Bag om Desserter med sommerbær
Man kan efterhånden få de fleste slags sommerbær året rundt i supermarkedet, men de tåler sjældent sammenligning med den ægte vare, nemlig sommerbær i sæson. Derfor gælder det bare om at spise løs i den korte periode, de er her. Har du selv jordbær og bærbuske i haven, kan du sikkert fråse i bær hver dag, og ellers kan de små herligheder fryses ned og gemmes til senere på året, hvor du kan lave syltetøj og desserter af dem.
I denne bog har vi samlet en række opskrifter på desserter med rabarber, hyldeblomster, mynte og sommerbær, som er vores absolutte favoritafgrøder i sommerperioden. De fleste opskrifter er lavet af friske bær, men du kan for det meste sagtens bruge bær fra fryseren. Må du ty til frosne bær fra supermarkedet, skal du huske at give dem et opkog, inden du bruger dem, da der kan være bakterier i bærrene. Har du forelsket dig i en bestemt opskrift, men mangler det pågældende bær, kan du som regel erstatte det med et andet, fx jordbær i stedet for hindbær eller blåbær i stedet for brombær. Prøv dig frem – desserter skuffer sjældent!
Fra Isabellas siger vi velbekomme!
Vis mere