Bag om Den caribiske kogebog
Caribien er en smeltedigel af smag og smag og en del af immigrantkøkkenets kulinariske arv. Den kombinerer regionale råvarer fra øerne med mad og madlavningsmetoder fra andre kulturer. Caribisk mad kombinerer smag fra en række forskellige kulturer, herunder dem i Afrika, Asien, Indien og Europa. Størstedelen af disse kulinariske fusioner i Caribien går tilbage til koloniseringens æra og eksporten af arbejdskraft fra disse nationer.
Ris, koriander, pisang, bønner, mango, ananas, kokosnød, papaya, citrusfrugter, avocadoer, tomater, peberfrugter og et stort udvalg af rodfrugter som kassava, søde kartofler, brødfrugt og yuca er de vigtigste ingredienser i Caribien køkken. Smagen produceret af denne specielle kombination af ingredienser er fuldstændig forskellig fra smagen af enhver anden form for måltid.
Fisk og skaldyr, kylling, oksekød og gris er almindelige ingredienser i det caribiske køkken. Fisk og skaldyr er dog en uvurderlig juvel. Mange måltider indeholder også bønner og andre bælgfrugter, som kan bruges som en kilde til protein.
Også meget brugt i caribisk madlavning er krydderier som achiote, spidskommen, koriander, allehånde, ingefær, kanel, muskatnød, nelliker, paprika, sort peber, hvidløgspulver og oregano
Vis mere