Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Knud Romer

Knud Romer er en dansk forfatter, som debuterede med bogen “Den som blinker er bange for døden” i 2006. Romanen blev omgående årsag til stor debat, fordi den skrev sig ind i en krydsning mellem fiktion og biografi. Det var dog ikke kun bogens debatpotentiale, der sikrede forfatteren en plads på forsiderne; romanen modtog også flere priser blandt andet Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær. Senest har forfatteren udgivet bogen “Kort over Paradis”, som ligeledes har taget de danske anmeldere med storm.
Forfatteren forsøgte at uddanne sig i litteraturvidenskab på Københavns universitet, men efter 17 år uden at færdiggøre, besluttede han sig for at droppe det. I stedet dedikerede han sig til reklameverdenen, hvorfra han også har vundet priser for sine nytænkende koncepter.
I dag har Knud Romer sit eget reklamebureau, som han driver ved siden af forfattergerningen. Herunder finder du bøger skrevet af Knud Romer.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Knud Romer
  129,95 - 219,95 kr.

  I Kort over Paradis bliver læseren mindet om, hvorfor Knud Romer var på alles læber, da han skrev “Den der blinker er bange for døden”. Vi er tilbage i forfatterens barndomsmiljø på Falster, hvor vi langsomt forberedes på en deroute og det totale forfald. I smukke vendinger og poetisk billedsprog, tager Knud Romer sin læser med på en rejse gennem 70’ernes solidaritet, 80’ernes kynisme og 90’ernes reklametid med flygtige drømme og livet i overhalingsbanen. Bogen bliver kaldt en omvendt dannelsesroman og med sin sproglige udsøgthed sikrer Knud Romer endnu en gang, at hans læser rejser med ham lige lukt ned i helvede.

 • af Knud Romer
  66,95 - 287,95 kr.

  "Den som blinker er bange for døden" er en selvbiografisk roman om etenebarn, som vokser op med sin skizofrene, tyske mor og tvangsneurotiske, danske far i 1960'ernes Nykøbing Falster.Barndommen er hjemsøgt af fortidens spøgelser - en farfar, som er fantast og prøver at undslippe det blodige liv på garvergården med det ene kuldsejlede projekt efter det andet, hotel, biograf og busruter ud i det blå; en mormor, som eksploderede under et bombeangreb og lever videre uden ansigt bag det sorte slør; en onkel, som overlevede Stalingrad med kroppen fuld af granatsplinter og deler dem ud til jul og fødselsdag. Den dominerende mor, som blev dekoreret med jernkorset og lever med minderne om et liv i luksus i den preussiske landadel, og en krybende far, som er forsikringsmand og forsøger at holde sammen på det hele ved at forsikre hver eneste ting på jorden. Kort fortalt en familie, som er ramt af ødelæggelse og undergang, og som lukker sig om sig selv i angst og sorg og vanvid. Romanen beskriver hvordan den sociale udelukkelse og ensomheden i en kvælende provinsby bliver imødegået af et barn, der bygger sit eget univers op af fantasier og ivslyst i forsøget på at finde en vej ud af mareridtet og ind i verden.Knud Romer er født i 1960, uddannet i litteraturvidenskab og har arbejdet i reklamebranchen. Han har medvirket i Lars von Triers film Idioterne, har skrevet filmmanuskripter og er en hyppig bidragyder til aviser og magasiner. Pt. er han med i det kulturelle debatprogram, Smagsdommerne, på DR2. Den som blinker er bange for døden er hans første roman. Den har modtaget BG Banks Debutantpris, Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær."'Den som blinker er bange for døden', er helt og aldeles fantastisk" - Politiken

 • af Knud Romer
  139,95 - 200,95 kr.

  Skæbnefortælling om en ung piges smertefulde kamp for at udtrykke sig og finde sin plads i et ubarmhjertigt elitært miljø.En far forærer sin datter en violin, da hun fylder fem. Det bliver begyndelsen på en livslang rejse ind i musikkens verden. Turen går via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og alle de klassiske koryfæers Wien. Violinen vokser fra børnestørrelse til voksenstørrelse og metronomen slår hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere. Skalaer, bueteknik, triller og glissandoer, dag ud og dag ind. Men jo mere pigen øver sig på violinen, jo koldere bliver dens toner. Selv maden på tallerkenen bliver et spørgsmål om disciplin og kærlighed har ingen plads i skemaet. Violinen er blevet til et fængsel, det er umuligt at bryde ud af.Pigen i violinen er en urovækkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe

 • af Knud Romer
  19,95 - 122,95 kr.

  Denne smukke ABC på vers af Knud Romer og illustreret af et kæmpeværk af John Kørner genskaber 29 helstøbte værker, hvor Knud Romers tekst på en og samme tid samler værket (selve bogen) og gentænker det på hver eneste side, hvor en del af maleriet får ny form og forståelse i samspil med verset. ABC-formen og struktureringen i 29 vers med udgangspunkt i 29 forskellige dyr er både en hyldest og pastiche af en af de allermest benyttede former for formidling af poesi og vers inden for børnelitteraturen.

 • af Knud Romer
  186,95 kr.

  Knud Romers ABC er en moderne klassiker til børn og voksne i alle aldre. Romers 29 vers er illustreret af et kæmpeværk af John Kørner og tager udgangspunkt i 29 forskellige dyr. Bogen har dannet grundlag for en opsigtsvækkende teaterforestilling og er nu også blevet til et korværk komponeret af Bent Sørensen og opført af Sankt Annæ Pigekor med Bjarke Mogensen på accordeon.Denne luksusudgave er trykt på særligt udvalgt papir, har lærredsryg, kommer i en smuk kassette og indeholder en CD med Bent Sørensens korværk.Bent Sørensen er en af Danmarks største nulevende komponister. Han har modtaget mange priser for sine værker, blandt andet Nordisk Råds Musikpris og Grawemeyer Award for Music Composition. Sankt Annæ Pigekor er et af landets allerbedste pigekor og er blandt andet kendt for sine opførelser af ny musik. Bjarke Mogensen er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse, underviser samme sted og har blandt andet modtaget Kronprinsparrets Stjernedryspris.

 • af Knud Romer
  225,95 kr.

  ABC-plakat med tryk på begge sider; på den ene, det gule paradismotiv, på den anden digtene og enkelillustrationerne.

 • af Knud Romer
  171,95 kr.

  Ti magiske fortællinger om kunst og kærlighed - og længslen efter det uopnåelige.Tag med på en rejse fra Frederiksstaden til Nykøbing Falster med en indbygget pilgrimsfærd til Irans Mashad-moské og en afstikker til Avenue de New York i Paris. Undervejs møder vi otte nonnesøstre, Tosse-Johanne, en omrejsende pianist og sågar H.C. Andersens genfærd.Vi ser det sne over guldalderens København i "Kirurgens vindue" og går ind i en anden tid i "Den trettende måned", hvor alting kan ske uden nogensinde at have fundet sted. Tiggeren får sit højeste ønske opfyldt og taget fra sig igen i det øjeblik, hvor mønten bliver stjålet i "Ønskebrønden" - og "Misteltenen" lader misteltener springe ud på alle byens træer i det kys, som den hjemløse aldrig fik."Århundredmiddagen" fortæller om den aldrende, surrealistiske kunstner Leonora Carrington, der bliver forført af en forelsket, ung mand fra auktionshuset Sotheby's med en middag, hvor alle retter og vine er over hundrede år gamle - og ophæver deres alder i kærlighed. "Den forstenede syndflod" tager os tilbage i en ekspedition til bibelsk tid og bjerget Ararat, hvor arken stødte på grund - og vi finder vores egen, begravede barndom."Den flyvende tøffel" fortæller romaernes historie fra en spåkones campingvogn i Damhus Tivoli og hele vejen tilbage til massakrerne under Anden verdenskrig i Serbien.Sådan tager den ene novelle efter den anden os ind i et magisk rum med vores største smerte og længsel, barndom og alderdom, og demonstrerer den kraft, som selve historiefortællingen rummer.

 • af Knud Romer
  923,96 kr.

  En far forærer sin datter en violin, da hun fylder fem. Det bliver begyndelsen på en livslang rejse ind i musikkens verden. Turen går via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og alle de klassiske koryfæers Wien. Violinen vokser fra børnestørrelse til voksenstørrelse og metronomen slår hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere. Men jo mere pigen øver sig på violinen, jo koldere bliver dens toner. Selv maden på tallerkenen bliver et spørgsmål om disciplin, og kærlighed har ingen plads i skemaet. Violinen er blevet til et fængsel, det er umuligt at bryde ud af.”Pigen i violinen” er en skæbnefortælling om en ung piges smertefulde kamp for at udtrykke sig og finde sin plads i et ubarmhjertigt elitært miljø. En urovækkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe.Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.

 • af Knud Romer
  66,95 kr.

  "Uglerne bor i håretog ugler det hele året.Husk at lade håret gro,så uglerne har et sted at bo."Denne smukke ABC på vers af Knud Romer og illustreret af et kæmpeværk af John Kørner genskaber 29 helstøbte værker, hvor Knud Romers tekst på en og samme tid samler værket (selve bogen) og gentænker det på hver eneste side, hvor en del af maleriet får ny form og forståelse i samspil med verset. ABC-formen og struktureringen i 29 vers med udgangspunkt i 29 forskellige dyr er både en hyldest og pastiche af en af de allermest benyttede former for formidling af poesi og vers inden for børnelitteraturen.PRESSEN SKREV"I forvejen findes adskillige både flotte og nyttige abc-bøger på dansk. Deres mest fornemme målgruppe er børn, der skal lære alfabetet. Knud Romers og John Kørners ’ABC’ er et smukt supplement til genren, og man behøver ikke at være fire-seks år for at nyde den. Er man yngre, kan man kigge billeder og få læst op. Er man voksen, kan man lade sig forundre af Kørners og Romers forestillinger om dyrs konturer, kulører, adfærd og sind.... Ved således at vægte både det abstrakte, det jordnære, det fantastiske og det uforklarlige giver Romers og Kørners ’ABC’ i glimt en slags alfabetisk lykke."- Dorte Hygum Sørensen, PolitikenDenne e-bog er udgivet i fixed layout. Læs mere på www.lrdigital.dk/guide/

 • af Knud Romer
  1.835,96 kr.

  "Kort over paradis" tager os ind det totale illusionsbrud fra barndomslandet på Falster til 90ernes glittede reklameverden med hurtige penge og kokain.Vi møder bandeordenes mester! Det parisiske kloaksystem! Hemmelige biblioteker - og Knuds magiske, amerikanske ven, der vokser op på fronten af den kolde krig i Mellemøsten som søn af en CIA spion. Ingen når hjem.12 år efter den prisbelønnede debut "Den som blinker er bange for døden" er Knud Romer tilbage med en omvendt dannelsesroman, og "Kort over Paradis" viser vejen til helvedet.Knud Romer (f. 1960) er forfatter og radiovært. Hans debut ’Den som blinker er bange for døden’ er udgivet i 13 lande og har modtaget en lang række priser, blandt andre De Gyldne Laurbær, Debutantprisen, Premio Cálamo Otra Mirada, Eine Stadt liest ein Buch, Le Prix Initiales d’Automne og Weekendavisens Litteraturpris.’Kort over Paradis’ er den selvstændige efterfølger.

 • af Knud Romer
  95,95 kr.

  Knud Romer hat mit seinem ersten Roman in Dänemark einen Skandal ausgelöst. Wild, drastisch, zärtlich, todernst und komisch zugleich erzählt er die so dramatische wie gewöhnliche Geschichte seiner deutsch-dänischen Familie und schreibt sich den Alptraum seiner Jugend im dänischen Nykøbing von der Seele.Ein deutsches Schwein ist Knud für seine Mitschüler in Nykøbing noch in den sechziger und siebziger Jahren, weil er anders ist als die anderen: Er trägt Lederhosen, singt deutsche Lieder und bekommt in Dänemark unübliche Pausenbrote mit in die Schule. Und ausgerechnet seine Mutter, deren erster Verlobter als Mitglied der Roten Kapelle von den Nazis hingerichtet wurde, wird als Hitlerliebchen beschimpft.Quer durch Dänemark und Deutschland führt die Geschichte seiner Familie über drei Generationen. Der dänische Großvater scheitert bei all seinen Unternehmungen und sitzt am Ende nur noch am Bahnhof und schaut den Zügen hinterher. Dessen Sohn, Knuds Vater, hingegen ist so bemüht, alles korrekt und vorbildlich zu erledigen, daß er sogar dem deutschen Heer beim Einmarsch in Dänemark behilflich ist und den Soldaten den rechten Weg nach Kopenhagen zeigt. Die deutsche Großmutter wird beim Bombenangriff auf Magdeburg schwer verletzt; grausam entstellt, ist sie für den Enkel trotzdem eine Figur von klassischer Schönheit. Onkel Hermann schließlich aus Oberfranken schenkt Knud bei jedem Besuch Splitter einer Handgranate, die ihm nach und nach aus der Haut wachsen – und liefert damit das Material für Knuds großen Befreiungsschlag ...ÜBER DEN AUTORKnud Romer, geboren 1960, ist einer der bekanntesten Werbefachleute Dänemarks. Er veröffentlichte kulturhistorische Bücher und trat als Schauspieler in Lars von Triers Film Idioten auf. Sein Roman wurde mit dem Literaturpreis der angesehenen Wochenzeitung Weekendavisen, den Goldenen Lorbeeren der Buchhändler und als bestes Debut ausgezeichnet.REZENSIONEN„Romer schießt Momentaufnahmen ab, eine markanter als die andere. Ausruhen ist nicht. Der Leser wird mitgerissen Literarische WeltWer die Wahrheit glaubt ertragen zu können, muss dieses Buch lesen und den darin eingefrorenen Schrei "hören". Das Buch schockiert, aber der Schock ist kein Selbstzweck. Und es beweist die Kraft guter Literatur, die im Angesicht mancher Situationen vielleicht die einzige Rettung ist. - Amazon.comLange habe ich nicht mehr ein Buch von einer derartigen Wucht gelesen, das Buch ist Zündstoffmaterial. - Amazon.com

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.