Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Klimamyten - Johannes Krüger - E-bog

- Et opgør med tidens CO2-panik

Bag om Klimamyten

De dystre forudsigelser om en forestående klimakatastrofe dyrkes i dag som en religion. Med FN’s klimapanel som det øverste præsteskab og CO2-kvoter som moderne aflad. Men hvad nu hvis der ikke er nogen videnskabeligt bevislig sammenhæng mellem drivhusgasser, temperaturstigninger, vildt vejr og smeltende gletsjere? Hvad nu hvis klimaet forandrer sig, ligesom det altid har gjort – uanset hvad mennesker gør? I en øjenåbnende og foruroligende bog om alarmismens vildfarelser og klimaets sande tilstand tager professor emeritus Johannes Krüger bladet fra munden. Han kortlægger de mange fejlagtige antagelser om klimaet, som for tiden har drevet verdenssamfundet ud i en nytteløs kampagne mod global opvarmning. Og han viser, at drivkraften bag nutidens små klimaforandringer er naturlige klimasvingninger på den store skala, og at CO2’s betydning er overvurderet. Johannes Krüger forklarer blandt meget andet, hvordan verdenshavene vil fortsætte med at stige i de kommende århundreder og årtusinder, uantastet af klimakorrekt levevis. At polerne ikke smelter med alarmerende hast. At de tropiske orkaner og storme ikke er blevet flere, men færre end for årtier siden. Og at tørker og mudderskred i den tredje verden ikke er konsekvensen af CO2-udslip, men af en befolkningseksplosion, der kræver mad og forandrer hele landskaber.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788771595819
 • Udgivet:
 • 14. Juni 2016
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Klimamyten

De dystre forudsigelser om en forestående klimakatastrofe dyrkes i dag som en religion. Med FN’s klimapanel som det øverste præsteskab og CO2-kvoter som moderne aflad.

Men hvad nu hvis der ikke er nogen videnskabeligt bevislig sammenhæng mellem drivhusgasser, temperaturstigninger, vildt vejr og smeltende gletsjere? Hvad nu hvis klimaet forandrer sig, ligesom det altid har gjort – uanset hvad mennesker gør?

I en øjenåbnende og foruroligende bog om alarmismens vildfarelser og klimaets sande tilstand tager professor emeritus Johannes Krüger bladet fra munden. Han kortlægger de mange fejlagtige antagelser om klimaet, som for tiden har drevet verdenssamfundet ud i en nytteløs kampagne mod global opvarmning. Og han viser, at drivkraften bag nutidens små klimaforandringer er naturlige klimasvingninger på den store skala, og at CO2’s betydning er overvurderet.

Johannes Krüger forklarer blandt meget andet, hvordan verdenshavene vil fortsætte med at stige i de kommende århundreder og årtusinder, uantastet af klimakorrekt levevis. At polerne ikke smelter med alarmerende hast. At de tropiske orkaner og storme ikke er blevet flere, men færre end for årtier siden. Og at tørker og mudderskred i den tredje verden ikke er konsekvensen af CO2-udslip, men af en befolkningseksplosion, der kræver mad og forandrer hele landskaber.

Brugerbedømmelser af Klimamyten

 • Leif N. 17. Maj 2020

  En grundig og videnskabeligt velfunderet bog, hvis hovedtese er, at de klimaforandringer, vi i disse år oplever er uafhængige af CO2 udslippet. mes skyldes at Jorden befinder sig i en mellemistid, hvor det er naturligt, at iskapperne ved polerne -og på Grønland- smelter uden at det dog er markant i forhold til andre mellemistider. En vigtig oplysning er, at Jordens gennemsnitstemperatur ikke er steget de sidste 20 år, selv om CO2 udledningen er vokset. Det er m.a.o. Ikke CO2 der afstedkommer klimaændringerne, men derimod solens aktivitet, der i disse år stagnerer - måske med en kommende større eller mindre istid forude.
  Gad vide, om nutidens politikere og beslutningstagere er informeret om disse ting? Hvis de er, spiller de med fordækte kort...


Find lignende bøger
Bogen Klimamyten findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.