Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Havearbejde: Planter og dyrkningsvejledninger

Her finder du spændende bøger om Havearbejde: Planter og dyrkningsvejledninger. Nedenfor er et flot udvalg af over 1.434 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Dyrkning af blomster, frugt og grønsager, krydderurter, sukkulenter og kaktusser, stueplanter, buske og træer.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Dyrk et væld af grøntsager i kun et bed - Vejledning måned for måned
    af Huw Richards
    199,95 kr.

    Nem køkkenhave i ét højbed med stort udbytteHuw Richards er trods sin unge alder en erfaren havedyrker. I bogen viser han, hvordan der let kan dyrkes en mængde økologiske grøntsager i bare ét højbed, så der er noget at spise hver måned. Læs om hvordan det kan gøres – måned for måned. Bogen viser enkle dyrkningsteknikker trin for trin. Tegninger af højbedet med grøntsagerne viser hvordan bedet forandrer sig måned for måned, og hvordan man hele tiden kan skifte mellem at plante, så og høste. Start med at forspire i vindueskarmen, så er der større chance for en god høst. Ingen erfaring? Og kun lidt plads? Ikke noget problem! – med Køkkenhave i ét højbed kan du hele året spise lækker mad, du selv har dyrket. Følg HuwsNursery på YouTube, Instagram, Facebook.

  • af Jane Schul & Havearkitekt Laila Sølager
    237,95 kr.

    Masser af inspiration til havens indretning og plantevalg samt en række nye fotos og tegninger kendetegner Politikens store havebog. Den omfatter alt, hvad man som haveejer har brug for at vide: Indretning af haven, valg af planter, temahaver fx den lille have, den nemme have, den formelle have, det japanske hjørne og meget mere. Bogen indeholder desuden haveplanter med idéer til, hvordan man selv kan gøre.Havebogen har bl.a. kapitler om prydhaven med oversigt over de plante, der er særligt velegnede til vort klima. Om køkkenhaven og gartnerens værksted, der har praktiske råd om beskæring, redskaber, gødning, bygning af terrasser o.m.a. Året rundt i haven fortæller, hvad der sker i haven, og hvad der er relevant for haveejeren at foretage sig på forskellige årstider.

  • af Jane Schul
    231,95 kr.

    Hvilken plante hvor fortæller udførligt om, hvilke planter der passer til havens forskellige jordbunds- og klimaforhold, og hvilke der rummer andre særlige egenskaber som fx duft, specielle vækstformer, blomster-, blad- og bærfarver samt bladformer. Desuden kan man læse om, hvilke planter der er lavallergene eller giftige, samt hvilke der tiltrækker eller afskrækker forskellige dele af havens dyreliv. Bogen giver gode råd om, hvilke planter man skal vælge til bestemte formål, fx et bed med sunde roser, blå blomster, et surbundsbed, et skyggefuldt eller tørt område, blomster med lang blomstringstid, blomster til afskæring, bunddækkende planter, planter med efterårsfarver og meget andet. Alle bogens afsnit er forsynet med lister over egnede planter. Og alle omtalte planter er sat ind i et skema, hvor man let kan få en oversigt over planternes krav til lys og skygge, deres størrelse, blomstringstid, blomsterfarve og bladfarve, samt hvor mange man skal beregne til at dække en kvadratmeter.

  • - Selvforsyning til husbehov
    af Jens Juhl & Sølva Falgren
    227,95 kr.

    Sølva Falgren og Jens Juhl har mere end 20 års erfaring med økologisk havebrug. Her øser de af deres store viden, bl.a. om de arter og sorter, der egner sig særlig godt til økologisk dyrkning – også nye, spændende planter. Deres lille have på 480 m², heraf 50 m² køkkenhave, forsyner dem med grønsager, æg og honning til næsten hele året. ”Vi lever af de grønsager, som årstiden byder på, og spiser direkte fra haven fra tidligt forår og til frosten sætter ind. Derefter fortsætter vi med at tage fra vores depoter af selleri, hvid- og rødkål, porrer, jordskokker, hokkaidogræskar, løg mv., til de er spist op midt på vinteren. Herefter er vi nødt til at købe nogle få grønsager, suppleret med dem vi har i fryseren. Allerede i april kan vi igen høste friske salatblade og spinat.” At dyrke økologisk i ens private have er sund fornuft – så enkelt kan det siges – men ikke gøres. I denne bog forklares grundigt, hvordan man kommer i gang, og hvordan man fortsætter, så det bliver en sport at få de flotteste og bedste afgrøder ved at bruge naturens egne principper. Der er ingen hokuspokus ved økologi, det er lige ud ad landevejen, men man har brug for en god forklaring til at komme i gang. Her er bl.a. afsnit om: Principperne bag økologisk dyrkning, Planlægning af køkkenhaven. Højbede og sædskifte, Naboplantning, Blomster skadedyrene ikke kan lide, Biplanter, Gødning og grøngødning, Kompostering, Drivhus og drivbænk, Krukker og potter, Høns og bier, Staudehavens betydning for den økologiske have samt ikke mindst en grundig gennemgang af alle grønsager, bær, frugt, drivhusplanter mv.I denne 2. udgave af Økologisk have er tilføjet et afsnit om permakulturhaven og nogle af de flerårige planter, der egne sig til permakultur. Samt et afsnit om, hvordan man selv kan producere egen surbundsjord. Her er også sjove nye påfund som at dyrke kartofler i græsafklip samt ikke mindst en udvidelse af, hvordan man biologisk kan bekæmpe evt. skadedyr og sygdomme. Illustreret med henholdsvis smukke akvareller af alle arterne og instruktive fotos. Fotos af Sølva Falgren og tegninger af Kirsten Tind, indbundet i dutchbind.

  • af Jens Michael Gundersen & Benny Génsbøl
    285,95 kr.

    En solid håndbog om at dyrke og fremstille vin under kølige himmelstrøg. Indeholder kapitler om egnede sorter, beskæring og opbinding, vindyrkning i et køligt klima, sygdomme og skadedyr, vingården, vinfremstilling og vinteknikker.

  • af Søren Ejlersen & Frank van Beek
    297,95 kr.

    Aarstidernes gartner, Frank van Beek, har lært Søren Ejlersen og Jacob Dietz noget, som næsten er magi. Det gør nemlig noget særligt ved én at dyrke sin egen køkkenhave og spise høsten. Man kommer nærmere noget oprindeligt – og man kommer til at spise usædvanlig godt. Aarstidernes køkkenhave er en grundbog i, hvordan du dyrker din egen køkkenhave med klare anvisninger til 90 forskellige grøntsager, urter og bær, som du kan dyrke i haven, drivhuset og på altanen. Bogen er skrevet med muld på fingrene af en professionel og to amatører, som har hevet en fuldstændigt overdådig høst hjem. Den er spækket med uvurderlige tips til og dyrekøbte erfaringer om, hvordan du får styr på ukrudtet, kommer overens med snegle, bliver god til jord og får de grønneste fingre. Bogen giver dig overblik over sorter, dyrkningsmetoder, kompost, og hvordan du kan lykkes i din have uden brug af kemikalier og kunstgødning. Desuden finder du over 60 af Aarstidernes opskrifter, så du kan tilberede enkle, rustikke og grønne måltider af din høst.

  • af Claus Dalby
    310,95 kr.

    Claus Dalby er kendt for talrige bøger om haver og blomster, og denne gang er det hans egen have i Risskov, der er omdrejningspunktet. Hvilke planter passer sammen - farve -, form- og sæsonmæssigt? Det er noget af det, Claus Dalby har arbejdet med gennem de sidste tyve år, og her øser han af sin store viden. En bog, som mange har ventet længe på ...Smuk og inspirerende havebog, der tager den haveinteresserede læser med rundt i Claus Dalbys egen have.

  • af Allan Toogood
    273,94 kr.

    Det kan være dyrt at være haveejer, men langt de fleste haveplanter kan formeres ganske let, så man selv kan lave nye planter. Planteformering bliver hurtigt en hobby på lige fod med selve havedyrkningen. Teknikker som podning og stiklingeformering har et ry for at være svært, men i virkeligheden handler det blot om at kende de rette – ofte nemme – teknikker og metoder. Den store bog om planteformering giver ikke alene den nødvendige viden om alt det grundlæggende; den indeholder også udførlige formeringsvejledninger for de mest populære planteslægter, alt sammen præsenteret af eksperter i et let sprog og med gode illustrationer.

  • - flere porrer til folket
    af Persille Ingerslev
    227,95 kr.

    Gendyrk er genbrug, grøn omstilling, gratis mad, haveterapi og ikke mindst sjovt, hyggeligt og nemt. Det kan foregå hjemme i køkkenet, nede i baggården eller ude i køkkenhaven. Bogen her er til dig, der vil give dig i kast med at gendyrke rester fra frø og grøntsager og ønsker de bedste tips til, hvodan du kommer i gang. Persille Ingerslev, der er Danmarks ukronede dronning af gendyrk, fortæller, hvad der skal til, for at du selv kan gå i gang med at gendyrke, uanset om du vil prøve kræfter med ananas og chiagræs eller blot vil forsøge dig med mere konventionelle afgrøder som karse, tomater og forårsløg.I alt 47 afgrøder er beskrevet i bogen, herunder den storslåede porre, der ifølge Persille indkapsler alt det, der gør gendyrkning magisk og vidunderligt.Persille Ingerslev har mere end 16.000 følgere på Facebook-siden ’Persilles hjemmedyrk’, hvor hun deler sine erfaringer. Derudover holder hun foredrag landet over om at gendyrke. Hun begyndte selv på at dyrke frugt og grønt, da hun en overgang var på kontanthjælp og ikke havde råd til supermarkedernes friske varer. Hun opdagede undervejs, at gendyrkning også hjalp på hendes stress, depression og angst.

  • af Michael Stoltze, Mona Klippenberg, Susan Trolle & mfl.
    235,95 kr.

  • - fra natur og have
    af Anemette Olesen
    97,95 kr.

    At bruge urter til te er en tradition, vi har overtaget efter munkene. De lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk (te) kunne lindre, helbrede eller forebygge diverse skavanker. Urtete drikker vi, fordi det gavner kroppen og for nydelsens skyld. Munkene kaldte deres urteteer for lægedrikke, og mange husker sikkert, at de som børn fik bugt med forkølelse ved at drikke kamille- eller hyldeblomst te, som deres mor eller bedstemor serverede. Det er let selv at samle og tørre urter, men vigtigt at vide, hvilke der kan bruges, og hvad de gør godt for. Ved en skånsom tørring opnås, at de medicinske indholdsstoffer bevares. Den daglige kop urtete kan nemt blive et af dagens dejlige og afstressende små øjeblikke. Den kendte urteskribent Anemette Olesen giver her opskrifter på en lang række urteteer, som man selv kan samle eller dyrke planterne til. Og hun fortæller om de virksomme indholdsstoffer, og hvad de gør godt for. Nina Ferlov har tegnet omslaget og enkelte illustrationer inde i bogen.

  • af Claus Dalby
    385,95 kr.

    Claus Dalby har besøgt omkring hundrede og tyve skandinaviske drivhusejere og viser i denne bog, hvor forskelligt og personligt de har indrettet sig. I dag er drivhuset meget mere end et sted til dyrkning af tomater og agurker. Det er først og fremmest et opholdssted til nydelse og glæde for mennesker, og kreativiteten i indretningen er stor. ´Vis mig dit drivhus´ viser både nostalgiske og moderne huse, dyre og billige, førdigkøbte og hjemmebyggede. Ejerne fortæller selv om et fascinerende liv under glas, og selvbyggerne beretter om, hvordan deres huse er opført.

  • - Selvforsyning til husbehov
    af Jens Juhl & Sølva Falgren
    167,95 kr.

    Drivhuset skal fungere økologisk og bæredygtigt. Det er der mindst to grunde til. Den ene er, at der kan dyrkes en del sunde afgrøder, som trives bedre og giver et mere stabilt resultat i drivhuset end på friland. Den anden er, at sæsonen forlænges væsentligt bl.a. ved at forkultivere planter til køkkenhaven. Jens Juhl og Sølva Falgren forklarer lige ud ad landevejen hvordan det lader sig gøre vha. økologisk så- og priklejord, udskiftning af jorden i drivhuset, forebyggelse og biologisk bekæmpelse af skadedyr og sygdomme, økologisk gødning - og omhyggelig dyrkning og drivhusplanterne i al almindelighed. De to garvede økologiske avlere øser i denne bog af deres righoldige og praktiske erfaringer. De har også skrevet bøgerne: Økologisk have, Økohøns samt Havealmanak – økologisk have måned for måned.

  • af Yen Frydensberg Egebak
    117,95 - 269,95 kr.

    Drømmer du om en køkkenhave med friske grøntsager både forår, sommer, efterår og vinter? I Dyrk grøntsager året rundt tager Yen Frydensberg Egebak læserne med ind i sit haveunivers og fortæller, hvordan man med enkle metoder, i både baljer, højbede og landbohaver, kan dyrke og høste sine egne friske grøntsager hele året.Dyrk grøntsager året rundt er et overflødighedshorn af viden og personlige beretninger formidlet med en detaljeringsgrad, der tydeligt reflekterer Yen Frydensberg Egebaks store erfaring med økologisk havebrug.Bogen er en køkkenhavealmanak, der indeholder praktiske guides og konkrete tips til, hvordan man nemt, og med naturlige virkemidler, kan være selvforsynende med en bred variation af friske grøntsager selv i januar og februar. Desuden er der en komplet såkalender, så du som haveejer på ethvert tidspunkt af året trygt kan kaste dig ud i dine egne køkkenhaveeventyr, ligesom der også er dyrkningsvejledning til grøntsager fra mere eksotiske breddegrader.Alt i alt er Dyrk grøntsager året rundt en bog for enhver eksisterende eller kommende køkkenhaveentusiast.

  • - Bogen for urteelskere
    af Lene Tvedegaard
    301,95 kr.

    STØRST, BEDST og SMUKKEST En fornem dansk urtebog, der fokuserer på urternes gode smag Lene Tvedegaards enestående KRYDDERURTER - Bogen for urteelskere er en mastodont på 368 sider, rigt illustreret med over 700 fotos af mere end 300 arter og sorter. Her er nøje beskrivelser af alle krydderurter, som i dag fås på det danske marked – også de helt nye. Der gives gode råd om dyrkningen og hvad urterne smager og dufter af, og fortælles om hvilke stoffer, urterne indeholder, samt om hvilke dokumenterede virkninger de har. For mad- og haveentusiaster er det både en nøje sortsgennemgang samt fyldige afsnit om aromaer, krydderurternes brug samt gode madopskrifter fra kokkene Thomas Herman, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang. Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard, har skrevet bogen med hjælp fra bl.a. urte- og madhistorikeren Gunvor Juul. KRYDDERURTER er det vægtigste værk af sin art på det danske marked og henvender sig til både professionelle gartnere og kokke, men også til de mange meget seriøse og interesserede danske havefolk og gastronomer. Lene Tvedegaard har tidligere udgivet DEN LILLE RØDE OM TOMATER og DEN LILLE STÆRKE OM CHILI (som Koustrup & Co. genudgiver dette forår).

  • - Grønne planter indendørs
    af Jenny Leite-Vikra, Kathrine Winther Løkke & Marte Espevik
    237,95 kr.

    Grønne planter er tilbage i vores vindueskarme, også selv om det ikke altid er lige nemt at finde ud af, hvad der skal til for at få dem til at trives indendørs. Denne håndbog er spækket med praktiske plantetip og fortæller om alt det, du behøver at vide for at holde din bolig grøn. Den tager højde for lange vintre og nordiske lysforhold, og du får basal viden om pasning, pleje og formering. Desuden indeholder bogen inspirerende portrætter af en række populære planter med konkret information om, hvad de kræver af lys, vand, jord og gødning – året rundt. Bogens forfattere er Jenny Leite-Vikra, Kathrine Winther Løkke og Marte Espevik, som blandt andet skriver og designer plantemagasinet GRO, et skandinavisk netmagasin om stueplanter.

  • af Claus Dalby
    257,95 kr.

    Claus Dalby har udgivet bogen ‘krukkekøkkenhaven’ d. 29. Marts 2021, og er udkommet indbundet med 320 sider. Den kommer med en størrelse på 200x277x34 mm og vægtes til 1540g. Det er en bog der rammer tidens store trends inden for ‘gardening’ og dyrkningen af den grønne livsstil. AfgrøderDalby kommer ind på at dyrke egne spiselige afgrøder, med hensigten i, at dyrke med sparsom plads. Hele konceptet er at haven er i et, og alt spiller en rolle sammen. Afgrøder er dyrkede planter, som kan stå på marken eller i have f.eks. Urban gardeningDerudover præsenterer Dalby os for konceptet ‘urban gardening’ som er en samfundstendens, hvor det primært er at dyrke haven og naturen bæredygtigt og lokalt i byen. Det er snakken om design af haven, og hvordan du kan få det meste ud af den, har du en altan eller terrasse, har Claus Dalby en masse gode ideer til dig. Har du ikke en, finder du stadig en masse relevant læsestof som kan gavne dig og din have. Udtryk i krukke køkkenhaveKonceptet er endvidere også som titlen beskriver, ‘krukkekøkkenhave’, en have fyldt med krukker hvor hver har sin egen rolle i den store helhed af haven. Det handler om at skabe en smuk have som ikke kun er til at kigge på, men derudover at dyrke afgrøder i, og det mener Dalby kan gøres gennem krukker som beholdning. I takt med at der høstes kan der gennem sæsonerne flyttes rundt og bytte ud, krukken vil fungere som et æstetisk samt praktisk produkt for din have. Det handler om at gøre det nemt og smukt. En kombination med blomster, som kan være spiselige for eksempel, kan du opnå de helt særlige udtryk, som ‘krukkekøkkenhaven’ prædiker. Det bæredygtige element opnår du også gennem det miljø du skaber for både dig selv, og bierne. Muld, gødning og vandingForfatteren går i dybden med sine beskrivelse og giver os den fulde bagtanke ved krukker som plantebeholdere, herunder muld, gødning og vandingen processen samt hvad det kan gøre for dine planter. Såning og plantning af afgrøderDu får også en indsigt i den praktiske del af såning og plantning af afgrøder, også bær, frugt og krydderurter! 

  • - Friske spiselige blomstersalater
    af Aiah Noack
    207,95 kr.

    Her er en spændende sproglig, gastronomisk nyskabelse. Blomstersalater har fået deres helt egen betegnelse. De kaldes Fantasilater og er et indregistret varemærke. Fantasilater er smukke, overvældende, utrolige og velsmagende. Dyrk, pluk og design dit eget smagsunivers blandt over 100 spiselige blomster, bladgrønt og urter Forestil dig en tallerken fyldt med blomster – lige til at spise! Forfatteren Aiah Noack er indehaver af Naturplanteskolen, har arbejdet med havedesign, planter, produktudviklng og spiselige blomster i over 30 år. Hun er projektleder på Grennessminde – Det økologiske gartneri, som leverer spiselige blomster til bl.a. Noma. Fantasilater omtaler 108 blomster, der kan spises og smager godt. Blomsterne kan være søde, syrlige, bitre, med lakridssmag eller have mange andre smage. Alle blomsterne er almindelige haveplanter eller vilde planter. Og her gives opskrifter på en række små og store blomstersalater. Fantasilater består af en basissalat med dressing, ovenpå lægges de forskellige blomster, så det endelige resultat bliver så smukt, at man næsten ikke kan få sig selv til at spise den, men når først man har smagt salaten, kan man ikke holde op. Aiah Noack beskriver oplevelsen således: ”En Fantasilat er som et festligt, spraglet og livsbekræftende stykke af Guds natur samlet i én salatskål. Smagen er som at gå til koncert med et kæmpemæssigt symfoniorkester, hvor tonerne udspiller sig i mundhulen som en eksplosion af smag, friskhed, nuancer og dejlige overraskelser. Hver mundfuld er forskellig. Hver mundfuld er fantastisk! "

  • af Jens H. Petersen
    246,95 kr.

    I „Drømmen om en lille økologisk æbleplantage“ fortæller biolog, fotograf og økologisk æbleavler Jens H. Petersen gennem tekst og masser af billeder om at plante, dyrke, høste og sælge økologiske æbler.Det er en personlig fortælling om følelsen af ansvar for de 3 hektar gammel landbrugsjord på Djursland, som han og familien overtager og om følelsen af ansvar for det stykke af kloden, der nu er kommet i deres varetægt. Og det er en beretning om praktisk økologisk jordbrug, om biodiversitet og om at invitere naturen tilbage.

  • - Moderne naturinspireret beplantning
    af Noel Kingsbury
    235,95 kr.

    Ønsker du en have med et naturligt udtryk, der tager hensyn til både miljø og dyreliv? Den kendte engelske havedesigner Noel Kingsbury viser dig hvordan.Længslen efter det stille liv i pagt med naturen er større end nogen sinde før, men samtidig bor mange af os tæt på de store byer og har ikke store havearealer at boltre os på. I denne bog guider Kingsbury dig til at skabe og beplante din have på en nutidig måde, hvor du bringer naturen ind i haven og benytter de seneste tendenser inden for havedesign.Mange af bogens haver er ikke mere end få hundrede kvadratmeter store – nogle er lidt større, og andre mindre – men de fungerer alle efter de seneste naturprægede tendenser og beplantningsprincipper, som man kan have glæde af at følge, uanset hvor stor en have man har.

  • - Skridt på vej mod selvforsyning
    af Frank Erichsen
    43,94 - 235,95 kr.

    Frank Erichsen - ung, seriøs bondemand på Djursland - giver i denne bog sit bud på, hvordan man på én sæson klarer: - at bygge et drivhus, - høste sine æbler og lave cider af dem (sammen med nabo Claude), - holde gæs og bygge dem et hus, - lave sin egen økse, - slå sit eget hø med egen hjemmekonstruerede le, - få det bedste udbytte af sine bønner i køkkenhaven – og få det daglige arbejde og familieliv til at gå op i en højere enhed. ”Siden ganske ung har jeg haft en stor interesse for at arbejde med det, man under en hat kan kalde for selvforsyning. Selvforsyning som målet og midlet for min tilværelse var dog noget der først langt senere kom ind i billedet. For mig var det og er det stadig den euforiske fornemmelse af at tilegne sig kundskaber, der gør en i stand til at klare sig selv, der var motivationen. Hvad end det så er at holde hest, sætte rypesnare, lufte en traktor eller dyrke gulerødder uden orm.”

  • af Lene Tvedegaard
    167,95 kr.

    Tomateksperten, ejeren af Gartneri Toftegaard, Køge, omtaler, anbefaler og giver anvisninger på dyrkning, sygdomsbekæmpelse, opbevaring m.m. af ca. 100 nye og gamle tomat-sorter. Mange af de nye sorter er så velsmagende, at de gastronomisk kan tilføre helt fantastiske smagsnuancer, hvilket bl.a. nogle af landets bedste kokke benytter sig af. Blødt bind (dutschbind). Lene Tvedegaard har tidligere udgivet den for længst udsolgte DEN LILLE RØDE OM TOMATER.

  • - Sundt og klimavenligt kød - en guide til selvforsyning
    af Tine Kortenbach
    252,95 kr.

    Find din indre bonderøv frem og bliv en pioner indenfor moderne madkultur. Du behøver ikke eje en bondegård for at holde spisekaniner. En have eller en altan er rigelig med plads til at forsyne dig og din familie med sundt, klimavenligt og velsmagende kaninkød. Du vil hurtigt opdage, at din fascination af disse dejlige dyr vil smitte af på dine børn og dine omgivelser. Især hvis du involverer dem og gør det til en hyggelig proces at finde frem til jeres første avlsdyr, bygge burene og passe dyrene i det daglige. Det er en beskæftigelse, der vil bringe jer i tættere kontakt med naturen og give jer et ansvar for, hvordan dyrene har det, inden de havner på middagsbordet. Denne bog guider dig trygt og sikkert i mål som Urban Farmer. 12 gode grunde til at holde kaninValg af raceByg et bur Den daglige pasningSlagtningKaninkød på menuenRigt illustreret med flotte billeder fra hverdagen i kaningården og detaljerede illustrationer af en række vilde urter og foderplanter. Om forfatteren:TINE KORTENBACH er agronom og journalist. Hun er vokset op med duften af kaninstald og er selv blevet en erfaren og passioneret avler. Tine Kortenbach skriver enkelt, ærligt og sobert om såvel udfordringen som glæden ved at være selvforsynende med spisekaniner.

  • - Den nemme køkkenhave fra frø til høst
    af Signe Schrøder
    180,95 - 246,95 kr.

    Drømmer du om en køkkenhave, hvor du kan dyrke dine egne grøntsager? Med denne nye bog kan man få masser af haveglæde og succes i køkkenhaven, uden at det sluger alt ens tid.Dyrk er en ny, inspirerende køkken- havebog – ikke om den perfekte køkkenhave, men om den ægte køkkenhave, hvor haveglæden er i højsædet, også når noget går galt. Med de rigtige teknikker går det meste nu godt, og man kan nemt lykkes med at dyrke egne friske og gift fri grøntsager uden det store tidsforbrug.I Dyrk, der er skrevet i et let og levende sprog, giver haveekspert Signe Schrøders sine velafprøvede råd til, hvor man kan springe over, hvor gærdet er lavest, og hvor det kan betale sig at bruge tid og omhu.Signe Schrøder har en stor erfaring at trække på. Med fingrene begravet i mulden i mere end 20 år og et liv som selvstændig konsulent inden for vild natur og køkkenhavedyrkning, frivillig formand for Landsforeningen Praktisk Økologi og småbørnsmor kender Signe alt til at dyrke køkkenhave med et begrænset tidsforbrug. Gennem personlige historier deler hun ud af sine erfaringer, og bogen er derfor ikke kun en opskrift på perfekt dyrkede grøntsager, men også en beroligelse, når det går galt, og en opmuntring til at prøve igen.Udgangspunktet for Dyrk er at bruge de ressourcer, man har til rådighed i haven, til glæde for frodigheden, biodiversiteten og bæredygtigheden. Bogens første del har kapitler om design og opbygning, økologi, mikrolivets hemmelige liv og frøtagning. I andel del gennemgår Signe dykningen af grøntsagerne én for én og giver tips til at bruge dem i køkkenet.

  • af Maren Korsgaard
    153,95 kr.

    I denne bog kan man læse om de vigtigste regler for beskæring af alle typer af træer og buske. Redskaber og metoder gennemgås på en let forståelig måde sammen med velvalgte billeder og tegninger.

  • af Signe Wenneberg
    160,95 kr.

    Signe Wenneberg har skrevet den nødvendige havebog for førstegangs haveejere. Bogen giver gode råd til, hvordan man griber det hele an, når man intet ved om planter og havehold. Med masser af inspiration og konkrete ideer til indretning af den første (nye) have, så den afspejler hele familiens behov for afslapning, grill, leg, værksted og produktion af egne grønsager. Illustreret med smukke fotos af Stine Heilmann.

  • - Med naturen som læremester
    af Birgit Rothmann & Thinna Aniella Michelsen
    230,95 kr.

    Forestil dig en have, hvor træerne drypper med frisk frugt, buske er smykket med lækre bær, gourmetsvampe spirer i skyggen, hårdføre kiwier giver frugt højt oppe i en lund af lindetræer. Snørklede rum med urtespiraler, høje vægge af beplantede jerngitre og bunden tætpakket med højbede, der giver kontur i landskabet. Du er nu netop trådt ind i riget Kærbakkens Permahave på Samsø – hvor naturen er din læremester. Ideen bag permakultur er enkel: Tag dig af jorden, og jorden vil tage sig af dig. I klare logiske trin tilbyder bogen de værktøjer, du har brug for for at gøre din have til et overdådigt spisekammer i pagt med naturen. Bogen dækker de grundlæggende principper for nordisk permakultur, viser hele designprocessen med detaljerede oplysninger om planter, vand, mad, dyr og strukturer til en færdig helhedsplan. Fyldt med eksempler fra det virkelige liv og trin for trin-projekter vil denne bog være en uvurderlig ressource og hjælpe dig til at ændre dit stykke land, stort som lille, til et bæredygtigt økosystem og en spiselig oase. Permakultur betyder ‘vedvarende kultur’. Begrebet stammer fra et planlægningssystem for jordbrug introduceret i 1970’erne af australierne Bill Mollison og David Holmgren. Det handler om opbygningen af en vedvarende dyrkning ved hjælp af økologisk bæredygtige systemer, som er i fuld harmoni med naturen og dens ressourcer.Om forfatterne Birgit Rothmann er uddannet lærer og skolebibliotekar og har i mange år arbejdet som lærer, undervisningskonsulent og international koordinator på en række projekter i udlandet. Birgit er født og opvokset på en planteskole i Midtjylland og har i over 40 år fungeret som havekonsulent i fritiden. På en tur til La Gomera i 2010 opdagede hun permakulturen og blev straks bidt af tankerne bag. Har siden taget International Permakultur Designkursus og arbejder i dag med udbredelse af permakultur og design af skovhaver. Thinna Aniella Michelsen er uddannet fra Københavns Film- og Fotoskole i 2012 og havde eget atelier i København fra 2013-15. Flyttede i 2015 til Samsø. Thinna finder sin inspiration i naturen, hvor hun på ture med sit kamera oplever det, der sker; de store vidder, de små snoninger, de hårde og bløde linjer, som vejret skaber. I 2016 har hun især fordybet sig i permakultur og skovhaver.

  • - Fra drøm til virkelighed
    af Bo Egelund
    207,95 kr.

    Lægen Bo Egelund og hans familie, der bor i det sydfynske nær Svendborg, "gør det selv" - Altså dyrker egne grøntsager og det kød, de spiser, producerer strøm, varme og vand - og er på de fleste områder stort set selvforsynende. Qua erfaring og faste rutiner er det lykkedes dem at kombinere et nogenlunde almindeligt arbejdsliv med en høj grad af egenproduktion. Og skabe et liv, der tilfredsstiller deres ambitionsniveau, giver masser af gode oplevelser og et lykkeligt samvær. Bogen er en inspirations- og oplysningsbog, illustreret med fotos - og videoklip (via qr-koder i margen), samt en række smukke og instruktive akvareller malet af Susanne Weitemeyer.Format ca. 21 x 25,7 cm

  • af Maren Korsgaard
    199,95 kr.

    Sunde frugter og bær fra egen have Denne bog giver dig inspiration og viden til at dyrke dine egne frugter og bær på økologisk, naturlig vis. Bogen beskriver over 60 arter af frugt og bær, som kan dyrkes i haven. Nogle kræver megen plads, mens andre kan gro i en krukke på altanen. Succesen bliver størst med gode, robuste sorter, og her omtales over 250 sorter, så der er noget at vælge imellem. De sygdomme og skadedyr, der kan ramme frugterne eller træerne, bliver beskrevet, og her er vejledning til, hvordan du kan undgå dem eller bekæmpe dem med økologiske metoder. Bogen er skrevet af hortonom Maren Korsgaard, der selv er økologisk frugtavler med over 30 års erfaring som rådgiver for økologiske frugtavlere. Hun har desuden 12 års erfaring med frugtforskning på Københavns Universitet, hvor hun især har arbejdet med frugt- og bærsorterne på Pometet, vores nationale genbank. Frugtsorterne er illustrereret med de smukkeste akvareller, malet af Kirsten Tind samt en række fine fotos.

  • - Historien og plantene
    af Kirsten Engholm
    147,95 kr.

    Kirsten Engholm er slotsgartner på Fredensborg Slot.Med udgangspunkt i Orangeriets historie genemgås dyrknng og pasning af de fleste traditionelle orangeriplanter. Inspiration til alle, der drømmer om at skabe sit eget lille eller store orangeri.Størstedelen af bogens fotos er optaget i Orangeriet på Fredensborg Slot.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.