Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Lobbyisme i organisationer - Mads Christian Esbensen - E-bog

- Mod en professionel og legitim praksis

Bag om Lobbyisme i organisationer

Lobbyisme er omgærdet af manipulation, skjulte dagsordener og mænd i mørke jakkesæt, der går rundt i skyggerne på Christiansborgs gange og indløser tjenester hos politikere og embedsmænd. Lobbyismen er mere udbredt end nogensinde i Danmark, men indtil videre har ingen løftet sløret for, hvordan lobbyisme i virkeligheden bliver udført. Lobbyisterne har undgået at tale om deres metoder og levet efter mantraet: Den, der lever skjult, lever godt. Dette vil Lobbyisme i organisationer fundamentalt ændre på. I bogen fortæller ikke bare forfatteren selv om sit arbejde som lobbyist igennem 10 år, men også danske toplobbyister for bl.a. Danfoss og Novozymes om hvordan de i dagligdagen påvirker lovene i det danske Folketing. I bogen argumenteres for, at lobbyisme kan forstås som en ny og specifik måde at organisere og strukturere sin organisation på og dermed tegne fremtidens organisation. En organisation, som konsekvent har den politiske påvirkning i fokus, og som tænker lobbyisme ind i sine målsætninger og eksterne strategier. Politik skabes i stigende grad som enkeltsager i en dagsorden sat af medierne, og derfor vil de organisationer, som forstår spillets regler, få mere magt end de, der ikke gør. I denne kontroversielle bog blotlægges den måde, som magt flyttes og skabes, og der gøres op med den naive forestilling om, at alle uanset ressourcer og størrelse har lige adgang til demokratiet. Bogen er rettet mod det stigende antal aktører og organisationer, der ønsker at professionalisere og udvikle værktøjer til konkrete lobbystrategier. Mads Christian Esbensen er blandt Danmarks førende lobbyister og har i ca. 10 år rådgivet danske og internationale virksomheder i at påvirke, ændre og skabe den politiske magtbalance. Han er tidligere ekstern lektor på KU og RUC og har undervist i lobbyisme og public affairs og står bag en række bøger om politisk kommunikation, bl.a. den første bog om lobbyisme på dansk fra 2007.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788771855500
  • Udgivet:
  • 8. Juni 2012
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Lobbyisme i organisationer

Lobbyisme er omgærdet af manipulation, skjulte dagsordener og mænd i mørke jakkesæt, der går rundt i skyggerne på Christiansborgs gange og indløser tjenester hos politikere og embedsmænd. Lobbyismen er mere udbredt end nogensinde i Danmark, men indtil videre har ingen løftet sløret for, hvordan lobbyisme i virkeligheden bliver udført. Lobbyisterne har undgået at tale om deres metoder og levet efter mantraet: Den, der lever skjult, lever godt.

Dette vil Lobbyisme i organisationer fundamentalt ændre på. I bogen
fortæller ikke bare forfatteren selv om sit arbejde som lobbyist igennem 10 år, men også danske toplobbyister for bl.a. Danfoss og Novozymes om hvordan de i dagligdagen påvirker lovene i det danske Folketing. I bogen argumenteres for, at lobbyisme kan forstås som en ny og specifik måde at organisere og strukturere sin organisation på og dermed tegne fremtidens organisation. En organisation, som konsekvent har den politiske påvirkning i fokus, og som tænker lobbyisme ind i sine målsætninger og eksterne strategier.

Politik skabes i stigende grad som enkeltsager i en dagsorden sat af medierne, og derfor vil de organisationer, som forstår spillets regler, få mere magt end de, der ikke gør.

I denne kontroversielle bog blotlægges den måde, som magt flyttes og skabes, og der gøres op med den naive forestilling om, at alle uanset ressourcer og størrelse har lige adgang til demokratiet. Bogen er rettet mod det stigende antal aktører og organisationer, der ønsker at professionalisere og udvikle værktøjer til konkrete lobbystrategier.

Mads Christian Esbensen er blandt Danmarks førende lobbyister og har i ca. 10 år rådgivet danske og internationale virksomheder i at påvirke, ændre og skabe
den politiske magtbalance. Han er tidligere ekstern lektor på KU og RUC og har undervist i lobbyisme og public affairs og står bag en række bøger om politisk kommunikation, bl.a. den første bog om lobbyisme på dansk fra 2007.

Brugerbedømmelser af Lobbyisme i organisationerFind lignende bøger
Bogen Lobbyisme i organisationer findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.