Bag om Sundhedsvæsen og sundhedspolitik
Sundhedsvæsenet styres og indrettes meget forskelligt fra land til land. Denne bog fremlægger nogle centrale modeller, begreber og teorier, som kan anvendes til at beskrive, forstå og vurdere sundhedsvæsenet og dets indsats. Der gøres rede for de fremherskende sundhedspolitiske temaer, for de gængse styringsredskaber, og for de mest anvendte sundhedsøkonomiske metoder.
Hovedelementerne i de mange sundhedsreformer, som præger sundhedsvæsenet internationalt såvel som i Danmark, præsenteres, og bogen indeholder en deltaljeret gennemgang af det danske sundhedsvæsen år 2015 med beskrivelse af strukturer, personale og aktiviteter. Forfatterne repræsenterer forskellige faglige kompetencer, som hver bidrager med sit perspektiv på sundhedsvæsenet og dets mange aspekter.
Bogens målgruppe er lægestuderende og folkesundhedsvidenskabsstuderende samt studerende på de mange andre uddannelser med relation til sundhedsvæsenet. Også læger, sygeplejersker, andre sundhedsprofessioner, administratorer og politikere kan have glæde af bogen, som også er velegnet som opslagsbog.
Bogens redaktører:
Signild Vallgårda er cand.mag. (historie), dr.med. professor ved Afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet.
Allan Krasnik er cand. med., speciallæge i samfundsmedicin, Master of Public Health, ph.d., professor ved afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Institut for Folkesundhedsvidenskab.
Vis mere