Bag om Mikrobiologi - hånden på hjertet
3. udgave af Mikrobiologi – Hånden på hjertet er en grundbog i mikrobiologi. Bogen har i 3. udgave gennemgået en generel opdatering og er blevet skærpet både sprogligt og fagligt. Mange kapitler er delvist omskrevet og forkortet, og brugen af fagsprog og definitioner er blevet mere konsekvent.
Bogen gennemgår de vigtigste hovedgrupper af mikroorganismer – bakterier, virus, svampe og parasitter – og beskriver deres sygdomsfremkaldende egenskaber. Desuden gennemgås centrale emner som smitte og smittespredning, infektionshygiejne, diagnostik, antibiotikabehandling, resistensudvikling, immunforsvar og vaccination m.m. Bogens sidste kapitel præsenterer i en samlet oversigt de vigtigste infektionssygdomme, herunder en række typiske hospitalsinfektioner.
Alle kapitler er rigt illustrerede, og layoutet er indbydende og pædagogisk opbygget, så teksten undervejs suppleres med tre typer af bokse, der uddyber faglige detaljer, kobler stoffet til den kliniske praksis og opsummerer væsentlige hovedpointer og definitioner.
Mikrobiologi – Hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende, og den dækker de nødvendige basiskundskaber i mikrobiologi i hele uddannelsen – både i teori og klinik. Men andre studerende til fx fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, bioanalytiker, farmaceut samt studerende på ernæring og sundhed vil også have stor gavn af den.
Hånden på hjertet
Denne bog er en del af Hånden på hjertet, som er en lærebogsserie om Anatomi og fysiologi, Sygdomslære, Farmakologi, Mikrobiologi og Ernæring. På sigt udvides med Biokemi og genetik. Alle bøger i serien udgives både som fysiske bøger og som i-bøger, der kan tilgås fra tablet, smartphone eller pc. Her kan læseren tage egne noter, søge på nøgleord osv.
Vis mere