Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Tristans børn. Angående digtning om kærlighed og ægteskab i den borgerlige epoke - Thomas Bredsdorff - E-bog

Bag om Tristans børn. Angående digtning om kærlighed og ægteskab i den borgerlige epoke

Myten om Tristan og Isolde kan på flere måder ses som støbeformen for den borgerlige epokes fortællinger om kærlighed. Til trods for deres enorme kærlighed til hinanden blev Tristan og Isolde ved med at lægge forhindringer i vejen for den endegyldige forening, for at kærligheden skulle vokse sig endnu stærkere. Thomas Bredsdorff har undersøgt skildringer af denne konfliktprægede og komplicerede kærlighed i forskellige europæiske digterværker fra Samuel Richardson i 1700-tallet og til Klaus Rifbjerg i 1900-tallet. Undersøgelsen kræver et tiltrængt opgør med det freudianske syn på forholdet mellem sex og kærlighed. Thomas Bredsdorff (f. 1937) er en dansk forfatter, litteraturforsker og kritiker. Han er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og var fra 1978 til 2004 professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet. Thomas Bredsdorff har skrevet en lang række bøger om dansk og international litteratur og blev i 2001 Ridder af 1. grad af Dannebrosordenen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726191196
  • Udgivet:
  • 31. Juli 2019
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Tristans børn. Angående digtning om kærlighed og ægteskab i den borgerlige epoke

Myten om Tristan og Isolde kan på flere måder ses som støbeformen for den borgerlige epokes fortællinger om kærlighed. Til trods for deres enorme kærlighed til hinanden blev Tristan og Isolde ved med at lægge forhindringer i vejen for den endegyldige forening, for at kærligheden skulle vokse sig endnu stærkere.

Thomas Bredsdorff har undersøgt skildringer af denne konfliktprægede og komplicerede kærlighed i forskellige europæiske digterværker fra Samuel Richardson i 1700-tallet og til Klaus Rifbjerg i 1900-tallet. Undersøgelsen kræver et tiltrængt opgør med det freudianske syn på forholdet mellem sex og kærlighed.

Thomas Bredsdorff (f. 1937) er en dansk forfatter, litteraturforsker og kritiker. Han er uddannet cand.mag. i dansk og engelsk og var fra 1978 til 2004 professor i nordisk litteratur ved Københavns Universitet. Thomas Bredsdorff har skrevet en lang række bøger om dansk og international litteratur og blev i 2001 Ridder af 1. grad af Dannebrosordenen.

Brugerbedømmelser af Tristans børn. Angående digtning om kærlighed og ægteskab i den borgerlige epokeFind lignende bøger
Bogen Tristans børn. Angående digtning om kærlighed og ægteskab i den borgerlige epoke findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.