Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
The first of two essential books about our most complex organ--the brain--dives deep into why people all over the world are suffering with mental health and brain-related symptoms and conditions. In this book, find answers to 100+ symptoms, diseases, and disorders. With the advanced state of brain research today, it's easy to think that we're arming ourselves with knowledge about how best to care for our precious minds and brains. Are we? Or is the prevalence of Alzheimer's, dementia, ADHD, autism, anxiety, depression, OCD, PTSD, bipolar disorder, eating disorders, addiction, strokes, seizures, brain fog, fatigue, and more a sign that even with the headlines about mindfulness, neuroscience, and hacking the brain, we're still all too vulnerable? Burnout, deficiencies, panic attacks, vagus nerve problems, mental health struggles, neurological symptoms, and beyond -- as you search for lasting relief, it's easy to become lost and blame yourself, wondering what you did wrong. Answer: you're not the problem. ...Brain Saver offers a way forward with specialized healing techniques. In addition to fresh perspective on how to nourish your brain and reduce your exposure to everyday toxins and contaminants, you'll find cleanse protocols, heavy metal detox guidelines, and recipes for all-new Medical Medium Brain Shots Therapy--quick hits of medicinals in liquid form, designed to bring instant relief when the brain is under particular stress. And when you want even more healing options, you can turn to Medical Medium Brain Saver Protocols, Cleanses & Recipes to take the essential information this book provides to a higher level"--Provided by publisher.
Femten danskere fortæller, hvad de har lært om livet, efter at de er blevet ramt af uhelbredelig sygdom.Den ældste medvirkende er politikeren Ritt Bjerregaard på 77 år, som har uhelbredelig tarmkraft. Den yngste er Steffie på 25 år, som har kronisk nyresvigt. De medvirkende er vidt forskellige steder i deres liv, men alle har de gjort sig tanker om det gode og vigtige i tilværelsen, og i bogen deler de rundhåndet ud af deres indsigter. Indsigter, som vi alle kan lære noget af.Bogen tager ikke patent på en rigtig eller forkert måde at leve på men vil inspirere dig til selv at mærke efter, hvad der giver mening for dig, så du ikke først ved livets afslutning indser, at du kunne have brugt din tid bedre.
Steinar Hunskårs store nordiske standardværk i almen medicin udkommer nu i en bearbejdet dansk version.Bearbejdelsen til danske forhold med bl.a. beskrivelse af dansk lovgivning og organisering samt dansk talmateriale er varetaget af en gruppe af 6 fagkonsulenter, der repræsenterer alle fire medicinske fakulteter i Danmark og DSAM.Bogens har tre primære fokusområder• Almen praksis’ rolle, funktion og arbejdsopgaver i det danske sundhedsvæsen• Diagnostisk strategi ud fra en symptomorientret tilgang til patienterne og deres aktuelle livsomstændigheder• Systematisk gennemgang af relevant viden i almen praksis om sygdomme i kroppens forskellige organsystemer.Bogen kan i høj grad betragtes som en dannelsesbog for medicinstuderende på bachelordelen, og er samtidig pensumdækkende for faget almen medicin på studiets kandidatdel.Bogen er en uundværlig grundbog under speciallægeuddannelsen i almen medicin og bør findes på reolen i enhver almen praksis. Bogen er ligeledes velegnet som opslagsbog hos fx privatpraktiserende fysioterapeuter og kiropraktorer samt på plejehjem.
Denne bog vil vende op og ned på hvad du opfatter som sygdom og sundhed. Den model der præsenteres her vil være en åbenbaring for nogen og en provokation for andre.. En stor del af de sygdomme vi idag opfatter som dårligdom er i følge bogens model, kroppens naturlige helbredelsesproces, som vi kan understøtte i større eller mindre grad. Traditionel lægekunst afvises således ikke, men bør anvendes i samspil med forståelsen af kroppens egne effektive helbredelsesprocesser. Tankerne bag bogen giver håb for mange mennesker. Et håb som mange gange er afgørende for hvor godt de har det, deres livskvalitet, og chance for at overkomme kroniske eller alvorlige lidelser. Gennem teori og cases fremlægges dette revolutionerende paradigme.
Intensiv Medicin er den første intensivlærebog på dansk og dækker bredt det komplekse arbejdsfelt på intensivafdelingen. Den bygger på den succesfulde svenske lærebog, som er blevet opdateret og bearbejdet til danske forhold af danske eksperter med specifik viden indenfor området.
Jane McLelland blev hårdt ramt af livmoderhalskræft og herefter af spredning til lungekræft stadie 4. Hun gennemgik adskillige konventionelle tilbud, men først da hun satte sig ind i kroppens evne til at bekæmpe kræft og fandt ud og gik i gang med en udsultnings diæt bestående af kosttilskud og en række ældre medicintyper lykkede det hende at blive kræftfri. Hun beretter om den modstand hun mødte fra det officielle sundhedsvæsen, som i stedet for at hjælpe hende modarbejdede hende. Men 15 år efter den første kræftdiagnose, er hun stadig her stadigvæk. Bogen fortæller og beskriver teoretisk, hvordan og hvad man selv skal gøre, hvis man vil tage sagen i egen hånd. Det gælderom at stoppe mulighederne for, at kræftcellerne kan overleve i kroppen. Der er vejledninger i, hvordan man kan bruge hendes metoder. Hun bruger både konventionelle og komplementære tiltag. Specielt inddrager hun kombinationer af medicin, der allerede er opfundet og godkendt til en anden sygdom. De kaldes Repurposed Drugs/ off label (genanvendt medicin) og undersøgelser har godtgjort, at de har kræfthæmmende virkning. Så de burde inddrages i kampen mod en kræftsygdom.
Denne bog kan hjælpe dig af med din stress. Du lærer at forstå, hvad stress er. Du får teknikker til at hjælpe med at få stress ud af kroppen. Du lærer, hvordan du takler stress i hverdagen, og hvordan du kan blive robust overfor fremtidig stress. Alle kan lære at blive fri for stress. Bogen er et praktisk redskab, en slags instruktionsbog, som fører dig fra ´stress´ til ´ikke stress´. Du kan bruge bogen som selvstudie og følge anvisningerne trin for trin. Du kan også bruge den sammen med en coach. Endelig kan du bruge bogen som inspiration, hvor du finder de teknikker og redskaber, som passer bedst til dig.Bjarne Toftegård, ph.d., er stresskonsulent, coach og en af Danmarks førende stressforedragsholdere.
Basisbog i medicin og kirurgi udgør en overskuelig dansksproget introduktion til de to centrale kliniske fag på medicinstudiet: intern medicin og kirurgi. I bogens indhold og opbygning er der lagt vægt på hyppige og almindelige sygdomme samt på mere sjældne tilstande, hvor manglende viden om sygdommen kan få fatale konsekvenser for patienten. I denne 5. udgave er det grundlæggende koncept justeret og videreudviklet på baggrund af kommentarer fra bl.a. studerende og læger. For at sikre fornyelse og foryngelse er en del af forfatterne blevet udskiftet, hvilket har betydet store og væsentlige ændringer i mange af kapitlerne. Som en ekstra nyskabelse suppleres bogen af en hjemmeside med mange spændende og interessante cases. Basisbog i medicin og kirurgi er først og fremmest en basal lærebog for medicinstuderende, men bogen henvender sig også til andre inden for sundhedsvæsenet, der har brug for en overskuelig og opdateret viden inden for intern medicin og kirurgi.
Ved behandling med væske og elektrolytter er det ofte nødvendigt at handle hurtigt, men man må aldrig risikere at skade patienten med unødvendig behandling. Denne bog lægger derfor vægt på enkle og vigtige principper frem for teoretiske overvejelser, der ofte blokerer for handling. Problemstillingerne anskues fra såvel en anæstesiologisk som en nefrologisk synsvinkel, hvilket forfatterne finder fordelagtigt bl.a. på baggrund af deres erfaring som undervisere af både medicinstuderende og unge læger på Lægeforeningens efteruddannelseskurser.
Jonna Jepsen har i 30 år samlet erfaringer og faglig viden om for tidligt fødte, deres trivsel og udvikling. Hun holder foredrag, rådgiver, coacher og underviser i emnet. Nu har hun samlet al sin viden om for tidligt fødte og deres senfølger i denne bog.At være født for tidligt er et særligt vilkår. For langt de fleste har den præmature fødsel en afgørende betydning for deres sindstilstand, trivsel og udvikling på både kort og langt sigt.Tidligere var den gængse opfattelse – både i lægeverdenen og i det øvrige samfund – at et meget for tidligt født barn enten måtte have et fysisk eller mentalt handicap eller være fuldstændigt normalt fungerende.Imellem de to yderpunkter findes der mange for tidligt fødte, der har en lang række ’usynligesenfølger’. De kan have større eller mindre vanskeligheder med alt fra spisning til socialt samspil, og disse hænger ofte sammen og forstærker hinanden.I Præmaturbogen afdækker Jonna Jepsen årsagerne til de hyppigt forekommende udfordringerrelateret til for tidlig fødsel og giver en forståelse af sammenhængene ud fra et helhedsperspektiv. Hun tilbyder dermed en udtømmende gennemgang af, hvor man kan sætte ind over for det lillebarns, skolebarnets, den unges og den voksnes ubalancer og udfordringer, og hvordan man kan hjælpe alle aldersgrupper til et godt liv i positiv udvikling.Præmaturbogen henvender sig til forældre til for tidligt fødte børn i alle aldre, til fagpersoner og til de præmature unge og voksne, som ønsker konkrete værktøjer til og forståelse for de vanskeligheder, en for tidlig fødsel kan føre med sig.Ud over at være forfatter til en række bøger om især for tidligt fødte, er Jonna Jepsen foredragsholder, underviser, coach og specialkonsulent. Hun er desuden stifter af og tidligere formand for Dansk Præmatur Forening.
Man anslår, at godt 87.000 personer har en demensdiagnose i Danmark i 2018. Hvert år får omtrent 7.700 personer stillet diagnosen, og det antages, at 400.000 mennesker er pårørende til en med demens.Med bogen Få det bedste ud af livet med demens vil Strandberg Publishing i tæt samarbejde med Nationalt Videnscenter for Demens repræsenteret ved professor dr.med. Steen Gregers Hasselbalch og neuropsykolog Laila Øksnebjerg øge viden om demens hos patienter og pårørende og give dokumenteret vejledning i, hvordan man får det bedste ud af livet med demens.Patienter og pårørende rammes hårdt, når demensdiagnosen stilles. Det er hverken muligt at stoppe eller helbrede sygdommen, og behandlingen består derfor af pleje, omsorg og stimulerende aktiviteter. Udfordringen er, især for de pårørende, at finde overskud til at sætte sig ind i sygdommen og de mulige tiltag for at øge livskvaliteten for patienten og pårørende.For at sikre at bogen henvender sig bedst muligt til patienter og pårørende, er skriveropgaven lagt i hænderne på videnskabsjournalist Lise Penter Madsen, som har erfaring med at formidle komplekst sundhedsvidenskabeligt stof til læsere, der ikke er fagfolk.
Afventer ny udgave april 2019Sygdomslære – for sundhedsprofessionelle er primært skrevet til sygeplejestuderende med udgangspunkt i den uddannelse, de er i gang med og med sigte på de funktioner, som en sygeplejerske skal varetage efter endt uddannelse. Bogen kan dog udmærket anvendes i de øvrige sundhedsfaglige professionsuddannelser som fx ergo- og fysioterapeut- samt bioanalytikeruddannelsen og er velegnet som opslagsbog for de færdigt uddannedede. Den er primært tænkt som en lærebog, men bl.a et righoldigt stikordsregister og en oversigt over referenceværdierne for de gængse blod- og urinprøver samt andre parakliniske undersøgelser, gør bogen velegnet som opslagsbog. Forfatterne til de enkelte kapitler er alle erfarne klinikere med stor viden inden for deres fagspeciale. De er alle rutinerede undervisere og vante til at formidle deres viden til flere forskellige faggrupper. De har fra starten været meget indstillede på, at målgruppen skulle være bestemmende for formen og indholdet i de enkelte afsnit. Det er i bogens opbygning og indhold forudsat, at de studerende har et vist kendskab til anatomi, fysiologi og biokemi. På samme vis er der ikke mange forklaringer i forbindelse med den farmakologiske behandling, da farmakologiundervisningen forventes at varetage dette.
Smerte- og sundhedspsykolog Søren Frølich tager emnet kroniske smerter under behandling i sin nye bog Kroniske smerter - kan man lære at leve med det?, og gør op med den udbredte holdning om, at smertepatienter bare skal tage sig sammen og at det nok er noget psykisk: "Der er ingen grund til at tvivle, når en kronisk smertepatient beskriver sine lidelser. Smerten er patientens private oplevelse, der ikke kan måles objektivt. Og behandleren bør gå ud fra, at patienten har ondt, når vedkommende siger, det gør ondt." Kroniske smerter skal tages alvorligt - men de skal ikke styre livet Med sin bog giver Søren Frølich sin opbakning til de mange smertepatienter, som føler sig misforståede og sat i bås pga. den megen diskussion om, hvorvidt kroniske smerter skyldes "noget psykisk". Men samtidig får de også en mild opsang, om ikke at lade smerterne fylde mere end nødvendigt, og om at komme videre: "Det er en helt almindelig reaktion på vedvarende smerter at sætte livet i stå og indstille planlagte aktiviteter, indtil smerterne er væk igen. Det er forståeligt i smertekarrierens første fase, men når det er blevet klart, at smerteproblemet ikke forsvinder foreløbig, så gælder det om at komme ud af denne venteposition og videre med sit liv. Man bør sætte sig nogle mål for sin tilværelse og være aktiv!" opfordrer Søren Frølich til. Gode råd til, hvordan man lærer at leve med de kroniske smerter "Mange smertepatienter fortæller, at de har fået besked på, at lære at leve med deres smerter. De opfatter det ofte, som om lægen har opgivet at hjælpe dem eller bagatelliserer problemet. Men kroniske smerter er noget, man nok kommer til at leve med, hvad enten man kan lære det eller ej. Udtrykket kan altså også forstås i den mere positive betydning: Det er muligt at lære metoder og forholdsregler, der kan gøre livet med fortsatte smerter mere tåleligt." I bogen giver Søren Frølich en række gode råd til, hvordan man får mest muligt ud af livet på trods af de kroniske smerter. Desuden beskrives årsager til kroniske smerter, herunder de nye usynlige sygdomme, som f.eks. fibromyalgi og piskesmæld, samt behandling af og følgevirkninger til kroniske smerter.
Lungesygdomme i klinisk praksis er en helt ny bog om emnet, hvor den store vægtning er på klinisk praksis. Derfor er der i denne bog kapitler, som ikke findes i traditionelle lærebøger, bl.a. et selvstændigt kapitel om stuegang.Bogen har særligt fokus på billeddiagnostiske undersøgelser og "hands-on" procedurer samt indikation for og tolkning af lungemedicinske undersøgelser. I kapitlerne om lungesygdomme er der patientcases og forslag til supplerende læsning.Bogens hovedmålgruppe er yngre, lungemedicinsk interesserede læger, fx introduktionslæger og læger i hoveduddannelsesforløb. Lungesygeplejersker og medicinstuderende vil også kunne få stort udbytte af Lungesygdomme i klinisk praksis, da den dækker specialet bredt.
Klinisk onkologi er en ny stor lærebog om kræftsygdomme og deres behandling. Bogens indhold Bogen er inddelt i tre dele: Første del giver en almen beskrivelse af tumorbiologi, epidemiologi, diagnose og stadieinddeling. Anden del giver en indføring i de forskellige behandlingsmuligheder med fokus på kirurgi, strålebehandling og medicinsk behandling, samt behandlingen af akutte onkologiske tilstande og understøttende behandling. Tredje del af bogen er en gennemgang af alle kendte kræftsygdomme i relation til specifikke organer og regioner. Målgruppe Målgruppen er primært medicinstuderende til det obligatoriske fag onkologi, speciallæger på hospitalsafdelinger og alment praktiserende læger, der vil have stor glæde af bogen til opslag i forbindelse med deres daglige kontakt med mange forskellige kræftpatienter
Meningen med denne bog er ikke at den skulle være særlig lang, men skal være en slags lille guide til de mennesker, der ligesom jeg selv, er interesseret i at være deres egen mester og selv tage styringen og ansvaret for deres liv, samt at formidle indsigter, til almindelige mennesker, som ikke til daglig, fokuserer så meget på hvad årsagerne til eventuelle kropslige symptomer er, og give forslag til hvad man selv kan gøre for at forbedre og ændre sit liv i en anden og måske bedre retning.
Histologi kompendium er et supplement til Genesers histologi. De tre forfattere bag kompendiet er alle medicinstuderende, der selv har undervist i histologi. Kompendiet følger samme kapitelstruktur som Genesers histologi, og undervejs henvises der til figurer i bogen. Desuden indeholder kompendiet en spotvejledning til almen– og specielhistologi. Anatomispot indgår oftest som en central del i histologiundervisningen, og her kan kompendiet hjælpe den studerende med at genkende de enkelte histologiske præparater. Tanken med kompendiet er, at det både kan bruges parallelt med undervisningen, når man skal læse op til eksamen og senere hen til genopfriskning i forbindelse med de kliniske fag. I 2. udgave er der sket følgende ændringer:• Der er tilføjet nye præparater og ekstra illustrationer til spotvejledningen.• Der er kommet et stikordsregister bagerst i bogen.• Spotvejledningen er blevet markeret med fingermærker, så man nemt og hurtigt kan finde den i forbindelse med anatomispot.• Bogen blevet rettet igennem for fejl og mangler.• Tekstopsætningen er flere steder blevet gjort mere hensigtsmæssig.
Kræft er ikke en sygdom. Det er sygdommen, der skaber kræften. Siden den udkom første gang, har den påvirket millioner af mennesker verden over til at anlægge en mere skeptisk holdning overfor lægevidenskaben.Andreas Moritz mente ikke, at man kunne give generne skylden, for hvorfor skulle generne have ændret sig så radikalt de sidste 75 år, hvor kræft i meget høj grad har udviklet sig fra at være yderst sjælden til at være en folkesygdom, der rammer hver tredje.Kræften er, modsat hvad vi får at vide, kroppens forsvar. At fjerne kræftknuder kirurgisk eller medicinsk fjerner selvsagt ikke kroppens ubalancer og de egentlige årsager til kræften.At forstå kræften og søge at give patienterne ansvar for deres eget liv er bogens hovedbudskab. Diskuter bogen. Måske endda med din læge!Andreas Moritz, f. 1954, er født i Tyskland og bosat i USA siden 1998. Han er en af verdens førende forskere inden for den alternative medicinske forskning. Han har skrevet ti bøger, som alle lærer folk at tage ansvar for eget liv og egen sygdom.
Denne klassiske lærebog i mikrobiogi, immunologi og infektionssygdomme udkommer nu i 2. udgave grundigt omarbejdet og opdateret og rigt illustreret med nye pædagogiske farveillustrationer.Bogen tager udgangspunkt i sygeplejerskens ansvarsområde og omhandler mikroorganismer, infektionssygdomme, immunologi, smittespredning, diagnostik og behandling. Bogen afsluttes med et kapitel om sygehushygiejne.Bogen er grundigt bearbejdet til danske forhold af professor, overlæge dr.med. Jens Kjølseth Møller fra Klinisk Mikrobiologisk Afdeling ved Vejle Sygehus
En håndbog for tilskadekomne, men også pårørende og fagfolk kan med fordel læse med. Den kommer hele vejen rundt om de vanskeligheder, man kan møde efter en whiplashulykke, og klæder den whiplashramte på til at håndtere skader og udfordringer.Whiplash og hjernerystelse går ofte hånd i hånd, da mange bliver skadet på både nakke og hoved i samme ulykke. Bogen har sit primære fokus på whiplash, men dykker også ned i problematikkerne omkring hjernerystelse. Hvordan navigerer man i junglen af informationer og anbefalinger? I bogen får læseren jordnære tips og konkret hjælp til, hvordan man forholder sig til behandling, øvelser, stress, hverdagen, smertedæmpende kost og meget mere. Forfatterne møder læseren midt i den dagligdag og det kaos, som man kan havne i. Bogen giver konkret baggrundsviden om whiplash og går bag om myter og fordomme. Whiplash som begreb gennemgås rent historisk, og bogen debatterer og undersøger skader, symptomer og behandling. Det er en letlæselig og overskuelig bog, skrevet i korte afsnit, så man kan gå til og fra bogen og læse lidt ad gangen.Bogen bringer interview med en række danske og udenlandske eksperter. Desuden har en række fagpersoner, bl.a. speciallæger og behandlere, bidraget med deres viden til bogen. Også sundhedspersonale som læger, fysioterapeuter, kiropraktorer og sagsbehandlere kan læse med og få ny viden samt indsigt i den whiplashramtes verden.Charlotte Lillegaard Petersen og Bodil Møller Christensen har begge selv skader efter whiplash. De har beskæftiget sig indgående og fagligt med emnet i mange år, bl.a. i form af informationsarbejde og patientrådgivning – og de har skrevet den bog, de selv har manglet.
Den pensumnære lærebog i patologiMed Patologi 3. udgave får den studerende en forståelse af, viden om og kendskab til sygelige tilstande i menneskekroppen, som er af afgørende betydning for målrettet behandling af den enkelte patient.Bogen er tilrettelagt med fokus på den klinisk anvendte, patoanatomiske diagnostik. Forfatterne sammenholder symptomer og patologiske fund, så forståelsen af sygelige tilstande kobles direkte med tilhørende symptomer og objektive fund. Denne 3. udgave er opdateret med den nyeste forskning inden for området. Forfatterne har lagt særlig vægt på at opdatere og forklare vigtigheden af molekylærpatologiske undersøgelser. Billedmaterialet er fornyet og optimeret, så teksten på bedste vis understøttes af illustrationer og fotos. Tillige er teksten omhandlende den almene patologi blevet opgraderet.Bogen er pædagogisk opbygget med definition, patologi, klinisk-patologisk korrelation og basisviden for hver patoanatomisk defineret sygdom samt udstyret med resume og studiespørgsmål, så den studerende kan teste sin viden. Kapitlerne er suppleret med kliniske eksempler for at lette indlæringen og forståelsen af både patologi, klinisk medicin og kirurgi.Patologi 3. udgave er tilstræbt pensumdækkende for de medicinstuderende i alle danske universitetsbyer. Bogen kan også anvendes af studerende ved professionsuddannelserne. Desuden kan bogen benyttes som opslagsbog af færdiguddannet personale inden for de sundhedsfaglige områder og specialer.
Sygdomslære for ikke-klinikere giver et indgående kendskab til de hyppigste og væsentligste sygdomme i den vestlige befolkning. Bogens opbygning I beskrivelserne af de enkelte sygdomme er der lagt vægt på en grundig beskrivelse af sygdommenes patogenese og ætiologi, mens det for diagnostikkens og behandlingens vedkommende kun er de overordnede principper, der bliver gennemgået. Bogen giver samtidig læseren et indblik i hyppigheden af de enkelte sygdomme og deres konsekvenser for patienter, sundhedsvæsen og samfund, ligesom forebyggende tiltag beskrives. Bogen er systematisk opbygget, og den indeholder mange oversigter, figurer, kliniske billeder og tabeller. Alle medicinske betegnelser er samlet i en ordliste bagerst i bogen med forklaringer af ordene, så bogen kan læses uden brug af klinisk ordbog. Målgruppe Målgruppen er studerende, som ikke selv skal tilse eller behandle patienter, men som skal kunne agere i tværfaglig sammenhæng med læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Det kan fx være studerende inden for folkesundhedsvidenskab, medicoteknik, sundhedsteknologi og -informatik samt andre sundheds- og naturvidenskabelige uddannelser.
Denne lærebog i immunologi henvender sig til universitetsstuderende i biologiske discipliner, især lægestuderende, tand- og dyrlægestuderende, biokemikere og biologer. Første halvdel af bogen gennemgår den basale immunologi, herunder et stort afsnit om medfødt immunitet, medens anden halvdel beskriver klinisk immunologiske forhold såsom infektions-immunologi, allergi, autoimmune sygdomme, transplantation, transfusion, tumor-immunologi, blodtypeserologi og medfødte immun-deficiente tilstande. Bogen er rigt illustreret.
“Histologi – tekst og atlas” er en kortfattet lærebog i histologi, hvor de vigtigste vævstyper og deres funktioner er beskrevet. Bogen beskriver både den almene og den specielle histologi med fokus på lys- og elektronmikroskopiske billeder samt mere skematiske oversigtsillustrationer.De mange fotos samt illustrationer gør bogen yderst velegnet til genkendelse og forståelse af histologiske præparater. Bogen kan således med stor fordel benyttes til eksamensforberedelsen, hvor identifikationen af histologiske snit er essentielt. Men den kan også bruges som en kortfattet lærebog, idet den er tilstræbt pensumdækkende.Bogen er delt i to overordnede dele: DEL I: Almen histologi og DEL II: Speciel histologi. Den almene del præsenterer let forståeligt de fire grundlæggende vævstyper: bindevæv, muskelvæv, epitelvæv og nervevæv. I den specielle del gennemgås på letforståelig og pædagogisk vis, hvordan disse almene væv danner kroppens forskellige organvæv. Ud over disse to dele indeholder bogen indledende kapitler om histologiske metoder samt en enkelt beskrivelse af cellens opbygning og funktion.Ydermere er der sidst i bogen placeret to væsentlige appendices. Appendix 1 beskriver de forskellige histologiske farvemetoder, som vises i bogen. Appendix 2 er lavet som et miniatlas, som præsenterer lidt over 150 supplerende histologiske fotos til bogens kapitler.Bogens målgruppe er primært medicinstuderende ved de medicinske fakulteter i Danmark, både i København, Aarhus, Odense og Aalborg. Andre uddannelser som biomedicin og dyrelægestudiet kan også have god brug af bogen.
Medicinske sygdomme – Sygdomslære og sygepleje, 13. udgave, er gennemgående revideret og opdateret. En lang række læger og sygeplejersker har bidraget med deres specialviden i bogen. Nye forfattere er kommet til, og bogen er udvidet med et kapitel om sygepleje til patienter med stofbrug samt sygepleje til hæmatologiske patienter.Bogen indledes med fire generelle kapitler: Intern medicin, Sundhed og levetid, Mestring af kronisk sygdom og Den akutte medicinske patient.Herefter følger 16 kapitler, der beskriver de forskellige hovedgrupper inden for medicinske sygdomme. Hvert kapitel indledes med sygdomslæren med hovedvægt på de hyppigste sygdomme. Efterfølgende beskrives sygeplejen til en af de største patientgrupper inden for området.Bogen er rigt illustreret, og der inddrages flere patientcases, der giver et levende indblik i den situation, patienten befinder sig i.Redaktører på bogen er overlæge Terje Erdal Knudsen og sygeplejerske, MLP Tove Birkebæk Thomsen.Bogen henvender sig primært til sygeplejestuderende og færdiguddannede sygeplejersker, men den kan i lige så høj grad give andre sundhedsprofessionelle et solidt fundament og grundlæggende viden om de forskellige medicinske sygdomme.
Ude af mig selv handler om dissociation, som er et omstridt og underbelyst emne inden for psykiatrien. Dissociation forekommer ofte ved traumer efter voldsomme oplevelser som vold, seksuelle krænkelser, nærtståendes dødsfald el. lign. Når virkeligheden er så grum, at vi ikke kan bære at være i den, kan vi være nødt til at 'dele os op' for at holde det ud. Psykiatrien overser i vid udstrækning dissociation. Det betyder, at mennesker ikke får behandling, eller at problemerne behandles som psykose. Mennesker, der dissocierer, bliver ofte bange, fordi de ikke ved, hvad der sker. Det samme gælder familie og venner. Ude af mig selv henvender sig til både patienter og fagfolk. Udover at bygge på forfatterens egne erfaringer giver den stemme til en lang række mennesker, der dissocierer. Det åbner mulighed for at forstå en sygdom, der hidtil været svær at sætte sig ind i. Bogen gennemgår tillige de forskellige dissociative lidelser og henviser i vid udstrækning til foreliggende psykiatrisk faglitteratur. Karin Dyhr er uddannet musikterapeut og er en særdeles aktiv foredragsholder. Hun har opnået en helt særlig status gennem sit forfatterskab, hvor hun beskriver sin egen psykiske sygdom og ikke mindst helbredelse gennem mere end ti års terapi og 70 indlæggelser. Tidligere udgivelser er Glaspigen og Bag om borderline.
Kræft er livstruende. Der er dog stadig mange, der klarer det – nogle med konventionelle andre med såkaldt alternative metoder og sandsynligvis endnu flere ved at kombinere behandlingsmetoderne. Ikke to kræfttilfælde er ens, og der er ingen, som med sikkerhed kan sige, hvad der hjælper bedst. Med denne bog ønsker Inge Kellermann at samle al tilgængelig viden og især at understrege, at det rent faktisk er muligt at komme styrket ud på den anden side af et kræftforløb. De, der har fået diagnosen kræft, har ofte et stort behov for selv at gøre noget for at få kontrol med sygdommen. I modsætning til hvad mange tror, er der en vifte af muligheder, som den enkelte med fordel kan vælge at supplere lægernes kræftbehandlinger med. Denne bog, som vel er den mest omfattende og grundige der er skrevet på dansk, kan være en stor hjælp til at opspore de mange tilgængelige valgmuligheder, du har. Du får også en forståelse for, hvordan kræft udvikler sig, og hvad der skal til for at hæmme vækst og spredning. Det drejer sig primært om, hvordan du med relativt simple midler kan give kræften dårlige vækstbetingelser og styrke kroppens egne helingsprocesser mest muligt. Det er en viden, som kan give kræften kamp til stregen og give dig redskaber til at genoprette balancen i din krop, så sygdommen ikke vender tilbage. Inge Kellermann er uddannet zoneterapeut, urte- eller phytoterapeut og voksenunderviser og har i mange år haft selvstændig klinik i henholdsvis Vendsyssel og i dag i København. I en årrække har hun desuden været repræsentant for paraplyorganisationen Sundhedsrådet I Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende Alternativ Behandling (SRA B) og i bestyrelsen for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling (Vifab).
At få diagnosen type 2-diabetes er ensbetydende med at have fået en sygdom, som man skal lære at leve med resten af sit liv. Type 2-diabetes er en krævende sygdom, fordi man er sin egen vigtigste behandler. I denne bog går vi skridt for skridt igennem, hvad det indebærer at have type 2-diabetes. Desuden fortæller fem personer, der lever med sygdommen, om hvordan de har håndteret sygdommen og de udfordringer, den har medført. Gennem deres fortællinger kan man blive inspireret til, hvordan man selv kan og vil tackle sygdommen, så psyke og krop er i balance.Type 2-diabetes er en kronisk lidelse, som man skal forholde sig til hver dag. Man skal måle sit blodsukker, tage medicin, man skal tænke over, hvad man spiser, og man skal motionere og holde op med at ryge. De betyder for de fleste, at man skal ændre sin dagligdag og sin livsstil. Det kan være svært og overvældende at få diagnosen type 2 diabetes. Det tager tid og energi at bearbejde de mange følelser og indarbejde nye vaner. Ingen påstår, at det ikke er en kamp at nå til accepten, men al erfaring viser, at når man accepterer og får etableret sin type 2-diabetes som en følgesvend, der naturligt skal tages hånd om resten af livet, så får man mere overskud. Denne bog hjælper dig på vej.Bogen er skrevet af videnskabsjournalist Lise Penter Madsen og er udgivet i et samarbejde mellem Steno Diabetes Center Copenhagen og Strandberg Publishing.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.