Bag om 1-2-3 Differentiering – Dansk 4.-6. klasse
I 1-2-3 Differentiering – DANSK er der differentierede forløb om Gys og gru, kortfilm og et escape-room-forløb. 1-2-3 bøgerne giver læreren mulighed for at gennemføre differentieret undervisning, der udfordrer alle elever i klassen gennem tre fagspecifikke forløb med tilhørende opgaver uden at skulle planlægge det hele selv.
Der er højtbegavede børn på alle skoler og i alle klasser. De har altid været der, de er i vores klasser i dag, og det skal de forhåbentlig blive ved med at være. Det er ikke et særligt storbyfænomen, en fiks idé eller noget der går over. Alligevel er der på de fleste skoler begrænset viden om, hvad det vil sige at være højt begavet, hvordan eleverne identificeres, og hvad man som fagprofessionel med fordel kan være opmærksom på, så også de højtbegavede elever trives og udvikler deres talent i skolen.
Fra 2024 skal højtbegavede elever identificeres, og undervisningen differentieres ud fra elevens muligheder og mestringsniveau. Med 1-2-3 differentieret undervisning får alle elever, også de højt begavede, mulighed for at arbejde med opgaver, der matcher deres faglige niveau.
I 1-2-3 Differentiering – DANSK er der differentierede forløb om Gys og gru, kortfilm og et escape-room-forløb.
Bøgerne 1-2-3 Differentiering er målrettet til læreren, og forløbene er målrettet mellemtrinnet og fagene dansk, matematik og engelsk. Der er tre konkrete forløb med tilhørende opgaver klar til brug. Til hvert af de tre forløb i hvert hæfte er det en skematisk oversigt for, hvad klassen samlet skal lære undervejs og mestre til sidst – en slags læringsbuffet med synlige mål for alle elevers læring.
Alle 1-2-3 bøger indledes med en introduktion til, hvad et vil sige at være højt begavet, og hvordan begavelsen kan vise sig i skolen. Alle børn er unikke og har brug for at blive mødt, som de er. Alligevel er der forhold, man som lærer med fordel kan være opmærksom på, når det kommer til højtbegavede børn. Både i forhold til at forstå deres tænkning og i forhold til planlægning, organisering og gennemførelse af undervisning.
Vis mere