Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Da de åndssvage blev farlige - Birgit Kirkebæk - E-bog

Bag om Da de åndssvage blev farlige

I slutningen af 1800-tallet begyndte forskere at udvikle en række forskellige teorier om "det abnorme menneske". Gennem alt fra Darwins evolutionsteori til den franske sindssygelæge Morels degenerationsteori om sindssyge og idioti forsøgte samfundet at kontrollere "de abnorme" ved på forskellige måder at indespærre dem og begrænse deres muligheder for ægteskab og reproduktion. "Da de åndssvage blev farlige" er en afhandling om den danske åndssvageforsorgs historiske udvikling. Gennem en undersøgelse af De Kellerske Anstalter i perioden 1884-1902 ser forfatteren på, hvilken betydning de forskellige teorier om "de åndssvage" har haft i samfundet. Birgit Kirkebæk (f. 1938) er en dansk forsker og debattør. Hun er oprindeligt uddannet folkeskolelærer, men blev efter en årrække ansat som lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet. I 1993 forsvarede hun sin afhandling "Da de åndssvage blev farlige" om den historiske udvikling af åndssvageforsorgen i Danmark. Siden har hun udgivet en lang række bøger og artikler om samme emne.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726998337
  • Udgivet:
  • 1. September 2022
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Da de åndssvage blev farlige

I slutningen af 1800-tallet begyndte forskere at udvikle en række forskellige teorier om "det abnorme menneske". Gennem alt fra Darwins evolutionsteori til den franske sindssygelæge Morels degenerationsteori om sindssyge og idioti forsøgte samfundet at kontrollere "de abnorme" ved på forskellige måder at indespærre dem og begrænse deres muligheder for ægteskab og reproduktion.

"Da de åndssvage blev farlige" er en afhandling om den danske åndssvageforsorgs historiske udvikling. Gennem en undersøgelse af De Kellerske Anstalter i perioden 1884-1902 ser forfatteren på, hvilken betydning de forskellige teorier om "de åndssvage" har haft i samfundet.

Birgit Kirkebæk (f. 1938) er en dansk forsker og debattør. Hun er oprindeligt uddannet folkeskolelærer, men blev efter en årrække ansat som lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet. I 1993 forsvarede hun sin afhandling "Da de åndssvage blev farlige" om den historiske udvikling af åndssvageforsorgen i Danmark. Siden har hun udgivet en lang række bøger og artikler om samme emne.

Brugerbedømmelser af Da de åndssvage blev farligeFind lignende bøger
Bogen Da de åndssvage blev farlige findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.