Bag om Skibe og søfart i Danmarks oldtid
Danmark er et af de steder i verden, hvor søfart har haft størst betydning for samfundsudviklingen. Fra den tidligste stenalder og frem til vikingetidens afslutning har det maritime landskab påvirket vores færdsel, adgang til fødekilder og generelle samfundsudvikling.
I Skibe og søfart i Danmarks oldtid gives en sammenhængende beskrivelse af, hvad vi ved om, hvordan vi fra jægerstenalderen til og med vikingetiden bevægede os på havet. Fra den overraskende langtidsholdbare stammebåd til nye ideer antydes i bronzealderen, og hvor vi med klinkbygningen i den tidlige jernalder går fra padle-kultur til ro-kultur, til vi endelig med sejlets komme når bådudviklingens zenit i vikingetiden.
Hver periode dokumenteres med de vigtigste arkæologiske båd- og skibsfund og baseres på den nyeste forskning vedrørende oldtidens skibsbygning og viden om maritimt håndværk, navigation, sømandskab, fiskeri og meget mere. Det var ombord på oldtidens både og skibe, at Danmark fandt sin plads i verden. Som en betydningsfuld sømagt med fremragende bådebyggere og søfolk.
Skibe og søfart i Danmarks oldtid er første bind i serien 'I Danmarks oldtid'.
Morten Ravn (f. 1975) er ph.d. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og ansat som museumsinspektør på Vikingeskibsmuseet i Roskilde siden 2008, fra 2014 også som forskningskoordinator. Morten Ravn er medlem af en række faglige udvalg og bestyrelser og har en længere række videnskabelige publikationer bag sig.
Vis mere