Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Gaven til maven - Anette Harbech Olesen - Bog

- Spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad

Bag om Gaven til maven

Er du plaget af oppustethed, mavesmerter, diarré eller forstoppelse, træthed, ledsmerter eller eksem, så kan du hente hjælp i bogen Gaven til maven. Nyere forskning peger på, at noget i maden kan være skurken. Korn som hvede, rug og byg kan nemlig udfordre din fordøjelse i et langt større omfang, end man hidtil har anslået. Ikke nødvendigvis på grund af deres indhold af proteinet gluten, der er kendt for at være en ballademager, men også fordi visse kostfibre og andre komponenter i korn kan genere tarmen, blandt andet hos den cirka en million danskere, der lider af irritabel tarm. Det kan være forklaringen på, at så mange mennesker får det markant bedre, når de holder op med at spise glutenholdig mad, også selvom de ikke lider af glutenallergi. Langt hen ad vejen er det nemlig de samme madvarer, der indeholder gluten og de andre komponenter i korn, som stadig flere mennesker kæmper med at fordøje. Derfor kan en glutenfri levevis ofte være en god vej at vælge. I dag er det muligt at købe glutenfrit mel, brød, pasta og andre kornprodukter af høj kvalitet helt uden gluten eller de kornfibre, som kan skabe problemer for mange. Gaven til maven er den store guide til, hvordan man bedst navigerer uden om de madvarer, der udfordrer maven og tarmen, og samtidig får masser af sunde, sikre fuldkorn, madglæde og nydelse. Anette Harbech Olesen har talt med tarmforskere og speciallæger over hele verden og på baggrund af den seneste videnskab skrevet denne bog og komponeret 68 vidunderlige madopskrift er, der kan skabe ro i tarmen. Og måske rækker gevinsten endnu længere? Forskere kommer til stadighed på sporet af nye sygdomme, som har relation til kroppens problemer med at fordøje gluten og andre dele af korn. Nogle mener, at den voldsomme vækst i forekomsten af autoimmune sygdomme, eksempelvis gigt- og stofskiftesygdomme, type 1-diabetes og sklerose, kan hænge sammen med de skader, som gluten kan anrette på tarmvæggen.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788740070415
  • Indbinding:
  • Indbundet
  • Sideantal:
  • 288
  • Udgivet:
  • 7. september 2021
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 179x247x32 mm.
  • Vægt:
  • 1057 g.
  På lager
Leveringstid: 1-3 hverdage
Forventet levering: 28. december 2024
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan ikke leveres inden jul.
    Køb nu og print et gavebevis

Beskrivelse af Gaven til maven

Er du plaget af oppustethed, mavesmerter, diarré eller forstoppelse, træthed, ledsmerter eller eksem, så kan du hente hjælp i bogen Gaven til maven. Nyere forskning peger på, at noget i maden kan være skurken. Korn som hvede, rug og byg kan nemlig udfordre din fordøjelse i et langt større omfang, end man hidtil har anslået. Ikke nødvendigvis på grund af deres indhold af proteinet gluten, der er kendt for at være en ballademager, men også fordi visse kostfibre og andre komponenter i korn kan genere tarmen, blandt andet hos den cirka en million danskere, der lider af irritabel tarm.
Det kan være forklaringen på, at så mange mennesker får det markant bedre, når de holder op med at spise glutenholdig mad, også selvom de ikke lider af glutenallergi. Langt hen ad vejen er det nemlig de samme madvarer, der indeholder gluten og de andre komponenter i korn, som stadig flere mennesker kæmper med at fordøje. Derfor kan en glutenfri levevis ofte være en god vej at vælge.
I dag er det muligt at købe glutenfrit mel, brød, pasta og andre kornprodukter af høj kvalitet helt uden gluten eller de kornfibre, som kan skabe problemer for mange.
Gaven til maven er den store guide til, hvordan man bedst navigerer uden om de madvarer, der udfordrer maven og tarmen, og samtidig får masser af sunde, sikre fuldkorn, madglæde og nydelse. Anette Harbech Olesen har talt med tarmforskere og speciallæger over hele verden og på baggrund af den seneste videnskab skrevet denne bog og komponeret 68 vidunderlige madopskrift er, der kan skabe ro i tarmen.
Og måske rækker gevinsten endnu længere? Forskere kommer til stadighed på sporet af nye sygdomme, som har relation til kroppens problemer med at fordøje gluten og andre dele af korn. Nogle mener, at den voldsomme vækst i forekomsten af autoimmune sygdomme, eksempelvis gigt- og stofskiftesygdomme, type 1-diabetes og sklerose, kan hænge sammen med de skader, som gluten kan anrette på tarmvæggen.

Brugerbedømmelser af Gaven til maven

  • Hanne M. 21. november 2021

    Super bog med mange gode råd og opskrifter - tror den bliver liggende fremme og brugt som opslagsbog


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.