Bag om Familiebilleder
Familiebilleder er historien om en typisk dansk familie i 100 år. Bogen tegner samtidig et billede af, hvordan samfundet har udviklet sig. Familiebilleder består af seks fortællinger – en for hver generation (og to fra den sidste). Fra starten af 1900-tallet begynder mange familier at få det bedre og bedre. Det gælder også denne familie. Fra generation til generation bliver den rigere og rigere. Børnene går længere i skole. Flere uddanner sig. Mange oplever forandringer i løbet af livet. Folk bliver gift og skilt. De bliver sjældent i samme job hele livet. De flytter rundt i landet. I løbet af de sidste 50 år er mange rejst ud i verden. Og mange studerer eller arbejder i andre lande. I denne tid er den sociale opstigen ikke længere så tydelig. Det er ikke mere en selvfølge, at man bliver rigere eller bedre uddannet end generationen før. Ligesom det heller ikke er sikkert, at uddannelse er vejen til arbejde.
Undervisning og frilæsning
Familiebilleder er skrevet til tosprogede unge og voksne på danskuddannelse 2 modul 5-6 og danskuddannelse 3 modul 3-6 – enten som frilæsning eller til undervisning på hold. Bogen kan også bruges i udslusningen i folkeskolen, til undervisning af læsesvage og på FVU.
Inspirationshæfte
Til undervisningen findes på nettet et inspirationshæfte, hvor man kan finde aktiviteter, der på baggrund af familiens historier trækker tråde til samfundets udvikling gennem de sidste 100 år.
Vis mere