Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En grundbog til faget ”Farmakologi og medicinhåndtering". Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent.Faget skal give dig forudsætninger for at håndtere medicin på en patientsikker måde. Derfor indeholder bogen emner som: Ansvar og kompetence ved medicinhåndtering. Konkrete opgaver i forbindelse med medicinhåndtering Samarbejde med og undervisning af borgeren i forbindelse med medicinering Medicinens påvirkning af kroppen Medicinregning Konkrete præparaters virkninger og bivirkninger.Denne bog er en trykt bog, som indholder en nøgler til en digital udgave af bogen.
Farmakologi – hånden på hjertet giver en bred og grundlæggende indføring i faget farmakologi. Denne 2. udgave suppleres af en i-bog, en digital udgave af bogen som kan læses på fx en pc eller en tablet, overalt, hvor der er internetadgang. Bogen omhandler grundlæggende principper for, hvad der sker med et lægemiddel i organismen efter indtagelsen, dvs. hvordan lægemidlet optages, fordeles og udskilles samt hvilke virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger lægemidlet har. Bogens opbygning Farmakologi – hånden på hjertet er overordnet inddelt i tre dele: Almen farmakologi, der gennemgår generelle farmakokinetiske og -dynamiske forhold, bivirkninger, interaktioner og dosering af lægemidler. Lægemiddelhåndtering, der giver en indføring i sygeplejerskens ansvars- og kompetenceområde, relevante arbejdsmiljøregler og patientsikkerhedsaspekter, medicinrummets opbygning og funktion. Desuden indeholder kapitlet en introduktion til lægemiddelregning, en gennemgang af medicineringsprocessen, samt et kapitel om medicineringsfejl. Specialfarmakolgi, der gennemgår de enkelte lægemiddelgrupper i forhold til deres virkninger, virkningsmekanismer og bivirkninger. Målgruppe Farmakologi – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende og kan bruges gennem hele uddannelsen både i teori og i klinik. Andre studerende inden for det sundhedsfaglige område, fx jordmoder- eller radiografstuderende, kan også have glæde af bogen. Bogen kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale, som opslagsbog og som mulighed for at få opdateret deres viden på området.
Mikrobiologi – hånden på hjertet er en grundbog i mikrobiologi. Bogen gennemgår de vigtigste hovedgrupper af mikroorganismer; bakterier, virus, svampe og parasitter samt deres grundlæggende egenskaber centrale emner som smittespredning og afbrydelse af smittekæden, kroppens forsvar samt diagnostik, behandling og forebyggelse af infektionssygdomme de vigtigste infektionssygdomme i de forskellige organsystemer, specielt relevante for vores breddegrader, samt vigtige og meget aktuelle emner som bakterieresistens og hospitalsinfektioner Bogen præsenterer stoffet overskueligt og er rigt illustreret med farverige figurer og fotos, der underbygger teksten. Layoutet er levende og pædagogisk opbygget, så læseren får mulighed for at få uddybet stoffet med ekstra faktuelle, kliniske og opsummerende informationer undervejs. Målgruppe Mikrobiologi – hånden på hjertet er en lærebog til sygeplejerskestuderende i faget mikrobiologi og kan bruges gennem hele uddannelsen både i teori og i klinik. Andre studerende indenfor det sundhedsfaglige område fx jordmoder- eller radiografstuderende kan også have glæde af bogen. Bogen kan endvidere anvendes af færdiguddannet sundhedspersonale, som opslagsbog, og som mulighed for at få opdateret deres viden på området.
Tape dig selv er en effektiv håndbog med over 50 tapeteknikker. I bogen bruges den klassiske hvide sportstape (Dream Tape) og den originale kinesiotape (Kinesio Tex Gold), som er meget elastisk og findes i flere farver.Bogen henvender sig til alle, som dyrker sport på et seriøst niveau, både elite og motionister, men i høj grad også trænere, fysioterapeuter, idrætsmedicinere og andre, der taper sportsskader.Tape dig selv giver mange konkrete anvisninger og praktiske råd, så både øvede og begyndere kan gå i gang med det samme. Den er opbygget efter en fast struktur og forsynet med ikoner, som er en hjælp ved hurtige opslag.
Dette er 7. udgave af FOREBYGGENDE SUNDHEDSARBEJDE, der for længst har skrevet sig ind som en klassiker inden for områderne forebyggelse og sundhedsfremme. Bogen har over en periode på 35 år fået status af et alment accepteret opslagsværk og er en foretrukken grundbog på en række professionsbacheloruddannelser samt på kandidatuddannelser som medicin,folkesundhedsvidenskab og sociologi. Siden den første udgave udkom i 1986, har værket behandlet centrale områder inden for forebyggelse og sundhedsfremme og har for hver ny udgave afspejlet den aktuelle udvikling inden for området og i samfundet som helhed.Forebyggelse og sundhedsfremme har i de senere år fået en stadig mere central rolle i sundhedsvæsenet. I dag er inddragelse af brugeren og dennes aktive rolle blevet endnu mere afgørende, ligesom klimalovgivning og de seneste ændringer i sundhedslovgivningen er nye vigtige tiltag. Derfor er der i denne udgave mere fokus på brugerinvolvering, udvikling af kompetencerog handlekraft, men også på individets egne værdier og præferencer. Mere generelt afspejler 7. udgave den nyeste udvikling i teori og praksis på tværs af sundhedsvæsenet, og der er gennemført et grundigt redaktionsarbejde for at forny bogen.Den praktiske virkelighed, hvor det forebyggende sundhedsarbejde udføres, udgør en rød tråd i samtlige udgaver af FOREBYGGENDE SUNDHEDSARBEJDE. Bogen rummer også en række teoretiske og metodiske kapitler, som giver læseren en solid forståelse af baggrunden for det praktiske arbejde. Denne kombination af teori og praksis gør bogen særdeles velegnet somlærebog for en bred målgruppe.
”Meyermetoden – den naturlige epidural” er en fødselsforberedende brugsbog for kommende forældre, baseret på Meyermetodens teknikker og redskaber. Den henvender sig især til de forældre, der gerne vil tage ejerskab over deres barns fødsel bl.a. ved brug af Meyermetodens vemestringsprincipper, såsom tryk (en slags akupressur), en verbal guiding, vejrtrækningsprincipper etc. Men den kan også bruges som en klassisk fødselsforberedende bog, hvor læseren får en overskuelig indsigt i fødslens mange faser, information om smertelindring generelt, og hvad man kan forvente ved en fødsel. De kommende forældre får brugbare værktøjer, som de kan bruge inden og under selve fødslen. Meyermetoden er i høj grad et partnerværktøj og har til hensigt at klæde forældrene på til at kunne yde deres bedste på dagen. Den er baseret på et tæt samarbejde mellem partner/faren, for det er her nøglen til en god fødsels og -smerteoplevelse ligger. Bogen er bygget op, så læserne ført får en baggrundsviden på plads, indenbrugen af de konkrete redskaber. Undervejs vil der være cases, som underbygger de forskellige emner, og som gør bogen let at gå til. Det kan anbefales at læse hele bogen og senere hen bruge den som opslagsværk. Bogen akkompagneres af enkelte illustrationer og foto.
Grundforløb 2, Sosu er skrevet til elever på grundforløbet til uddannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent. Vi har valgt at lave én bog, der dækker begge uddannelser, da de fleste mål for de to uddannelser er ens. Bogen behandler en række meget forskellige emner, som både vedrører eleven selv, samarbejdet med borgeren og samfundet som helhed. De forskelige emner skal bidrage til, at eleven her i starten af uddannelsen både lærer at passe på sig selv og andre og bliver opmærksom på den rolle og de opgaver, som han eller hun selv har i det samlede sundhedsvæsen, i det tætte samarbejde med borgere med forskellige typer af funktionsnedsættelser. Bogens indhold lægger sig tæt på ad uddannelsens vidensmål og færdighedsmål og giver dermed eleverne baggrund for at udvikle deres kompetence inden for faget. Den tilhørende i-bog har masser af supplerende tilbud i form af lydfiler, opgaver og quizzer. Således tilbyder det samlede materiale en mangfoldighed af måder at lære og tilegne sig stoffet på. Faglig læsning er integreret i bogen, fx ved at teksten er let at læse, fagudtryk er forklaret, og der er oplæg til forskellige opgaver, der aktiverer læserens forforståelse af stoffet.
Sygeplejebogen 1 indledes med et kapitel om sygepleje som profession, som ud over beskrivelsen af professionsbegrebet sætter fokus på væsentlige perspektiver, som den nye bekendtgørelse lægger op til. Herefter følger flere kapitler, som giver faglige forudsætninger for sygeplejersken til at kunne indgå i samarbejde med patient og pårørende, dvs. til at kunne anlægge et patientperspektiv, som fx overvejelser om omsorg, etik og patientologi. Et kapitel om patientforløb og klinisk lederskab beskriver rammer og retningslinjer for, at patienter og pårørende kan opleve indlæggelsesforløb som overskuelige og sammenhængende.De næste kapitler fokuserer på mange af de reaktioner, som patient og pårørende kan opleve i forbindelse med sygdom og i mødet med sundhedsvæsnet, fx reaktioner på at blive syg, opfattelse af sundhed og sygdom, håb og lidelse, krise og sorg. Kapitler om krop, køn og kulturs betydning i sygeplejen giver forskellige perspektiver til at forstå patienter og pårørendes reaktioner.I dag er der øget fokus på den sundhedsprofessionelles færdigheder inden for situationsbestemt kommunikation, og kapitlet om kommunikation og den professionelle samtale giver den studerende konkrete metoder til kommunikativt at indgå i relationen med patient og pårørende.Bogens sidste kapitler favner flere områder, som på forskellig måde har indflydelse på sygeplejerskens arbejde og samarbejde med patient og pårørende som fx rehabilitering, dokumentation og evidens, patientsikkerhed og velfærdsteknologi.
Sygeplejebogen 2 lægger vægten på sygeplejerskens observationskompetence og klinisk beslutningstagen i relation til patientens grundlæggende behov.Bogen indledes med et kapitel om klinisk beslutningstagen. Her fokuseres bl.a. på sygeplejeprocessen som én af de kliniske metoder, som sygeplejersken benytter som systematisk redskab i observation, dataindsamling, dataanalyse og intervention. Herefter følger kapitler med fokus på grundlæggende behovsområder: respiration, kredsløb, udskillelser, temperaturregulering, ernæring og væskebehandling, kvalme og opkastning, søvn og hvile, personlig hygiejne, immobilitet, smerter, seksualitet og infektionshygiejne. Samarbejde med patient og pårørende inddrages undervejs i de enkelte kapitler. Bogen afsluttes med et kapitel om døden. Her er fokus på sygeplejerskens grundlæggende observationer og interventioner hos den døende patient og samarbejde med den pårørende.
I det moderne videnssamfund er hjernen på konstant arbejde. De fleste af os jonglerer i et stigende tidspres mellem arbejds- og familieliv, sociale medier, venner og fritidsinteresser m.m. Vi bruger hjernen hele tiden, endda også i de stunder, hvor der før var naturlige ’hjerne-pauser’. En hjernerystelse er ikke kun en fysisk hindring i ens liv, det er også en omstilling psykisk og eksistentielt. Den hjernerystede er tvunget til markant at ændre livsstil og kun langsomt integrere sig i det vante igen. Nogle oplever senfølger og bliver nødt til at prioritere anderledes i endnu længere tid. Bogen præsenterer den faglige viden, der eksisterer på området. Den forklarer, hvad en hjernerystelse gør ved krop, følelsesliv, nervesystem og kognitive evner. Den er opbygget i forskellige dele, som kan læses, alt efter om du har slået hovedet for nylig, eller det er længere tid siden. På den måde får du netop den viden, du har brug for. Ikke mindst videregives de værktøjer og copingstrategier, der skal til for at komme i bedring efter en hjernerystelse og for at leve med så høj livskvalitet som muligt undervejs i et forløb med hjernerystelse. Troels W. Kjær er overlæge ved Sjællands Universitetshospital og en af Danmarks førende hjerneforskere. Loa Opstrup er psykoterapeut, står bag Samtaleterapi Kbh og har specialiseret sig i behandling af hjernerystelse.
Før du kan få succes med at undersøge og behandle bevægeapparatet, er du nødt til først at kende dets opbygning og kunne lokalisere de relevante strukturer. ”Anatomisk guide til bevægeapparatet” lærer dig at navigere i hele bevægeapparatet – også med hænderne. ”Anatomisk guide til bevægeapparatet” indeholder mere end 1.400 flotte illustrationer, som guider dig igennem kroppens muskler, knogler, ledbånd med mere. Den er oplagt både som grundbog og opslagsværk. Med denne bog bliver den anatomiske læring både lettere, sjovere og mere håndgribelig.Bogen henvender sig til medicinstuderende, kiropraktorer, fysioterapeuter, massører, idrætsstuderende, sportstrænere og alle andre, der måtte have interesse for bevægeapparatets anatomi.”Anatomisk guide til bevægeapparatet” er den længe ventede danske oversættelse af ”Trail guide to the body”, som har været utrolig populær og nu er i sin 5. udgave. Bogen bruger både dansk og latinsk nomenklatur og er dermed tilpasset den danske studerende.
ICN. Sygeplejens grundlæggende principper er et klassisk værk og et historisk dokument, der beskriver, hvilke elementer god sygepleje består af. Virginia Henderson er blevet kaldt “the Mother of Nursing”, og hendes principper for sygepleje har haft afgørende betydning for uddannelsen af sygeplejersker overalt i verden.Det er 60 år siden, at den engelske udgave Basic Principles of Nursing Care udkom første gang. Selvom der er sket mange og store forandringer globalt, samfundsmæssigt og teknologisk - og vilkårene for sygeplejersker har ændret sig tilsvarende, er de principper, Virginia Hendersons lagde til grund for god sygepleje, stadig aktuelle og fuldt ud gældende.Bogen udkommer her i sin 7. udgave på dansk. Den danske oversættelse har gennemgået en grundig sproglig revision, men dens originalitet er bevaret, og teksten bibeholdt så tæt på den oprindelige tekst som muligt.
En grundbog til faget ”Det sammenhængende borger- og patientforløb”. Bogen indeholder forskellige faglige temaer med udgangspunkt i bl.a. tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde, lovgivning, patientsikkerhed, dokumentation og ledelse.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Bogen giver dig forudsætninger for at kunne bidrage til, at den enkelte borger eller patient oplever, at der er sammenhæng i de tilbud, han eller hun modtager fra sundhedsvæsnet. Det kræver dels, at du har stor viden om dit eget arbejdsfelt, og dels at du har indsigt i sundhedsvæsnets organisering og den bagvedliggende lovgivning. Endvidere skal du have viden om og kunne udnytte de muligheder, der er for at kommunikere, samarbejde og dokumentere på tværs af sektorer og professioner, også digitalt. At bidrage til sammenhængende borger- og patientforløb er en af dine vigtige funktioner i dit arbejde som social- og sundhedsassistent.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter
Videnskabelig teori og metode dækker pensum inden for kvantitativ og kvalitativ metodelære. Den beskriver systematisk viden om videnskabelige principper og praktiske anbefalinger i forhold til eksamensprojekter. Den kan bruges af sygeplejestuderende og andre sundhedsfaglige professionsuddannelser. Bogen kan anvendes gennem hele uddannelsen som grundbog, men også til opslag om enkelte teorier og metoder. Den beskriver, hvordan den studerende selv kan bedømme forskning, og hvordan færdige eksamensprojekter kan præsenteres og publiceres.
En grundbog til faget ”Psykisk sygdom og sygepleje”. Bogen indeholder forskellige faglige temaer med udgangspunkt i bl.a. psykiske sygdomme, sygeplejefaglige teorier og metoder, relationer og socialpædagogik.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne udføre psykiatrisk sygepleje i et tværprofessionelt samarbejde, både i social- og hospitalspsykiatrien. Nogle af kapitlerne beskriver konkrete tilgange til samarbejdet med borgere og patienter med psykiske sygdomme, herunder fx recovery, miljøterapi og forskellige andre terapiformer. Andre kapitler beskriver den konkrete sygepleje relateret til specifikke sygdomsdiagnoser.Bogen udmærker sig især ved at tage udgangspunkt i mennesket med psykisk lidelse. Brugere og pårørende opfattes som eksperter gennem erfaring, og medarbejderne som eksperter gennem uddannelse. De pårørende opfattes som resurser i den psykosociale rehabilitering, og social- og sundhedsassistenten som professionel relationsmedarbejder i både hospitalspsykiatri og socialpsykiatri.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
En grundbog til faget ”Mødet med borgeren og patienten”. Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent. Bogens indhold giver dig viden om og redskaber til at møde borgere, patienter eller pårørende med empati og kvalitet.Bogens emner er bl.a.: Professionelle relationer og samarbejde med borgere, patienter, brugere og pårørende Livshistorie, livsformer og livsfaser Kultur, sundhed og sygdom Etik og etiske dilemmaer Kommunikation, konflikter og anvendelse af magt Mestring og sundhedspædagogik
En grundbog til Faget ”Somatisk sygdom og sygepleje”. Bogen indeholder mange forskellige faglige temaer inden for områderne anatomi, fysiologi, sygdomslære og sygepleje.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne udføre sygepleje i et tværprofessionelt samarbejde. Nogle kapitler beskriver den grundlæggende sygepleje, som kan anvendes i forhold til alle borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Andre kapitler beskriver den mere komplekse sygepleje, relateret til konkrete sygdomsdiagnoser.Bogens indhold er opbygget, så der er skabt sammenhæng mellem anatomi/fysiologi, sygdomslære og sygepleje. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis. Bogens indhold er på et højt fagligt niveau, men formidlet på en let tilgængelig måde.Indholdet i bogen giver eleven mulighed for at kunne tilegne sig et fagsprog, som dækker en del af social- og sundhedsassistentens kompetenceområde.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
En grundbog til faget ”Kvalitet og udvikling”. Bogen indeholder forskellige faglige temaer, som har fokus på at arbejde videns- og evidensbaseret med henblik på at udvikle og sikre kvaliteten i praksis.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Bogen giver dig forudsætninger for at kunne bidrage til, at den enkelte borger eller patient oplever, at der er kvalitet i de tilbud, han eller hun modtager fra sundhedsvæsnet. Det kræver bl.a., at du har viden om, hvad kvalitet er, og hvordan du kan arbejde med at sikre og udvikle kvaliteten. Desuden skal du kende og kunne arbejde med begrebet evidens, herunder fx kliniske retningslinjer. I bogen gennemgås også anvendelse af forskellige former for data i sundhedsvæsnet, velfærdsteknologi og innovation samt arbejdsmiljø.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”. Bogen beskriver forskellige faglige begreber som fx funktionsevne, mestring, livskvalitet, borger- og patientinvolvering, sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne arbejde tværprofessionelt med sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende opgaver hos borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Bogens teoretiske grundlag er teorien om menneskelig aktivitet samt begreberne aktivitet og deltagelse, som er hentet fra WHO’s internationale klassifikation, ICF. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
Anatomi og fysiologi – 400 quizspørgsmål kan understøtte en aktiv og motiverende læring. Du kan quizze alene eller i en gruppe med andre studerende. Spørgsmålene kan også bruges til eksamensforberedelse. Niveauet svarer til sygeplejerskeuddannelsen, og spørgsmålene er opdelt i otte kategorier, som dækker de centrale organers opbygning og vigtigste funktioner.Anatomi og fysiologi – 400 quizspørgsmål er udviklet til brætspillet Questio, som skal købes særskilt. Men du kan også spille uden brætspillet. Her giver et korrekt svar 1 point, og der er 2 point, hvis du svarer korrekt på spørgsmålene med en gul stjerne.Spørgsmålene er udviklet af Oluf Falkenberg Nielsen og Mette Juel Bojsen-Møller, som er forfattere til Anatomi og fysiologi – Hånden på hjertet. Begge er cand.scient fra Københavns Universitet. Oluf Falkenberg Nielsen er lektor ved University College Sjælland, og Mette Juel Bojsen-Møller er lektor ved Professionshøjskolen Metropol.
En af de største udfordringer for en evidensbaseret tilgang til praksis er den enorme mængde af publikationer, der offentliggøres hver dag over hele verden. Erfaringsmæssigt har det vist sig, at mange klinikere har det svært med de redskaber og metoder, som er en nødvendig forudsætning for evidensbaseret medicin (EBM) i praksis.Håndbog i litteratursøgning og kritisk læsning - redskaber til evidensbaseret praksis giver konkrete bud på følgende spørgsmål: Hvordan formulerer man et godt spørgsmål; hvordan søger man; hvilke kriterier skal man anvende ved kritisk læsning af den fundne evidens samt hvilke konkrete udfordringer og metoder findes der for at implementere resultaterne i daglig praksis.Der er tale om en opslagsbog eller håndbog, der forklarer, hvordan principperne for EBM virkeliggøres. Bogen tager udgangspunkt i byggestenen for praktisk gennemførelse af evidensbaseret praksis - den såkaldte CAT (Critically Appraised Topic). Dvs. en mindre rapport der beskriver det kliniske spørgsmål, litteratursøgningen, den kritiske læsning/vurdering og svaret på det kliniske spørgsmål.Bogens målgruppe er de sundhedsprofessionelle - både studerende og færdiguddannede, der ønsker at sikre et evidensbaseret grundlag for deres daglige praksis. De daglige ledere kan også få stor nytte af at læse bogen, og den kan være en hjælp til, at deres afdeling bliver langt mere evidensbaseret.
Sygepleje til den akut syge patient – et curologisk perspektiv har ABCDE-princippet som udgangspunkt for sygeplejeinterventionerAt være akut syg er ikke knyttet til en bestemt medicinsk diagnose. Situationen kan opstå uden forudgående sygdom eller som en forværring af kronisk sygdom Uanset hvor den akutte sygdom opstår, er der sygeplejersker involveret i plejen og behandlingen. Så godt som alle sygeplejersker møder den akutte patient og skal derfor have grundlæggende viden om og færdigheder i at kunne akut syge mennesker. Synsvinklen er sygeplejerskens, dvs. et curologisk perspektiv, hvis arbejde dog ikke kan ses isoleret. Mange faggrupper er involveret i pleje og behandling af den akutte patient, hvorfor det tværfaglige samarbejde også beskrives i bogen. Sygepleje til den akut syge patient – et curologisk perspektiv har fokus på den voksne patient med en akut sygdom inklusive den kritiske fase af den akutte sygdom. Den omhandler såvel den medicinske som den kirurgiske patient, mens den rent intensive behandling og pleje er ikke denne bogs ærinde. Målgruppen er sygeplejestuderende på modul 10-14 samt nyuddannede sygeplejersker. Bogen er således både en lærebog til studiet og en opslagsbog, som kan anvendes efter endt uddannelse.
Hvad kræver det at imødekomme de mange udfordringer, der opstår i en kostvejledningsproces? Hvilke kostvejledningsteorier, -metoder og -perspektiver kan kostvejlederen anvende? Og hvorfor er det relevant at opnå indsigt i kostvejledningens kompleksitet?Kostvejledning – teorier, metoder og perspektiver behandler spørgsmål som disse og belyser kostvejledningens kompleksitet i tre forskellige dele.Del ét omhandler overvejelser, som kostvejlederen ofte vil have nytte af at gøre sig, inden selve kostvejledningen begynder. Del to indeholder forskellige vejledningsteorier og samtalemetoder med dertilhørende praktisk anvendelige samtaleteknikker og modeller, som kan benyttes til udførelsen af selve kostvejledningen, og del tre omfatter en række perspektiver til inspiration for arbejdet med persongrupper med særlige udfordringer.Denne lærebog skal betragtes som en arbejdsbog og bogens kapitler kan benyttes som udgangspunkt for øvelser og eksperimenter i en simuleret eller virkelig vejledningspraksis. Den er et bidrag til at inspirere studerende på Ernærings- og sundhedsuddannelserne samt andre fagprofessionelle, til at reflektere over og udvikle egen kostvejledningspraksis.
"Kreativitet" er et praktisk og filosofisk kursus for kunstnere og andre, der ønsker at udforske og genvinde deres kreativitet og selvtillid."Kreativitet" er en brugsbog om personlig udvikling, der med fordel kan læses og bruges af alle, som interesserer sig for at leve et kreativt liv. Bogen henvender sig til den kunstner, som vi alle har i os, hvad enten kreativiteten er gået i stå eller aldrig rigtigt er kommet til udtryk."Kreativitet" er opbygget som et tolvugers kursus. Læseren indgår en kontrakt med sig selv, og nogle elementære opgaver tjener som disciplin i kurset: Morgensiderne, som skal skrives hver dag, og den oplevelse, som man hver uge skal forkæle sin indre kunstner med. Som kurset skrider frem, lærer man at overvinde de blokeringer og kunstigt skabte begrænsninger, der holder ens iboende kunstner i dvale."Kreativitet" indeholder effektive og underholdende øvelser. Følger man dem, lærer man at stimulere sine kreative, intuitive og kunstneriske sider og er godt på vej igennem et stykke givende terapeutisk arbejde, der igen – eller for første gang – kan få ens kreative energi og livsglæde til at flyde."Gør-det-selv-bog. Om at finde det kreative potentiale i sig selv og lære at tackle de djævelens advokater, der ikke tror på den slags." – Weekendavisenidden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlDen amerikanske forfatter Julia Cameron (f. 1948) udfolder sig inden for en bred vifte af discipliner – ved siden af virket som forfatter er hun både journalist, filmskaber, komponist, kunstner og underviser. Julia Cameron har udgivet et væld af både prosa, essays og fagbøger og har lavet tre film sammen med sin første mand, Martin Scorsese.
'Patologi og farmakologi' dækker almen patologisk anatomi, herunder cellebiologi og mikrobiologi, men inddrager også speciel organrelateret patologisk anatomi. Herudover rummer bogen en kort gennemgang af almen farmakologi og centrale områder af speciel farmakologi. Den inddrager desuden historiske hovedtræk og metodelære. Teksten er i bogen illustreret med stregtegninger af makroskopiske og mikroskopiske strukturer og forandringer. Med den foreliggende 3. udgave er der endvidere oprettet en hjemmeside til illustrationer, især makroskopiske fotos af organforandringer, samt links til andre relevante hjemmesider: www.patologiogfarmakologi.munksgaarddanmark.dk.
Lærebog i massage - manuel vævsbehandling for fysioterapeuter er den første omfattende lærebog i fysioterapeutisk massage, som giver en samlet dansk indføring i faget. Da massagen er fysioterapifagets oprindelse, er det vigtigt at beskrive, udvikle og dermed fastholde dette kerneområde inden for fysioterapien. Bogen gennemgår vigtige facetter ved manuel vævsbehandling, og indeholder teoretisk viden og håndværksmæssig tradition, som tidligere er helt ubeskrevet. Kapitelteksterne er ikke fortløbende, hvilket betyder, at man kan læse de enkelte kapitler hver for sig og dermed også bruge bogen som en opslagsbog. Lærebog i massage henvender sig primært til fysioterapeutstuderende og de klinisk arbejdende fysioterapeuter, men også andre med interesse for fysioterapeutiske behandlingsmetoder kan have stor gavn af bogen.
Lærebog i anatomi og fysiologi til sygeplejestudiet og andre mellemlange videregående sundhedsuddannelser. Bogens faglige niveau og omfang er afstemt, så det giver det nødvendige vidensmæssige fundament i sygeplejerskeuddannelsen og samtidig tager hensyn til den studietid, der er til rådighed for tilegnelsen af faget efter den seneste reform af studiet. Bogens pædagogiske grundidé er at bevæge sig fra helheden til detaljen - fra kroppens funktion til de enkelte byggesten, der skal til for at opnå den optimale funktion. Kroppens og organernes funktion er i fokus i alle kapitler og der er inddraget mange eksempler til understøttelse af den fysiologiske og anatomiske viden. Til bogen er udarbejdet et helt nyt og originalt illustrationsmateriale med over 400 tegninger, hvoraf de fleste er i farver. Den nye 2. udgaven af bogen er en generel opdatering af bogen og specielt en ny bearbejdning af kapitlet om nervesystemet.
Denne nye udgave af Sygeplejens fundament er en stærkt revideret, udbygget og opdateret udgave, som kan anvendes som grundbog på alle sygeplejerskeuddannelsens 14 teoretiske og kliniske moduler.Bogens 61 kapitler er organiseret i forhold til sygeplejens virksomhedsområde: at udføre, formidle, udvikle og lede sygepleje. Der indledes med en række kapitler, som beskriver generel viden rettet mod sygeplejeprofessionens grundlag. Her gives en indføring i fagets udvikling, genstandsfelt, teknologi og sygepleje, interkulturel sygepleje, værdier, metoder, teorier og anerkendte sygeplejeteoretikeres syn på sygepleje.Dernæst følger 29 kapitler, som alle har fokus på klinisk sygepleje. Kapitlerne i relation til den ledende funktion giver en indføring i bl.a. patientsikkerhed, sygeplejedokumentation, evidens i sygepleje og accelererede patientforløb. De formidlende kapitler har bl.a. fokus på sygeplejerskens kommunikation og pårørende i sundhedsvæsenet. Endelig har den udviklende del, som afslutter bogen, fokus på teoriudvikling og vidensdeling i sygepleje, sygeplejeforskning og -videnskab.Som noget nyt inden for lærebogsområdet er bogen kompletteret med en hjemmeside, www.supplerendemateriale.dk, hvor der findes supplerende materiale i form af cases, studiespørgsmål, links til relevante hjemmesider, videoklip, fotos, øvelser og meget andet, som løbende bliver opdateret og udviklet i overensstemmelse med vidensudviklingen.63 eksperter bidrager i værket, hvoraf flertallet er sygeplejesker med master- eller kandidatuddannelser og flere med ph.d.-grader.Bogen er tænkt som et grundbogsværk til sygeplejestuderende, men på grund af det høje faglige niveau kan bogen med fordel også anvendes som opslagsværk i klinisk praksis, på efter- og videreuddannelse inden for sygeplejen samt på andre sundhedsuddannelser.
Sygeplejebogen 3 har fokus på den komplekse sygepleje. Bogen indledes med to kapitler, som beskriver karakteristika ved sygepleje til den akutte, komplekse og kroniske patient. De følgende kapitler præsenterer problemstillinger i forhold til sundhedsudfordringer og sygdomssammenhænge relateret til de store kirurgiske og medicinske specialeområder. Herefter følger et kapitel om sårbehandling, og et om patienten med kræft. Bogen afsluttes med et kapitel om sygepleje til patienter med palliative behov.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.