Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Nemt bytte - Rachel Trezise - Bog

Bag om Nemt bytte

South Wales Valleys 23. juni 2016. Forude venter endnu en lang dag på slagteriet med at skære oksekroppe op for den tidligere reality-tv-stjerne og Iron Man-udfordrer Caleb Jenkins, hvis ubekymrede tilværelse forsvandt som dug for solen, da hans fars tæppeforretning som følge af den globale finanskrise gik konkurs året før. Mens han har travlt med at tage sig af sin bror, der er konspirationsteoretiker, lånet på forældrenes hus og sin egen altødelæggende sorg, indre vrede og håbløse kreditværdighed, lover politikere fra både højre og venstre de angste og stemmeløse mennesker omkring ham, at virkelige forandringer er på vej. Caleb søger desperat anerkendelse, men han kan ikke rigtig finde den, og han er presset helt ud til kanten.Nemt bytte er et portræt af både en ung mand og et land, der står over for at træffe en afgørende beslutning. ”En page-turner, der giver de stemmeløse en stemme, samtidig med den tager landets puls uden at se bort fra hverdagslivets paradokser i det moderne Wales.” – The National ”Nemt bytte er et følsom portræt af mennesker som mennesker – i fuld figur, komplekse og mangefacetterede – hvis valg er formet af de modstridende oplevelser og identiteter, der gør os til dem, vi er.” – The Welsh Agenda Uddrag af bogen Caleb kunne se gennem Spiderman-gardinerne, at det var lyst udenfor. Hans telefon var sat i opladeren ved siden af Masons seng. ’Hvad er klokken så, ven?’ spurgte han sin bror. ’Ti i fem.’ Mason tog en tændt joint fra det snavsede krus på gulvet ved siden af sengen og sugede grådigt på den. ’Hvad fuck er det?’ spurgte Caleb, da han smagte cannabissen på ny. ’Lugter klamt.’ Han løftede sig og støttede på albuerne, metalfjedrene var hårde i den tynde madras i sovesofaen. ’Speciel tjald. Virkelig chilleren. Prøv engang.’ Mason rakte jointen til Caleb og fandt derefter en dåse Lynx Apollo og sprøjtede den ud i rummet. Før Caleb vidste af det, var bunden af jointen mellem hans læber, den bitre røg brændende i halsen. ’Shit, Mase!’ sagde han, da han huskede, at han var stoppet med at ryge for seks uger siden. ’Du ved, at jeg prøver at holde min sti ren.’ Han rakte jointen tilbage til sin bror. Han prøvede at hoste tjalden ud af lungerne. Mason grinte. ’Jeg er ikke din vagt, er jeg vel?’ ’Jo!’ sagde Caleb.’Det er meningen, at vi skal passe på hinanden.’ ’Det gør du, brormand. Du er den ældste.’ Han tog et sug fra jointen. Om forfatteren Rachel Trezise (f. 1978) er født og opvokset i et minearbejderområde i Rhondda Valley i Wales og har studeret ved University of Glamorgan og University of Limerick i Irland. Hun debuterede med In and Out of the Goldfish Bowl og vandt i 2006 Dylan Thomas-prisen for sin novellesamling Fresh Apples. Hendes næste novellesamling, Cosmic Latte, vandt Edge Hill Prize Readers’ Award i 2013.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775755264
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 110
 • Udgivet:
 • 20. Juni 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 148x210x12 mm.
 • Vægt:
 • 192 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 31. Maj 2024
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Nemt bytte

South Wales Valleys 23. juni 2016. Forude venter endnu en lang dag på slagteriet med at skære oksekroppe op for den tidligere reality-tv-stjerne og Iron Man-udfordrer Caleb Jenkins, hvis ubekymrede tilværelse forsvandt som dug for solen, da hans fars tæppeforretning som følge af den globale finanskrise gik konkurs året før. Mens han har travlt med at tage sig af sin bror, der er konspirationsteoretiker, lånet på forældrenes hus og sin egen altødelæggende sorg, indre vrede og håbløse kreditværdighed, lover politikere fra både højre og venstre de angste og stemmeløse mennesker omkring ham, at virkelige forandringer er på vej. Caleb søger desperat anerkendelse, men han kan ikke rigtig finde den, og han er presset helt ud til kanten.Nemt bytte er et portræt af både en ung mand og et land, der står over for at træffe en afgørende beslutning.

”En page-turner, der giver de stemmeløse en stemme, samtidig med den tager landets puls uden at se bort fra hverdagslivets paradokser i det moderne Wales.” – The National

”Nemt bytte er et følsom portræt af mennesker som mennesker – i fuld figur, komplekse og mangefacetterede – hvis valg er formet af de modstridende oplevelser og identiteter, der gør os til dem, vi er.”
– The Welsh Agenda

Uddrag af bogen
Caleb kunne se gennem Spiderman-gardinerne, at det var lyst udenfor. Hans telefon var sat i opladeren ved siden af Masons seng. ’Hvad er klokken så, ven?’ spurgte han sin bror. ’Ti i fem.’ Mason tog en tændt joint fra det snavsede krus på gulvet ved siden af sengen og sugede grådigt på den. ’Hvad fuck er det?’ spurgte Caleb, da han smagte cannabissen på ny. ’Lugter klamt.’ Han løftede sig og støttede på albuerne, metalfjedrene var hårde i den tynde madras i sovesofaen. ’Speciel tjald. Virkelig chilleren. Prøv engang.’ Mason rakte jointen til Caleb og fandt derefter en dåse Lynx Apollo og sprøjtede den ud i rummet. Før Caleb vidste af det, var bunden af jointen mellem hans læber, den bitre røg brændende i halsen. ’Shit, Mase!’ sagde han, da han huskede, at han var stoppet med at ryge for seks uger siden.
’Du ved, at jeg prøver at holde min sti ren.’ Han rakte jointen tilbage til sin bror. Han prøvede at hoste tjalden ud af lungerne. Mason grinte.
’Jeg er ikke din vagt, er jeg vel?’
’Jo!’ sagde Caleb.’Det er meningen, at vi skal passe på hinanden.’
’Det gør du, brormand. Du er den ældste.’ Han tog et sug fra jointen.

Om forfatteren
Rachel Trezise (f. 1978) er født og opvokset i et minearbejderområde i Rhondda Valley i Wales og har studeret ved University of Glamorgan og University of Limerick i Irland. Hun debuterede med In and Out of the Goldfish Bowl og vandt i 2006 Dylan Thomas-prisen for sin novellesamling Fresh Apples. Hendes næste novellesamling, Cosmic Latte, vandt Edge Hill Prize Readers’ Award i 2013.

Brugerbedømmelser af Nemt bytteGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.