Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering

Havearbejde: Planter og dyrkningsvejledninger

Her finder du spændende bøger om Havearbejde: Planter og dyrkningsvejledninger. Nedenfor er et flot udvalg af over 78 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som Dyrkning af blomster, frugt og grønsager, krydderurter, sukkulenter og kaktusser, stueplanter, buske og træer.

Vis mere
Filter
Filter
Bogtype
  • (78)
  • (5)
  • (1)
Format
  • (60)
  • (7)
  • (7)
  • (4)
  • (4)
  • (1)
  • (1)
Sprog
  • (78)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (14)
  • (14)
  • (15)
  • (15)
  • (16)
Serie
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Tag
  • (7)
  • (5)
  • (5)
  • (5)
  • (5)
  • (5)
  • (4)
  • (4)
  • (4)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • af Claus Dalby
    228,95 kr.

    ‘Krukkekøkkenhave’ er ikke et ord, der findes i Nudansk Ordbog. Endnu … For der er ingen tvivl om, at denne bog rammer et par af tidens store trends. Dels at dyrke egne spiselige afgrøder, dels at dyrke dem på sparsom plads. Det handler om urban gardening. Bogen taler således til alle, der ‘blot’ har en altan eller en terrasse, men selvfølgelig også til haveejere med mere plads.At dyrke i krukker giver mulighed for at skabe en smuk køkkenhave. Sæsonen igennem kan der flyttes rundt og byttes ud, i takt med at der høstes. I kombination med blomster – for eksempel spiselige – kan der derved opnås et helt særligtudtryk og miljø til glæde for både mennesker og bier.I bogen videregiver Claus Dalby sine erfaringer med dyrkning i krukker og fortæller om selve grundtanken, plantebeholdere, muld, gødning og vanding. Der er ligeledes praktiske beskrivelser af såning og plantning af forskellige afgrøder – ikke kun grøntsager, men også bær, frugt og krydderurter. Derudover portrætteres en række danske bybønder, som er inspireret og grebet af den nye grønne livsstil.

  • - flere porrer til folket
    af Persille Ingerslev
    207,95 kr.

    Gendyrk er genbrug, grøn omstilling, gratis mad, haveterapi og ikke mindst sjovt, hyggeligt og nemt. Det kan foregå hjemme i køkkenet, nede i baggården eller ude i køkkenhaven. Bogen her er til dig, der vil give dig i kast med at gendyrke rester fra frø og grøntsager og ønsker de bedste tips til, hvodan du kommer i gang. Persille Ingerslev, der er Danmarks ukronede dronning af gendyrk, fortæller, hvad der skal til, for at du selv kan gå i gang med at gendyrke, uanset om du vil prøve kræfter med ananas og chiagræs eller blot vil forsøge dig med mere konventionelle afgrøder som karse, tomater og forårsløg.I alt 47 afgrøder er beskrevet i bogen, herunder den storslåede porre, der ifølge Persille indkapsler alt det, der gør gendyrkning magisk og vidunderligt.Persille Ingerslev har mere end 16.000 følgere på Facebook-siden ’Persilles hjemmedyrk’, hvor hun deler sine erfaringer. Derudover holder hun foredrag landet over om at gendyrke. Hun begyndte selv på at dyrke frugt og grønt, da hun en overgang var på kontanthjælp og ikke havde råd til supermarkedernes friske varer. Hun opdagede undervejs, at gendyrkning også hjalp på hendes stress, depression og angst.

  • af Michael Stoltze, Mona Klippenberg & Susan Trolle
    231,95 kr.

    Ønsker du at skabe gode livsbetingelser for sommerfugle i din have?Mange sommerfuglearter har det vanskeligt i den danske natur, og de behøver al den hjælp, de kan få for at overleve. Men også de arter, der foreløbigt ikke er truet, er et nærmere bekendtskab værd. Sommerfugle gør vores haver smukkere, os haveejere gladere, og ikke mindst: Hvis der er mange sommerfugle i din have, er det tegn på, at du har en sund have.Sommerfuglehave forklarer på en inspirerende måde, hvordan du med enkle greb kan indrette din have for at tiltrække flest mulige sommerfugle. Der gives blandt andet information om de bedste nektarplanter, om larvernes foderplanter, de forskellige arters udbredelse, flyvetider og overvintring samt om den forunderlige forvandling fra æg til larve, puppe og voksen sommerfugl. Du får også indblik i, hvordan sommerfugle bruges som symboler og optræder i kunst, religion og folketro, og du vil blive kendt med forfatternes egne sommerfuglehaver.Bogen er den første om sommerfuglevenlige haver, der er tilpasset danske arter og forhold, og den egner sig for både erfarne haveejere og begyndere.

  • - Dyrk et væld af grøntsager i kun et bed - Vejledning måned for måned
    af Hugh Richards
    191,95 kr.

    Nem køkkenhave i et højbed med stort udbytteHuw Richards er bare 21 år, men allerede en erfaren havedyrker. I bogen viser han, hvordan der let kan dyrkes en mængde økologiske grøntsager i bare ét højbed, så der er noget at spise hver måned. Læs om hvordan det kan gøres – måned for måned. Bogen viser enkle dyrkningsteknikker trin for trin. Tegninger af højbedet med grøntsagerne viser hvordan bedet forandrer sig måned for måned, og hvordan man hele tiden kan skifte mellem at plante, så og høste. Start med at forspire i vindueskarmen, så er der større chance for en god høst. Ingen erfaring? Og kun lidt plads? Ikke noget problem! – med Køkkenhave i ét højbed kan du hele året spise lækker mad, du selv har dyrket. Følg HuwsNursery på YouTube, Instagram, Facebook.

  • - fra natur og have
    af Anemette Olesen
    78,95 kr.

    At bruge urter til te er en tradition, vi har overtaget efter munkene. De lavede udtræk af planter med kogende vand, fordi de opdagede, at forskellige slags planteudtræk (te) kunne lindre, helbrede eller forebygge diverse skavanker. Urtete drikker vi, fordi det gavner kroppen og for nydelsens skyld. Munkene kaldte deres urteteer for lægedrikke, og mange husker sikkert, at de som børn fik bugt med forkølelse ved at drikke kamille- eller hyldeblomst te, som deres mor eller bedstemor serverede. Det er let selv at samle og tørre urter, men vigtigt at vide, hvilke der kan bruges, og hvad de gør godt for. Ved en skånsom tørring opnås, at de medicinske indholdsstoffer bevares. Den daglige kop urtete kan nemt blive et af dagens dejlige og afstressende små øjeblikke. Den kendte urteskribent Anemette Olesen giver her opskrifter på en lang række urteteer, som man selv kan samle eller dyrke planterne til. Og hun fortæller om de virksomme indholdsstoffer, og hvad de gør godt for. Nina Ferlov har tegnet omslaget og enkelte illustrationer inde i bogen.

  • af Lene Tvedegaard & Gunvor Maria Juul
    78,95 kr.

    Krydderurter er skønne og uundværlige smagsgivere i vores mad, og de kan løfte selv simple retter op til nye højder. Krydderurter er som navnet siger, et krydderi som kan bruges i maden. Aroma og smag (aromaen) stammer især fra de flygtige og smagsgivende olier i planterne, de æteriske olier. Disse smagsstoffer kan med fordel ”indfanges” i olie eller i forbindelse med tilberedning af forskellige retter. De æteriske olier er også helsebringende, og en hel del af krydderurterne har været anvendt og bruges stadig som lægeplanter. Spist i rette dosis er mange af urterne gode for vores immunforsvar mv.I denne bog omtales mere end 40 almindelige krydderurter, deres egenskaber, dyrkning og der er opskrifter på deres anvendelse. Forfattere er Lene Tvedegaard, ejer af Gartneri Toftegaard, der er kendt for sine krydderurter, chili, tomater mv., og som også har skrevet bøgerne: Krydderurter - bogen for urteelskere, Den lille stærke om chili, Den nye røde om tomater, Smagen af tomat, Smagen af Chili samt Gunvor Maria Juul, der er madhistoriker og forfatter til: Danmarks første kogebog 1616 samt medforfatter til flere af Lene Tvedegaards bøger.

  • af Jane Schul & Havearkitekt Laila Sølager
    236,95 kr.

    Masser af inspiration til havens indretning og plantevalg samt en række nye fotos og tegninger kendetegner Politikens store havebog. Den omfatter alt, hvad man som haveejer har brug for at vide: Indretning af haven, valg af planter, temahaver fx den lille have, den nemme have, den formelle have, det japanske hjørne og meget mere. Bogen indeholder desuden haveplanter med idéer til, hvordan man selv kan gøre.Havebogen har bl.a. kapitler om prydhaven med oversigt over de plante, der er særligt velegnede til vort klima. Om køkkenhaven og gartnerens værksted, der har praktiske råd om beskæring, redskaber, gødning, bygning af terrasser o.m.a. Året rundt i haven fortæller, hvad der sker i haven, og hvad der er relevant for haveejeren at foretage sig på forskellige årstider.

  • af Jane Schul
    204,95 kr.

    Hvilken plante hvor fortæller udførligt om, hvilke planter der passer til havens forskellige jordbunds- og klimaforhold, og hvilke der rummer andre særlige egenskaber som fx duft, specielle vækstformer, blomster-, blad- og bærfarver samt bladformer. Desuden kan man læse om, hvilke planter der er lavallergene eller giftige, samt hvilke der tiltrækker eller afskrækker forskellige dele af havens dyreliv. Bogen giver gode råd om, hvilke planter man skal vælge til bestemte formål, fx et bed med sunde roser, blå blomster, et surbundsbed, et skyggefuldt eller tørt område, blomster med lang blomstringstid, blomster til afskæring, bunddækkende planter, planter med efterårsfarver og meget andet. Alle bogens afsnit er forsynet med lister over egnede planter. Og alle omtalte planter er sat ind i et skema, hvor man let kan få en oversigt over planternes krav til lys og skygge, deres størrelse, blomstringstid, blomsterfarve og bladfarve, samt hvor mange man skal beregne til at dække en kvadratmeter.

  • af Jens Michael Gundersen & Benny Génsbøl
    285,95 kr.

    En solid håndbog om at dyrke og fremstille vin under kølige himmelstrøg. Indeholder kapitler om egnede sorter, beskæring og opbinding, vindyrkning i et køligt klima, sygdomme og skadedyr, vingården, vinfremstilling og vinteknikker.

  • - Selvforsyning til husbehov
    af Jens Juhl & Sølva Falgren
    206,95 kr.

    Sølva Falgren og Jens Juhl har mere end 20 års erfaring med økologisk havebrug. Her øser de af deres store viden, bl.a. om de arter og sorter, der egner sig særlig godt til økologisk dyrkning – også nye, spændende planter. Deres lille have på 480 m², heraf 50 m² køkkenhave, forsyner dem med grønsager, æg og honning til næsten hele året. ”Vi lever af de grønsager, som årstiden byder på, og spiser direkte fra haven fra tidligt forår og til frosten sætter ind. Derefter fortsætter vi med at tage fra vores depoter af selleri, hvid- og rødkål, porrer, jordskokker, hokkaidogræskar, løg mv., til de er spist op midt på vinteren. Herefter er vi nødt til at købe nogle få grønsager, suppleret med dem vi har i fryseren. Allerede i april kan vi igen høste friske salatblade og spinat.” At dyrke økologisk i ens private have er sund fornuft – så enkelt kan det siges – men ikke gøres. I denne bog forklares grundigt, hvordan man kommer i gang, og hvordan man fortsætter, så det bliver en sport at få de flotteste og bedste afgrøder ved at bruge naturens egne principper. Der er ingen hokuspokus ved økologi, det er lige ud ad landevejen, men man har brug for en god forklaring til at komme i gang. Her er bl.a. afsnit om: Principperne bag økologisk dyrkning, Planlægning af køkkenhaven. Højbede og sædskifte, Naboplantning, Blomster skadedyrene ikke kan lide, Biplanter, Gødning og grøngødning, Kompostering, Drivhus og drivbænk, Krukker og potter, Høns og bier, Staudehavens betydning for den økologiske have samt ikke mindst en grundig gennemgang af alle grønsager, bær, frugt, drivhusplanter mv.I denne 2. udgave af Økologisk have er tilføjet et afsnit om permakulturhaven og nogle af de flerårige planter, der egne sig til permakultur. Samt et afsnit om, hvordan man selv kan producere egen surbundsjord. Her er også sjove nye påfund som at dyrke kartofler i græsafklip samt ikke mindst en udvidelse af, hvordan man biologisk kan bekæmpe evt. skadedyr og sygdomme. Illustreret med henholdsvis smukke akvareller af alle arterne og instruktive fotos. Fotos af Sølva Falgren og tegninger af Kirsten Tind, indbundet i dutchbind.

  • af Claus Dalby
    308,95 kr.

    Claus Dalby er kendt for talrige bøger om haver og blomster, og denne gang er det hans egen have i Risskov, der er omdrejningspunktet. Hvilke planter passer sammen - farve -, form- og sæsonmæssigt? Det er noget af det, Claus Dalby har arbejdet med gennem de sidste tyve år, og her øser han af sin store viden. En bog, som mange har ventet længe på ... Smuk og inspirerende havebog, der tager den haveinteresserede læser med rundt i Claus Dalbys egen have.

  • af Søren Ejlersen & Frank van Beek
    218,95 kr.

    Aarstidernes gartner, Frank van Beek, har lært Søren Ejlersen og Jacob Dietz noget, som næsten er magi. Det gør nemlig noget særligt ved én at dyrke sin egen køkkenhave og spise høsten. Man kommer nærmere noget oprindeligt – og man kommer til at spise usædvanlig godt. Aarstidernes køkkenhave er en grundbog i, hvordan du dyrker din egen køkkenhave med klare anvisninger til 90 forskellige grøntsager, urter og bær, som du kan dyrke i haven, drivhuset og på altanen. Bogen er skrevet med muld på fingrene af en professionel og to amatører, som har hevet en fuldstændigt overdådig høst hjem. Den er spækket med uvurderlige tips til og dyrekøbte erfaringer om, hvordan du får styr på ukrudtet, kommer overens med snegle, bliver god til jord og får de grønneste fingre. Bogen giver dig overblik over sorter, dyrkningsmetoder, kompost, og hvordan du kan lykkes i din have uden brug af kemikalier og kunstgødning. Desuden finder du over 60 af Aarstidernes opskrifter, så du kan tilberede enkle, rustikke og grønne måltider af din høst.

  • af Allan Toogood
    273,95 kr.

    Det kan være dyrt at være haveejer, men langt de fleste haveplanter kan formeres ganske let, så man selv kan lave nye planter. Planteformering bliver hurtigt en hobby på lige fod med selve havedyrkningen. Teknikker som podning og stiklingeformering har et ry for at være svært, men i virkeligheden handler det blot om at kende de rette – ofte nemme – teknikker og metoder. Den store bog om planteformering giver ikke alene den nødvendige viden om alt det grundlæggende; den indeholder også udførlige formeringsvejledninger for de mest populære planteslægter, alt sammen præsenteret af eksperter i et let sprog og med gode illustrationer.

  • af Claus Dalby
    376,95 kr.

    Claus Dalby har besøgt omkring hundrede og tyve skandinaviske drivhusejere og viser i denne bog, hvor forskelligt og personligt de har indrettet sig. I dag er drivhuset meget mere end et sted til dyrkning af tomater og agurker. Det er først og fremmest et opholdssted til nydelse og glæde for mennesker, og kreativiteten i indretningen er stor. ´Vis mig dit drivhus´ viser både nostalgiske og moderne huse, dyre og billige, førdigkøbte og hjemmebyggede. Ejerne fortæller selv om et fascinerende liv under glas, og selvbyggerne beretter om, hvordan deres huse er opført.

  • - Selvforsyning til husbehov
    af Jens Juhl & Sølva Falgren
    152,95 kr.

    Drivhuset skal fungere økologisk og bæredygtigt. Det er der mindst to grunde til. Den ene er, at der kan dyrkes en del sunde afgrøder, som trives bedre og giver et mere stabilt resultat i drivhuset end på friland. Den anden er, at sæsonen forlænges væsentligt bl.a. ved at forkultivere planter til køkkenhaven. Jens Juhl og Sølva Falgren forklarer lige ud ad landevejen hvordan det lader sig gøre vha. økologisk så- og priklejord, udskiftning af jorden i drivhuset, forebyggelse og biologisk bekæmpelse af skadedyr og sygdomme, økologisk gødning - og omhyggelig dyrkning og drivhusplanterne i al almindelighed. De to garvede økologiske avlere øser i denne bog af deres righoldige og praktiske erfaringer. De har også skrevet bøgerne: Økologisk have, Økohøns samt Havealmanak – økologisk have måned for måned.

  • - Friske spiselige blomstersalater
    af Aiah Noack
    191,95 kr.

    Her er en spændende sproglig, gastronomisk nyskabelse. Blomstersalater har fået deres helt egen betegnelse. De kaldes Fantasilater og er et indregistret varemærke. Fantasilater er smukke, overvældende, utrolige og velsmagende. Dyrk, pluk og design dit eget smagsunivers blandt over 100 spiselige blomster, bladgrønt og urter Forestil dig en tallerken fyldt med blomster – lige til at spise! Forfatteren Aiah Noack er indehaver af Naturplanteskolen, har arbejdet med havedesign, planter, produktudviklng og spiselige blomster i over 30 år. Hun er projektleder på Grennessminde – Det økologiske gartneri, som leverer spiselige blomster til bl.a. Noma. Fantasilater omtaler 108 blomster, der kan spises og smager godt. Blomsterne kan være søde, syrlige, bitre, med lakridssmag eller have mange andre smage. Alle blomsterne er almindelige haveplanter eller vilde planter. Og her gives opskrifter på en række små og store blomstersalater. Fantasilater består af en basissalat med dressing, ovenpå lægges de forskellige blomster, så det endelige resultat bliver så smukt, at man næsten ikke kan få sig selv til at spise den, men når først man har smagt salaten, kan man ikke holde op. Aiah Noack beskriver oplevelsen således: ”En Fantasilat er som et festligt, spraglet og livsbekræftende stykke af Guds natur samlet i én salatskål. Smagen er som at gå til koncert med et kæmpemæssigt symfoniorkester, hvor tonerne udspiller sig i mundhulen som en eksplosion af smag, friskhed, nuancer og dejlige overraskelser. Hver mundfuld er forskellig. Hver mundfuld er fantastisk! "

  • af Jens H. Petersen
    238,95 kr.

    I „Drømmen om en lille økologisk æbleplantage“ fortæller biolog, fotograf og økologisk æbleavler Jens H. Petersen gennem tekst og masser af billeder om at plante, dyrke, høste og sælge økologiske æbler.Det er en personlig fortælling om følelsen af ansvar for de 3 hektar gammel landbrugsjord på Djursland, som han og familien overtager og om følelsen af ansvar for det stykke af kloden, der nu er kommet i deres varetægt. Og det er en beretning om praktisk økologisk jordbrug, om biodiversitet og om at invitere naturen tilbage.

  • - Grønne planter indendørs
    af Jenny Leite-Vikra, Kathrine Winther Løkke & Marte Espevik
    188,95 kr.

    Grønne planter er tilbage i vores vindueskarme, også selv om det ikke altid er lige nemt at finde ud af, hvad der skal til for at få dem til at trives indendørs. Denne håndbog er spækket med praktiske plantetip og fortæller om alt det, du behøver at vide for at holde din bolig grøn. Den tager højde for lange vintre og nordiske lysforhold, og du får basal viden om pasning, pleje og formering. Desuden indeholder bogen inspirerende portrætter af en række populære planter med konkret information om, hvad de kræver af lys, vand, jord og gødning – året rundt. Bogens forfattere er Jenny Leite-Vikra, Kathrine Winther Løkke og Marte Espevik, som blandt andet skriver og designer plantemagasinet GRO, et skandinavisk netmagasin om stueplanter.

  • - Bogen for urteelskere
    af Lene Tvedegaard
    299,95 kr.

    STØRST, BEDST og SMUKKEST En fornem dansk urtebog, der fokuserer på urternes gode smag Lene Tvedegaards enestående KRYDDERURTER - Bogen for urteelskere er en mastodont på 368 sider, rigt illustreret med over 700 fotos af mere end 300 arter og sorter. Her er nøje beskrivelser af alle krydderurter, som i dag fås på det danske marked – også de helt nye. Der gives gode råd om dyrkningen og hvad urterne smager og dufter af, og fortælles om hvilke stoffer, urterne indeholder, samt om hvilke dokumenterede virkninger de har. For mad- og haveentusiaster er det både en nøje sortsgennemgang samt fyldige afsnit om aromaer, krydderurternes brug samt gode madopskrifter fra kokkene Thomas Herman, Martin Haugaard Zielke og Jimmy Duevang. Lene Tvedegaard, agronom og ejer af Gartneri Toftegaard, har skrevet bogen med hjælp fra bl.a. urte- og madhistorikeren Gunvor Juul. KRYDDERURTER er det vægtigste værk af sin art på det danske marked og henvender sig til både professionelle gartnere og kokke, men også til de mange meget seriøse og interesserede danske havefolk og gastronomer. Lene Tvedegaard har tidligere udgivet DEN LILLE RØDE OM TOMATER og DEN LILLE STÆRKE OM CHILI (som Koustrup & Co. genudgiver dette forår).

  • - Skridt på vej mod selvforsyning
    af Frank Erichsen
    45,95 - 231,95 kr.

    Frank Erichsen - ung, seriøs bondemand på Djursland - giver i denne bog sit bud på, hvordan man på én sæson klarer: - at bygge et drivhus, - høste sine æbler og lave cider af dem (sammen med nabo Claude), - holde gæs og bygge dem et hus, - lave sin egen økse, - slå sit eget hø med egen hjemmekonstruerede le, - få det bedste udbytte af sine bønner i køkkenhaven – og få det daglige arbejde og familieliv til at gå op i en højere enhed. ”Siden ganske ung har jeg haft en stor interesse for at arbejde med det, man under en hat kan kalde for selvforsyning. Selvforsyning som målet og midlet for min tilværelse var dog noget der først langt senere kom ind i billedet. For mig var det og er det stadig den euforiske fornemmelse af at tilegne sig kundskaber, der gør en i stand til at klare sig selv, der var motivationen. Hvad end det så er at holde hest, sætte rypesnare, lufte en traktor eller dyrke gulerødder uden orm.”

  • af Lene Tvedegaard
    152,95 kr.

    Tomateksperten, ejeren af Gartneri Toftegaard, Køge, omtaler, anbefaler og giver anvisninger på dyrkning, sygdomsbekæmpelse, opbevaring m.m. af ca. 100 nye og gamle tomat-sorter. Mange af de nye sorter er så velsmagende, at de gastronomisk kan tilføre helt fantastiske smagsnuancer, hvilket bl.a. nogle af landets bedste kokke benytter sig af. Blødt bind (dutschbind). Lene Tvedegaard har tidligere udgivet den for længst udsolgte DEN LILLE RØDE OM TOMATER.

  • - Sundt og klimavenligt kød - en guide til selvforsyning
    af Tine Kortenbach
    247,95 kr.

    Find din indre bonderøv frem og bliv en pioner indenfor moderne madkultur. Du behøver ikke eje en bondegård for at holde spisekaniner. En have eller en altan er rigelig med plads til at forsyne dig og din familie med sundt, klimavenligt og velsmagende kaninkød. Du vil hurtigt opdage, at din fascination af disse dejlige dyr vil smitte af på dine børn og dine omgivelser. Især hvis du involverer dem og gør det til en hyggelig proces at finde frem til jeres første avlsdyr, bygge burene og passe dyrene i det daglige. Det er en beskæftigelse, der vil bringe jer i tættere kontakt med naturen og give jer et ansvar for, hvordan dyrene har det, inden de havner på middagsbordet. Denne bog guider dig trygt og sikkert i mål som Urban Farmer. 12 gode grunde til at holde kaninValg af raceByg et bur Den daglige pasningSlagtningKaninkød på menuenRigt illustreret med flotte billeder fra hverdagen i kaningården og detaljerede illustrationer af en række vilde urter og foderplanter. Om forfatteren:TINE KORTENBACH er agronom og journalist. Hun er vokset op med duften af kaninstald og er selv blevet en erfaren og passioneret avler. Tine Kortenbach skriver enkelt, ærligt og sobert om såvel udfordringen som glæden ved at være selvforsynende med spisekaniner.

  • af Kay Maguire
    153,95 kr.

    Med Dyrk din køkkenhave i krukker i hånden kan man trygt give sig i kast med hjemmedyrkningen også selvom man er nybegynder. Bogen indeholder nemlig 30 nemme trin for trin-projekter - fra dyrkning til høst. Med bogen kan man lære teknikkerne til at dyrke mere end 60 forskellige slags grøntsager, frugter, krydderurter og spiselige blomster i krukker. Bogen er tilpasset danske forhold, så du kan være sikker på, at projekterne bliver en succes.Dyrk og høst f.eks. din egen chili, kartofler i sækkevis eller solmodne tomater. Glæd dig til et år med knasende, sprøde råvarer, du selv har fulgt fra den første spire. Alt dette og meget mere lærer du i denne lettilgængelige dyrk-det-selv guide, der er udgivet af Samvirke i samarbejde med Haveselskabet.

  • - Moderne naturinspireret beplantning
    af Noel Kingsbury
    231,95 kr.

    Ønsker du en have med et naturligt udtryk, der tager hensyn til både miljø og dyreliv? Den kendte engelske havedesigner Noel Kingsbury viser dig hvordan. Længslen efter det stille liv i pagt med naturen er større end nogen sinde før, men samtidig bor mange af os tæt på de store byer og har ikke store havearealer at boltre os på. I denne bog guider Kingsbury dig til at skabe og beplante din have på en nutidig måde, hvor du bringer naturen ind i haven og benytter de seneste tendenser inden for havedesign. Mange af bogens haver er ikke mere end få hundrede kvadratmeter store – nogle er lidt større, og andre mindre – men de fungerer alle efter de seneste naturprægede tendenser og beplantningsprincipper, som man kan have glæde af at følge, uanset hvor stor en have man har.

  • af Maren Korsgaard
    191,95 kr.

    Sunde frugter og bær fra egen have Denne bog giver dig inspiration og viden til at dyrke dine egne frugter og bær på økologisk, naturlig vis. Bogen beskriver over 60 arter af frugt og bær, som kan dyrkes i haven. Nogle kræver megen plads, mens andre kan gro i en krukke på altanen. Succesen bliver størst med gode, robuste sorter, og her omtales over 250 sorter, så der er noget at vælge imellem. De sygdomme og skadedyr, der kan ramme frugterne eller træerne, bliver beskrevet, og her er vejledning til, hvordan du kan undgå dem eller bekæmpe dem med økologiske metoder. Bogen er skrevet af hortonom Maren Korsgaard, der selv er økologisk frugtavler med over 30 års erfaring som rådgiver for økologiske frugtavlere. Hun har desuden 12 års erfaring med frugtforskning på Københavns Universitet, hvor hun især har arbejdet med frugt- og bærsorterne på Pometet, vores nationale genbank. Frugtsorterne er illustrereret med de smukkeste akvareller, malet af Kirsten Tind samt en række fine fotos.

  • - Fra drøm til virkelighed
    af Bo Egelund
    191,95 kr.

    Lægen Bo Egelund og hans familie, der bor i det sydfynske nær Svendborg, "gør det selv" - Altså dyrker egne grøntsager og det kød, de spiser, producerer strøm, varme og vand - og er på de fleste områder stort set selvforsynende. Qua erfaring og faste rutiner er det lykkedes dem at kombinere et nogenlunde almindeligt arbejdsliv med en høj grad af egenproduktion. Og skabe et liv, der tilfredsstiller deres ambitionsniveau, giver masser af gode oplevelser og et lykkeligt samvær. Bogen er en inspirations- og oplysningsbog, illustreret med fotos - og videoklip (via qr-koder i margen), samt en række smukke og instruktive akvareller malet af Susanne Weitemeyer. Format ca. 21 x 25,7 cm

  • af Jacob Klitgaard
    269,95 kr.

    Dansk vin er i disse år i stor udvikling, både hvad angår druevine, frugtvine og destillater. Denne bog giver et unikt indblik i, hvor den danske vinbranche er på vej hen, når der gæres på danske vindruer, frugt og bær. Bogen indeholder over 30 portrætter fra danske vinproducenter, og er samtidig et overflødighedshorn af flotte billedillustrationer fra de medvirkende vinproducenter. Derudover artikel om fremtidens vinklima, danske druesorter, og om dansk vin på danske toprestauranter.

  • af Holly Farrell
    115,95 kr.

    Fra jord til bord: Lav dine egne planter helt fra bunden! Så dine frø og kerner gør det nemt at lave dine egne planter helt fra bunden. Det kræver kun nogle frø eller kerner, en lille smule udstyr og lidt plads – og du kan gøre det indendøre året rundt. Det er alletiders projekt for enhver, der har lyst til at begynde at dyrke i lille skala, og det er også en glimrende måde at lære børn noget om planter, og hvordan de gror. Lær fx om, hvordan du gør dine appelsinkerner, daddelsten og jordnødder til stueplanter og dyrker figen- og chiliplanter, så de giver frugt. Kom kernerne i jorden og oplev glæden ved at se, hvordan et lille skud udvikler sig til en plante. Derfor: Før du smider dine kerner i skraldespanden, så tænk på, at du kan få noget nyttigt ud af dem i stedet – det eneste, du har brug for, er en urtepotte og en vindueskarm. Det er sjovt at genbruge dit køkkenaffald – og bæredygtigt! Udgivet af Samvirke i samarbejde med Haveselskabet

  • af Geoff Hodge & Rosemary Ward
    198,95 kr.

    Planteformering er en af havedyrkningens største glæder. Med kendskab til de mest basale teknikker som frø- og stiklingeformering, aflægning og podning kan man formere så godt som hvad som helst i haven: træer, stauder, sommerblomster og grøntsager. Haveselskabets bog om planteformering giver hurtig og nem adgang til al den viden, man skal bruge for at komme i gang. Bogen er bygget overskueligt op med mange fine trin-for-trin-illustrationer, som tager teknikkerne og metoderne ned på et niveau, hvor selv nye havedyrkere kan være med. Bogen vil være et uundværligt opslagsværk for havedyrkere, der for første gang vover sig ud i planteformeringens kunst.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.