Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Sindslidelse er en lidelse i sindet - Erik Platz - E-bog

Bag om Sindslidelse er en lidelse i sindet

Den medicinske psykiatri forstår grundlæggende mennesket som en kompliceret hjerne og krop underlagt naturlovene, hvor bevidstheden skal forstås som ledsagefænomen til hjerneprocesser. Som følge heraf forstås sindslidelse som en somatisk sygdom med primært medicinske behandlingsmuligheder. Eksistentialismen ser mennesket som udstyret med en bevidsthed, som kan gøre sig fri af naturlovene og udføre selvstændige overvejelser og beslutninger. Denne frihed skaber angst, som sammen med grundvilkår ved eksistensen viser sig i fortvivlelsen. Forståelsen af sindslidelse tager her udgangspunkt i en analyse af fortvivlelsen og bevidstheden i menneskets selv. Bogens første del gennemgår kritisk forskning vedrørende medicinering og forståelse af sindslidelse som en somatisk sygdom og munder ud i en kritik af at se sindslidelse som en hjernesygdom. Bogens anden del forsøger at opstille en ramme for forståelse af sindslidelse som en lidelse i sindet forbundet med grundvilkår ved eksistensen: frihed, skyld, glæde, fortvivlelse.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772379944
 • Udgivet:
 • 14. Juli 2021
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Sindslidelse er en lidelse i sindet

Den medicinske psykiatri forstår grundlæggende mennesket som en kompliceret hjerne og krop underlagt naturlovene, hvor bevidstheden skal forstås som ledsagefænomen til hjerneprocesser. Som følge heraf forstås sindslidelse som en somatisk sygdom med primært medicinske behandlingsmuligheder.

Eksistentialismen ser mennesket som udstyret med en bevidsthed, som kan gøre sig fri af naturlovene og udføre selvstændige overvejelser og beslutninger. Denne frihed skaber angst, som sammen med grundvilkår ved eksistensen viser sig i fortvivlelsen. Forståelsen af sindslidelse tager her udgangspunkt i en analyse af fortvivlelsen og bevidstheden i menneskets selv.

Bogens første del gennemgår kritisk forskning vedrørende medicinering og forståelse af sindslidelse som en somatisk sygdom og munder ud i en kritik af at se sindslidelse som en hjernesygdom.

Bogens anden del forsøger at opstille en ramme for forståelse af sindslidelse som en lidelse i sindet forbundet med grundvilkår ved eksistensen: frihed, skyld, glæde, fortvivlelse.

Brugerbedømmelser af Sindslidelse er en lidelse i sindet

 • Peter L. 13. August 2021

  "Sindslidelse er en lidelse i sindet" er en fremragende bog.

  Den beskriver meget klart nogle af de konsekvenser, som indtag af psykofarmaka har for rigtig mange mennesker. Jeg ville ønske, at denne viden blev almindelig kendt, så danskerne ved, at de ikke med bind for øjnene skal kontakte den danske psykiatri, som jo i praksis bruger psykofarmaka som første og vigtigste behandling ved psykiske problemer/sindslidelser.

  Bogen beskriver andre måder at forholde sig til psykiske problemer på, ja gør opmærksom på at der er en hel række forskellige muligheder.

  Som en meget stærkt kontrast til at se psykiske problemer/sindslidelser som en lidelse, hvis kilde findes i hjernen, og som derfor skal behandles med hjerneaktive stoffer/psykofarmaka, ser bogen via eksistenspsykologi på mennesker som unikke personer med hver deres livshistorie, deres eksistens. Bogem opfordrer til, at psykiatrien besinder sig, så den i stedet for at interessere sig for hjernekemi, interesserer sig for det enkelte menneske, og hvor det pt. er kørt fast i sin eksistens.

  Afsnittene omkring eksistenspsykologi og eksistensfilosofi kan virke stærkt aktiverende på læserens bevidsthed om deres eget liv og muligvis bane vejen for store overvejelser og erkendelser. Det er, hvad den har gjort hos mig og venner, som også har læst bogen.


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.