Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Ledelse i Morgen. Nr. 1. September 2017. 21. årgang. Tema: Distribueret ledelse - Kim Martin Nielsen - E-bog

Bag om Ledelse i Morgen. Nr. 1. September 2017. 21. årgang. Tema: Distribueret ledelse

Dette nummer af tidsskriftet 'Ledelse i Morgen' indeholder følgende artikler: Distribueret ledelse har en betydning Af Alma Harris Denne artikel er et uddrag af den internationalt anerkendte forfatter og uddannelsesekspert Alma Harris’ kommende bog. Artiklen beskriver, hvordan distribueret ledelse er den ”sociale lim”, når det kommer til at udnytte uddannelsesstedets samlede professionelle ekspertise i et forsøg på at skabe bedre elevpræstationer og -resultater og fastholde dem. Distribueret ledelse: Svaret på øget kompleksitet og arbejdsbelastning? Af Kim Martin Nielsen Denne artikel udfolder ideen bag delegeret og distribueret ledelse – hvad er det, hvorfor skal vi arbejde med det, og hvordan ser det ud i praksis? Derudover kommer artiklen med et bud på, hvilke forudsætninger arbejdet med distribueret ledelse kræver, samt hvilke faldgruber man bør være opmærksom på i det konkrete arbejde i praksis. Investeringen i ressourcepersoner i folkeskolen kræver mere ledelse Af Katja Munch Thorsen Denne artikel beskriver, hvordan man på mange skoler har investeret massivt i forskellige former for specialistviden i form af ressourcepersoner. Men mange steder får skolerne ikke nok ud af investeringen, fordi ressourcepersonernes arbejde ikke bliver ledet på en måde, hvor den organisationsudvikling, ressourcepersonerne har potentialet til at bidrage til, faktisk sker. Vejen frem er en mere bevidst og vedholdende ledelse af ressourcepersonernes arbejde. Ledelse og styring af kvalitetsarbejdet i dagtilbud Af Mai-Britt Herløv Petersen Denne artikel har fokus på lederens rolle i forhold til at omsætte strategiske beslutninger til effektfulde resultater. Siden indførelsen af de pædagogiske læreplaner i 2004 har der for alvor været fokus på kvalitetsudvikling af dagtilbud. Artiklen beskriver de styrings- og ledelsesmæssige krav, der stilles til kvalitetsudvikling i dagtilbud, og giver bud på, hvad kvalitet er, samt hvordan personalet oplever arbejdet med de udstukne krav.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771607208
  • Beskyttelse:
  • DRM
  • Udgivet:
  • 27. September 2017
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Ledelse i Morgen. Nr. 1. September 2017. 21. årgang. Tema: Distribueret ledelse

Dette nummer af tidsskriftet 'Ledelse i Morgen' indeholder følgende artikler:

Distribueret ledelse har en betydning
Af Alma Harris
Denne artikel er et uddrag af den internationalt anerkendte forfatter og uddannelsesekspert Alma Harris’ kommende bog. Artiklen beskriver, hvordan distribueret ledelse er den ”sociale lim”, når det kommer til at udnytte uddannelsesstedets samlede professionelle ekspertise i et forsøg på at skabe bedre elevpræstationer og -resultater og fastholde dem.

Distribueret ledelse: Svaret på øget kompleksitet og arbejdsbelastning?
Af Kim Martin Nielsen
Denne artikel udfolder ideen bag delegeret og distribueret ledelse – hvad er det, hvorfor skal vi arbejde med det, og hvordan ser det ud i praksis? Derudover kommer artiklen med et bud på, hvilke forudsætninger arbejdet med distribueret ledelse kræver, samt hvilke faldgruber man bør være opmærksom på i det konkrete arbejde i praksis.

Investeringen i ressourcepersoner i folkeskolen kræver mere ledelse
Af Katja Munch Thorsen
Denne artikel beskriver, hvordan man på mange skoler har investeret massivt i forskellige former for specialistviden i form af ressourcepersoner. Men mange steder får skolerne ikke nok ud af investeringen, fordi ressourcepersonernes arbejde ikke bliver ledet på en måde, hvor den organisationsudvikling, ressourcepersonerne har potentialet til at bidrage til, faktisk sker. Vejen frem er en mere bevidst og vedholdende ledelse af ressourcepersonernes arbejde.

Ledelse og styring af kvalitetsarbejdet i dagtilbud
Af Mai-Britt Herløv Petersen
Denne artikel har fokus på lederens rolle i forhold til at omsætte strategiske beslutninger til effektfulde resultater. Siden indførelsen af de pædagogiske læreplaner i 2004 har der for alvor været fokus på kvalitetsudvikling af dagtilbud.
Artiklen beskriver de styrings- og ledelsesmæssige krav, der stilles til kvalitetsudvikling i dagtilbud, og giver bud på, hvad kvalitet er, samt hvordan personalet oplever arbejdet med de udstukne krav.

Brugerbedømmelser af Ledelse i Morgen. Nr. 1. September 2017. 21. årgang. Tema: Distribueret ledelseFind lignende bøger
Bogen Ledelse i Morgen. Nr. 1. September 2017. 21. årgang. Tema: Distribueret ledelse findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.