Markedets billigste bøger
Dag-til-dag levering
Silkevejene af Peter Frankopan

Silkevejene - E-bog

- En ny verdenshistorie

Bag om Silkevejene

Internationalt storværk af den anerkendte Oxford-historiker Peter Frankopan viser, at fremdrift og udvikling opstår i mødet mellem civilisationer. Indtil for nylig søgte man lykken i USA. I dag er det Centralasien, Kina og Indien, som lokker de eventyrlystne og risikovillige til. Regionen er efter alt at dømme den nye supermagt inden for global politik, handel og kultur. Men dette er langtfra en ny situation. Før 1500-tallet lå Europa i periferien af den kendte verden. Silkevejene var fra omkring 1. århundrede f.Kr. til 1500-tallet verdens hjerte og centralnervesystem. Dette netværk af handelsruter bandt den østlige og den vestlige civilisation sammen fra Mongoliet til Middelhavet. Verdens største religioner opstod i Mellemøsten og Asien, ligesom sprog, ideer og sygdomme bredte sig langs hoved- og bivejene. Længslen efter nye varer og mere jord drev klaner og karavaner fremad. Undervejs opstod alliancer og imperier – og brød sammen igen. Uanset religiøse og politiske uenigheder kunne de forskellige etniske grupper og nationaliteter som regel finde ud af at handle med hinanden. SILKEVEJENE viser med blændende overblik, hvordan de østlige og vestlige civilisationer op gennem århundrederne har skiftevis beriget og bekriget hinanden. Vores kendte verden er blevet til i en stadig udveksling med det ”vilde og fremmede” mod øst. Spørgsmålet er, om den vestlige verden kan løsrive sig fra sine egne dobbelte dagsordener i samarbejdet med landene langs den genopståede Silkevej? Bogen er et overflødighedshorn af overraskende viden og nye fortællinger om, hvordan en verdensorden bliver til og tager form – historisk som aktuelt. PETER FRANKOPAN, født 1971, er en af Englands førende yngre historikere. Han er leder af Center for byzantinske studier ved Oxford University samt skribent ved en række toneangivende medier som The New York Times og The Guardian.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788774673330
  • Udgivet:
  • 4. April 2017
  • 148,95 kr.
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
  • Straks på e-mail
Eller spar samlet 30%
og få fri lytning og læsning oveni
  • 129,95 kr.

Forudsætter Tales Premium (ingen binding)
14 dage gratis og kan opsiges når du vil.
Beskrivelse af Silkevejene
Internationalt storværk af den anerkendte Oxford-historiker Peter Frankopan viser, at fremdrift og udvikling opstår i mødet mellem civilisationer.

Indtil for nylig søgte man lykken i USA. I dag er det Centralasien, Kina og Indien, som lokker de eventyrlystne og risikovillige til. Regionen er efter alt at dømme den nye supermagt inden for global politik, handel og kultur. Men dette er langtfra en ny situation. Før 1500-tallet lå Europa i periferien af den kendte verden. Silkevejene var fra omkring 1. århundrede f.Kr. til 1500-tallet verdens hjerte og centralnervesystem. Dette netværk af handelsruter bandt den østlige og den vestlige civilisation sammen fra Mongoliet til Middelhavet. Verdens største religioner opstod i Mellemøsten og Asien, ligesom sprog, ideer og sygdomme bredte sig langs hoved- og bivejene.

Længslen efter nye varer og mere jord drev klaner og karavaner fremad. Undervejs opstod alliancer og imperier – og brød sammen igen. Uanset religiøse og politiske uenigheder kunne de forskellige etniske grupper og nationaliteter som regel finde ud af at handle med hinanden.

SILKEVEJENE viser med blændende overblik, hvordan de østlige og vestlige civilisationer op gennem århundrederne har skiftevis beriget og bekriget hinanden. Vores kendte verden er blevet til i en stadig udveksling med det ”vilde og fremmede” mod øst. Spørgsmålet er, om den vestlige verden kan løsrive sig fra sine egne dobbelte dagsordener i samarbejdet med landene langs den genopståede Silkevej? Bogen er et overflødighedshorn af overraskende viden og nye fortællinger om, hvordan en verdensorden bliver til og tager form – historisk som aktuelt.

PETER FRANKOPAN, født 1971, er en af Englands førende yngre historikere. Han er leder af Center for byzantinske studier ved Oxford University samt skribent ved en række toneangivende medier som The New York Times og The Guardian.
Brugerbedømmelser af Silkevejene


Find lignende bøger
Bogen Silkevejene findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.