Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSE - Line Vaaben - E-bog

- Kvindedrab i Danmark

Bag om EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSE

Der er 536 grunde til at lytte til denne bog. Det er antallet af kvinder dræbt i Danmark mellem 1992 og 2016. I de senere år er kvindedrab kommet på den internationale dagsorden og har også fået en øget bevågenhed herhjemme. Langt de fleste kvinder bliver dræbt af en mand, oftest i deres eget hjem og stort set altid af en i deres familie eller blandt deres nærmeste. Hverken eksperter, politikere eller meningsdannere er nødvendigvis enige om, hvad vi som samfund kan og skal gøre ved det. Men faktisk findes der forskning, som har identificeret en række faktorer, der øger risikoen for drab på kvinder – og som dermed også åbner for en mulighed for at kunne forudsige og forebygge dem. I EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSE kortlægger journalist Line Vaaben og retsmediciner, ph.d., Asser Hedegård Thomsen kvindedrab i Danmark. Med baggrund i data fra Asser Hedegård Thomsens forskning og interviews med knap 40 eksperter fra Danmark og udlandet fører de os igennem, hvad vi i dag ved om drab på kvinder i håb om bedre at kunne kvalificere samtalen og samfundsindsatsen mod kvindedrab. Samtidig genfortælles syv kvinders livshistorie og skæbne. Seks blev dræbt, en overlevede. En stærk og uafrystelig bog.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793982178
  • Udgivet:
  • 21. Marts 2023
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Beskrivelse af EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSE

Der er 536 grunde til at lytte til denne bog. Det er antallet af kvinder dræbt i Danmark mellem 1992 og 2016. I de senere år er kvindedrab kommet på den internationale dagsorden og har også fået en øget bevågenhed herhjemme. Langt de fleste kvinder bliver dræbt af en mand, oftest i deres eget hjem og stort set altid af en i deres familie eller blandt deres nærmeste.
Hverken eksperter, politikere eller meningsdannere er nødvendigvis enige om, hvad vi som samfund kan og skal gøre ved det. Men faktisk findes der forskning, som har identificeret en række faktorer, der øger risikoen for drab på kvinder – og som dermed også åbner for en mulighed for at kunne forudsige og forebygge dem.

I EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSE kortlægger journalist Line Vaaben og retsmediciner, ph.d., Asser Hedegård Thomsen kvindedrab i Danmark. Med baggrund i data fra Asser Hedegård Thomsens forskning og interviews med knap 40 eksperter fra Danmark og udlandet fører de os igennem, hvad vi i dag ved om drab på kvinder i håb om bedre at kunne kvalificere samtalen og samfundsindsatsen mod kvindedrab.

Samtidig genfortælles syv kvinders livshistorie og skæbne. Seks blev dræbt, en overlevede. En stærk og uafrystelig bog.

Forlagets beskrivelse af EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSE

Der er 536 grunde til at læse denne bog. Det er antallet af kvinder dræbt i Danmark mellem 1992 og 2016. Journalist Line Vaaben og retsmediciner, ph.d. Asser Hedegård Thomsen kortlægger i EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSE, hvad vi ved om drab på kvinder. Det sker med udgangspunkt i Asser Hedegård Thomsens forskning og i interviews med knap 40 eksperter fra ind- og udland. Vævet ind i fortællingen er syv kvinders livshistorier, seks blev dræbt, en overlevede.

EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSE er voldsom, men nødvendig læsning. En bog, der ønsker at kvalificere samtalen om og indsatsen mod kvindedrab. For forskere har faktisk identificeret en række faktorer, der øger risikoen for drab på kvinder, og dermed åbnes muligheden for bedre at kunne forebygge dem.

Brugerbedømmelser af EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSEFind lignende bøger
Bogen EN FORUDSIGELIG FORBRYDELSE findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.