Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Godnathistorier for rebelske piger er en fantastisk bog skrevet af den talentfulde forfatter Elena Favilli. Denne bog, udgivet i 2017, er en samling af inspirerende historier, der er designet til at opmuntre og motivere piger til at tro på deres drømme og stræbe efter storhed. Bogen falder ind under genren 'børnebøger', men dens budskab er universelt og kan nydes af læsere i alle aldre. Favilli's skrivestil er engagerende og let at forstå, hvilket gør denne bog til en fornøjelse at læse lige inden sengetid. Denne bog er blevet udgivet af People'sPress, en forlag der er kendt for deres dedikation til at fremme kvalitetslitteratur. Hvis du er på udkig efter en bog, der kan inspirere og motivere, er Godnathistorier for rebelske piger det perfekte valg.
En morsom og personlig guide med erfaringer og gode råd fra andre fædre om alle de ting, man gerne vil vide, når man skal være far. Thomas Skov har skrevet en bog om at være far. Den indeholder ikke svaret på alle dine spørgsmål om, hvordan en baby virker. Hvis dit barn pludselig drejer hovedet 360 grader og har lilla afføring, kan du ikke finde løsningen her. Da vil det være bedst at kontakte sundhedsplejersken. Eller et cirkus. Han påstår heller ikke, at bogen kan lære dig, hvordan du opdrager dit barn, så det bliver fornuftigt og forandringsparat med mod på livet … Men den her bog er til dig, der skal være far, eller som måske står midt i det. For det er ikke nødvendigvis nemt at blive far. Man underviser ikke om det i skolen. Du kan ikke gå til ”FAR” i din fritid, og som Thomas siger, satte hans egen far sig heller aldrig ned og sagde: ”Godt, sønnike, nu skal jeg lære dig at være far … ” Så at være far har han selv måtte finde ud af, og noget af det allermest betryggende, når han har været presset over, hvordan fa’en man er det, har netop været at hente erfaringer hos andre fædre. I Hvad enhver far bør vide fortæller Thomas Skov om de tanker, han har gjort sig om at få børn, og helt unikt har han inviteret medlemmer af sin fædregruppe til også at bidrage. Bogen er således fyldt med erfaringer, oplevelser og refleksioner om alt fra den første ble, babygylp og manglende søvn til uforbeholden kærlighed samt gode råd, tips og tricks. Formålet med bogen er, at du skal vide, at du som far er vigtig – at du ikke er alene. De andre fædre, har din ryg. Du har deres. Bogen er illustreret af Martin Sommer – tegneren bag den humoristiske duo @jegfinderselvud, der har over 150.000 følgere på Instagram.
Denne bog samler argumenter mod kvinders uddannelses-, stemme-, valg-, erhvervs-, leder-, forældremyndigheds- og selvbestemmelsesret i Danmark gennem 150 år. Argumenterne har sat dybe spor i den offentlige debat og er blevet ført af højtplacerede mænd fra Johan Ludvig Heiberg i 1850’erne til Morten Messerschmidt i 2015. Der er også eksempler på kvinder, som har argumenteret imod kvinders evner og rettigheder.I bogen gennemgås og fortolkes argumenterne og mønstrene i dem. Tidsånden har eksempelvis ændret argumenternes retorik. I 1852 gjorde man Kvinders og mænds talenter og evner til noget gud- og naturgivent, som der ikke kunne ændres på. Kvindens livsopgave var moderskabet. I 2015 henviste man til kvindens forvirring eller mangel på erfaring. Bogens citater er velresearchede og stammer fra artikler, breve og udtalelser fra politikere, embedsmænd, videnskabsmænd og kulturpersonligheder.Birgitte Possing, dr.phil., f.1952, er professor emerita i historie og antropologi. Hun er forfatter til værker om ikoner i dansk og europæisk kulturhistorie fra Natalie Zahle over Henrik Ibsen til Clara Zetkin. Senest har hun skrevet om kunsten at skrive en biografi og om sammenhængen mellem biografi, køn og historie, et felt, som hun har høstet international anerkendelse for. Birgitte Possing er medinitiativtager og forfatter til Dansk Kvindebiografisk Leksikon. Modtager af bl.a. Weekendavisens litteraturpris (1993) og Årets Danske Faglitterære Pris (2014).
Kvinde kend din krop den mest åbenlyse klassiker i dansk kvindelitteratur udkommer hermed for femte gang. Fuldstændig nyskrevet og med helt nyt fotomateriale. Håndbogen skrevet af kvinder og for kvinder i alle aldre udkom første gang i 1975 og derefter i nye udgaver hvert tiår: 1983 1992 og senest 2001 og alle forskellige. Den historie fortælles udførligt i den nye udgaves efterskrift. Her findes også et svar på spørgsmålet: Og hvorfor så en ny femte udgave? Er al den kussesnak ikke lidt forældet her midt i en pornotid? I dag kan alle og enhver jo google sig frem til gonoré-symptomer eller fordele og ulemper ved at smide 20.000 kroner efter en kønslæbe-reduktion? Ligestillingsdebatten i disse år drejer sig desuden mere om kvoter barsel topchefer ligeløn tabermænd og magtforhold end om krop selvværd bevidstgørelse solidaritet sex familie og følelser. Men denne femte udgave af Kvinde kend din krop tager kroppen tilbage. Denne smukke runde bløde fødende blødende kvindekrop. Så fuld af liv så forskellig fra kvinde til kvinde og alligevel har kvinder jo nogle lighedstræk som ikke fornægter sig. På tværs af generationer på tværs af årtier. Kvinde kend din krops fornemmeste opgave er stadig at oplyse kvinder. At hive masken af løgnen om kvindekroppen og vise diversiteten inde bagved. Når unge kvinder i dag mere end nogensinde visuelt bombarderes fra vugge til grav med billeder af hvordan kvindekroppen absolut må og skal se ud plukket barberet kontrolleret pumpet udsultet suget ud spændt ind strammet op farvelagt retoucheret reduceret unuanceret mainstreamet prissat er det ligeså vigtigt som da den første flok kvinder midt i 70 erne satte sig sammen og skrev sandheden om kvindekroppen. Så det bliver fortalt. Igen og igen. Kvinden er kroppen. Kroppen er kvinden. Kend hende her.
Her kommer opfølgeren til bestselleren GODNATHISTORIER FOR REBELSKE PIGER, som inspirerer piger til at drømme større, sigte højere, og kæmpe hårdere. Godnathistorier for rebelske piger 2 er en hel ny samling a hundrede små fortællinger, der hylder exceptionelle kvinder fra Nefertiti til Beyoncé, fra Oprah Winfrey til Angela Merkel og J. K. Rowling. Mød både dronninger og aktivister, ballerinaer og jurister, pirater og computergenier, astronauter og opfindere – sammen skaber deres historier en inspirerende og fascinerede verden af modsætninger og muligheder. Velkommen til 100 nye portrætter af usædvanlige og exceptionelle kvinder, der har haft indflydelse på deres tid, og som har inspireret andre. Hver eneste kvinde præsenteres med et smukt maleri samt en lille historie formet som et eventyr. Bogen er bygget op som et opslagsværk, og den er rigt illustreret i farver med 60 smukke malerier malet af kvindelige kunstnere. Bogen er en spændende og inspirerende rejse gennem meget forskellige kvinders historier på tværs af tid og landegrænser, og den fortæller om astronauter, forfattere, politikere, kunstnere, økonomer, videnskabskvinder, aktivister, musikere, opdagelsesrejsende, sportsudøvere og så videre og så videre – hver og en udfordrer kvinderne de klassiske kønsstereotyper og inspirerer børn og unge til at gå efter deres drømme. Forfatternes projekt er at skabe fokus på stærke kvindelige karakterer, dels for at fortælle historierne og dels for at inspirere børn over hele verden med stærke kvindelige forbilleder inden for alle felter.
Vores helt Ben keder sig helt vildt, da han skal bo hos sin farmor en tid. Hun er virkelig den kedeligste farmor nogensinde: Det eneste hun vil lave er at spille Scrabble og spise kålsuppe. Men der er to ting Ben ikke ved om sin farmor: 1) Hun var engang en international juveltyv. 2) Hun har hele sit liv ville stjæle kronjuvelerne, og det har hun har brug for Bens hjælp til …Bogen er perfekt til oplæsning fra 6-7 år og selvlæsning fra 9 år.Englands svar på Ole Lund KirkegaardIllustreret af den berømte illustrator: Tony Ross
Kønsballade er en moderne klassiker. Gennem kritiske analyser af blandt andet Foucault, Lacan og Freud, Kristeva og Wittig tilbyder Judith Butler sine læsere en kritisk genealogi over de kategorier, hvormed køn, seksualitet og identitet traditionelt tænkes og erfares. Værket er blevet uomgængeligt for alle, der beskæftiger sig med køn og kønsstudier.
"Når jeg hører folk sige, at vi da har ligestilling i Danmark, og at der ikke er mere at tale om, får jeg altid lyst til at spørge: Hvilken dag eller bare sådan cirka i hvilket år var det, at vi kom i mål?"Danmarks første kvindelige statsminister melder sig med denne personlige og åbenhjertige bog - baseret på egne enestående erfaringer og skrevet med indsigt og humor - ind i centrum af debatten om ligestilling, feminisme, magt, sex, #metoo og tidsånden.Et stærkt indlæg i debatten fra en kvinde, der ved, hvad hun taler om.
'Lillys danmarkshistorie' tager afsæt i journalisten Pia Fris Laneths egen slægt; der indledes med oldemødrene Anna, Karen Marie og Johanne, alle født i 1870'erne, fortsættes over mormor Misse og farmor Gudrun til moderen Lilly, og bogens beretning ender i nutiden med Pia Fris Laneths egen tid og historie. Fokus er på kvinderne i Danmarkshistorien i almindelighed - og kvinderne i Laneths slægt i særdeleshed. På fornemste vis forener Laneth med stort politisk og historisk vid den store historie med den lille, og resultatet er en uhyre vedkommende, velfortalt og personlig udlægning af de sidste 100 års Danmarkshistorie. Lydbogen er indlæst af Grete Tulinius.
Farvel arbejde - goddag frihed er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter Peter Faber. Udgivet i 2014, er denne bog en bemærkelsesværdig tilføjelse til genren. Bogen er en indsigtsfuld fortælling, der udforsker vores forhold til arbejde og frihed. Den udfordrer læseren til at tænke over, hvad frihed virkelig betyder for dem, og hvordan de kan opnå det. Forlaget 'mellemgaard' har gjort et fantastisk arbejde med at bringe denne bog til offentligheden. Hvis du er på udkig efter en bog, der kan forandre dit syn på livet, er 'Farvel arbejde - goddag frihed' det perfekte valg for dig.
Peter Øvig skriver stor dokumentarisk bog om 80’ernes vigtigste oprørere – BZ-bevægelsen Først besatte de en gammel rugbrødsfabrik ved navn Rutana i efteråret 1981. De næste ni år drev BZ’erne gæk med politi og myndigheder med den ene kreative aktion efter den anden – som da de gravede en tunnel under Korsgade fra det besatte hus Allotria, så en politistyrke på op mod tusind mand kæmpede sig ind i et tomt og forladt hus. Flere hundrede unge tilsluttede sig bevægelsen, som mange af dem betragtede som en ny familie, og i medierne blev BZ uden konkurrence den mest omtalte politiske gruppering i 80’erne. Efterhånden blev sammenstødene mellem BZ og politi mere voldelige, og brosten blev suppleret med brandbomber og slangebøsser med stålkugler. Hele Danmark holdt vejret, da BZ’erne i efteråret 1986 belejrede et helt boligkvarter omkring Ryesgade på Østerbro, og de følgende år opgav politiet til sidst helt at komme i nærheden af de besatte huse. I 1990 blev det sidste besatte hus ryddet, men da Peter Øvig 25 år senere gik i gang med researchen til en bog om BZ, skulle det vise sig, at familien stadig levede. Allerede før forfatteren havde besluttet sig for at skrive bogen, rejste en voldsom modstand sig i inderkredsen af det gamle miljø, som opfordrede alle til at boykotte bogprojektet. ”Du har ikke en chance – tag den!” var et af BZ-familiens mottoer, og Peter Øvig valgte at inddrage modstanden i sin bog. Bemærkelsesværdigt nok var de mest indædte modstandere blandt BZ’ere de samme, som gennem de seneste 35 år oftest selv har fortalt historien i bøger og på film.
En gribende erindringsbog af Glennon Doyle med et kig ind i samfundet og dets kultur. Hun skriver om en længsel, som findes dybt i enhver kvinde; om det er at kæmpe for at være en god partner, datter, mor, medarbejder eller ven. Der er et vist håb om, at denne kamp vil give kvinden en følelse af at føle sig i live, men i stedet for efterlader det oftest kvinden træt og overvældet. Utæmmet snakker om følsomme emner med et kraftfuldt wake-up call. Glennon Doyle fortæller os en historie om en kvinde, der lærte, at hun ikke er en ansvarlig mor, men elsker sine børn og prøver at vise, hvordan man lever livet til det fuldeste. En historie om at finde sin vej gennem en skilsmisse og derefter få en ny blandet familie. Hvordan kan vi begynde at stole nok på os selv til, at sætte de grænser, der skal til og få fred med kroppen, anerkende vreden og hjertesorgen. Det handler om at sætte de vildeste instinkter fri, så kvinden endelig kan se på sig selv og opdage, at hun er der, hvor hun har lyst til at være. Glennon Doyle tager også emnet om forventninger til børnene, som moderskabet har i disse moderne tider, op. Først og fremmest kigger hun på de tidligere årtier, hvor der har været forskellige forventninger til moderskabet, og hvordan det har ændret sig. Hun snakker om de her memoer, som mødre får med efter de forlader hospitalet med deres børn, og memoer fungere som en slags analogi for disse 3 forskellige tiders forventninger til mødre. En utrolig fremragende bog.
En anderledes historie om 1970’erne fortalt gennem de håndgribelige ting, der prægede børn og unges hverdag. Bogen leverer mere end 500 flotte fotos fra dagliglivet og fortæller om de ting, der fandtes på børneværelset eller ungdomshybelen. Tingene vil få alle, der var børn, unge eller vokse i 1970’erne til at genkende, genopleve og erindre alt det, de både har glemt og husker om livet på den tid. Genoplev bl.a. træskostøvler og klapbukser, Playmobil og Alfons Åberg, mælk på poser, skub-op-is og mange andre sjove stumper af hverdagen. Bogen er underholdende og oplysende og gør en hel generations historie nærværende og levende
YouTube-stjernen Louliving, Louise Bjerre, fortæller sjovt, levende og i øjenhøjde om alle de dilemmaer, man som teenager kommer til at stå i. Hvad gør du, når din venindes kæreste lægger an på dig? Eller din bedste ven beder dig om at lyve for hende? Eller når alle andre flytter hjemmefra, og du ikke selv ved, om du er klar? Louise Bjerre åbner i en række klummer op for disse problematikker og mange flere spørgsmål, men hvert dilemma er også fortalt igennem en ”vælg-din-egen-vej-historie”, hvor du sammen med karakteren Lou og hendes veninder navigerer disse valg og deres konsekvenser. Så hvem ligner du mest, når det kommer til stykket? Badass-Lou? Pleaser-Lou? Snedige-Lou? Eller Følsomme-Lou? Bliv klogere på dig selv, livet og alle de valg og dilemmaer, som teenagelivet byder på. Bogen er skrevet i samarbejde med Merlin P. Mann, der også står bag bl.a. Bubbi-bøgerne. Bogen er udover fotos illustreret med fine, sjove og skæve tegninger, som tegneren Stinestregen står bag.
Med Kundskabens frugt belyser og angriber Liv Strömquist de forestillinger man(d) op igennem tiden har gjort sig og videregivet om kvindens køn. Hun har en ambition om at ændre på de vante forestillinger og gøre op med de underliggende og undertrykkende strukturer. Liv Strömquist blander humor og historieundervisning med data fra forskellige kilder, og etablerer hermed et konkret, erfaringspræget niveau.6 stjerner i ELLE 5 hjerter i Politiken 5 stjerner i FeminaLiv Strömquist modtog Dagens Nyheters store kulturpris 2015 for Kundskabens frugt, fordi den "beskriver det kvindelige køns historie på en uforlignelig måde."The Guardian kårede i 2018 udgivelsen til en af årets bedste bøger.
En fandens mand er en nysgerrig, selvudleverende og ofte meget morsom fortælling om at være mand i det 21. århundrede. Gennem en blanding af personlige historier, små essays og interviews med kloge og seje mennesker fortæller Anders Haahr om at date kvinder, om #metoo, om grænser, om sexisme og homofobi, en hel del om sex og særligt om, hvordan mænd skal finde sig til rette på en bane, hvor spillereglerne ikke er helt de samme, som de var for tyve år siden. Det handler om ikke at have hår på den i gymnasiet og helt konkret om at være på den i sociale situationer. Og så handler det om de store spørgsmål: Hvorfor er det så svært alt det med kvinder og mænd? Og hvad kan vi gøre for, at det bliver sjovere og mere livsbekræftende. Og hvad har Nicki Minaj, Suzanne Brøgger, Darth Vader og Uffe Elbæk med det hele at gøre?
Tilbage til 90’erne gør en hel generations historie levende. Med over 500 illustrationer af dagligdagens genstande fortælles historien om et årti med et samfund af stadig større mangfoldighed og forskelligartet identitet i fuld fart mod en fælles ubekendt: årtusindskiftet. Det er historien om en ny og på én gang sort og farverig generation x, om teknologiske milepæle, ironisk distance – og ikke mindst om en helt almindelig hverdag for tidens børn og unge. Oplev eller genoplev dinosaurernes comeback, skaterkultur, hjemmesider, tegneseriepop, grunge, tamagotchi, Beverly Hills-feber, inlinere, EM-rus, girl-power, hættetrøjer, rollespil, mobiltelefoner, jungledyr, techno, VIP-kuller, dansk rap – kort sagt alt fra dogmefilm til boybands.
Den traditionelle historieskrivning fortæller om 60’ernes politik, vækst, forbrug og ungdomsoprør. Men hvad med den nære historie? Denne underholdende bog tegner et andet billede af 60’erne, nemlig gennem de ting, der prægede de danskere, der i dag er mellem 40 og 60 år.
Det er slet ikke så enkelt at leve det gode liv. Man kan krølle sig sammen under sine pigge og håbe på det bedste, eller man kan være snu og finde sin egen vej. HVAD VIL DU HELST VÆRE – ET PINDSVIN ELLER EN RÆV? Lars og Lærke ved godt, hvad de ville gøre, hvis det i dag var dem, der stod på tærsklen til voksenlivet. BAGKLOG er deres 50 tips til op- og nedture, mens der stadig leves fuldt ud. → Få et sprog for dine problemer→ Find det job, der giver dig et kick→ Shit happens – lær at deale med det→ Få styr på pengene→ Snig dig uden om dårlige relationer→ Pak ikke dig selv ind i vat, men bliv robust→ Find dit politiske ståsted→ Styrk dit selvværd, og vid, at du er god nok→ Nå i mål med dine drømme LARS TVEDE er vokset op i et rækkehus i Holte. Som ung arbejdede han på en kransekagefabrik og i et forsøgslaboratorium, og siden er han blevet ingeniør, civiløkonom, serieiværksætter og finansmand. Han har stiftet og medstiftet i alt13 virksomheder. LÆRKE TRÆRUP KNUDSEN voksede op på en gård i Midtjylland og fandt sin metier som treårig, da hun begyndte at sælge gårdens æg til nabofamilierne, og senere lærte hun andre at blive topsælgere. I dag er hun privatinvestor og læser økonomi. Hun interesserer sig for psykologi og personlig udvikling og har en ambition om at kunne hjælpe især unge, som mistrives.
Pia fra Vestamager er 16 år, da hun i 1978 bliver kærester med det kriminelle bandemedlem Makrel. To drab begået med seks dages mellemrum bringer parret sammen: Makrels skolekammerat er skudt på Daddy’s Dance Hall i det indre København, og på Islands Brygge er en ung pædagogmedhjælper fra Pias vennekreds ramt i halsen af en haglbyge. Makrels bande og Pias venner søger hævn. Sammen danner de klubben Bullshit og udkæmper Danmarks første rockerkrig mod fjenden, den amerikansk funderede klub Hells Angels. Krigen udvikler sig til de største væbnede kampe i Danmark siden anden verdenskrig, og op gennem 1980’erne bliver yderligere seks Bullshit-medlemmer likvideret. BULLSHIT er en dokumentarisk beretning – skrevet på baggrund af et stort kildemateriale – om pigerne og drengene, der fandt en ny familie i bandelivet og lavede deres første rygmærke i den lokale ungdomsklub. Og det er historien om Makrel, der blev præsident for Bullshit og siden myrdet for øjnene af Pia.
Til overraskelse for mange er arbejderklassen stadig langt den største klasse i Danmark. 41 procent er faglærte og ufaglærte med almindelige job. Og 21 procent af danskerne i den erhvervsaktive alder står langvarigt uden for arbejdsmarkedet.Det er kun 1,6 %, der tilhører overklassen: selvstændige, topledere og nøglemedarbejdere med indkomster over 1,2 million. Men det er dem, der bestemmer på de store arbejdspladser, i kultur og medier og generelt i samfundslivet. De bor for sig selv i parallelsamfund især omkring Københavnsområdet og foretrækker skattelettelser frem for velfærd, regner debatten om fattigdom for noget pjat og tror ikke på velfærdsstatens fremtid. Toppen i beslutninger og meningsdannelse har med andre ord mistet troen på den samfundsmodel, som det store flertal sætter deres lid til.Gennem data og egne journalistiske reportager zoomer forfatterne ind på forskellige bydele i Danmark, deres sociale klasser og om bydelene før og nu. Især går de i dybden med Als og Aalborg. Her ligger Hasseris, det klassiske villakvarter for overklasse og højere middelklasse, og Aalborg Øst, et arbejderkvarter i fare for ghettoisering. Vi kommer tæt på områdernes skoler og kultur og indbyggernes sundhedstilstand og får dermed tegnet et konkret billede af de forskelle – økonomisk, geografisk og holdningsmæssigt – der præger vores land.
I EN SOM OS møder du ærlighedens forløsende kræfter og en kæmpe kærlighedserklæring til fællesskabet mellem mennesker. Gennem personlige fortællinger, dagbogsuddrag, messenger-samtaler og digte blotter Nanna & Josephine fra podcasten Fries Before Guys deres inderste længsler, dybeste skam og de største sorger – i en varm og bramfri tone Du hører om at onanere med et gammelt stearinlys, overskride seksuelle grænser, være angst, gennemleve utallige uddannelsesfiaskoer, vælge en forælder fra, lide under en spiseforstyrrelse og få sit hjerte knust. Bag de ærlige historier, længslerne og sorgerne stiller Nanna & Josephine det ultimative spørgsmål: Hvad sker der, hvis vi dropper sammenligningerne, og vi i stedet spejler os i hinanden?
VALGAKTUEL BOG OM UDLÆNDINGEDEBATTENS RÅ RETORIK På basis af et meget stort eksempelmateriale fra den offentlige debat dokumenterer og analyserer bogen sprog og forestillinger i den såkaldte udlændingedebat. Retter sig til den alment interesserede borger, men er også særdeles velegnet til undervisningsbrug fra ungdomsuddannelser og opefter. Bogen er efter udgivelsen hædret af SPORTGOODSFONDEN med et legat på 80.000 kroner. Fremragende anmeldelser og anbefalinger, fx disse: Knud Lindholm Laus bog er en bedrift, Georg Metz, Information | Hermed min varmeste anbefaling, prof. emer. Heine Andersen, KU | En inspiration for alle, der vil forholde sig kritisk til vore dagessprog. Bred anskaffelse anbefales, lektørudtalelse | Måskeårets vigtigste udgivelse, journalist Paula Larrain, Altinget. dk | Politisk korrekt? Jovist, og mange tak. Bedre endsmå doser arsenik, seniorkorrespondent Anders Jerichow, Politiken. Efter min mening burde den sendes i klassesættil Christiansborg, Lone Theils, POV International. En sober sproglig analyse, der godtnok er hårrejsende,mangeårig formand for Dansklærerforeningen Jens Raahauge, Indhold: DEM Hvilke virkemidler skaber det negative indtryk, og hvad er konsekvenserne?OS Er Danmark virkelig så homogent, harmonisk og uforandret? DEN POLITISKE GRUNDORDEN Magtens tredelingvaklerBEGRUNDELSER Hvordan tilskærer retoriske greb debatten,og er følelser bedre end fornuft?KOMMUNIKATIONSPOPULISMEN forhindrer samtalen om løsning af problemer ØNSKER til alle samfundsaktører om at bidrage til et nyt VI. Forfatteren er udgiver af Victor Klemperers "LTI - Det Tredje Riges sprog" på dansk (2010). Knud Lindholm Lau, f 1954. Cand.phil.fra Inst. f. Statskundskab, ÅU, uddannetmedieretoriker ved DR, journalist sammested 1973-1993. Egen undervisningsvirksomhedtekst og tale ApS siden 1989 medførende virksomheder, advokathuse, institutionerog organisationer på kundelisten.
I en tid, hvor statistikker melder om stress og udbrændthed, og hvor mange oplever en økonomisk usikkerhed, inspirerer journalist og mor til fire, Maj My Humaidan, til at turde tro på, at livet kan leves anderledes og mere meningsfuldt. Sammen med sin mand valgte Maj My Humaidan at sige farvel til hamsterhjulet og et materielt overdådigt liv i storbyen og begynde en ny tilværelse på en lille gård på Ærø. De meldte børnene ud af vuggestuen, børnehaven og skolen, smed vækkeuret ud og levede i fire år et liv på kanten af samfundet, hvor de dyrkede afgrøder, badede, tegnede, byggede og øvede sig i at leve bevidst. De opdagede friheden i at vælge materielle goder fra og mavefornemmelsen til.Maj My Humaidan kaster gennem sin egen fortælling - og med sin stærke, poetiske pen - et knivskarpt blik på de ofte ubevidste normer, som flertallet lever efter, og som efterlader mange forpustede. Det gør hun med et håb og en optimisme for øje, idet hun minder om, at vi helt selv kan vælge, hvordan vi vil leve vores liv.
Nyt bind i bestsellerserien Godnathistorier for rebelske piger med 100 nye historier om 100 indvandrerkvinder, der har formet – og som vedbliver med at forme – vores verden. Alle historier er smukt illustreret med et maleri af kvindelige kunstnere fra hele verden. Velkommen til en børnebog spækket med inspirerende godnathistorier om livsmod og vilje, der hylder ekstraordinære kvinder fra fortid og nutid – fra Josephine Baker til Rihanna, fra Anna Wintour til Madeleine Albright. Kvinder med vidt forskellige drømme, liv, karrierer og kompetencer, men som har det til fælles, at de alle forlod deres hjemland – nogle af nødvendighed, andre i jagten på nye muligheder.Tag med på en spændende, eventyrlig, hjerteskærende og fascinerende rejse med denne historiesamling, der inspirerer børn til at gå efter deres drømme og udvide deres muligheder, uanset hvor i verden, de så end kan udfolde sig.
Forfatterne til Godnathistorier for rebelske piger har nu lavet en udfyldningsbog, der tilskynder piger i alle aldre til at nå deres fulde potentiale. Det er en bog med attitude – den er både skarp, direkte, kærlig og opmuntrende. Og fuld af kreative indslag. Forfatternes projekt er at inspirere til selvværd og mod gennem en række opfordringer til læserne: Vær dig selv! Elsk din krop! Protester mod uretfærdighed! Drøm stort – ikke begræns dig! Og lad være med at give op, når nogen forsøger at stoppe dig! Denne inspirerende udfyldningsbog indeholder over hundrede kreative opslag, der bare venter på at blive udfyldt. Bogen er et stærkt og sjovt redskab til at ændre pigers holdninger - til sig selv og til omverdenen. Alt kan ændre sig! Alt kan vendes rundt. Bogen indeholder også masser af gimmicks, f.eks flotte klistermærker med stærke slogans. Lige til at pille ud og dekorere tasken, bøgerne eller værelset.
Suzanne Brøgger debuterede i 1973 med essaysamlingen Fri os fra kærligheden, der kritiserede kernefamilien og den vestlige kulturs livsform. Bogen består af 15 essays, og da den udkom, slog den med ét forfatterens navn som feminist, myte og provokatør fast. Hendes måde at sætte tingene på spidsen på, hendes store sproglige opfindsomhed og hendes fandenivoldske humor mærkes allerede fra første udgivelse.Med Suzanne Brøggers egne ord er bogen "den bouillonterning, der indeholder ingredienserne til resten af mit forfatterskab".Siden debuten har Suzanne Brøgger bl.a. udgivet flere andre essaysamlinger, en romantrilogi, den store slægtssaga Jadekatten, og senest er kommet det erotiske eventyrdigt Sløret(2008).
Med sit helt særlige talent for at gøre fortiden levende, fortæller Pia Fris Laneth i 1915 historien om, hvordan kvinder og tyende blev borgere. Det er historien om, hvordan det danske folkestyre blev demokratisk, fra Enevældens afskaffelse i 1849 og frem til 1915 - 66 års hårdt arbejde for opnåelsen af retten til at uddanne sig, drive selvstændig virksomhed, organisere sig og deltage i politik samt juridisk ligestilling i ægteskabet. Rigt illustreret.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.