Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Mad og drikke

Velkommen til siden hvor der findes den bedste inspiration til alt om mad og drikke. Her findes et stort udvalg af sund mad, kogebøger, slankebøger, bøger om brød og kager og hvis man interesserer sig for enten cigarer eller spiritus, er man ikke gået forgæves. Gå på opdagelse i dansk såvel som udenlandsk madkunst eller dyk ned i bøger om populære madtrends.
Om du enten er nybegynder, amatør eller professionel så sætter det ingen grænser for at udfordre dine mad kompetencer. Så hop ind og bliv en del af maduniverset og server en god ret til enten dig selv, din familie eller til dine venner.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • Spar 17%
    af Dorte Thor Hansen
    189,95 kr.

    Kogebogen hjælper sin bruger godt på vej – der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Her er hjælp at hente til beregning af portioner, til god køkkenhygiejne, sund kostsammensætning og køkkenudstyr. Bogen indeholder både traditionelle hverdagsretter, populære pizza- og pastaretter, salater og forslag til gæstemad. Dorte Thor Hansen er ernærings- og husholdningsøkonom fra Suhrs Seminarium.

  • Spar 17%
    af Sonja Bock & Tina Scheftelowitz
    165,95 kr.

    Et velkrydret mix af etniske køkkener og årstidens danske råvarer. SUVERÆNE SALATER til trokost eller til middag - solo eller som tilbehør BRILLANTE BUFFETER til alverdens gæstebud - arbejdsplaner og gode råd, opskrifter på desserter og brød

  • Spar 17%
    af Alette Bertelsen
    165,95 kr.

  • Spar 17%
    - Spis bare videre
    af Charlotte Hartvig & Majbritt L. Engell
    206,95 kr.

    Flere end 22.000 læsere har taget bogen Spis maven flad til sig med begejstring. Forfatterne følger nu bogen op med Hold maven flad – Spis bare videre!, der giver masser af inspiration , tips og gode råd til at holde fast i de gode vaner – og holde maven flad. For altid.Både i hverdagens travlhed med madpakker og familiemad, og når der er fester, gæster og højtider, hvor fristelser og udfordringer kan stå i kø. I bogen får du mere 100 nye, inspirerende opskrifter til dagens måltider, madpakker og mellemmåltider – og gæstemad og mad til højtider som jul og fødselsdage.

  • Spar 17%
    af Martin & Zennie Bonde Mogensen
    206,95 kr.

    Juice kure er ikke længere forbeholdt Hollywoodstjerner – juicekure er kommet for at blive.Vil du gerne blive slank på en sund måde? Have mere energi? Føle dig stærkere og sundere? Og mangler du opskrifter på lækre juicer, som hele familien kan drikke sammen med dig? Så er DEN FEDESTE JUICEKUR til dig.Med den fedeste juicekur kan du skabe store forandringer ved en relativ lille indsats.I 3, 7, 14 eller 30 dage vælger du, at alle dine måltider skal bestå af velsmagende, friske, energifyldte juicer og smoothies lavet af frugt og grønt i alle regnbuens farver. Og det er lige til at gå til: Bogen præsenterer dig for planer for de enkelte kure, som du kan følge, en overskuelig indkøbsliste og lette og spændende opskrifter. Samt inspirerende cases. Du bliver din helt egen juiceekspert, inden du er færdig. Og du kan vende tilbage til kuren igen og igen eller blot bruge bogens mange opskrifter I hverdagen.Når du bruger den fedeste juicekur, vil du mærke, hvordan du kan blive en sundere udgave af dig selv, hvordan du kan få en velfungerende krop, renset for affaldsstoffer og sprængfyldt med sundt og vitaminrigt frugt og grønt, som kan hjælpe dig med at komme af med træthed, helbredsgener og måske ekstra kilo på sidebenene. Og så kan den tilmed gøre dig frisk og glad.Er det tid til at komme i gang?

  • Spar 17%
    - en grøn kogebog
    af Susanne Engelstoft Rasmussen
    248,95 kr.

    "Vidunderlig vegetar – en grøn kogebog" er fyldt med inspirerende og mættende vegetaropskrifter til hverdag og fest. Bogens opskrifter kræver ingen gastronomiske forkundskaber, blot lysten til at gå i køkkenet med mange grønsager, urter, krydderier og helt uden kød. Bogen følger årstidens gang og giver bud på, hvilke skønne retter man kan lave med årstidens grøntsager forår, sommer, efterår og vinter. Bogen går hånd i hånd med det stigende fokus på at spise mindre kød af hensyn til både eget helbred og klodens klima. er fyldt med inspirerende og mættende vegetaropskrifter til hverdag og fest. Bogens opskrifter kræver ingen gastronomiske forkundskaber, blot lysten til at gå i køkkenet med mange grønsager, urter, krydderier og helt uden kød.

  • Spar 17%
    af Anh Lê
    248,95 kr.

    Vietnamesisk mad er sund, (kalorie)let og lækker. Der bruges masser af grøntsager og krydderurter - og kun ganske lidt kød og fisk, hvilket passer perfekt med tidens sundhedsbølge. I 'LêLês grønne køkken' får du et indblik i, hvad folkene bag den populære restaurant selv spiser, når de samles omkring bordet privat eller sammen med deres personale. Det er enkle og forfriskende retter opdelt i delikat fingermad, spændende supper og sprøde salater, der traditionen tro bliver stillet midt på bordet, så alle kan sammensætte deres egen tallerken. Ingredienserne finder du i supermarkedet eller hos din lokale etniske købmand.

  • Spar 17%
    - Sund start på livet
    af Charlotte Nowak
    148,95 kr.

    Giv baby en sund start på livet med lækker hjemmelavet mad. Charlotte Nowak er uddannet kok og har arbejdet 10 år i køkkenet på en vuggestue, så hun ved, hvad hun skriver om.

  • Spar 16%
    af Jens H. Petersen
    168,95 kr.

    Bogen til dig som er begynder udi at samle svampe.Svampeekspert Jens H. Petersen guider dig sikkert igennem de danske spisesvampe. Med masser af fotos og artsportrætter, lærer du at genkende spiselige svampe, og ikke mindst at genkende disses uspiselige dobbeltgængere. Og så giver Petersen et væld af gode tips til indsamling og tilberedning.

  • Spar 17%
    af Signe Wenneberg
    248,95 kr.

    Maden bliver ikke sundere eller mere lokal, end når den kommer direkte fra egen køkkenhave eller altankasse! Spis din have er en lettilgængelig bog om køkkenhaven – nærmere bestemt køkkenhavekassehaven, som er stærkt fremadstormende lige nu. Det er en appetitlig bog med opskrifter, citater og billeder, og den gennemgår de bedste og sjoveste grønsager og krydderurter, som egner sig til dyrkning i en lille dansk køkkenhave. Der er et interessant kapitel om køkkenhaven som global tendens – hvor forfatteren kommer ind på sine nylige besøg i køkkenhaver i Afrika, Amerika og Asien. Og der er en forklaring på, hvorfor John Seymour havde ret, da han i havebiblen Den selvforsynende have slog fast, at køkkenhave dyrker man bedst i kasser.

  • Spar 17%
    - Mere grønt i hverdagen - helt enkelt
    af Ditte Ingemann
    248,95 kr.

    GIV DET GRØNNE HOVEDROLLEN… … sådan lyder opfordringen i denne inspirerende kogebog, der har fokus på, hvordan du let og lækkert får flere grøntsager på menuen i hverdagen. I MIT GRØNNE KØKKEN finder du 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt. Glæd dig til klassiske salater, lune salater, skønne supper, varme retter og lækkert tilbehør, men også til et kapitel om grøn morgenmad og inspiration til hvilke råvarer, du skal bruge hvornår. Opskrifterne er nemme at gå til og kan laves på 30-40 minutter. Grøn fastfood kalder forfatter Ditte Ingemann det. Er du vegetar, kan du have stor glæde af bogen, men det er ikke en klassisk vegetarbog. Du kan sagtens servere kød, fisk og fjerkræ til opskrifterne, og bagerst i bogen finder du en liste over, hvad retterne passer allerbedst til. Kort sagt en bog til alle, der har lyst til at gå på opdagelse i det grønne univers – både kødspisere, vegetarer og dig, der bare er på udkig efter ny inspiration til grønne retter. DITTE INGEMANN er bachelor i ernæring og sundhed og står bag en af Danmarks mest populære madblogs, The food Club. Hun er fast madskribent i Politiken, hyppig gæst i Go’ morgen Danmark og forfatter til ”Sukkerfri børnefest”, ”Low Carb”, ”Sunde søde sager” og ”Salater”.

  • Spar 17%
    af Kristine Marie Jensen
    248,95 kr.

    I mere end 100 år har Frøken Jensens Kogebog været kendt som indbegrebet af dansk madlavning. Den har været populær lige fra den første udgave, fordi man altid har kunnet finde gode opskrifter til såvel den fine som den daglige middag. Denne bog er 6. udgave. En ny komplet genudgivelse af samtlige opskrifter, der alle er gennemgribende ajourførte og tilpasset det moderne køkken - naturligvis med stor respekt for originalen. Alle råvarer og fremgangsmåder er grundigt revideret af de to Frøken Jensen-eksperter Hanne Bloch og Bente Nissen-Lundsgaard. Dette er den klassiske grundkogebog, som kan bruges både i kollegiekøkkenet og af den garvede husmor. Den kommer hele vejen omkring det danske køkken og viser, at det består af mere end sild og frikadeller. Der er således inspiration til noget for enhver smag lige fra småretter, frokoster, middage og supper til desserter, syltning og bagning i kogebogens henved 1000 opskrifter. Velbekomme!

  • Spar 17%
    af Thomas Læssøe
    165,95 kr.

    En super guide til de bedste danske spisesvampe. Med opskrifter på lækre retter med de indsamlede svampe. Bogen rummer beskrivelser af de ca. 30 bedste spisesvampe med oplysninger om kendetegn, voksesteder og sæson samt muligheder for forvekslinger. Illustreret med fotos af hver enkelt art - hele såvel som gennemskårne. Billedteksterne henviser til kendetegn man skal være særlig på vagt overfor. Bogen indeholder desuden mere end 30 opskrifter på lækre retter med svampe, fx Karl Johan og kammusling på karrysuppe, Bruschetta med kantarel og gedeost og Havtaske med brungul rørhat og grønsager.

  • Spar 17%
    af Pernille Pang & Mikkel Borg Bjergsø
    248,95 kr.

    MIKKELLERS BOG OM ØL gør dig til en bedre ølkender og lærer dig at brygge spændende og velsmagende øl derhjemme. Bogen guider dig igennem brygprocessen trin for trin og fortæller dig alt, du skal vide for at blive din egen brygmester – om råvarer, udstyr og maltkværning, om mæskning, kogning og humletilsætning og om gæring, lagring og flaskning. Samtidig får du 25 originale Mikkeller-opskrifter. De spænder fra gode begynderøl som pale ale og brown ale til mere avancerede øl som barley wine, røgstout og belgisk wild ale, så der er noget for både nybegyndere og erfarne hjemmebryggere. Læs også om Mikkellers vej fra hobbyeksperiment til banebrydende mikrobryggeri, øllets historie, 90’ernes ølrevolution, øl og mad og de væsentligste øltyper fra lys pilsner over velhumlet IPA til mørk stout og heftig quadrupel.

  • Spar 16%
    af Claes Benthien & Gorm Wisweh
    208,95 kr.

    Her er kogebogen, der gør det muligt selv at lave "rigtig" pizza. Tilgængelige opskrifter alle kan lave, blot man har en ovn, en bagesten og lysten til at fabrikere "the real thing" i sit eget køkken. Kun fantasien sætter grænserne. En kogebog med og af den unge og anmelderroste gourmetpizzabager Gorm Wisweh. Rigt illustreret. Ca. 35 opskrifter og forslag til snacks og tilbehør.

  • Spar 17%
    - Nemt og lækkert. Moderne simremad. Og et stort kapitel om at bage fantastiske brød i stegeso.
    af Anders Grøndahl & Hanne Birgitte Grøndahl
    148,95 kr.

    Stegeso; römertopf; cocotte; casollette; marmite - kært barn har mange navne!Måltiderne fra en stegeso er rekord-møre og saftige; for det hele bliver jo kogt og stegt i egen saft.Verdens nemmeste; mest møre og saftige mad kommer fra en stegeso. Lad den snurre i ovnen med gode råvarer og nyd de herlige aromaer; der breder sig.Et minimum af forarbejde og meget lidt opvask er en bonus.Fra det gamle Ægypten, over etruskerne og romerne op til gallerne i Frankrignbsp; samt middelalderens Tyskland og Danmark – alle steder har man tilberedt mad under låg i ovnen; og princippet i madlavningen er stort set det samme som for tusinder af år siden.

  • Spar 18%
    af Britt Andersen
    98,95 kr.

    Gyldne og sprøde eller lækkert bløde – med kartofler er variationsmulighederne næsten uendelige. De kan koges, bages, steges og moses og passer til al slags mad, og så egner de sig perfekt til airfryeren.I Airfryer-kartoffelbogen har Britt Andersen samlet 24 af sine bedste kartoffelopskrifter. Der er opskrifter til hele året, også når vejret er til grillmad, hvor det er oplagt at bruge airfryeren til kartoffeltilbehøret, mens kød og grøntsager hygger sig på grillen. Så er der let aftensmad – og nem opvask bagefter.Få opskrifter på alt fra hjemmelavede pommes frites og røsti til bagte kartofler og flødekartofler i airfryeren. Prøv de vanedannende sesamkartofler eller måske en kartoffelfrittata, hvis du vil lave hele måltidet i airfryeren

  • Spar 17%
    af Thorvald Pedersen
    248,95 kr.

  • Spar 17%
    af Jozef Youssef
    223,95 kr.

    Kokke fra førende restauranter rundt omkring i verden som Heston Blumenthal; kok og ejer af The Fat Duck ; en tre- Michelin-stjerne restaurant og Bedste Restaurant i Storbritannien; og herhjemme f.eks. René Redzepi fra Noma har alle skubbet grænserne for traditionelle madlavningsteknikker i deres søgen efter nye retter. Indtil nu har molekylær gastronomi især været forbeholdt disse meget professionelle kokke; men metoderne er efterhånden blevet tilpasset ; så hjemmekokke nu kan bruge de samme værktøjer i deres eget køkken og skabe skum; fizz og fantastiske smagskombinationer som på Michelin-restauranterne.Hver teknik er demonstreret med klare og lette trin-for-trin-beskrivelser og fotografier; fra den molekylære gastronomi. Teknikker; der kræver specialudstyr; vises både med professionelle værktøjer og variationer; der kan udføres med mere simple redskaber ved hånden.Hver teknik er tilmed ledsaget af originale opskrifter; der giver læseren praktiske (og velsmagende) muligheder for at teste de nyerhvervede køkkenfærdigheder.

  • af Bente Nissen Lundsgaard
    268,95 kr.

    Info om kogebogen Smagen af Moderne MexicoBogen er præsenteret og rost for autencitet, opbygning, fotos og stil af den mexicanske ambassadør José Ignacio Madrazo. Han beskriver den som en fantastisk kogebog om moderne mexicansk mad. Uddrag af DBC´s lektørudtalelse lyder: ”Denne kogebog er fremragende –både hvad angår indhold, layout, tekst, fotos og register.”. ” En superlækker, flot, farverig og indbydende kogebog med mexicanske retter. Kan varmt anbefales.”Mexicansk mad er stormet frem i popularitet, siden denne bog udkom første gang i 2014. Vær med på bølgen med opskrifter på alt fra lækre tacos, friske salater, sprøde tostadas, cemitas sandwich, varmende chiligryder, mørt og krydret pulled meat, grill samt desserter, kager og drikke. Du får også tjek på dine chilier og på, hvordan du bager dine egne tortillas. Det er moderne mad, der er let at lave.Bente Nissen Lundsgaard har en årelang passion for mexicansk mad, har været på mexicansk kokkeskole samt rejst vidt og bredt i Mexico og USA. Har fra 2015-2018 undervist i mexicansk streetfood i Meyers Madhus. Afholder i dag egne mexicanske madkurser gennem sit firma BNL FOOD FACTORY ( Se: www.bnlfoodfactory.dk). Hun står bag en lang række kogebøger, heriblandt flere bestsellere, og har i over 20 år været fast madskribent ved bl.a. Egmont Magasiner. Uddannet som Master in Health Promotion and Education fra Aarhus Universitet samt professionsbachelor i ernæring og sundhed.

  • - Vaskeægte asiatisk velsmag.
    af Henrik Yde Andersen
    208,95 kr.

    Du står med den allerførste kogebog i hånden fra Henrik Yde – manden, der bragte det favnende, smagsfulde asiatiske køkken hele vejen fra vajende rismarker til kolde København. Han er også en dom fra Masterchef TV program.Lad ham tage dig gennem retter, der vil skabe eksplosioner af velsmag i din mund - og brede smil fra dine gæsters! Lær, hvordan du selv kan lave de kendte, kinesiske dim sum og få opskriften på den mad, kokkene laver til sig selv, når alle gæster er gået.Retterne serveres til daglig på restauranten Ricemarket, som ligger i hjertet af København.Opskrifterne er fra Henrik Ydes fire år lange kulinariske vej gennem Thailand og hans makker Lerchai Treetawatchaiwongs families gemmer. De to har sammen givet København et lille hav af asiatiske køkkener, hvor deres restaurant Kiin Kiin i mange år har båret en Michelinstjerne.Og nu er de dine – velkommen indenfor i dampen fra bambuskurvene, og velbekomme”

  • - en kogebog
    af Ellen Møller
    582,95 kr.

    De fleste gigtformer kan helbredes uden brug af syntetisk medicin. Nøglen til at løse gigtens gøde er et samspil mellem kostens syre-basebalance og den rigtige sammensætning af fedtstoffer samt vitamin- og mineraltilskud. Bogens madopskrifter indeholder den rigtige syre-basebalance og afstemte fedtstoffer.

  • af Claus Christensen
    253,95 kr.

    ”Simremad og ting der tager tid” er skrevet af fem unge mænd og deres mesterlærer, den omfangsrige og legendariske ”Røde” Claus Christensen, der har stået for deres kulinariske opdragelse i kælderkøkkenet under hans restaurant Gammel Mønt.I årevis har de arrangeret fælles madaftener, oftest med skønne, klassiske retter som coq au vin, ossobucco og confit de canard. Simremad har de skrevet, fordi de gerne vil give deres hengivenhed til køkkenet videre og dele ud af deres mange anekdoter og røverhistorier, der gør deres mad til mere end bare føde.Simremad er en hyldest til sanserne og en påmindelse til alle om at putte lidt mere kærlighed ned i gryderne. Claus og hans disciple vil have duften tilbage i vores køkkener, og de insisterer på, at maden og måltidet skal have lov at tage mere af vores tid. Så grib den tungeste gryde, du ejer, ryd en dag i kalenderen og lad dig forføre af de fortryllende retter!

  • - 365 hurtige og alsidige opskrifter
    af Hilaire Walden
    248,95 kr.

    Alle – store som små - elsker pasta! Men det er alligevel næsten altid de samme tre pasteretter, vi får sat på bordet. Men pasta er meget meget mere end “spaghetti med kødsovs”.Denne pasta kogebog åbner dine øjne for den kolosalt varierede verden af pasta – og giver dig ny inspiration til dit middagsbord. Imponer dine gæster med retter de ikke har set før og sæt lidt ekstra variation på familiens spisebord.

  • Spar 13%
    af Jonathan Safran Foer
    128,95 kr.

    Som så mange andre svingede Jonathan Safran Foer som helt ung mellem at være skiftevis altædende og vegetar. Men da han selv skulle være far og dermed snart ville komme til at tage nogle vigtige beslutninger omkring mad på sit barns vegne blev hele spørgsmålet pludselig mere akut påtrængende. Foer besluttede derfor selv at forsøge at finde svarene. En søgen der blandt andet fik ham til at snige sig ind på industrielle fjerkræfarme dissekere de følelsesladede ingredienser fra barndommens middagsborde samt undersøge nogle af sine mest instinktive sondringer imellem rigtigt og forkert. Med sin sammenfletning af filosofi litteratur videnskab og personlige erindringer samt et større detektivisk arbejde griber Foer fat om de mange historier vi benytter for at retfærdiggøre vores spisevaner. Om at spise dyr er en på en gang oplysende generøs og stærkt animerende bog men skrevet med en forsonende humor: En bog der med garanti vil få enhver der læser den til i al fremtid at betragte deres middagstallerken i et andet lys

  • af Hanne Olsen, Anne Kathrine Rasmussen, Lisbeth Trinskjær & mfl.
    206,95 kr.

    På Danmarks første og største livsstilshøjskole finder du ingen mirakelkure, ingen indviklede kostregler og ingen udokumenteret angst for særlige ingredienser og råvarer. Hvert år får flere end 400 elever inspiration til at lægge livsstilen om ud fra en filosofi om, at det gode og sunde liv er båret af kvalitet og enkle, langtidsholdbare løsninger, som alle kan finde ud af.Her spiller sund og lækker mad en afgørende rolle, og det førte i 2008 til udgivelsen af Kogebogen fra Ubberup Højskole (9788799247301). Den blev en overvældende succes, som her følges op af Kogebogen/2 fyldt med nye opskrifter fra højskolens innovative kokken.Her finder du nye variationer af fisk, kød eller grønt med et twist. Og du får nye og sundere versioner af kendte klassikere, hvor der er sparet på fedt og sukker – men ikke på den gode smag.Redaktionen har bestået af: Køkkenleder Hanne Olsen, klinisk diætist Anne Kathrine Rasmussen, forstander Lisbeth Trinskjær, viceforstander Sara Simonsen og pigerne i køkkenet på Ubberup Højskole.206 sider med ialt 150 opskrifter.

  • af Hanne Olsen, Lisbeth Trinskjær, Liv Juncker Harsløf & mfl.
    206,95 kr.

    Sund mad skal være nem. Sund mad skal stimulere sanserne. Sund mad skal smage godt og være god for kroppen. Og så skal den være til at betale. Det er tankerne bag køkkenet på Danmarks første og største livsstilshøjskole, hvor flere end 400 elever hvert år får inspiration til at lægge livsstilen om i en sundere retning.Der er ikke noget hokuspokus ved maden fra Ubberup Højskole – udover at den smager godt. Her er fokus på, hvordan du uden besvær kan spise grønt, groft og lækkert i hverdagen ved kun at bruge ingredienser, der er basisvarer i ethvert supermarked.De to første kogebøger fra Ubberup Højskole har været en overvældende succes og er solgt i flere end 10.000 eksemplarer. I Kogebogen 3 finder du over 150 nye lækre opskrifter på alt fra frikadeller og spidskål med saltmandler til thaisuppe og rabarberkage.Til alle opskrifter følger der kalorieberegninger og oplysninger om indhold af protein, fedt, kulhydrat og kostfibre, hvilket gør det nemt og overskueligt at holde styr på den sunde livsstil. De lækre opskrifter byder både på sunde versioner af velkendte madklassikere samt nye spændende retter.Alt i alt en overskuelig og brugervenlig kogebog.

  • - Forebyg og overvind bryst- og prostatakræft ved hjælp af det du spiser
    af Jane Plant & Gill Tidey
    128,95 kr.

    FORFATTEREN TIL BESTSELLEREN DIT LIV I DINE HÆNDERFORORD AF UMAHRO CADOGAN (Sundhedsrevolutionen.dk) ◦ Kost, der kan hjælpe dig med forebygge og overvinde bryst- og prostatakræft. ◦ Lækker og nem mælkefri kost for alle, der vil leve sundt.Plantkuren viser, hvordan en kost af naturlige, rene og friske råvarer, uden mælkeprodukter, styrker kroppen og og giver fornyet energi og større modstandskraft. Det er en livsstil, der kan forebygge og overvinde bryst- og prostatakræft og supplere traditionel medicinsk behandling. Plantkuren giver ikke bare håb og opmuntring til dem, der er i traditionel medicinsk behandling, den kan hjælpe til med at redde liv. Nogle få grundprincipper og nye indkøbsvaner er alt, hvad du behøver for at komme i gang.Med 288 opskrifter på supersunde, velsmagende og nemme mælkefri måltider med masser af grøntsager og andre gode ting har du muligheden for at opbygge en sund og stærk krop. Hvad enten du er syg eller rask kan du hente masser af inspiration til morgenmad, frokost, middagsmad, desserter og mellemmåltider - indbydende og livgivende mad, der strutter af sundhed og er hurtig at tilberede.

  • - Sundt og klimavenligt kød - en guide til selvforsyning
    af Tine Kortenbach
    268,95 kr.

    Find din indre bonderøv frem og bliv en pioner indenfor moderne madkultur.Du behøver ikke eje en bondegård for at holde spisekaniner. En have eller en altan er rigelig med plads til at forsyne dig og din familie med sundt, klimavenligt og velsmagende kaninkød. Du vil hurtigt opdage, at din fascination af disse dejlige dyr vil smitte af på dine børn og dine omgivelser. Især hvis du involverer dem og gør det til en hyggelig proces at finde frem til jeres første avlsdyr, bygge burene og passe dyrene i det daglige. Det er en beskæftigelse, der vil bringe jer i tættere kontakt med naturen og give jer et ansvar for, hvordan dyrene har det, inden de havner på middagsbordet.Denne bog guider dig trygt og sikkert i mål som Urban Farmer.12 gode grunde til at holde kaninValg af raceByg et bur Den daglige pasningSlagtningKaninkød på menuenRigt illustreret med flotte billeder fra hverdagen i kaningården og detaljerede illustrationer af en række vilde urter og foderplanter.Om forfatteren:TINE KORTENBACH er agronom og journalist. Hun er vokset op med duften af kaninstald og er selv blevet en erfaren og passioneret avler. Tine Kortenbach skriver enkelt, ærligt og sobert om såvel udfordringen som glæden ved at være selvforsynende med spisekaniner.

  • af Marianne Mark
    138,95 kr.

    »Spis strandurter« er en praktisk og enkel guide til hvordan man kommer i gang med at plukke, tilberede og spise urter fra strand og strandeng. Hæftet gennemgår 30 urter med fotos, beskrivelser og opskrifter. Hæftets opdeling i bladgrønt, grøntsager og krydderurter giver en grundlæggende forståelse for hvordan, og i hvilken mængde urterne kan bruges i køkkenet.

Populære madtendenser

tales.dk besidder et kæmpe udvalg af bøger om mad og drikke, og her finder du også inspiration om de nye madtrends, der er kommet for at blive. En af de mange nye trends om mad ideer er Sous vide, som kort fortalt går ud på at maden tilberedes ved en lav og præcis temperatur over en længere periode. Det er en billig og nem måde, som man nu kan lave mad på, og så får man ovenikøbet en velsmagende oplevelse hver gang, da råvarerne nu smager endnu mere af sig selv. Derudover opnår man en vis kontrol, da man kan styre alle processerne i tilberedningen uden at skulle overvåge maden hele tiden. 
Processen af temperering er nem, da man starter med at vakuumere sine råvarer i en pose og derefter lægge det ned i et varmt vandbad. Man beholder det her, indtil det er færdigt, og laver man kød eller andet og ønsker det steget efter, kan man blot gøre det på en pande efterfølgende. Hvis du har lyst til at gå på jagt efter mad inspiration om denne nye tendens, så finder du blandt andet her vores populære madbog “Sous vide 2.0” af Karsten Tanggaard, som er den største og mest ambitiøse bog om emnet. Her finder du både opskrifter, teknik, tips og tricks til både nybegyndere og erfarne mad interesserede i køkkenet. 

Derudover er trenden omkring at mindske madspild og udnytte sine råvarer stadig et stort tema, som for alvor blomstrede op i 2018. Det var året, hvor man for alvor begyndte at mindske madspild og sætte fokus på emnet, der forhåbentligt bliver en permanent del af vores bevidsthed.
Madspild koster både penge, skader miljøet og har sociale konsekvenser. Størstedelen af madspild kommer fra husholdninger, da forbrugerne ofte køber for meget mad. Der er således både brug for velvilje og en indsats i hele fødevarekæderne, hvor du som forbruger kan gøre en ekstra indsats.

Så hvis du går ind for at mindske madspild og har fokus på dine madudgifter og på miljøet, så anbefaler vi bogen “UNDGÅ MADSPILD” af Yvonne Luff Gottfredsen. Bogen af denne slags er den første på det danske marked, og har til formål at motivere og inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild. Så hvis lysten efter at se hvilke muligheder der er, for at få brugt alle de råvarer du køber, så kan denne bog hjælpe dig på rette vej. 

Hos tales.dk finder du dermed et stort udvalg inden for mad og drikke, om det er inspiration til hverdagsmad eller lækre retter til dine gæster, så finder du det hele her. Du finder desuden et hav af inspirationsbøger til lækre nye vinoplevelser og alverdens lækre læskedrikke.  

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.