Bag om Cirkusbygningen. Et lærestykke i græsrodsarbejde
Da politikerne i 1970‘erne truede med at rive Cirkusbygningen, en af Københavns mest ikoniske og smukke bygninger, ned, begyndte en imponerende og overraskende ihærdig græsrodsbevægelse at kæmpe for at bevaringen af den bygning, der gennem årtier havde dannet rammen om store og små oplevelser for hele familien. Efter 12 års kamp mod toppolitikere sejrede borgerne endelig i 1983. Cirkusbygningen blev gennemrenoveret, og i 1988 blev den officielt fredet.
Anders Enevigs bog "Cirkusbygningen" er en inspiration for alle, der kæmper som en del af en græsrodsbevægelse, og for cirkusentusiaster og gøglere er den simpelthen uundværlig.
Anders Enevig (f. 1923-2013) var en dansk forfatter, historiker og modstandsmand. Han er særligt kendt for sine realistiske og hjertevarme skildringer af gøglere, cirkusartister, sigøjnere, sprittere og andre subsistensløse, som han blandt andet mødte som politibetjent på Nørrebro. Anders Enevig var desuden en af drivkræfterne bag kampen for bevaring af Cirkusbygningen, som efter årevis af utrætteligt arbejde blev renoveret i 1983 og fredet i 1988.
Vis mere