle og de nye. Vi skal over mange steder på gåben, på cykel, i bil eller bus, over vand og over land eller jernbane. Peter Olesen er ikke bange for at sige sin mening: Han roser de nye broer for at lege med lyset, når mørket bryder frem. Og han efterlyser samtidig en bedre skiltning ved den enkelte bro med navn og byggeår. Peter Olesen fortæller med lune og entusiasme om broerne og deres historie. Her er historier og fakta for alle, der elsker at opleve hovedstaden fra nye sider. Bogen er illustreret med Henrik Bjerregravs smukke fotos, der lader os opleve hovedstaden og dens mange broer på kryds og tværs og på alle timer af døgnet.

  • af Tage Kørner
    352,95 kr.

    Denne lærebog om byggestyring af større byggesager i udførelsesfasen er en unik beskrivelse af hvad der kræves for at undgå de katastrofale udviklinger som mange store byggesager gennemløber. Ingeniør Tage Kørner øser her af den kolossale erfaring han har opnået gennem et helt liv i branchen. 20 år ansat hos entreprenører og 25 år i eget regi med opgaver for både private og offentlige bygherrer.Bogen henvender sig til byggefolk, arkitekter eller ingeniører der allerede beskæftiger sig med byggestyring/ledelse eller ønsker at gøre det.

  • af Leon Buhl, Erik Brandt & Carsten Monrad
    227,95 - 399,95 kr.

    SBii-anvisning 235 er en del af SBi´s anvisningsserie om vandinstallationer og behandler dimensionering af vandinstallationer. Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 234, Vandinstallationer – generelle forhold og SBi-anvisning 236, Vandinstallationer – rør og anlæg. Indtil 2005 udgjorde vandnormen det lovmæssige grundlag for vandinstallationer. Nu skal vandinstallationer udføres, så de opfylder de krav, som er anført i Bygningsreglement 2010. Hensigten med SBi's anvisningsserie om vandinstallationer er at beskrive, hvordan disse kan udføres i praksis, så de opfylder bygningsreglementets krav. Anvisningerne er udarbejdet til brug sammen med DS 439, Norm for vandinstallationer.

  • af Erik Brandt
    442,95 kr.

    Bygningsreglementet indeholder krav om, at bygninger skal udformes, så vand og fugt ikke medfører skade.Alligevel fører fugt i bygninger hvert år til omfattende og kostbare skader. Denne anvisning har til formål at reducere antallet af skader ved at gøre vores bygninger mere fugtsikre – både ved nybyggeri og renovering.Denne SBi-anvisning 224 indeholder grundlæggende oplysninger om luftfugtighed, materialernes fugtligevægtstilstand og beregning af fugttransport. Desuden giver den en gennemgang af, hvordan en række almindeligt anvendte bygningsdele kan udformes fugtteknisk korrekt. Anvisningen henvender sig både til projekterende, rådgivere og udførende. Det er hensigten, at læseren ved hjælp af anvisningen bliver i stand til også at bedømme andre konstruktioner end de viste, samt til at foreslå udbedring af konstaterede fugtskader.Anvisningen indeholder mange eksempler på udformning af konstruktionerne i kældre, krybekældre, terrændæk, ydervægge, vinduer og tage samt sammenbygning mellem disse.

  • af Leon Buhl, Erik Brandt & Carsten Monrad
    270,95 - 447,95 kr.

    Denne SBi-anvisning 234 er en del af SBi´s anvisningsserie om vandinstallationer og behandler de generelle forhold ved vandinstallationer, herunder projektering, kvalitetssikring samt drift og vedligehold. Desuden redegør anvisningen for de generelle forhold vedrørende isolering, forebyggelse af skader og støjgener samt måling af vandforbrug. Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 235, Vandinstallationer – dimensionering og SBi-anvisning 236, Vandinstallationer – installationsdele og anlæg. Indtil 2005 udgjorde vandnormen det lovmæssige grundlag for vandinstallationer. Nu skal vandinstallationer udføres så de opfylder de krav, som er anført i Bygningsreglement 2010. Hensigten med SBi's anvisningsserie om vandinstallationer er at beskrive, hvordan disse kan udføres i praksis, så de opfylder bygningsreglementets krav. Anvisningerne er udarbejdet til brug sammen med DS 439:2009, Norm for vandinstallationer.

  • af Erik Brandt
    1.303,95 kr.

    Samlet pakke med:SBi-anvisning 253: Småhuse – indretning og funktionSBi-anvisning 254: Småhuse – styrke og stabilitetSBi-anvisning 265 Småhuse – vådrum, vand- og afløbsinstallationerSBi-anvisning 266: Småhuse – indeklima og energiSBi-anvisning 267: Småhuse – klimaskærmen

  • af Torben Valdbjørn Rasmussen
    277,95 kr.

    Bygningsreglementet, BR10, indeholder skærpede bestemmelser om indeklima. Det betyder, at bygninger skal udføres, så det sikres, at radon indendørs ikke overstiger 100 Bq/m3. Skærpelsen følger Verdenssundhedsorganisationen WHO's anbefalinger. Denne SBi-anvisning 233 om radonsikring indeholder en vejledning i, hvordan man opbygger klimaskærmen mod jord og tætner mod indtrængning af jordluft. Anvisningen gør også rede for sammenhængen mellem radonindtrængning, radon i indeluften, ventilation og energiforbrug i en bygning. En række illustrerede eksempler viser, hvordan klimaskærmen mod jord kan opbygges, og hvordan tæthed mod indtrængning af jordluft etableres i udvalgte bygningsdele. Desuden vises, hvordan tæthedsplanet mod jord overføres til bygningens tæthedsplan over terræn. SBi-anvisning 233 gælder også for bygninger udført efter BR15 og BR18, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til. Anvisningen knytter sig til SBi-anvisning 270, Måling af Radon i bygninger, der redegør for radonproblematikken og anviser metoder til måling af radon i bygninger. Anvisningen henvender sig til både bygherrer, projekterende og udførende.

  • - 2. Udgave
    af Kim Kjærsgaard
    217,95 kr.

    Kan det holde? Hvis din nye og dyre kontorstol går i stykker efter, at du har siddet i den få gange, ville du så købe den samme stol igen, og endda anbefale den til andre? Ved at anvende statik, styrke- og materialelære, når man konstruerer eller ombygger en konstruktion, kan man dimensionere den, så den kan holde til de forventede belastninger, der opstår når produktet anvendes.Dette er den anden bog i trilogien Grundlæggende konstruktion. Trilogien blev udviklet til forfatterens undervisning på Produktionteknolog uddannelse på Københavns Erhvervsakademi. Trilogien er udviklet, så den henvender sig til både ingeniører, arkitekter, maskinmestre, produktudviklere, konstruktører, designere, håndværkere, HTX-studerende og andre, der ønsker at lære eller få genopfrisket, hvordan man beregner styrken i ens konstruktioner.Bogen gennemgår teorien for den grundlæggende styrkelære og er opdelt over fire kapitler: Dimensionering, Profiler, Indre kræfter og Samlinger. Bogen gennemgår gode råd om konstruktion, bevidst svageste led, tyngdepunkt, inertimoment, modstandsmoment, fra kraft til spænding, de forskellige spændingstyper, samt nedbøjning, forskydnings- og momentkurver for simple bjælkekonstruktioner. Bogen afsluttes med bolte- og svejsesamlinger samt ti cases, hvor teorierne i bogen kan anvendes. Om forfatterenKim Kjærsgaard er uddannet håndværker i Flyvevåbnet og ingeniør fra Aalborg Universitet i Esbjerg.Har siden 2015 arbejdet som underviser på Produktionsteknologuddannelsen på KEA - Københavns Erhvervsakademi.Samt er CEO hos VAXA Consulting.Læs mere om styrkelærebogen på www.kandetholde.dk/styrkelæreLæs mere om trilogien på www.kandetholde.dk/bøger

  • - planlægning, gennemførelse og dokumentation af ekstern granskning
    af Ernst Jan de Place Hansen & Søren Ginnerup
    270,95 kr.

    Granskning af byggeprojekter kan være nyttigt for kvaliteten af det færdige byggeri. Denne anvisning sigter mod at støtte især tværfaglig, ekstern granskning af byggeprojekter ved at beskrive, hvordan granskning kan planlægges, gennemføres og dokumenteres. Anvisningen henvender sig således til granskeren, men kan også med fordel lægges til grund ved indgåelse af aftaler om granskningsydelser.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.