Bag om Sundhedsteknologi i praksis
Sundhedsteknologi er i rivende udvikling og favner mange områder og aspekter, hvor både offentlige og private aktører er i spil. Nye terminologier og udvikling af ny teknologi stiller til stadighed krav til de sundhedsfaglige uddannelser, og derfor kommer der nu en grundbog om emnet. Bogen “Sundhedsteknologi i praksis” har fokus på mødet mellem den sundhedsprofessionelle, borgeren og sundhedsteknologien.
Bogens kapitler indeholder bl.a. følgende: Digitaliseringsstrategier; menneske-maskine-interaktion; etik; arbejdsgangsdesign; implementering af sundhedsteknologier; kunstig intelligens; selvmonitorering; patientens cockpit; telemedicin; robotteknologi og meget mere.
Målgruppen for denne bog er sundhedsprofessionelle i bred forstand, hvor mødet med sundhedsteknologi er en hverdagsting. Teknologi forstået både i færdig form og som projekter, der udvikler ny teknologi.
Bogen er primært tiltænkt bachelorstuderende, men kan også bruges i efteruddannelse af sundhedsprofessionelle og i kurser på kandidatuddannelser og for den færdiguddannede.
Fagredaktørerne:
Martin Sølvkjær er læge, teknolog og skabsdjøffer (MD, merk.dat., MPA) og har syv års klinisk erfaring. Mangeårigt praktisk og ledelsesmæssigt arbejde med sundhedsinformatik og mediko i hospitalsafdelinger, hospitaler, amter og region.Udarbejdelse af strategier for udvikling af sundhedsteknologi, censor på ledelses- og ingeniøruddannelser. Har gennem årene deltaget i udvikling af patientadministrative systemer, integrationsarbejde og implementeringer af større systemer.
Maj Siercke Bergstedt er uddannet sygeplejerske, master i Sundhedspædagogik og cand.mag. i læring og forandringsprocesser med speciale i organisatorisk læring. Uddannet på CAMES i medicinsk simulation. Ansat på Rigshospitalet, Karkirurgisk Klinik i en ph.d.-uddannelsesstilling 2017-2020. Ekstern lektor ved Professionshøjskolen København.
Vis mere