Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Når du bekymrer dig for meget - hvad så? er en gribende bog skrevet af den talentfulde forfatter Dawn Huebner. Udgivet i 2008, tager denne bog læseren med på en dybtgående rejse ind i verdenen af bekymringer og angst. Genren af bogen falder ind under psykologi, hvilket er passende, da Huebner er en anerkendt psykolog. Bogen er skrevet på en sådan måde, at læseren kan føle sig forbundet og forstå de komplekse følelser, der ofte er forbundet med konstant bekymring. Udgivet af Dansk Psykologisk Forlag A/S, er denne bog et must for enhver, der ønsker at forstå mere om psykologien bag bekymring. Uanset om du er en professionel inden for området, eller bare nysgerrig, vil Når du bekymrer dig for meget - hvad så? give dig indsigt og forståelse.
Uro, tankemylder, hjertebanken, søvnproblemer og psykisk smerte er blandt de symptomer på angst, som op mod 400.000 danskere dagligt generes af. Angst og angstsymptomer er blevet en folkesygdom, som i årtier er forsøgt behandlet af psykologer og andre terapeuter gennem samtaler om og bearbejdning af traumer, frygt og svigt. Behandlerne har opfordret til at vende fokus indad, til at konfrontere angsten og til at omstrukturere tankerne for at finde indre ro. I Grib livet – slip angsten gør psykolog og metakognitiv terapeut Pia Callesen op med de hidtidige normer for behandling af angst og præsenterer den dokumenterede behandlingsmetode metakognitiv terapi, der har revolutioneret behandlingen af angst. Helt op mod 90 procent bliver fri af deres angst efter blot 6-12 sessioner. Den overbevisende forskning bag metoden viser, at den meget brugte selvanalyse og ’mærken-efter’ er en helt forkert måde at gribe angst og angstsymptomer an på. Faktisk har det den modsatte effekt – den vedligeholder angsten. Forklaringen er, at det menneskelige sind regulerer sig selv, hvis det får fred til det. Også stærke følelser som panik og angst er forbigående, medmindre vi holder følelserne i live ved at bekymre os i overdreven grad og bruge alle vores kræfter på at bekæmpe dem. I bogen viser Pia Callesen med konkrete eksempler, hvordan bearbejdning af bekymringer kan have negativ effekt og føre til angst, og hvordan vi i stedet kan lære at forholde os til følelser og bekymringer på en måde, der lader angsten forsvinde, så vi igen får overskud og lyst til at gå ud og gribe livet!
Fri af angst er skrevet som en støtte til dig, der har et ængsteligt barn. Den beskriver angstens forskellige udtryk og viser, hvordan du kan hjælpe dit barn fri af en overdreven angst. Bogen giver en håndsrækning til forældre og andre voksne omkring det ængstelige barn. I let tilgængelig form giver den gode råd i forhold til at forebygge angst og give barnet mere mod. Forfatterne beskriver de grundlæggende principper for kognitiv adfærdsterapi trin for trin, så forældre, der haret barn i behandling, forstår, hvad barnet skal lære, og kan støtte det i de øvelser, det får med hjem mellem terapisessionerne. Fri af angst er en håndbog, hvor du kan slå op, hvordan du bedst kan hjælpe, når dit barn arbejder med en bestemt teknik. Bogens forfattere er psykologer med solid teoretisk og praktisk erfaring med behandling af børn i Center for Angst ved Københavns Universitet.
Du besidder evnen og magten til at minimere din egen angst. Det eneste, du mangler, er viden og metoder, og det får du nu.Bogen Aldrig mere angst af psykolog og terapeut Sisse Find i samarbejde med videnskabsjournalist Mette Bender bygger på metakognitive og meditative teknikker og indeholder et 6-ugers program, der effektivt træner dig i at bruge mindre tid på bekymringer, grublerier og andet selvdestruktivt tankespind. Uanset om du har fået diagnosen angst eller ’bare’ har tendens til uro og ængstelse, vil du efter de 6 uger stå et mentalt stærkere og mere robust sted.Du får også indsigt i, hvorfor angst intet har at gøre med din personlighed, dine gener eller traumatiske hændelser i fortiden. Dårlige oplevelser kan rigtignok sætte gang i bekymringer, som kan producere angst. Men lærer du at kontrollere din bekymring, kan du slippe for angst nu og i fremtiden.
I denne bog skriver Peter Lund Madsen om angst og hjernen. Forfatteren er psykiater og ved en masse om hjernen, derfor går han også under øgenavnet “hjernemadsen”. Han prøver at forklare hvorfor man får angst og hvad der sker med kroppen og hjernen. I bogen står der også hvordan du kan undgå og overkomme angst. Bogen indeholder tekst skrevet af eksperter samt mennesker som har overkommet angst og folk som stadig lider af det. Peter Lund Madsen var selv et ængsteligt barn, men mener ikke at han selv har haft angst. Han har dog oplevet bekymringer og angstanfald i hans ungdomsår. I bogen forklarer han hvor frygtindgydende angst kan være, men nævner samtidig, at angst ikke er farligt i sig selv. Den grundlæggende sandhed om angst er, at det ikke farligt og det går over, men det kan have negative afledte konsekvenser. Så hvorfor er der så mange som lider af angst? I bogen forklarer Peter at angst og bekymringer er livsnødvendigt for os. Uden angst ville vi ikke være i stand til at træffe gode beslutninger. Dog er angsten ofte malplaceret i forkerte situationer. Man kan fx. opleve at få et angstanfald i supermarkedet, men være helt rolig mens man skriver SMS’er i trafikken. Angst er noget vi har fået for at kontrollere vores adfærd, men det er primitivt, gammeldags og ligger helt nede i de basale hjernefunktioner. Med andre ord mangler vores angst en opdatering for at følge med i det moderne hverdagsliv. I mange tilfælde af angst har det noget at gøre med den måde man programmeret, eller med andre ord, hvordan man er født. Hvis man har et barn der er bekymret eller man selv er et barn der er bekymret så er det ikke fordi der er noget galt. Man er bare født med en forudsætning om at noget kan gå galt. Det er helt normalt og det er ikke fordi man er født forkert. Langt de fleste overkommer dog angst efter deres ungdomsår og kan leve et normalt fuldbyrdigt liv efterfølgende.Er du interesseret i at læse mere om angst og bekymring kan denne bog helt klart anbefales. Du kan blandt andet høre om hvordan angst kan være en risikofaktor for misbrug og hvordan vi burde tabe ansigt i hverdagen for at slappe af.
Bolsjefilosofi og andre leveråd er en bog om vores rygsæk, den usynlige rygsæk med alle vores erfaringer og summen af vores liv. Hvordan vi selv har ansvaret for den, også selvom den blev pakket af vores forfædre og vores forældre. Vi valgte ikke selv, hvad der blev pakket ned i rygsækken, men vi vælger selv, hvordan vi vil bruge det, der ligger dernede.Bogen tager fat i nogle af de ting, mange af os bøvler med i livet. Det kan være temaer som ængstelighed, ensomhed, dårlig samvittighed, lavt selvværd og sorg. Som læser får du en hel buffet af fiduser, finter, modeller, redskaber og værktøjer, som alle fungerer som en vejviser til et bedre liv med færre benspænd. I et sprudlende, letlæseligt og dybt personligt sprog videregiver Marie Brixtofte livsvigtige, eksistentielle erfaringer fra såvel sin opvækst som fra sin psykolog- praksis. Der er nye vinkler at hente for alle, og det er ikke kun unge og voksne med en vis dysfunktionel baggrund, der vil finde guldkorn på hver eneste side af denne væsentlige bog om at udfordre sin skæbne og forandre sin tilgang til måden at leve sit liv på. – Michael Falch Til trods for at jeg har brændt al min selvhjælpslitteratur, da det har gjort det modsatte af at hjælpe mig, kastede jeg mig over Maries bog og læste den i ét hug. Allerede få sider inde mærkede jeg nemlig, at Marie ved, at der ikke findes lette løsninger, når det handler om eksistensen. Derfor går hun selv forrest, når der skal graves, og når der skal afdækkes, og hendes bog fælder aldrig dom over mig og mine utrolig mange tåbeligheder. Bogen frem- lægger en stor, rund tilgivelse for min egen menneskelige utilstrækkelighed. Den gør mig mindre ensom, fordi den forbinder mig til det oprigtige i sjælen, min egen og de andres: det uperfekte. Jeg er meget glad for, at jeg i sin tid ryddede ud i reolen, så der nu er plads til Maries bog. – Hassan Preisler, skuespiller, radiovært og forfatter Marie har begået et sæt professionelle, men varme og opløftende leveregler til os alle, uanset om vores mentale rygsæk er tung eller let. En slags opslagsværk over det indre landskab, der på uhøjtidelig vis inspirerer til udvik- ling. Don’t leave home without it, du undgår ikke at blive klogere på dig selv og din omverden. – Lotus Turèll, forfatter og foredragsholder Vi kan komme langt med vores udfordringer i livet, når vi ved, hvad de handler om, og tør gøre noget ved dem. Det lærer Marie os om i denne fine, rørende og brugbare bog. – Katrine Axholm, parterapeut
Om bogenStress er blevet et livsvilkår for alt for mange mennesker. Hidtil har behandlingen af stress mest fokuseret på adfærdsændringer og på at tale om og lægge mærke til enhver tanke, følelse og fornemmelse. Men ifølge den metakognitive teori er det netop det overdrevne selvfokus, der skaber stressproblemerne. De mange grublerier og bekymringer er den reelle årsag til stress.”Stressbehandling med metakognitiv terapi” giver terapeuter og andre der arbejder med stressbehandling en indføring i teorien og viser, hvordan terapiformen kan bruges konkret i forbindelse med stressramte. Læseren bliver inviteret med ind i terapilokalet og lærer, hvordan metodens øvelser og teknikker bruges, hvad behandleren skal huske, og hvilke spørgsmål der er vigtige at stille. Bogen giver gavnlig viden til såvel behandlere, stressramte og pårørende.Om forfatterenLinda Burlan Sørensen er autoriseret klinisk psykolog siden 2006 og specialist i psykoterapi, supervision og metakognitiv terapi. Hun er indehaver af Neokognitivt Institut i København, der tilbyder behandling, fagkurser, uddannelser og supervision.
Den skadelige narcissistiske mand er interessant i uhyggelig grad, fordi han kan være vanskelig at gennemskue. Det er som om, han/hun har to personligheder, hvor af kun den ene viser sig for den, der er følelsesmæssigt tæt på. Udadtil kan han/hun fungere godt. Men kommer man tæt på, vil man opdage den manipulerende og løgnagtige og psykisk voldelige del af hans/hendes personlighed, der udelukkende har til hensigt at få opmærksomhed og kontrol over sin partner.Både mænd og kvinder kan have det narcissistiske træk i personligheden, og vi møder dem alle vegne. Bogen fokuserer på den narcissistiske mand i parforholdet, men læseren vil også kunne genkende den narcissistiske kvinde og narcissisten i familien og på arbejdspladsen.Bogens forfatter, Susanne Møberg, er en erfaren coach, foredragsholder og forfatter, som har specialiseret sig i det sensitive og det narcissistiske personlighedstræk. Hun er uddannet pædagog med særlig interesse for psykologien. Har tidligere været ansat på Psykiatrisk Børnehospital og arbejdet inden for voksenpsykiatrien i Aarhus. Siden 1993 har Susanne udelukkende arbejdet i sin egen virksomhed.Forfatteren har mange samtaler i sær kvinder med, der lever eller har levet i et usundt forhold med en narcissistisk mand.Læs mere på www.moeberg.dkAndre udgivelser:Derfor forelsker du dig i en narcissist, 2021. Kun som lydbog.Glad igen efter en narcissist, 2019.Forelsket i en narcisist? 2017.Særligt sensitive – Voksne, 2014.Særligt sensitive – Børn, 2014.Redskaber for særligt sensitive mennesker, 2012.Mod til selvværd – for særligt sensitive mennesker, 2011.Mindfulness for særligt sensitive mennesker, 2010.Er du også særligt sensitiv? 2009.Mal dig glad, 2008. Kun som e-bog.Glad & Tilfreds med coaching, 2006 - kun som e-bog.Kærlighed & Selvværd, 2004 - p-bog og e-bog.Intuition & Handlekraft, 2002 - kun som e-bog.Mal med intuition, 1999. Udsolgt.
NY OG OPDATERET 2022 UDGAVEBrug din hjerne giver en vejledning i, hvordan du kan lære at styre sin hjerne til bevidst at arbejde med sanseindtryk og derved ændre holdning til dig selv og dine omgivelser. Så, hvis du vil vide, hvordan du kan lære at bruge din hjernes potentiale på en langt mere hensigtsmæssig måde, så er "Brug din hjerne" i en netop opdateret 2022 udgave et absolut must for dig.Sammen med John Grinder grundlagde bogens forfatter, Richard Bandler Neuro Linguistisk Programmering - eller NLP, der siden er blevet en fast bestanddel i måden vi i dag tænker personlig udvikling."Folk bruger længere tid på at lære, hvorledes de skal bruge deres nye telefon end på at lære, hvordan de skal bruge deres hjerne", skriver Bandler. "Men du kan nemt lære at bryde uhensigtsmæssige mønstre og få kontrollen tilbage - uanset om du ønsker at se muligheder og tænke positivt, fremfor at tænke i begrænsninger".Bogen berører også, hvordan du kan slippe af med fobier og begrænsende overbevisninger.Du indføres i den grundlæggende NLP metoder, og får mange redskaber og øvelser til selv at arbejde videre.Brug din hjerne kan læses af alle. Læsere, der allerede har en baggrund inden for NLP, bør have denne bog i samlingen.
Anne Lise Marstrand-Jørgensen var ikke mere end 12 år gammel, da hun fik diagnosen depression. Hendes psykiater igangsatte medicinsk behandling, og som 20-årig fik hun meddelelsen om, at hun skulle forberede sig på at være på antidepressiver resten af livet. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over, men i stedet for at lade sig dykke yderligere ned i elendigheden, tog Anne-Lise sagen i egen hånd. Hun trappede på egen hånd helt ud af sin medicin og påbegyndte alternativ behandling og terapi. Det var hendes oplevelse, at det ikke nødvendigvis var alt, der virkede for andre, som også virkede for hende, og derfor søgte hun nye veje. Som hendes rejse udfoldede sig, blev det tydeliggjort, hvordan behandling af angst og depression ofte hviler på de holdninger og forventninger, der ses hos patienten og hos lægen eller behandleren. Det er holdninger som vedrører spørgsmål omkring samfundets forventninger til det normale, og i "En flod skal være i bevægelse" problematiserer hun den kassetænkning, der kun kan eksistere ved udpegelsen af afvigere og fastsættelsen af det normale. Forfatteren har gennem årene skrevet artikler og essays om sine depressioner og angstlidelser, og hver gang har det affødt henvendelser fra mennesker, som har følt sig spejlet. Det var netop tilkendegivelserne af disse spejlinger, der overbeviste hende om, at hun måtte dele sin indsigt med andre.
BLIV KLOGERE PÅ ANGST, OG LÆR AT HÅNDTERE DEN Frederik Dirks Gottlieb har levet med angst i mange år. Det ændrede sig, da han mødte psykiater Sebastian Swane, en af landets fremmeste eksperter inden for angstlidelser. I denne bog lærer Frederik at forstå og håndtere sin angst gennem et terapiforløb hos Sebastian, som baserer sig på en kombination af kognitiv-, meta- og schema-terapi. Via den nyeste hjerneforskning gør Sebastian os klogere på psyken og de indre processer, der kan føre til angst og bekymringstanker. Han giver også en række håndgribelige metoder, som kan bruges, hvis man ønsker at slippe de negative tanker. Denne bog er essentiel læsning for alle, der kæmper med angst, stress og bekymringer, og den er også værdifuld for pårørende og fagpersoner.“Indsigtsfuld og stærkt anbefalelsesværdig bog om angst, og hvordan man kan komme den til livs.“ Marie Särs Andersen, daglig leder i Angst- og stressforeningen
De fleste elsker at rejse, men for nogle er det en pine, hver gang de skal på en flyrejse. De bliver fysisk dårlige bare af at tænke på et fly og undgår alt, der har med flyrejser og lufthavne at gøre. Konsekvensen kan være lange togture alene, mens resten af familien hurtigt når frem til destinationen, men sådan behøver det ikke at være. Du kan flyve hjælper dig af med din flyskræk. Du lærer at kunne identificere de forskellige typer af angst, og hvordan du skal håndtere lige præcis din type. Bogen indeholder en palet af værktøjer og guider dig til at kunne udforme din egen personlige strategi, så du kan slippe angsten og blive flyvende igen. Undersøgelser viser, at mere end hver femte lider af angst for at flyve, nogle i en sådan grad, at de aldrig nærmer sig en lufthavn. For andre er hver flyrejse forbundet med hjertebanken, angstanfald og ubehag lang tid før selve rejsen. Angst er kompliceret og lidelsesfuldt, men med den rette indsats kan man gøre sig fri af den begrænsende følelse. Ved at komme sin flyskræk til livs vil man opleve, hvordan man også på andre områder af livet vil føle en større frihed. Med en blanding af visualiseringsøvelser, adfærdsterapi, mindfulness og konkret viden om flysikkerhed bringer Du kan flyve den flyangste tættere på drømmen om at kunne tage sin næste flyrejse. Til arbejdet med bogen hører også en app med øvelser, der følger læseren fra dagene op til flyrejsen, og til man sidder i flyet. Om forfatterne Kristina Hermann er psykolog og har behandlet mennesker med traumer og angst siden år 2000. I dag har hun sin egen praksis i København, hvor hun blandt andet via terapi, kurser og workshops hjælper angstramte. Troels Hermann er uddannet pilot i USA. Siden 1997 har han været pilot for Thomas Cook Airlines, hvor han også underviser andre piloter. Han har erfaring med helt små fly såvel som jetfly og har 15.000 flyvetimer og 30 års erfaring bag sig. Sammen afholder Kristina og Troels Hermann kurset “Frihed til at flyve”, som hjælper folk med at overvinde flyskræk.
Kognitiv behandling af panikangst og socialfobi giver på en klar og enkel måde svar på generelle spørgsmål om, hvad angst er, hvordan den viser sig, hvorfor den opstår, samt hvordan den kan behandles og sætter fokus på de to angstlidelser, som flest søger behandling for - panikangst og socialfobi.Bogen byder på en grundig gennemgang af de kognitive behandlingsmetoder - metoder, som arbejder med at opspore, undersøge og bekæmpe de negative tankemønstre, der udløser og fastholder angsten. Bogen indeholder også konkrete eksempler, skemaer og træningsøvelser, som kan være en hjælp både for dem, der selv prøver at komme angsten til livs og for dem, der modtager kognitiv terapi for deres angstlidelse.Esben Hougaard er forfatter til bogen, men en række personer har bidraget i kraft af samarbejdet ved Klinik for Angst- og Tvangslidelser ved Psykiatrisk Hospital i Aarhus. Det drejer sig om bl.a. Nicole Rosenberg, Mikkel Arendt, Birgit Bennedsen, Signe Jensen og Charlotte Juul Sørensen.Denne bog er en ændret og videreudviklet udgave af bogen Kognitiv behandling af angst og panik fra 1997.
LÆR AT SKABE METAKOGNITIVE GRUPPEFORLØB"Gruppeforløb med metakognitiv terapi" henvender sig til fagpersoner med kendskab til metakognitiv terapi. Bogen er tænkt som en hjælp eller inspiration til terapeuten, der ønsker at strukturere et færdigt gruppeforløb inden for metoden. Undervejs i bogen får terapeuten huskelister, refleksioner over fordele og ulemper ved gruppeforløb samt en guide til, hvordan et forløb på seks sessioner kan struktureres. Med gruppeforløb kan man som terapeut nå endnu flere mennesker, som har brug for hjælp, og samtidig få nye perspektiver på sit fag.TIDENS NYE TERAPIMETODEDen metakognitive terapi er en del af den tredje bølge af kognitive terapier. Inden for metoden fokuserer man på selvstyring af tankeprocesser frem for tankernes indhold. Metoden er specielt velegnet til behandling af forskellige former for angstlidelser som for eksempel generaliseret angst, social angst og OCD samt depression og stress. Den metakognitive metode er ikke bare en skånsom og effektiv metode i individuelle klientforløb. Den egner sig også til grupper, hvor metoden kan bruges på tværs af psykiske problematikker. Deltagerne træder ind i et læringsrum og lærer at overføre metoden til deres eget liv – ikke kun ud fra deres egen historie, men også ved at se andre deltageres problemstillinger. Hver session indeholder en køreplan til terapeuten med:- En oversigt over sessionens temaer- Forslag til, hvordan man bedst introducerer vigtige begreber til deltagerne- Øvelser- Arbejdsark til deltagerneOM FORFATTERENLinda Burlan Sørensen er autoriseret klinisk psykolog og specialist i psykoterapi og supervision. I årene 2014-2015 uddannede hun sig i metakognitiv terapi ved MCT Institute i Manchester. Siden har hun løbende videreuddannet sig. Hun er indehaver af Neokognitivt Institut i København, der tilbyder metakognitiv terapi samt kurser, uddannelser og supervision for fagpersoner. Derudover er Linda Burlan Sørensen forfatter til bøgerne "Fængslende tanker – kontrollér tankemylderet med metakognitiv terapi" (2018) og "Stressbehandling med metakognitiv terapi – en håndbog for terapeuter" (2019).
"A no-nonsense, straightforward approach to mental health, in which Dr. John Delony breaks down exactly how to start choosing the less or 'non-anxious' path to life."--
Alle kender til at blive genert eller pinligt berørt i sociale situationer. Men for nogle fylder den sociale angst så meget, at det i betydelig grad indskrænker deres hverdag. Personer med social angst kan blive bange for at opføre sig dumt, blive afsløret, ydmyget eller kritiseret. Social angst findes i mange grader – fra let generthed til angst, der er så voldsom, at det er svært at være sammen med andre mennesker. De fleste mennesker med social angst kan få det bedre ved at følge et selvhjælpsprogram som det, du finder i denne bog. Selvhjælpsprogrammet i SOCIAL ANGST består af otte moduler, hvor du trin for trin kan arbejde med at håndtere eller overvinde din sociale angst. Metoden bygger på kognitiv terapi, hvor man arbejder med at undersøge og ændre de negative tankemønstre, som udløser og vedligeholder angsten. Samtidig arbejder man med at øve sig i at udsætte sig for de angstfremkaldende situationer gennem såkaldt eksponering. Selv om det kan være fristende bare at undgå de situationer, der udløser angsten, fører dette ofte til store indskrænkninger i ens liv. Målrettet gennemførelse af programmets øvelser kan være vejen til at slippe af med angsten og få et bedre liv i samværet med andre mennesker. Bogens program er udviklet af professor i klinisk psykologi Esben Hougaard og psykolog Mikkel Arendt, der er førende eksperter i angstbehandling herhjemme.
En guide til børn og unge med separationsangst – og deres voksne. Bogen viser, hvordan børnene og de unge kan slippe af med angsten og blive del af et normalt børneliv. Oskar vil gerne med på koloni, men han kan ikke. Maja elsker skolen, alligevel møder hun ikke op. De tør ikke forlade deres forældre. Børn og unge med separationsangst er nemlig paniske for, hvad der mon kan ske, når de ikke er sammen med deres forældre. De frygter, at forældrene dør eller kommer galt af sted. De er også dødsensangste for, at de selv farer vild, bliver kidnappet eller måske ligefrem bliver slået ihjel, mens mor og far er på arbejde. Oskar og Maja, som vi møder i bogen, er dog blot to af mange børn, der lider af separationsangst i en sådan grad, at angsten hindrer dem i at deltage i alt det, som de inderst inde har mest lyst til. Bogen gør børnene og de voksne til medspillere i kampen mod separationsangsten, så den enten forsvinder eller får så lidt indflydelse, at den ikke længere begrænser barnet i det daglige. Her er masser af øvelser, der trin for trin klæder barnet på til at blive angsten kvit. Bogen bygger på kognitiv adfærdsterapi og er skrevet i børnehøjde til børn og unge mellem 7 og 14 år. Jens Henrik Thomsen er psykolog og arbejder på en børne- og ungdomspsykiatrisk klinik. Ved siden af driver han en psykologisk klinik, der har specialiseret sig i behandling af børn og unge med angst, fobier og OCD.
The bestselling step-by-step guide that will show you how to break the cycle of fear and cure your feelings of panic and anxiety.My heart beats too fast. My hands tremble and sweat. I feel like there's a weight on my chest. My stomach churns. I have terrible headaches. I can't sleep. Sometimes I can't even leave my house...These common symptoms of anxiety are ';minor' only to the people who don't suffer from them. But to the millions they affect, these problems make the difference between a happy, healthy life and one of crippling fear and frustration.In Hope and Help for Your Nerves, Dr. Claire Weekes offers the results of years of experience treating real patientsincluding some who thought they'd never recover. With her simple, step-by-step guidance, you will learn how to understand and analyze your own symptoms of anxiety and find the power to conquer your fears for good.
Nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris.♥ ♥ ♥ ♥ ♥Politiken"Smukt tegnet. Stort tænkt. Og flot forløst." Politiken"En nydelse ... det er vildt, frodigt og varmt." Bogbotten"Vidunderlig ... Det er en bog, der imponerer" Børnenes Bøger"Flottere billedsprog skal man lede længe efter" LitteratursidenBetagende billedværk i sorte, hvide, brune og blå nuancer, skrevet af Rebecca Bach-Lauritsen og bragt op i billedballonen af Anna Margrethe Kjærgaard.Om en dreng der bor alene sammen med en kaktus i et hus, hvor alt ånder fred og ro, der er orden på sagerne og alt står i smukke, snorlige rækker i haven. Indtil en kæmpestor, brun bjørn dukker op, tilsyneladende ud af det blå.Ingen pædagogiske forklaringer, ingen pegefingre, lutter poesi, smukke ord med rytme og allitterationer, fulgt til dørs af lineal-strunke linjer, der pelsblødt opløser sig i glad gemmeleg og vild dans!Kan læses som allealdres billedværk, kan også med fordel læses med børn (nå ja: og voksne), der har brug for at turde slå nogle skæve streger.
Tænker du alt for meget over, hvad andre mener om dig? Så meget, at du bliver bekymret og angst? Så kan du få hjælp i denne bog, der er en guide til børn og unge med socialfobi – og deres voksne. Socialfobi er en angst for at være sammen med andre i specifikke situationer. F.eks. vil Line ikke sige noget i klassen for hvad nu, hvis det er forkert? Janus holder et vågent øje med andre mennesker, for tænk nu, hvis de synes, at han er ubegavet og kedelig at være sammen med? Og Mie vil ikke spise sin madpakke i skolen. Hun fokuserer hele tiden på, hvad de andre mon vil tænke om hende, hvis hun taber et stykke mad eller spilder ned ad sig selv. I bogen møder du de tre børn, og gennem deres historier om socialfobi får du redskaber til at tackle sin egen angst. Bogen hjælper dig med at forstå sin fobi, og det får redskaber til at arbejde med den. Hør bl.a. om angstkontakten og hvordan socialfobien er en drillepind, der tænder for kontakten uden grund. Og lær om at gå på tankejagt for at fjerne de falske tanker. Målet med bogen er, at socialfobien ikke begrænser barnets sociale, følelsesmæssige og intellektuelle udvikling. Den bygger på kognitiv adfærdsterapi og er skrevet i børnehøjde til børn og unge mellem 7 og 14 år. Jens Henrik Thomsen er psykolog og arbejder på en børne- og ungdomspsykiatrisk klinik. Ved siden af driver han en psykologisk klinik, der har specialiseret sig i behandling af børn og unge med angst, fobier og OCD. Han er forfatter til en lang række bøger om fobier og angst hos børn og unge.
Hvad er angst? Hvorfor får børn angst, og hvilke typer angstlidelser findes der? Hvordan behandler man bedst angst, og hvad kan man som forældre gøre for at mindske eller afhjælpe barnets angst i hverdagen? KORT & GODT OM BØRN & ANGST henvender sig til dig, der har et barn, som er ængsteligt eller har angst, og som gerne vil vide mere om, hvad en angstlidelse indebærer, og hvad I selv kan gøre i familien for at hjælpe barnet. I bogen finder du viden om de forskellige former for angst, hvordan de viser sig, og hvorfor de opstår. Du får også viden om, hvordan din egen adfærd som forælder kan være med til at øge eller afhjælpe barnets angst, og hvilke behandlingstilbud der passer til det enkelte barns angst. Bogen indeholder også vigtig viden om børn og angst til lærere, pædagoger, sundhedspersonale og andre, der arbejder med børn. Om forfatterne: Barbara Hoff Esbjørn er professor mso i klinisk børnepsykologi, specialist og supervisor i psykoterapi og leder af Center for Angst, Institut for Psykologi, Københavns Universitet. Sonja Breinholst er ph.d., autoriseret psykolog, specialist i kognitiv adfærdsterapi og adjunkt ved Center for Angst, Institut for Psykologi, Københavns Universitet.
Paulina Lykke har haft angst, siden hun var en lille pige på 9 år. Angsten har gennemsyret hendes liv og efterladt hende med en følelse af ensomhed indeni. En ensomhed, som hun ønsker, at ingen andre skal føle. For ingen skal stå alene i angsten. Derfor har hun lavet denne lille bog. For at dele sin rejse i og ud af angsten, sine inderste tanker og for at videre - give nogle af de råd og øvelser, som har hjulpet hende igennem angsten. Med en let og humoristisk tilgang sætter Paulina ord og billeder på angsten og inkluderer andre unges fortællinger i ønsket om, at ingen må føle sig alene med sin angst. “Du er ikke dine tanker, du har tanker.”
Hvad er angst? Hvorfor får man angst, og hvilke typer angstlidelser findes der? Hvad sker der i kroppen, når man har angst? Hvordan behandler man bedst angst, og hvad kan man selv gøre? KORT & GODT OM ANGST henvender sig til dig, der har angst og gerne vil vide mere om, hvad angst er, og hvad man kan gøre for at komme af med sygdommen. I bogen finder du viden om de forskellige former for angst, og hvordan de viser sig. Du kan læse om, hvorfor man får angst, hvilke komponenter angsten består af, og hvordan man skelner mellem angstlidelser og den angst, som er en naturlig del af det at være menneske. Du kan også få mere at vide om, hvordan man kan behandle angst med fx kognitiv adfærdsterapi og medicin. Bogen giver gode råd om, hvad man selv kan gøre, så man ikke vedligeholder eller forstærker angsten. Der er også gode råd til pårørende, der gerne vil hjælpe et familiemedlem med angst – og samtidig skal passe på sig selv.
Hvad er OCD? Hvorfor får man OCD? Hvordan stiller man diagnosen? Hvordan foregår behandlingen? Hvad kan man selv gøre? Og hvordan kan man hjælpe, hvis man er forældre til eller tæt på et menneske med OCD? Kort & godt om OCD er skrevet til dig, der har OCD eller er tæt på et barn, ung eller voksen med OCD og gerne vil have mere at vide om emnet, hvordan behandlingen foregår, og hvad man selv kan gøre. Bogen giver kort og klar viden om OCD, om symptomer, årsager og behandling, særlige forhold for børn, unge og voksne med OCD, og om hvordan man kan forholde sig til OCD i hverdagen. Kort & godt om OCD indeholder viden om tvangstanker og tvangshandlinger og giver råd til, hvordan man bedst kan begrænse og håndtere dem og andre vanskeligheder, som ofte opstår i kølvandet på OCD. Bogen er også relevant for lærere, pædagoger, behandlere og andre, der er i kontakt med mennesker med OCD.
Alle mennesker oplever angst. Men når angsten udvikler sig til en lidelse, der hæmmer hverdags- og arbejdslivet, skal der selvfølgelig gøres noget. Alligevel mener psykoterapeut Lise Winther-Jensen, at vi skal omfavne angsten og bruge den som en ressource. Men hvordan gør man det? Bogen her hjælper den angstramte med at finde nyt fokus, hvor angsten bliver en livsledsager, der kan bruges konstruktivt og positivt. Det handler i høj grad om at turde – og at kunne – sætte grænser i relationen til andre mennesker, for den angst, der hæmmer os, har ofte at gøre med uklare grænser og utilfredsstillende rum. Hvis man som angstramt lærer at sige fra og til i sin relation med andre mennesker – simpelthen får defineret relationen – kan man mindske angsten. Det forklarer også, hvorfor stress ofte leder til angst. Det bunder tit i, at ellers velfungerende mennesker mangler klare definitioner i deres relationer, f.eks. i arbejdspladsens hierarki, beslutningsprocesser, kommunikationsgange, ledelsesstil, prioritering af arbejdsopgaver osv. Bogen viser, hvordan man kan udvikle strategier i forhold til sin angst, så den både bliver til at udholde og samtidig bliver brugbar som en markør for, om vi lever vores liv i overensstemmelse med os selv. Bogen er smukt illustreret af billedkunstner Maja Lisa Engelhardt, hvis nonfigurative, ekspressive monotypier kan ses som udtryk for hjernens og angstens abstrakte univers. Lise Winther-Jensen er gestalt- og kunstterapeut samt mag.art. i litteraturvidenskab. Hun har i mere end 30 år arbejdet som privatpraktiserende terapeut og supervisor.
Madvaner, søvn, skole, lektier, skærmtid, venner, søskendeskænderier, seksualitet, risikoadfærd. Der er meget at forholde sig til som forælder. Hver familie har sine egne unikke vilkår, og i familier, hvor et eller flere børn har ADHD, autisme eller andre diagnoser, er forældreskabet ofte ekstra krævende.Det er som regel netop de udfordringer, som en neuropsykiatrisk diagnose som autisme, ADHD og OCD i sig selv medfører, der gør det særlig svært at etablere rutiner.Denne bog er til dig, der måske føler, at hverdagen med sådanne børn og unge er svær at navigere i. Her blandes forældres egne erfaringer med de mest almindelige spørgsmål, forfatterne møder dagligt som henholdsvis psykiater og psykolog.Forældrenes egne tips og forslag suppleres med den nyeste viden fra forskningen og videnskabeligt baserede råd.Bogen er ikke en guide til at blive en perfekt forælder! Forfatternes håb er, at du vil finde tips og strategier til i samspil med dit barn at skabe et velfungerende familieliv med mere energi og glæde.Lotta Borg Skoglund har tidligere udgivet bogen "ADHD hos piger og kvinder", der er blevet en stor succes.
Børn er måske bange for mørke eller monstre under sengen, nervøse for at starte i en ny skole eller gå til eksamen. Men hvis dit barn har en angstlidelse, kan frygten og bekymringerne være så overvældende, at det står i vejen for barnets udvikling og trivsel. Det er vigtigt at reagere på som forældre.Mange børn og familier får hjælp i det anerkendte Cool Kids-program, som anbefales af mange danske psykologer og behandlere med speciale i børn og angst.HJÆLP DIT ÆNGSTELIGE BARN er forældre-guiden til Cool Kids-programmet, som har hjulpet mange børn af med deres angst. Med bogens trin for trin-guide får du og dit barn redskaber til at håndtere angstsymptomerne. Metoden bygger på kognitiv adfærdsterapi og er evidensbaseret.Denne reviderede udgave af HJÆLP DIT ÆNGSTELIGE BARN bygger på den nyeste forskning og på gennemprøvede teknikker til at mindske angst hos børn og unge – også hos dem, der har indlæringsvanskeligheder og andre udfordringer. De mange praktiske øvelser lærer dit barn at genkende og udfordre urealistiske bekymringer, at sætte ord på angsten og overvinde den – trin for trin.Oversat fra engelsk af Lone Østerlind.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.