Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Common sense - Thomas Paine - E-bog

- et revolutionært skrift

Bag om Common sense

Thomas Paines Common sense udkom anonymt i 1776 i begyndelsen af den amerikanske revolution og blev omgående en succes. I et klart og overbevisende sprog argumenterede Paine både moralsk og politisk for, at folket i de amerikanske kolonier skulle stå sammen, kæmpe mod Storbritannien og kræve uafhængighed. Paines revolutionære tanker om et nyt, frit Amerika blev et pejlemærke for amerikanernes selvforståelse og politiske identitet i tiden derefter. Common sense er en lille pamflet med enorm betydning for de revolutionære kræfter i det gryende Amerika. OM FORFATTEREN Thomas Paine (1737-1809) var en engelsk-amerikansk oplysnings filosof og revolutionær tænker. I 1776 udgav han den politiske pamflet Common sense, som blev en direkte inspiration for oprører i de amerikanske kolonier, der samme år erklærede sig uafhængige af Storbritannien. Paine flyttede senere til Europa, blev i begyndelsen af 1790’erne stærkt involveret i den franske revolution og skrev værket Menneskets rettigheder. I 1802 flyttede han tilbage til USA, hvor han døde i 1809.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788775146048
  • Udgivet:
  • 9. Marts 2017
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Common sense

Thomas Paines Common sense udkom anonymt i 1776 i begyndelsen af den amerikanske revolution og blev omgående en succes. I et klart og overbevisende sprog argumenterede Paine både moralsk og politisk for, at folket i de amerikanske kolonier skulle stå sammen, kæmpe mod Storbritannien og kræve uafhængighed. Paines revolutionære tanker om et nyt, frit Amerika blev et pejlemærke for amerikanernes selvforståelse og politiske identitet i tiden derefter.

Common sense er en lille pamflet med enorm betydning for de revolutionære kræfter i det gryende Amerika.

OM FORFATTEREN
Thomas Paine (1737-1809) var en engelsk-amerikansk oplysnings filosof og revolutionær tænker. I 1776 udgav han den politiske pamflet Common sense, som blev en direkte inspiration for oprører i de amerikanske kolonier, der samme år erklærede sig uafhængige af Storbritannien. Paine flyttede senere til Europa, blev i begyndelsen af 1790’erne stærkt involveret i den franske revolution og skrev værket Menneskets rettigheder. I 1802 flyttede han tilbage til USA, hvor han døde i 1809.

Brugerbedømmelser af Common senseFind lignende bøger
Bogen Common sense findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.