Bag om Mad og minder
Pensioneret præst Gerd Secher, som i foråret udgav sin første bog om sine og ægtefællens rejser til femogfirs lande igennem femogtyve år, fortsætter med at øse af sine erindringer om steder og mennesker. Denne gang er scenen en kogebog med 175 opskrifter, som er krydret med farverige anekdoter fra nær og fjern. Da forfatteren blev frastjålet alle billeder fra rejserne, er der ingen originale fotografier af retterne fra de forskellige steder.
Men der er heller ingen billeder i Frøken Jensens berømte kogebog, som alligevel stadigvæk bliver trykt i oplag efter oplag og ligger under juletræet til de unge. Og selv uden billeder kan man også let følge opskrifterne i denne bog, som præsenteres i en uhøjtidelig, konverserende prosa.
Omslaget er sammensat af en kavalkade af billeder af forfatterens egne retter, nydt sammen med hendes nærmeste familie.
Det er en anderledes kogebog, rettelig kaldet en erindringskogebog, som er meget forfriskende!
Uddrag af bogen
Californiske fiskekager
På en tre dages togrejse fra Tijuana til Mexico City vandt jeg i kortspil med nogle pilgrimme og fik i præmie denne opskrift …
Andekråser
I Frankrig regnes de for en delikatesse, i Aarhus fodrer min niece hunden med dem …
Syltede valnødder
Et år, hvor vi overvintrede på Cypern, ankom vi lige ved den tid, hvor man overalt plukkede valnødder og syltede dem …
Om forfatteren
Gerd Secher (f. 1937) er opvokset på en gård i Midtjylland. Rejste som 21-årig stormforelsket til Mexico for at gifte sig med en næsten ukendt mand. De gennemlevede i 25 år det meste af verden. Eventyret sluttede i 1981, hvorefter forfatteren kom til Danmark med sin datter, læste teologi, fik embedseksamen som 60-årig og blev præst. Hun har tidligere udgivet erindringsbogen Mellem blomster og pigtråd – Rejser gennem verden af i går.
Vis mere