Bag om I patientens fodspor
I patientens fodspor er en personlig frontlinjeberetning om den ældre patients møde med det moderne sundhedsvæsen. Det er en rørende og tankevækkende fortælling, der bør læses af alle typer sundhedsprofessionelle og ledere i sundhedsvæsenet, ligesom den er relevant for politikere og andre, som deltager aktivt i den offentlige debat.
Bogen følger i fodsporene på en 98-årig kronisk hjertepatient på tværs af specialer og sektorer over et forløb på 20 måneder. Det giver anledning til en organisatorisk analyse, som kaster nyt lys over afstanden mellem politiske idealer og virkeligheden for mange borgere og sundhedsprofessionelle i Danmark.
Det er en klar dagsorden, at gamle og kronisk syge borgere skal ud fra sygehusene. Men spørgsmålet er, om vores sundhedsvæsen endnu kan håndtere denne reelt meget gennemgribende reform. Bogen er fortalt af en pårørende, der fulgte patienten hele vejen fra praktiserende læge over det kommunale sundhedstilbud til indlæggelse på et højspecialiseret hospital – og tilbage igen og igen.
Vis mere