Bag om Krukkekøkkenhaven
Claus Dalby har udgivet bogen ‘krukkekøkkenhaven’ d. 29. Marts 2021, og er udkommet indbundet med 320 sider. Den kommer med en størrelse på 200x277x34 mm og vægtes til 1540g. Det er en bog der rammer tidens store trends inden for ‘gardening’ og dyrkningen af den grønne livsstil.
Afgrøder
Dalby kommer ind på at dyrke egne spiselige afgrøder, med hensigten i, at dyrke med sparsom plads. Hele konceptet er at haven er i et, og alt spiller en rolle sammen. Afgrøder er dyrkede planter, som kan stå på marken eller i have f.eks.
Urban gardening
Derudover præsenterer Dalby os for konceptet ‘urban gardening’ som er en samfundstendens, hvor det primært er at dyrke haven og naturen bæredygtigt og lokalt i byen. Det er snakken om design af haven, og hvordan du kan få det meste ud af den, har du en altan eller terrasse, har Claus Dalby en masse gode ideer til dig. Har du ikke en, finder du stadig en masse relevant læsestof som kan gavne dig og din have.
Udtryk i krukke køkkenhave
Konceptet er endvidere også som titlen beskriver, ‘krukkekøkkenhave’, en have fyldt med krukker hvor hver har sin egen rolle i den store helhed af haven. Det handler om at skabe en smuk have som ikke kun er til at kigge på, men derudover at dyrke afgrøder i, og det mener Dalby kan gøres gennem krukker som beholdning. I takt med at der høstes kan der gennem sæsonerne flyttes rundt og bytte ud, krukken vil fungere som et æstetisk samt praktisk produkt for din have. Det handler om at gøre det nemt og smukt. En kombination med blomster, som kan være spiselige for eksempel, kan du opnå de helt særlige udtryk, som ‘krukkekøkkenhaven’ prædiker. Det bæredygtige element opnår du også gennem det miljø du skaber for både dig selv, og bierne.
Muld, gødning og vanding
Forfatteren går i dybden med sine beskrivelse og giver os den fulde bagtanke ved krukker som plantebeholdere, herunder muld, gødning og vandingen processen samt hvad det kan gøre for dine planter.
Såning og plantning af afgrøder
Du får også en indsigt i den praktiske del af såning og plantning af afgrøder, også bær, frugt og krydderurter!
Vis mere