Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Bag om Erhvervsforvaltningsret

Erhvervsforvaltningsret behandler fremstillingen af forvaltningsretten i Danmark og dens betydning for erhvervslivet. Antologien er skrevet med fokus på erhvervslivets møde med forvaltningen. Forvaltningsret er ofte et væsentligt retsområde for erhvervslivet, uanset om den enkelte virksomhed har erkendt det eller ej. Bogen kan blandt andet anvendes som pensum på videregående erhvervsrettede uddannelser. Den indgår endvidere som et led i et undervisningsudviklingsprojekt. Bogen er desuden velegnet for praktikere, der ønsker et hurtigt overblik over erhvervsforvaltningsretten. Indholdsfortegnelse Forord Kapitel 1. Erhvervsforvaltningsret – et nyt fokus af Bent Ole Gram Mortensen Kapitel 2. Forvaltningsrettens kilder og indplacering i retshierarkiet af Bassah Khal af Afsnit I: Hvem træffer afgørelse? Kapitel 3. Forvaltningens organisation, funktion og kompetencer af Bassah Khalaf Kapitel 4. De forvaltningsretlige reglers anvendelsesområder af Bassah Khalaf Kapitel 5. Habilitet, tavshedspligt, ytringsfrihed og offentliggørelse af kontroloplysninger af Rikke Gottrup & Hanne Marie MotzfeldtAfsnit II. Forvaltningens ageren Kapitel 6. Processuelle krav af Hanne Marie Motzfeldt Kapitel 7. Legalitetsprincippet af Hanne Marie Motzfeldt Kapitel 8. Fortolkning af Hanne Marie Motzfeldt Kapitel 9. Skønsudøvelse af Bent Ole Gram Mortensen & Hanne Marie Motzfeldt Kapitel 10. Aktindsigt af Carina Risvig HamerAfsnit III. Kontrol, prøvelse og ansvar Kapitel 11. Tilsyn og administrativ rekurs af Rikke Gottrup Kapitel 12. Ombudsmanden af Rikke Gottrup Kapitel 13. Domstolsprøvelse af Rikke Gottrup Kapitel 14. Ugyldighed, tilbagekaldelse og erstatningsansvar af Carina Risvig HamerAfsnit IV. Offentlig-privat Kapitel 15. Offentlig-privat samarbejde og det offentlige som virksomhed af Carina Risvig Hamer & Bent Ole Gram Mortensen Kapitel 16. Kommunalfuldmagten af Rikke Gottrup Kapitel 17. Offentlige myndigheders ageren ved offentlige indkøb af Carina Risvig Hamer

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788757437195
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 550
 • Udgivet:
 • 26. September 2020
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 155x230x38 mm.
 • Vægt:
 • 889 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 6. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Erhvervsforvaltningsret

Erhvervsforvaltningsret behandler fremstillingen af forvaltningsretten i Danmark og dens betydning for erhvervslivet. Antologien er skrevet med fokus på erhvervslivets møde med forvaltningen. Forvaltningsret er ofte et væsentligt retsområde for erhvervslivet, uanset om den enkelte virksomhed har erkendt det eller ej.

Bogen kan blandt andet anvendes som pensum på videregående erhvervsrettede uddannelser. Den indgår endvidere som et led i et undervisningsudviklingsprojekt. Bogen er desuden velegnet for praktikere, der ønsker et hurtigt overblik over erhvervsforvaltningsretten.

Indholdsfortegnelse

Forord

Kapitel 1. Erhvervsforvaltningsret – et nyt fokus af Bent Ole Gram Mortensen

Kapitel 2. Forvaltningsrettens kilder og indplacering i retshierarkiet af Bassah Khal af Afsnit I: Hvem træffer afgørelse?

Kapitel 3. Forvaltningens organisation, funktion og kompetencer af Bassah Khalaf

Kapitel 4. De forvaltningsretlige reglers anvendelsesområder af Bassah Khalaf

Kapitel 5. Habilitet, tavshedspligt, ytringsfrihed og offentliggørelse af kontroloplysninger af Rikke Gottrup & Hanne Marie MotzfeldtAfsnit II. Forvaltningens ageren

Kapitel 6. Processuelle krav af Hanne Marie Motzfeldt

Kapitel 7. Legalitetsprincippet af Hanne Marie Motzfeldt

Kapitel 8. Fortolkning af Hanne Marie Motzfeldt

Kapitel 9. Skønsudøvelse af Bent Ole Gram Mortensen & Hanne Marie Motzfeldt

Kapitel 10. Aktindsigt af Carina Risvig HamerAfsnit III. Kontrol, prøvelse og ansvar

Kapitel 11. Tilsyn og administrativ rekurs af Rikke Gottrup

Kapitel 12. Ombudsmanden af Rikke Gottrup

Kapitel 13. Domstolsprøvelse af Rikke Gottrup

Kapitel 14. Ugyldighed, tilbagekaldelse og erstatningsansvar af Carina Risvig HamerAfsnit IV. Offentlig-privat

Kapitel 15. Offentlig-privat samarbejde og det offentlige som virksomhed af Carina Risvig Hamer & Bent Ole Gram Mortensen

Kapitel 16. Kommunalfuldmagten af Rikke Gottrup

Kapitel 17. Offentlige myndigheders ageren ved offentlige indkøb af Carina Risvig Hamer

Forlagets beskrivelse af Erhvervsforvaltningsret

Forvaltningsret er et væsentligt retsområde for store dele af erhvervslivet. Mange brancher er underlagt omfattende regulering, der ofte fastlægger detaljerede rammevilkår for den enkelte virksomhed. Og selv virksomheder i de brancher, hvor det ikke er tilfældet, møder jævnligt afgørelser fra forvaltningsmyndigheder i form af påbud, forbud og godkendelse eller mangel på samme.

Fremstillinger af forvaltningsretten har imidlertid sjældent fokus på erhvervslivets møde med offentlige myndigheder. Det har antologien Erhvervsforvaltningsret gjort op med. Dette er den 2. og opdaterede udgave af bogen, hvis titel også røber dette særlige fokus.

EU-retten er integreret i denne fremstilling – ikke som et løsrevet kapitel, men som en del af behandlingen af de enkelte problemstillinger. Er bestemmelser baseret på EU-ret, finder de EU-retlige grundsætninger også anvendelse. Det må man tage i betragtning.

De udvalgte emner i denne bog omhandler centrale emner inden for forvaltningsretten med fokus på erhvervslivets interesser. Tillige inddrages de mange offentlige virksomheder, der er udskilt i privatretlige selskabsformer eller lignende konstruktioner. Disse firmatiserede virksomheder skal i et vist omfang agere både som privatretlige virksomheder og som offentlige myndigheder.

Bogen Erhvervsforvaltningsret er skrevet af retsvidenskabelige forskere ved danske universiteter og redigeret af professor Bent Ole Gram Mortensen og lektor Bassah Khalaf

Brugerbedømmelser af ErhvervsforvaltningsretGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.