Bag om KVÆDE
Denne bog rummer historien om den spændende kvædefrugt samt en lang række opskrifter.
Kvæde har en kraftig, sød-krydret frugtsmag, der er helt sin egen og svær at beskrive med ord. Kvæder skal duftes og smages. De er også syrlige og har et højt indhold af C-vitamin. Kvæder er meget velegnede til gelé, marmelade osv. på grund af det naturlige, høje pektin-indhold. Men kvæder er også fantastiske i det salte køkken med deres pikante smag, der giver lidt ekstra til en ret.
Man kan blive meget fascineret af kvæder - både af frugterne og af træerne med deres kønne blomster. Nyplukkede frugter er smukke, men på vores breddegrader hårde som sten, men de gemmer på en hemmelighed: Først når kvæderne er tilberedt, kommer den enestående smag frem.
De sunde indholdsstoffer er en væsentlig årsag til, at kvæder var så populære tidligere, inden den moderne medicin kom på banen.
Forfatterne Nielsen & Nielsen alias Jytte Nielsen og Inger Vaaben har tidligere skrevet bogen Mynte. Inger Vaaben er desuden forfatter til Smagen af rabarber samt medforfatter til Lavendel.
Vis mere