Stort fødselsdagsudsalg  
  Vi fejrer 10 års fødselsdag med stort udsalg  

Kogebøger: salater og grønsagsretter

Her finder du spændende bøger om Kogebøger: salater og grønsagsretter. Nedenfor er et flot udvalg af over 38 bøger om emnet.

Vis mere
Filter
Filter
Bogtype
  • (38)
  • (13)
  • (1)
Format
  • (19)
  • (13)
  • (11)
  • (7)
  • (1)
  • (1)
Sprog
  • (38)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (6)
  • (8)
  • (9)
  • (9)
  • (10)
Serie
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Tag
  • (6)
  • (5)
  • (4)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (3)
  • (2)
  • (2)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • af Claus Dalby
    240,95 kr.

    Det skal være en fornøjelse at tabe sig! I marts 2018 valgte Claus Dalby at tage (gryde)skeen i den anden hånd og lægge kosten om. Den fede og søde mad blev erstattet af ikke alene sunde, men også smukke salater, supper og andre plantebaserede retter. Efter blot ti måneder resulterede det i et vægttab på 40 kilo. I bogen fortæller Claus Dalby om sin rejse frem mod et sundere liv og kommer med forslag til og opskrifter på over hundrede grønne retter.

  • - Salater hele året rundt
    af Mette Løvbom
    112,00 - 133,00 kr.

    Lækker bog spækket med salater til hele året fra den utroligt populære Salattøsen, der er kendt fra både tv og sin velbesøgte salatblog. Salattøsen – alias Mette Løvbom – har gode opskrifter på og inspiration til nye salater til enhver lejlighed hele året rundt. Hvad enten man er til bagt blomkål med sennepscreme, grillet spidskål med porrepesto eller en grønkåls-coleslaw, vil man i denne bog med garanti kunne finde en god salat til både hverdag og særlige lejligheder. Bogen er inddelt efter råvarer i sæson, og opskrifterne er sammensat og afstemt ud fra at der altid skal være lidt surt eller syrligt, lidt sødme, noget blødt og noget knas, som tilsammen giver en velsmagende salat, der har det hele. Så ud over de mange salater er bogen også fyldt med alle former for marinader, pestoer, sylt og lækkert urtedrys, knas og knæk.

  • af Mette Løvbom
    112,00 - 133,00 kr.

    Hendes første bog Salattøsen – salater hele året rundt blev en kæmpemæssig bestseller, der solgte over 30.000 eksemplarer på under et år. Nu kommer SalatTøsen, med det borgerlige navn Mette Løvbom, med en ny, lækker kogebog med fokus på det supersunde kål. Mulighederne med kål er uendelige, og Salattøsen – kål hele året rundt viser da også hvordan vi uden besvær kan blive bedre til at bruge de næringsrige grøntsager spækket med fibre, vitaminer og antioxidanter i den daglige kost. Og der er masser af inspiration at hente i de mere end 130 opskrifter med hvidkål, rødkål, grønkål, rosenkål, broccoli, blomkål, kålrabi, glaskål, savojkål og palmekål. Mette byder ikke bare på sprøde og lette hverdagssalater, mættende måltidssalater og serveringer til de kødfrie dage, men også til højtider og til, når man er på farten. Desuden indeholder bogen supper, tærter og en helt ny palet af snacks. Under hver opskrift er der forslag til tilbehør samt gode tips. Om arbejdet med bogen siger Mette selv: ”Der er så mange variationsmuligheder med kål, som gør den til en verdensmester blandt de grønne råvarer, der fortjener at blive hyldet. Kål kan så meget – den kan marineres, steges, bages, grilles, sauteres, syltes, fermenteres, braiseres, blancheres og dampes. Den eneste tilberedningsform, jeg ikke udsætter min kål for, er at udkoge den. Det er ikke blot et stort selvmål – det er også et tab af god smag samt af en lang række gode vitaminer og næringsstoffer!”

  • - Maksimal fedtforbrænding
    af Majbritt L. Engell & Alice Apel Hartvig
    208,95 kr.

    Grøn keto er en let og komplet kostguide af Majbritt L. Engell og Alice Apel Hartvig, som hurtigt genstarter dit stofskifte og giver dig i allerhøjeste grad en høj fedtforbrænding til et hurtigt og sundt vægttab. I bogen bliver du introduceret til en 3-ugers kur, som varer i lige så lang tid, som du selv har behov for det. Majbritt og Alice byder på 60 forskellige, saftige opskrifter, som er en hurtig vej mod til slankere krop, hvor du samtidig både sikrer dig et lavere blodtryk, blodsukker, insulin og dit kolesteroltal bliver ligeledes sænket. Ketokuren indeholder kun miljøvenlige opskrifter med fjerkræ, fisk, æg, nødder, kerner, sunde fedtstoffer og et hav af grønsager. Diæten er motiverende og overskuelig at gennemføre, hvor der desuden er placeret en nydelsesdag hver uge, så der også er plads til at hygge sig. Hvis du er på jagt efter et sundt vægttab, hvor hvor du sikrer dig de nødvendige vitaminer og mineraler din krop har brug for, så er ‘Grøn keto’ den perfekte kostvejledning til dig.

  • af Yotam Ottolenghi
    120,95 - 238,95 kr.

    Med sine meget succesfulde restauranter og bestselleren Ottolenghi: The Cookbook har Yotam Ottolenghi etableret sig som et af de mest interessante talenter i verden inden for madlavning og som madskribent. Denne eksklusive samling af vegetaropskrifter indeholder 120 originale retter, hvoraf mange i første omgang blev udviklet til New Vegetarian-klummen i magasinet The Guardian Weekend.Yotams madinspiration stammer fra hans middelhavsbaggrund og hans kompromisløse kærlighed til ingredienserne. Selv om han ikke selv er vegetar, er hans tilgang til vegetarkøkkenet aldeles original og innovativ og baseret på stærke og friske smagskombinationer. Bogen er inddelt i afsnit tilegnet grønt, auberginer, kål, ris og kornprodukter, pasta og bælgfrugter, rodfrugter, squash, løg, frugt, svampe og tomater, og bredden i farver, smagsvarianter og teksturer er usædvanlig.Fuld af inspirerende opskrifter og illustrereret af Jonathan Lovekins farverige madfotos er Plenty et must-have hos såvel kødspisere og vegetarer.Denne e-bog er udgivet i fixed layout. Læs mere på www.lrdigital.dk/guide/

  • - Mere grønt i hverdagen - helt enkelt
    af Ditte Ingemann
    45,95 - 231,95 kr.

    GIV DET GRØNNE HOVEDROLLEN… … sådan lyder opfordringen i denne inspirerende kogebog, der har fokus på, hvordan du let og lækkert får flere grøntsager på menuen i hverdagen. I MIT GRØNNE KØKKEN finder du 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt. Glæd dig til klassiske salater, lune salater, skønne supper, varme retter og lækkert tilbehør, men også til et kapitel om grøn morgenmad og inspiration til hvilke råvarer, du skal bruge hvornår. Opskrifterne er nemme at gå til og kan laves på 30-40 minutter. Grøn fastfood kalder forfatter Ditte Ingemann det. Er du vegetar, kan du have stor glæde af bogen, men det er ikke en klassisk vegetarbog. Du kan sagtens servere kød, fisk og fjerkræ til opskrifterne, og bagerst i bogen finder du en liste over, hvad retterne passer allerbedst til. Kort sagt en bog til alle, der har lyst til at gå på opdagelse i det grønne univers – både kødspisere, vegetarer og dig, der bare er på udkig efter ny inspiration til grønne retter. DITTE INGEMANN er bachelor i ernæring og sundhed og står bag en af Danmarks mest populære madblogs, The food Club. Hun er fast madskribent i Politiken, hyppig gæst i Go’ morgen Danmark og forfatter til ”Sukkerfri børnefest”, ”Low Carb”, ”Sunde søde sager” og ”Salater”.

  • af Hugh Fearnley-Whittingstall
    240,95 kr.

    Den kendte tv-kok, forfatter og madaktivist Hugh Fearnley-Whittingstall fra River Cottage er tilbage med ‘Meget mere grønt’ i bedre form end nogensinde. Bogen er en uundværlig for alle, der gerne vil spise lidt mere grønt – og som elsker den gode smag. ‘Meget mere grønt’ er opfølger til bestselleren Grøn hverdagsmad fra River Cottage, der er solgt i mere end 25.000 eksemplarer i Danmark. ‘Meget mere grønt’ er fyldt med nemme, indbydende opskrifter, der gør det sjovere at tilberede – og især at spise – grønt. Der er kapitler med hovedretter, hvor det grønne kombineres med kerner, nødder og bælgfrugter og krydres med krydderier og krydderurter, så maden mætter og tilfredsstil- ler alle sanser. Der er sunde salater, mættende supper og lækre tapasretter, som inspirerer dig til at spise på en livsbekræftende måde. Og så er der et stort kapitel med raw food – lutter gode, grønne sager, der bare er skåret, snittet, blendet og pureret, så de er nemme at få ind i din daglige kost.

  • af Mette Løvbom
    132,00 - 168,95 kr.

    Denne ny bog fra SalatTøsen, alias Mette Løvbom, er fuld af nytænkte, skønne, sunde og smukke salater, der alle indeholder masser af smag, og som kan bruges til enhver lejlighed og i enhver tænkelig sammenhæng. Som titlen antyder, er det salater, der er nemme at lave i hverdagen, så man også indirekte får hjælp til at få mere grønt indenbords i det daglige, sådan som rigtig mange af os har brug for og godt af. Med SalatTøsens salater kan man slet ikke lade være med at spise mere af alt det sunde. Bogen indeholder lige så mange salater som sidst og er bygget op præcis som den første bog med salater til de fire sæsoner, herunder med en bred palet af gode danske grøntsager samt dressinger, knas & knæk og sylt. Derudover giver SalatTøsen tips til, om salaten fx er god til madpakken næste dag, hvis man skulle have en rest tilbage. Og læserne får for første gang konkrete tips til, hvordan de kan opbygge deres eget salatværksted derhjemme, så familien altid kan fremtrylle en salat på under 10 minutter. En hverdagskogebog fyldt med årstidsbestemte salater med saft og kraft. Simpel grøn mad til hele familien. Bag Salattøsen står Mette Løvbom, der tilbage i 2013 oprettede fællesskabet Salattøsen, først på facebook og senere som hjemmeside. I dag har de to universer henholdsvis 110.000 trofaste følgere og over 80.000 unikke besøgende om måneden. Mette Løvbom/Salattøsen har desuden været vært på programmerne Årstidens spisekammer, der stadig kan ses på flere af TV 2 Regionalkanalerne. Mette Løvbom/Salattøsen turnerer også med workshops og foredrag for både professionelle kokke og madinteresserede i det ganske land, ligesom hun driver egen kursusvirksomhed. Forfatter til kogebøgerne Salattøsen - salater hele året rundt (2016) og Salattøsen - kål hele året rundt (2017).

  • af Kirsten Skaarup
    192,95 kr.

    Ny bog om et skønt, grønt køkken bugnende af bønner, linser, kornprodukter, kerner, frø og alverdens andre lækre sager. De animalske farsretter, som har stået på de danske borde gennem generationer, bliver nu slået af banen. Kirsten Skaarup har skabt delikate plantebaserede alternativer, der desuden kommer både kroppen og jordens klima til gode.Bogen er fuld af praktiske anvisninger og rummer alt om, hvordan man håndterer de enkelte fødevarer, om deres næringsindhold, om æggeerstatninger osv. Der er over 40 opskrifter på delle- og bøfretter og på traditionelle retter som forloren hare og boller i karry og over 25 opskrifter på postejer og pateer, på pålæg, sovse og salater.Opskrifterne kan naturligvis også bruges til den plantefars, som fås i supermarkedernes kølediske. 

  • af Ditte Ingemann
    132,00 - 142,00 kr.

    Salat-agurk-tomat er en lidt slatten salat-tankegang. Salater kan så meget mere – faktisk er Ditte Ingemann, der selv spiser salat hver dag, tilbøjelig til at mene, at en salat kan ALT. Det viser salat- og grøntsagseksperten i sin nye bog, hvor hun slår et slag for at få redefineret begrebet ”salat”, så ordet forstås i sin bredeste forstand. Det gør hun i form af 75 nye, sprøde, sunde og saftige salatopskrifter til enhver lejlighed og for enhver smag. Der er alt lige fra de simple og de lune, til de fyldige, de festlige, de feminine og de maskuline samt de supersunde. I bogen finder man også opskrifter på salatens bedste ven, nemlig tilbehør og toppings som brød, saltede mandler, bagte tomater, gode dressinger m.m., som alt sammen sætter kulør på salatskålen. Ditte giver også tips til, hvordan man nemt kan sammensætte salater, festlige salatmenuer samt ikke mindst til godt salatgrej. Endelig har bogen en gennemgang af Dittes ”10 superhelte” i salatmæssig sammenhæng: spidskål, blomkål, tomat, squash, græskar, fennikel, jordskok, glaskål, aubergine og knoldselleri. Læseren får gode råd om, hvad de kan bruges til, hvilke krydderier de passer godt sammen med, og hvordan konsistens og smag bliver ved forskellig tilberedning.

  • af Nadia Mathiasen
    202,95 kr.

    Nadia Mathiasen står bag den populære madblog Foodfanatic. Og efter bestselleren Kødfri mandag udgiver hun nu efterfølgeren Flere kødfrie dage. Her får du 52 nye opskrifter, der viser dig, hvordan du kan tilberede endnu flere nemme og smagfulde retter uden kød. Nadia Mathiasens budskab er stadig klart og enkelt: En kødfri dag om ugen gavner både miljøet og sundheden.

  • af Nadia Mathiasen
    202,95 kr.

    100 KØDFRIE DAGE Uge for uge – året rundt I ‘100 Kødfrie Dage’ får du 100 enkle og kødfrie hovedretter, der gør det nemt og praktisk at spise mere kødfrit. Opskrifterne er tilpasset årstiderne og tager udgangspunkt i sæsonens grøntsager. Alle opskrifter har masser af smag, da Nadia bruger mange krydderier og umami-rige ingredienser. Og det er lige præcis det, der gør, at selv inkarnerede kødspisere er vilde med Nadias opskrifter. Du får også gode råd til, hvordan du erstatter kødet med friske grøntsager.Nadia Mathiasen står bag den populære madblog Foodfanatic. Hun har jævnligt undervist i madlavning og optrådt på landsdækkende TV. Herudover leverer hun opskrifter til magasiner, aviser og virksomheder.‘100 Kødfrie Dage’ er en samlet genudgivelse af bestsellerne ‘Kødfri Mandag’ og ‘Flere Kødfrie Dage’.

  • af Neel Engholm
    169,94 - 182,95 kr.

    Planter har vi altid været omgivet af, de er et afgørende grundlag for vores eksistens og fortjener al vores opmærksomhed. Vi skal ære dem som vores livgivende kraft, og vi skal ære os selv og vore sanser med alt, hvad de giver os. Med respekt og ynde præsenterer en af Danmarks bedste veganske kokke denne ekstra flotte og velsmagende kogebog. I denne bog stifter vi bekendtskab med plantebaserede retter, der spiller på den visuelle oplevelse. Med fantastiske billeder til de mange opskrifter vil du nyde at bladre og kigge og finde menuen til din næste middag. Med velovervejede retter, der er kombineret af blødt og sprødt samt masser af umami, får du en god introduktion til og oplevelse af det veganske køkken, når det skal være lidt mere end bare. Hertil kommer tanker om naturen, om respekten for de gode råvarer, vi høster fra jorden, og et ønske om at videregive opskrifter, som er bæredygtige og skubber vores miljø i en bedre retning. Om forfatteren Neel Engholm har selv levet vegansk siden 2003 og arbejdet som kok i de sidste 15 år. Hun har gået på Mathew Kenny Kokkeskolen i Los Angeles og Maine, USA. Arbejder som Creative Menu Developer hos SOULS, som var nomineret til Byens Bedste Cafe i 2017. Derudover har hun også udviklet menuer for blandt andre Simpleraw, Kaffestuen, Hafnia, Cafe N, Zabellos mad, Juicy Jones (Barcelona) og Catbar (Barcelona). Ved siden af alt dette kører hun også sit eget cateringfirma og er på vej til at åbne sin egen restaurant i København.

  • af Meyers Madhus
    277,95 kr.

    Meyers salater giver måned for måned nyt liv til salatskålen. Over 100 helt nye opskrifter med spændende tilberedningsmetoder som fermentering, røg, grill og syltning. Fokus er især på forår, sommer og efterår, hvor lokalt dyrkede grøntsager med masser af smag er lige ved hånden, og hvor udekøkkenet kan tages i brug. Bogen, der er rigt illustreret med lækre fotos, spænder fra helt enkle sager til fyldige middagssalater, der er et måltid i sig selv, og henter også inspiration fra de asiatiske køkkeners fantastiske smagsunivers.

  • af Claus Dalby
    231,95 kr.

    Claus Dalbys første kogebog - Slank. Plantemad fra mit grønne køkken, der udkom i begyndelsen af 2019, blev straks en bestseller. Her fortalte den kendte havemand, hvordan han på et år havde tabt 40 kilo og kom med en mængde grøntsagsbaserede retter. Ikke alene supersunde, men også delikate og smukke retter uden ret mange ingredienser. Snart kommer efterfølgeren - Hold vægten. Plantemad fra mit grønne køkken. Man siger, at det er svært at tabe sig, men endnu vanskeligere at holde vægten. Faktisk viser forskning, at rigtigt mange af de mennesker, der taber en masse kilo, snart tager dem på igen. Dette er ikke sket for Claus Dalby. Her, snart et år efter udgivelsen af sin første bog, holder han en stabil vægt. Og han er sikker på, at det er for livet. Det skyldes i høj grad, at Claus Dalby helt fra begyndelsen valgte, at der ikke skulle være tale om en diæt eller en kur. Hemmeligheden er ganske enkel: det handler om en livstilsændring; at tage grydeskeen i den anden hånd og begynde at spise meget mere grønt og groft. Dette fortæller Claus Dalby om i bogen med over hundrede nye opskrifter. Hold vægten. Plantemad fra mit grønne køkken udkommer medio november.

  • - Så & spis 60 vietnamesiske opskrifter
    af Anh Lê
    240,95 kr.

    ”Den indre ro er at så og spise,” siger Anh Lê, i sin tredje kogebog LêLês urtekøkken. Så & spis! 60 vietnamesiske opskrifter. Her har krydderurter og grønsager i hovedrollen. Bogen indeholder opskrifter på saucer, salater, fingermad, simreretter, middagsmenuer og supper. Samtidig har den en introduktion til at dyrke sine egen krydderurter – både de klassiske og de mere eksotiske. Bogens krydderurter kan dyrkes i køkkenhaver, højbede, altankasser og vindueskarme. Derudover fortæller Anh Lê, der ikke er født med grønne fingre, ærligt om processen med at anlægge sin have – både praktisk og mentalt. Særligt mentalt har haven hjulpet Anh Lê, og hun vil derfor med bogen inspirere andre til at kaste sig over at så, dyrke, høste og spise - gerne i selskab med venner og familie. 

  • - 117 nemme opskrifter lavet med uforarbejdede råvarer
    af Maria Rohde Madsen
    192,95 kr.

    Den plantebaserede kost vinder større og større indpas i verden, og Danmark er ingen undtagelse. Vegansk mad er mere populært end nogensinde, hvilket bl.a. ses på hylderne i supermarkederne, der fyldes med nye, veganske produkter hver uge.Desværre får vores travle livsstil os nemt til at række ud efter hurtige færdigretter og mystiske erstatningsprodukter, og her vinder man ikke synderligt på sundhedskontoen ved at vælge de veganske versioner. Vi skal tilbage til enkel og nærende mad, der fylder kroppen naturligt op med de byggesten, den har brug for. Vejen dertil er heldigvis simpel, den består nemlig af en kost lavet af hele, uforarbejdede råvarer, også kendt som wholefoods. Vink farvel til forarbejdet mad, mærkelige kød­erstatninger og dyre specialprodukter og sig goddag til en nem og nærende kost fuld af smag, kraft og sundhed.Hvis du tænker, at det lyder uoverskueligt, besværligt og kedeligt, så står du med den helt rigtige bog i hånden, for den plantebaserede kost er lige det modsatte – det kræver bare, at man har styr på sit basiskøkken. Denne kogebog indeholder intet mindre end 100 basisopskrifter, som i kombination med hinanden kan bruges til utallige sammensætninger – kun fantasien og smagsløgene sætter grænserne!Alle opskrifterne er nemme at gå til og vigtigst af alt - fyldt med smag! Ud over basisopskrifterne får du også forslag til måltider, tips og tricks til opbygningen af det smarte basiskøkken samt et afsnit om, hvordan forberedelse og foodprepping er en lifesaver i den travle hverdag.Bogen er desuden fyldt med inspirerende fotos, så dit mundvand hurtigt begynder at løbe og giver dig lyst til at hoppe i køkkenet asap. God fornøjelse og velbekomme!Om forfatterenMaria Rohde Madsen er grafisk designer, spirende fotograf og nyopstartet iværksætter med virksomheden Retable, der specialiserer sig i bæredygtig madfotografi og brugskunst. Hun begyndte at spise plantebaseret i foråret 2016 og har på egen krop oplevet, både hvor udfordrende og hvor givende det er at lægge livsstilen om og tage springet fra kødspiser til planteæder.

  • af Casper Bilton
    158,95 - 194,95 kr.

    De fleste forbinder fitness og hård træning med et solidt indtag af kød for at få proteiner nok til opbygning af muskler. Men hvis du tror, at grøntsager kun er for slapsvanse, så kan du roligt tro om. Den tidligere professionelle håndboldspiller Casper Bilton giver opskriften på, hvordan du kan komme i dit livs form med en sund plantebaseret kost. Det giver ikke blot god mening, men er også for længst videnskabeligt bevist:• Jo sundere du er, jo nemmere er det for dig at komme i form.• Jo grønnere du spiser, jo lettere er det at smide de overflødige kilo.• Jo mere du fokuserer på at spise en kost med de rigtige proteiner og kulhydrater, jo mere energi vil du have i din træning og hverdag. Denne bog vil guide dig igennem kosten, som du skal spise for at få succes med din træning. Den plantebaserede kost vil give dig et boost, som du aldrig før har prøvet, og gøre træning og motion en del sjovere og mere spændende. Bogen kan bruges af enhver, som gerne vil i form, men kan også læses af professionelle atleter, som har brug for inspiration til at nå deres målsætninger. Casper Bilton giver svar på, hvor vi skal få de gode næsringsstoffer fra, hvordan kostplanen skal se ud, og hvorfor vi bør spise grønnere. Han går i dybden med nogle af de vigtigste studier, giver ny viden omkring menneskets anatomi og kosten, berører de vigtigste sundhedsmæssige fordele ved den plantbaserede kost, og hvordan vi kan undgå mange livsstilssygdomme, så vi kan forblive aktive, også efter de 50. Også Casper Biltons personlige beretning indgår: Hvordan han valgte at skifte kost for at opnå en bedre præstation og på kort tid opnåede imponerende resultater, samtidig med at han slap af med kronisk astma, dårlig hud og en mental løbeblokade. Endelig er der sidst i bogen et powerfyldt træningsprogram samt 10 plantebaserede træningsopskrifter. Om forfatterenCasper Bilton har spillet professionel og elitehåndbold, siden at han var 18 år. På rejsen til at forbedre sine præstationer stødte Casper på den plantebaserede kost, og efter at have eksperimenteret med kosten i et stykke tid, besluttede han at forblive på kosten og uddanne sig selv til plantebaseret kostvejleder & personlig træner. Igennem de seneste år har han hjulpet alt fra ungdomsspillere i diverse sportsgrene til landsholdspillere i håndbold. Casper blev kåret til Årets Veganske Atlet 2016 og driver Danmarks plantebaserede kost- & sportshjemmeside Earthlete.dk.

  • af Rebecca Leth-Nissen Johansen
    93,95 - 131,95 kr.

    En god og fyldig salat er for de fleste lig med god energi og øget velvære. For folk, der lider af irritabel tarm og derfor lever på Low FODMAP-diæten, er der flere ting at tage hensyn til, og det kan derfor være en udfordring at finde den rette inspiration til varierede salater. Denne bog er Salatfabrikken omsat til low FODMAP-diæten. Bogens lækre og indbydende salater er sammensat ud fra principperne bag diæten og er baseret på den seneste viden om, hvilke fødevarer der kan indgå i den. Herudover er salaterne sammensat på samme vis og ud fra samme grundtanker som Salatfabrikkens øvrige salater, så de sikrer både visuel fryd, god smag, dejlig konsistens og et næringsindhold, der bringer din sundhed i top. Low FODMAP-udgaven indeholder 40 dejlige salatopskrifter. Om forfatteren Rebecca Leth-Nissen Johansen er autoriseret klinisk diætist og autodidakt salatopskrift-udvikler. Disse to bøger er hendes første udgivelser. Bogens opskrifter udspringer af hendes erfaringer i sit daglige virke som diætist. Rebecca har, siden hun var ganske lille, haft interesse i at gøre hverdagen lidt sundere og en passion for at kreere velsmagende og smukke salater, der sprudler af sundhed.

  • - Naturligt - Enkelt - Vegansk
    af Asta Just Schack
    202,95 kr.

    Et simpelt grønt liv viser vejen til et simpelt, plantebaseret liv for alle dem, der har lyst og mod til mad primært baseret på planter. Ønsker du at spise mere grønt, så er det her bogen, der giver dig opskrifter på lækre retter. Bogen indeholder skønne opskrifter, som alle er uhyre simple og lavet med kendte og almindelige, grønne råvarer. Det er gode, nordiske grøntsager, som med simple kneb og nem tilberedning udfordrer dine smagsløg på en ny og spændende måde. Et simpelt grønt liv er en smuk bog med billeder af grøntsager og grønne retter i al deres pragt. Bogens forfatter, Asta Just Schack, står selv bag alle fotos i bogen, taget i eget køkken under ægte tilberedning af retterne.

  • af Nikolaj Juel
    208,95 kr.

    Grillen er et fantastisk socialt samlingspunkt, og er synonym med sommer, hygge med familie og venner og kolde lækre drinks. De fleste kan grille en bøf. Men vi bliver ofte udfordret, når det kommer til grøntsager og vegetarmad på grill. Man kan altid grille en aubergine, en courgette eller en rød peber. Men det kan være svært at finde på nye og sjove ideer, der kan udvide ens repertoire.Når man laver mad ved grillen, vil de fleste helst lave alt på grillen. Det vil sige at grillen skal kunne mange forskellige ting. Den skal være en grill, en ovn og en kogeplade. Tænk på grillen som en ”madstation”, mere end en grill. Selvfølgelig skal man kunne grille i en traditionel forstand, men det er også ret anvendeligt at bruge indirekte varme. Og med en grill med låg kan man transformere sin grill til en ovn. Man kan tilberede rodfrugter, bage brød, lave lækre fade med ovnbagte grøntsager og meget andet.

  • - I klimakøkkenet
    af Ditte Ingemann
    165,95 kr.

    GRØNT I FRONT I klimakøkkenet Kogebogen er til alle, der gerne vil være klimavenlige i køkkenet. Med udgangspunkt i klimamadpyramiden – en opdateret version af den velkendte madpyramide – laver Ditte Ingemann lækker og bæredygtig mad. Bogen er bygget op, så den er nem at overskue. Opskrifterne beskrives simpelt og nemt forståeligt, så alle kan være med. Klimaforkæmper Anders Morgenthaler står bag bogens forord, og så folder Ditte Ingemann bogens dogmer ud helt kort – hvilke principper er opskrifterne lavet ud fra, hvilke varer er de bedste at vælge? Derudover følger ti simple råd til hjemmekøkkenet, der handler om rester, madsspild, indpakning, opbevaring, sæson, dyrkning med mere. De 60 lækre opskrifter er inddelt efter årstid, og hver opskrift er udstyret med en beregning af rettens CO2-belastning. Udgivet af Samvirke.

  • - Den ultimative grundbog til det grønne køkken
    af Tom Victor Gausdal & Stian Floer
    240,95 kr.

    Mange har lyst til at spise grønnere og sundere mad. Men hvordan får man det gjort? Denne bog giver dig svaret. Grøntsagskogebogen er et nyttigt, enkelt og inspirerende værk, som garanteret vil forandre måden, du laver mad på. Bogen kan hjælpe dig til at lære, hvilke metoder der egner sig bedst i grøntsagskøkkenet, og hvordan du komponerer de bedste grøntsagsretter til frokost eller aftensmad. Hvad enten du leder efter nye favoritretter eller sundt og spændende tilbehør til hverdagsmaden, er bogen for dig. Kokkene bag Grøntsagskogebogen er Tom Victor Gausdal og Stian Floer. De er blandt Norges førende kokke, og har sammen solgt over 300.000 kogebøger. I Grøntsagskogebogen får du deres bedste opskrifter og råd om grøntsagerne.

  • - Himmelsk smag og sundhed - i blot en dråbe
    af Sandra Pugliese
    177,95 kr.

    De fleste kender sikkert essentielle olier både som duft og iblandet cremer, og selvom mange også ved, at man kan indtage dem oralt, så er spørgsmålet ofte: Hvordan? Denne kogebog viser, hvordan man kan bruge essentielle olier indvortes, dvs. ved at putte dem i mad.Bogen henvender sig til alle, der er nysgerrige efter at lære mere om, hvad essentielle olier kan gøre for vores helbred, både fysisk og psykisk. Denne bog vælger en helt anden vinkel end andre bøger om essentielle olier, idet olierne her indgår i deres rene form i smagfulde og sunde retter, hvilket løfter både retterne og olierne op på et helt nyt niveau. Mad skal helst nære os, og hvis man spiser sundt og efter sine unikke behov, kan maden ligefrem blive ens medicin. Dette sker i høj grad, når man tilsætter essentielle olier til sin mad.Bogen består af to dele – teori og opskrifter:Første del giver en udførlig introduktion til essentielle olier, baggrund, egenskaber og en præsentation af de 12 olier, der indgår i bogen – fx bergamotolie, pebermynteolie, citronolie, timianolie og kanelolie. Der gives bl.a. svar på, hvad man skal være opmærksom på, når man har med essentielle olier at gøre – hvordan man håndterer olierne korrekt, og hvordan man vælger essentielle olier af en ordentlig kvalitet. Kvaliteten er nemlig altafgørende for effekten.Dernæst bringes en række lækre og smagfulde opskrifter med brug af olierne, som er nøje udvalgt med tanke på deres helbredsmæssige fordele i forhold til udbredte livsstilssygdomme såsom stress, hovedpine, dårlig fordøjelse, luftvejsproblemer osv.Om forfatterenSandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har udgivet en lang række kogebøger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i højsædet. Sandra har i mange år arbejdet med mad som medicin, og hendes holistiske tilgang til mad og sundhed har stor betydning, når hun kreerer opskrifter. Sandra brænder for at vise sine læsere, hvilke små mirakler de rette råvarer kan gøre for både krop og sind.

  • af Carsten Kyster, Trine Hahnemann & Søren Ejlersen
    138,95 - 188,95 kr.

    JORDENS BEDSTE KOGEBOG er bygget op om et 80/20-princip: Der er skruet gevaldigt op for det grønne og ned for kødet. Valgt at fokusere mest på lokale råvarer og mindre udenlandsk. Det er bæredygtigt og godt for Jorden. I opskrifterne er 80 % af den samlede energi i måltidet vegetabilsk i form af frugt, grønt, korn, bælgfrugter og krydderurter. 20 % får du fra de animalske fødekilder som mejerivarer, kød, fjerkræ og fisk. Aarstiderne udbreder med denne bog også PLANETAR-konceptet, der handler om at spise og leve på en måde, så vi passer på vores planet. Fokus er på mad, der er velsmagende, nemt at lave og som ikke belaster klimaet med megen transport eller emballage.

  • af Peter Friehling
    202,95 kr.

    GRØNT sous vide er en vejviser til lækre vegetariske og veganske måltider. Glem alt om røde bøffer for en stund – sous vide-tilberedning kan meget mere; den giver den optimale smag og konsistens ved tilberedning af grøntsager. Råvarerne bevarer smagen i en helt særlig grad, når de tilberedes i vakuumposer i vandbad. Med andre ord – smagen forsvinder ikke i vasken sammen med kogevandet.Bogen giver dig blandt andet opskriften på en gennemført vegansk, nordisk umamisovs, som kan fylde de fleste retter med salt, sødme og velsmag. Du får tips og tricks til, hvordan du får det bedste frem i dine grøntsager, og fem kapitler med originale vegetariske og veganske opskrifter udviklet specielt til sous vide. Bogen er opdelt i kapitlerne:• Blød – intense supper og cremet chawan mushi• Enkel – den enkelte grøntsag i centrum• Frisk – salater, hvor konsistensen er altafgørende• Fyldig – de mættende retter med masser af smag• Syrlig – modspil til det fede og det sødeGrønt sous vide er den femte bog om sous vide af specialisten Peter Friehling.

  • - Vegetariske retter fra grillen
    af Martin Nordin
    202,95 kr.

    Lær, hvordan du skal grille dine grøntsager! Nyd de dybe smage, når maden får lov til at blive rigtig sort. Løget bliver sødt, auberginen får et røget strejf, og jordskokkerne udvikler skønne ristede toner. Læs med, og få den rette teknik og masser af tips til krydderier, der løfter din vegetariske madlavning til nye højder.

  • - 65 ultragode opskrifter
    af Sabrina Fauda-Role
    158,95 kr.

    65 ultragode opskrifterEn lækker frokost, en god forret, et spændende tilbehør eller en let hovedret – salaterne i denne bog dækker alle behov! Du får både rent vegetariske måltider samt salater med kød, fisk og ost.Nemme opskrifter med max 6 ingredienserMange af salaterne er vegetariskeSpændende salater med kød, fisk, ost og ægFotos af alle ingredienser og af de færdige salater

  • - De helbredende grøntsager, der afgifter og beskytter kroppen
    af Sandra Pugliese, Anna Iben Hollensberg & Charlotte Gylling Mortensen
    93,95 - 115,95 kr.

    Broccoli, blomkål, rosenkål. Det er måske de grøntsager, du hadede som barn på grund af deres bitre smag, men det viser sig, at det er nogle af de bedste grøntsager til at forebygge og bekæmpe sygdom. De tilhører gruppen af korsblomstrede grøntsager. Om serien: Functional foodsFunctional foods er et begreb, der bruges om mange typer fødevarer. I denne nye serie af bøger anvender vi begrebet i betydningen af naturlige fødevarer – dvs. rene, oprindelige og uspolerede af industriel håndtering – som har kendte, sundhedsfremmende egenskaber. Nogle fødevarer har nemlig så -tydelige ekstra medicinske egenskaber, at vi bevidst bruger dem terapeutisk, dvs. vi -bruger maden som medicin. I serien er valgt nogle af de fødevarer, som ikke er så almindelige i den nutidige danske kogetradition, og bøgerne vil byde på lettilgængelige, familievenlige opskrifter, som kan benyttes igen og igen. En slags ‘Karolines Køkken’ med fokus på funktionelle fødevarer, som alle kan bruge. Andre bøger i serien: Bone broth, Gurkemeje, Kokosolie og Probiotika og præbiotika Om forfatterne Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har udgivet en lang række kogebøger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i højsædet. Sandra har i -mange år arbejde med mad som medicin, og hendes holistiske tilgang til mad og sundhed har stor betydning i kreationsfasen omkring opskrifterne til denne bogserie. Hun kurerer hellere en halsbetændelse med fx timiante, ingefær og koldslynget honning end med en recept fra lægen, og hun brænder for at vise sine læsere, hvilke små mirakler de rette råvarer kan gøre for både krop og sind. Anna Iben Hollensberg er speciallæge i almen medicin og uddannet heilpraktiker i tysk naturmedicinsk metode. Efteruddannet i komplementær og holistisk medicin i især Schweiz, Tyskland og USA og i 2016 certificeret Functional Medicine Graduate, som den første danske læge. Hun driver en integreret medicinsk privatklinik i Silkeborg med fokus på orthomolekylær og functional medicine og er desuden faglig ansvarlig på Heilpraktikerskolen, fagunderviser og en efterspurgt foredragsholder. Charlotte Gylling Mortensen er cand.scient i klinisk ernæring. Hun blev i 2016 certificeret i Functionel Medicine Graduate som den første ernæringsfaglige i Danmark og arbejder på Institut for Ortomolekylær Medicin (IOM) i Lyngby. Hendes interesse for ernæring begyndte, da hun arbejdede for FN’s Verdens-fødevareprogram i Egypten i 1990’erne. Hun har desuden en MSc i journalistik fra University of Wisconsin, USA.

  • - Diætistens guide til en sund og grøn hverdag
    af Käte Lindemann
    168,95 kr.

    Käte Lindemann er uddannet autoriseret klinisk diætist. Interessen for mad fik Käte, da hun i en ung alder fik psoriasis. Hun formåede på 1½ måned at blive sin sygdom helt kvit og stoppede med medicin ved at have stor fokus på mad, drikke og motion. Løsningen var anti-inflammatorisk kost, som er helt almindelig mad, der styrker, forebygger, opbygger og helbreder. Men der skal også være plads til søde fristelser, derfor opfandt Käte sit eget 80/20 princip, hvor fornuft og sjov nemt kan følges ad... Idéen til bogen SALATER kom, da rigtig mange af Kätes klienter havde svært ved at få grøntsager og frugt dagligt. Bogen gør det inspirerende og nemt for alle at få det daglige frugt og grønt – og alle opskrifter er næringsberegnet og visualiseret via de flotte fotos, hvilket gør det nemt for læseren at vælge ud efter behov. Uanset om fokus er på mere protein, kostfiber eller fedt til måltidet, er det let at manøvrere i. Der er lagt vægt på, at der er ingredienser, som fås i alle supermarkeder – og at salaterne kan bruges som tilbehør til fisk eller kød. Vælger du den vegetariske udgave, får du også råd til hvordan du højner dit proteinindhold, så du får de næringsstoffer, du har brug for. Bogen indeholder desuden tips og tricks til at gøre din hverdag nemmere. For hvis du får ca. 600 gram frugt og grøntsager dagligt, bliver der nemlig også plads til noget af det sjove. 80% fornuft og 20% sjov. Kage, pomfritter, vin? Hvad vælger du?

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.