Bag om Tinas hjernestop
Ny bog er en journalistisk fortælling om en hjerneblødningsramt kvinde fra Odense fortæller hendes personlige historie, desuden bidrager nære familiemedlemmer med deres erfaringer som pårørende.En januardag i 2017 ændres alting for den dengang 47-årige Tina Petersen fra Odense, da hun rammes af en hjerneblødning. Siden da har hun kæmpet hårdt for at lære næsten alting forfra igen, at sidde op, synke, gå - at klare sig selv igen.
Skildringen af den seje vej fortæller hun og den nærmeste familie om i bogen Tinas hjernestop. Hvordan tackler en helt almindelig familie det, da Tina rammes af svær sygdom? Det ændrer brat både hendes og familiens liv.
Tina møder en lang række af udfordringer, hun svinger mellem håb, fortvivlelse, optimisme og mismod, imens hun forsøger at navigere i alt det nye. Undervejs går det op for familien, at det offentliges tilbud om genoptræning ikke er så effektive, som de havde håbet og forventet. Især Tinas mand nægter at give op.
Undervejs bliver Tina forsøgsperson i et nyt velfærds-teknologisk projekt på Syddansk Universitetscenter, og familien har også købt et langvarigt genoptræningsforløb i privat regi.
Bogen er skrevet som en journalistisk fortælling af journalist Lene Petersen, som har fulgt og talt med familien igennem et par år, og den baserer sig primært på interviews med familien. Fotojournalist Heidi Lundsgaard har taget billeder til bogen.
Målgruppe for fortællingen er andre mennesker med skade på hjernen, pårørende, fagpersoner, som arbejder med genoptræning og andre med interesse for området.
Formand for Danske Handicaporganisationer Thorkild Olesen har skrevet forordet.
Vis mere