Bag om Det plantebaserede basiskøkken
Den plantebaserede kost vinder større og større indpas i verden, og Danmark er ingen undtagelse. Vegansk mad er mere populært end nogensinde før, hvilket bl.a. ses på hylderne i supermarkederne, der fyldes med nye, veganske produkter hver uge.
Desværre får vores travle livsstil os nemt til at række ud efter hurtige færdigretter og mystiske erstatningsprodukter, og her vinder man altså ikke synderligt på sundhedskontoen ved at vælge de vegetariske eller veganske varianter.
Vi skal tilbage til enkel og nærende mad, der naturligt fylder vores krop op med de byggesten, den har brug for. Vejen dertil er heldigvis simpel, den består nemlig af en kost lavet af hele, uforarbejdede råvarer, også kendt som whole foods. Vink farvel til forarbejdet mad, mærkelige køderstatninger og dyre specialprodukter og sig goddag til en nem og nærende kost fuld af smag, kraft og sundhed.
Hvis du tænker, at det lyder uoverskueligt, besværligt og kedeligt, så står du med den helt rigtige bog i hånden, for den plantebaserede kost er lige det modsatte – den kræver bare, at du har styr på dit basiskøkken. Og denne kogebog indeholder intet mindre end 117 opskrifter, som i kombination med hinanden kan bruges til utallige sammensætninger – kun din fantasi og dine smagsløg sætter grænserne!
Alle opskrifterne er nemme at gå til og – vigtigst af alt – fyldt med smag! Ud over basisopskrifterne får du også forslag til måltider, tips og tricks til opbygningen af det smarte basiskøkken samt et afsnit om, hvordan forberedelse og foodprepping er en lifesaver i den travle hverdag.
Forord af Tobias Schmidt Hansen, læge og medforfatter til Den plantebaserede kost.
“I Maria Rohde Madsens bog, Det plantebaserede basiskøkken, giver hun på fornem vis kyndig vejledning, når det kommer til problemet om, hvor man helt praktisk kan starte, når man ønsker at komme i gang med en plantebaseret kost. Bogen adskiller sig på et vigtigt punkt fra andre grønne og veganske kogebøger ved udelukkede at indeholde retter bestående af hele, uforarbejdede råvarer – det som på engelsk ofte betegnes “a whole food plantbased diet”. Herved sikres det, at alle råvarernes sundhedsfremmende egenskaber også er at finde på tallerkenen. Der er ikke gået på kompromis med sundheden, men heldigvis heller ikke med smagen og æstetikken. Retterne spænder bredt, og der er både noget til børnemadpakker, hverdag og fest. Det plantebaserede basiskøkken er derfor den perfekte bog til dem, som ønsker at spise en sundere og grønnere kost – og dem bliver der heldigvis flere og flere af.”
Vis mere