Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Chili - Lene Tvedegaard - Bog

- De milde, smukke og hotte

Bag om Chili

SMAGEN OM CHILI er ikke en gentagelse af Lene Tvedgaards DEN LILLE STÆRKE OM CHILI, der især er en dyrkningsvejledning, men et selvstændigt værk, der lægger hovedvægten på den mange forskellige chilli´ers anvendelse i madlavningen, SMAGEN AF CHILI er en inspirationsbog til alle, der vil vide mere om sorter, aroma og styrke og dermed blive i stand til at anvende de forskellige chilisorter endnu bedre i madlavningen. Det nye oplag anvender de internationale chili-styrkebetegnelser Chili gør en delikat gastronomisk forskel og er en fantastisk smagsforstærker. Men de mange chilisorter har meget forskellige aromaer og styrker, og det er en stor fordel at vide rigtig meget om dem, når du står ved køkkenbordet og skal trylle. Hvordan finder jeg ud af hvor stærk chilifrugten er? Hvilke chilisorter bruges bedst i denne ret, og hvordan doserer jeg? Osv. Når du har lært dig at afstemme styrke og aroma, giver der uendelig mange flere spændende og overraskende muligheder for at bruge chili i en lang række forretter, hovedretter, desserter og hotte og mindre hotte chilisaucer. Samtidig får du selv og dine gæster et væld af nye smagsoplevelser. Her beskrives ca. 42 udvalgte chilisorter af forskellig styrke og smag. Opskrifterne dækker alt fra gourmet-hovedretter til salsaer, tørring og konservering af chilifrugter efter høst. Opskrifterne er komponeret af kokken Jimmy Weber, sylteeksperten Vivi Nordestgaard madhistorikeren Gunvor Juul samt forfatteren selv, chiligartner Lene Tvedegaard. Lene er bl.a. kendt for klassikeren DEN LILLE STÆRKE OM CHILI. Lene Tvedegaard har tidligere udgivet DEN NYE RØDE OM TOMATER - og det enestående storværk KRYDDERURTER - Bogen for urteelskere. Koustrup & Co. 2013. Lækre madbilleder af Bjarni Jacobsen, Detaljerede tegninger af alle sorter ved Anne Hviid Nicolaisen. Stort format (21x 26 cm).

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793159792
  • Indbinding:
  • Indbundet
  • Sideantal:
  • 96
  • Udgivet:
  • 28. November 2022
  • Udgave:
  • 1
  • 1-2 hverdage.
  • 5. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Chili

SMAGEN OM CHILI er ikke en gentagelse af Lene Tvedgaards DEN LILLE STÆRKE OM CHILI, der især er en dyrkningsvejledning, men et selvstændigt værk, der lægger hovedvægten på den mange forskellige chilli´ers anvendelse i madlavningen, SMAGEN AF CHILI er en inspirationsbog til alle, der vil vide mere om sorter, aroma og styrke og dermed blive i stand til at anvende de forskellige chilisorter endnu bedre i madlavningen. Det nye oplag anvender de internationale chili-styrkebetegnelser Chili gør en delikat gastronomisk forskel og er en fantastisk smagsforstærker. Men de mange chilisorter har meget forskellige aromaer og styrker, og det er en stor fordel at vide rigtig meget om dem, når du står ved køkkenbordet og skal trylle. Hvordan finder jeg ud af hvor stærk chilifrugten er? Hvilke chilisorter bruges bedst i denne ret, og hvordan doserer jeg? Osv. Når du har lært dig at afstemme styrke og aroma, giver der uendelig mange flere spændende og overraskende muligheder for at bruge chili i en lang række forretter, hovedretter, desserter og hotte og mindre hotte chilisaucer. Samtidig får du selv og dine gæster et væld af nye smagsoplevelser. Her beskrives ca. 42 udvalgte chilisorter af forskellig styrke og smag. Opskrifterne dækker alt fra gourmet-hovedretter til salsaer, tørring og konservering af chilifrugter efter høst. Opskrifterne er komponeret af kokken Jimmy Weber, sylteeksperten Vivi Nordestgaard madhistorikeren Gunvor Juul samt forfatteren selv, chiligartner Lene Tvedegaard. Lene er bl.a. kendt for klassikeren DEN LILLE STÆRKE OM CHILI. Lene Tvedegaard har tidligere udgivet DEN NYE RØDE OM TOMATER - og det enestående storværk KRYDDERURTER - Bogen for urteelskere. Koustrup & Co. 2013. Lækre madbilleder af Bjarni Jacobsen, Detaljerede tegninger af alle sorter ved Anne Hviid Nicolaisen. Stort format (21x 26 cm).

Forlagets beskrivelse af Chili

Gode råd om at vælge chilisorter, dyrke dem og bruge dem i maden

Der findes tusindvis af chilisorter på verdensplan. Nogle er milde, nogle er smukke, og nogle er virkelig stærke. Så hvordan finder man ud af, hvilke sorter, man skal vælge?
I denne lille bog har forfatterne Lene Tvedegaard og Gunvor Maria Juul udvalgt og beskrevet 41 af deres egne favoritter.
De fortæller om chiliens historie, chilibotanik, dyrkning af chili, høst og opbevaring, styrke og chili i madlavning og deler en række lækre chiliopskrifter.
Lene Tvedegaard, en af Danmarks førende chilieksperter, er indehaver af Gartneri Toftegaard ved Køge, der har specialiseret sig i chilier, tomater og krydderurter. Hun har skrevet flere havebøger.
Gunvor Maria Juul er matematiker med et passioneret forhold til bl.a. medicin- og madhistorie, gastronomi og planternes kulturhistorie, emner, som hun holder foredrag og kurser om. Hun har bl.a. skrevet bøgerne' Danmarks ældste kogebog 1616' og 'Klosterplanter'.

Brugerbedømmelser af Chili



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.